Kto si kúpi telefón za 1300 - 1500 EUR?
Ahojte ľudia, vždy som mala z firmy Iphone, čiže som túto situáciu neriešila. Aktuálne mi tá moja 13tka odchádza a pozerám novú 17tku. Firma už Iphony kupuje iba top managementu a ja som dostala na výber nejaký android - také lacnejšie rady - konsolidácia - šetríme. A tak si pozerám Iphony a sama seba sa pýtam, to odkiaľ ľudia majú na ten telefón? To si každý mesiac odkladajú dva roky po 50 eur, aby si potom kúpili jeden telefón za 1399 eur? Ale to je strašne veľa peňazí za jeden telefón. Príde mi to veľmi veľká suma za jednu vec, ktorá o dva roky už bude stará ... dnes mnohí udia kupujú každý rok, každé dva roky nový iphone, ako pls? Nezárabám zle, práveže vôbec, som sama, peniaze si šetrím, aj investujem. Lebo každý mesiac okrem hypo, energií, jedla, drogérie vyjdu nejaké výdavky (jeden mesiac platíte ročnú poistku za byt a životku, druhý mesiac poistku za auto, tretí mesiac servisná prehliadka auto, potom ročný program v zdravotníckom zariadení, potom idete ku zubárovi, kde len šmahom ruky a jeden zub a ošetrenie necháte 80-100 eur, potom sa niečo doma pokazí a musíte kúpiť nové alebo to opraviť, do toho si človek chce šetriť aj na nejakú lacnejšiu dovolenku). Mňa naozaj zaujíma, či si ľudia s čistým platom 1.500 - 2.000 eur kupujú Iphony a či im to nie je ľúto, dať jednu výplatu na mobil?
@anonym_autor ok tak kup za 300 a neries a nepohorsuj sa. Mne tiez pride mimo ist na dovolenku za 2000-4000e kazdy rok ked aj tu mame teplo a tí isti ludia my potom zavidia ten drahy iphone. A nerozculujem sa nad tym.
@venom19 ked daval sef zadarmenko, bolo dobre a kem ma ona platit, uz sa jezi. Typicki zamestnanci
@anonym_5866ae A ti druhi ho budu mat aj za 1500 a ona nie. Meh😃
mna moj telefon stal 2200 euro. a to 5 rokov dozadu.
Ja si nikdy nekupujem najnovší model ale ten starší. Dajú sa nájsť už aj po 500-700€ na alze. A stojí mi to za tých xy rokov bez poruchy a problémov.
Časy marnotratnosti a pocitu nejakého "statusu" keď som musela mať kazdy rok najnovší model telefónu, mám už dávno za mnou.
Teraz mi stačí keď sa dá z eätelefonu telefonovať, pozrieť maily, mk, odfotí solídne fotky. A taky sa dá kúpiť aj za 1/4ceny najnovšieho iphonu
Ži a nechaj žiť. Každý nech si kúpi , čo chce/čo sa mu páči. Inak zvláštne, že keď to bol firemný tel ,tak Ti nevadilo, koľko firma zaň zaplatila 🤣🤣🤣 to nie je investičné/finančné zmýšľanie, ale čisté špekulanstvo.
Moze sa niekto tak prezentovat ako ekonimicky a investicne uvedomely, ale pritom sa odrazu cudovat, ze mobily, ktore roky pouziva (ale neplati) su drahe? Toto mi rozum neberie a ani investicne byty nemusim mat. Btw, aj tie obycajne androidy vedia mat cenu porovnatelnu s iphone.
@anonym_autor pri korporatnych a hlavne velkych klientoch su zmluvy u mobilnych operