Kto si kúpi telefón za 1300 - 1500 EUR?
Ahojte ľudia, vždy som mala z firmy Iphone, čiže som túto situáciu neriešila. Aktuálne mi tá moja 13tka odchádza a pozerám novú 17tku. Firma už Iphony kupuje iba top managementu a ja som dostala na výber nejaký android - také lacnejšie rady - konsolidácia - šetríme. A tak si pozerám Iphony a sama seba sa pýtam, to odkiaľ ľudia majú na ten telefón? To si každý mesiac odkladajú dva roky po 50 eur, aby si potom kúpili jeden telefón za 1399 eur? Ale to je strašne veľa peňazí za jeden telefón. Príde mi to veľmi veľká suma za jednu vec, ktorá o dva roky už bude stará ... dnes mnohí udia kupujú každý rok, každé dva roky nový iphone, ako pls? Nezárabám zle, práveže vôbec, som sama, peniaze si šetrím, aj investujem. Lebo každý mesiac okrem hypo, energií, jedla, drogérie vyjdu nejaké výdavky (jeden mesiac platíte ročnú poistku za byt a životku, druhý mesiac poistku za auto, tretí mesiac servisná prehliadka auto, potom ročný program v zdravotníckom zariadení, potom idete ku zubárovi, kde len šmahom ruky a jeden zub a ošetrenie necháte 80-100 eur, potom sa niečo doma pokazí a musíte kúpiť nové alebo to opraviť, do toho si človek chce šetriť aj na nejakú lacnejšiu dovolenku). Mňa naozaj zaujíma, či si ľudia s čistým platom 1.500 - 2.000 eur kupujú Iphony a či im to nie je ľúto, dať jednu výplatu na mobil?
@anonym_autor ako to bolo s labubu a uz to islo dostratena,mala hracka 100-400eur.A uz to neni in.
@anonym_autor tu nie sú iba ženy na rodičaku, ba niektoré ani deti nechcú.
A k téme, mám na účte toľko, aby som si ho kúpila a ďakujem neprosím vystačí mi Android za stovku.
Ja nechápem trošku prístup niektorých žien v tejto téme :D Ak človek normálne zarába, má našetrenu rezervu, nežije od výplaty k vyplate, dokonca má peniaze v rôznych investíciách... A tisícku na iphone berie ako nejakú nenormálnu sumu. Veď do hrobu si tie peniaze nevezmeme. Ak telefón používam väčšinu dňa - akoze fakt aktivne, a chcem aby vydrzal výkonný čo najdlhšie, tak si príplatim za nejaký lepší. Mala som androidy za 400 aj iphone za 1000, a rozdiel tam hlavne po cca roku používania je. Ale tak ak niekto žije s týmto mindsetom, že ušetriť kde sa dá, aj keď núdzou netrpí, jeho rozhodnutie. Ale načo má potom potrebu sa tu skupinovo pohoršovat že prečo je to také drahé... 😁
@anonym_autor ale vtedy tá netrápilo že niekto iný si musí ten telefón kúpiť za plne sumy, tak prečo ťa to trápi teraz.
mna zasa fascinuje ked si niekto kto si vie kupit dva investicne byty , nedokaze kupit telefon aky chce, ktory preferuje denne pouziva len kvoli cene
nieco tu nehraje
@anonym_autor Áno, máš pravdu, je to nerelevantná suma za malú škatuľku, keď ti rovnaký účel splní aj vec, čo stojí štvrtinu. Tak isto ako kočík za dvetisíc eur je hlavne imidžovka alebo rifle za 700 eur. Tak to proste chodí. Podnikatelia chcú zarábať čo najviac. Urobia haló okolo svojej značky a brutálne prestrelia ceny, aby to bolo iba pre "high society" na odlíšenie sa od ostatných.
Skrátka - nekupuj tú blbosť.
@elviku11 nie, 200€ Android a iphone, ktorý kúpiš staršiu radu aj za 700€, sa naozaj nedá porovnávať, ak človek ten telefón aktívne používa. Ale ak máš ten telefón len na zavolanie a sms tak sa fakt k tomu nevieš relevantne vyjadriť, lebo vtedy ti lacný telefón naozaj stačí. Nikdy mi žiadny Android nevydržal bez sekania a blbnutia tak dlho, ako iphone.. a to som si nekupovala ani najnovší za 1000€
Neviem, ze kde si zila doteraz, ci v jaskyni a nevedela si, ze kolko stoji IPhone, akykolvek je drahy. A vzdy bol, odkedy tie telefony zacali. Nie je to telefon pre kazdeho a vela ludi si ho kupi aj na splatky, pozicia si, aby mali "status". Lebo aj taki su a nie je ich malo, ze len aby bolo vidiet, ze mam drahy telefon. Pokial nanho nemas, tak si ho nekupuj. Kazdy si moze zo svojich penazi kupit co uzna za vhodne.
Co uvadzas v prvom prispevku 1500-2000 EUR cisteho vobec nie je maly plat, tam treba minimalne 2300-3000 EUR hrubeho. A to nie su bezne platy. A clovek, co takto zaraba na ten telefon hravo ma za par mesiacov.
Pozri chceš drahý, ak naň máš kúpiš, ak nie kúpiš lacný za 150 eur,volať môžeš aj s takým a ak nechceš dať za telefón pošli holuba.
Nechápem o čom je táto diskusia. Nechceš dať toľko za telefón, nedaj. Ľudia majú rôzne priority a pohľad na vec. Nijako sa ťa to netýka, kto dá koľko za “krabičku”. Ty si nejaká prihlúpla…
My máme iPhone celá rodina, ale u nás sa dedí . Muž posúva mne, ja deťom, prípade. babke a dedkovi . Príde mi omnoho jednoduchší, zrozumiteľnejši ako android. Naše 8-10 ( a možno aj viac)ročne iPhony ešte fungujú a majú ich deti.
@anonym_autor tak si nekup ved to je tvoja vec, nemusis vsetko chapat ked si niekto kupi, niekto zasa nemusi chapat teba naco ked si sama zhrnas investicne byty a nedoprajes si v zivote
@anonym_autor ale ved napis teda normalne - ked si mala firemny, bola si s tym ok...teraz, ked si mas kupit sama, bedakas nad cenou.
Tak si ho preboha nekupuj a hotovo. A to, kde na neho ludia beru, ta faaakt nemusi zaujimat 🙂 ani to, naco si ho kupuju
@anonym_autor ty si presne ten istý príklad ako my. Dôležité je šetrenie a investovanie ako ukazovanie sa s najdrahším mobilom. Tiež máme doma všetci iPhone. Ale nepotrebujeme obnovovať každý rok, aby sme mali najnovší a ukazovať sa s nim. A v živíte by sok nekúpila za 1500€, keď mi tu istú službu urobí aj modelovo starší iPhone
A ty mas naco 2 byty, ked v nich nebyvas?
@anonym_autor ked bol zadarmo z firmy bolo dobre a ked si ho mas sama zaplatit , uz sa ti nepaci , no nad samsungom ohrnas nos. Zaujimave
Nuž, a vraj Slováci sa majú zle. Tiež poznám kopec ľudí, čo majú 17ku a nechápem na čo. Ja mám tiež 13ku a stačí mi. Ale to sú aj reportáže v televíznych novinách, koľko Slovákov uviazlo na Maledivách, Dubaji…Tu sa ľudia chvália novostavbami za 300k a vyššie. Takže tá 17ka je len kvapka v mori. Ja nechápem, či sú tak strašne tí ľudia zadĺžení, aby na to mali, alebo všetci majú 4k platy…
@anonym_autor ale ved napis teda normalne - ked si mala firemny, bola si s tym ok...teraz, ked si mas kupit sama, bedakas nad cenou.
Tak si ho preboha nekupuj a hotovo. A to, kde na neho ludia beru, ta faaakt nemusi zaujimat 🙂 ani to, naco si ho kupuju
@veve229 presne, kym bol firemny, tak bolo jedno, ze stoji 1500 EUR. Teraz, ked uz firma kazdemu IPhone nedava, tak je to zrazu draha krabicka. Mne je srdecne jedno, aky mam firemny telefonom. Nie je moj, je firemny. Za vlastne si kupim aky uznam za vhodne, lebo ho pouzivam sukromne.
@anonym_autor je to nerozumna investicia podla teba? Ale sef ked sa rozhodol stopnut tuto nerozumnu investiciu, tak je zle 😭😅😂
A ty mas naco 2 byty, ked v nich nebyvas?
@anonym_ecbc0d No vidis, niekto si kupi byt- a niekto mobil. Jednoduche.
Ahoj, to je vo vsetkom tak, su drahsie a aj lacnejsie alternativy. Kazdy minie na to na co chce. Niekto napr stovky za kadernicku co sa zase mne zda zbytocne. Mna len zaraza, ze ci sa autorka az dnes zacala o to zaujimat, sa dnes zobudila ci? Alebo ked nebolo treba platit, netreba mat prehlad? Bolo to tak doteraz a bude to tak aj do buducna.
@anonym_autor ale ved co riesis? Mas na to, kup si to. Nemas na to, zda sa ti to drahe, nekupuj to. Akoze nechapem co riesis? To tu teraz mame kazdy zalozit diskusiu o tom, ze co sa nam zda drahe a preco to ludia kupuju??????
Ahoj, to je vo vsetkom tak, su drahsie a aj lacnejsie alternativy. Kazdy minie na to na co chce. Niekto napr stovky za kadernicku co sa zase mne zda zbytocne. Mna len zaraza, ze ci sa autorka az dnes zacala o to zaujimat, sa dnes zobudila ci? Alebo ked nebolo treba platit, netreba mat prehlad? Bolo to tak doteraz a bude to tak aj do buducna.
@venom19 ked daval sef zadarmenko, bolo dobre a kem ma ona platit, uz sa jezi. Typicki zamestnanci
Mam iphone teda menim viac ako 10rokov. Mam tusim treti? Kupujeme práve taketo 2-rocne.... z druhej ruky.... takze to stoji "par". A nie nemusim mat hned najnovsi...
momentalne mam 14pro.... co bude potom neviem kedze vacsi uz mat nechcem a tie novsie su tusim vacsie rozmerovo....

@anonym_autor Áno, máš pravdu, je to nerelevantná suma za malú škatuľku, keď ti rovnaký účel splní aj vec, čo stojí štvrtinu. Tak isto ako kočík za dvetisíc eur je hlavne imidžovka alebo rifle za 700 eur. Tak to proste chodí. Podnikatelia chcú zarábať čo najviac. Urobia haló okolo svojej značky a brutálne prestrelia ceny, aby to bolo iba pre "high society" na odlíšenie sa od ostatných.
Skrátka - nekupuj tú blbosť.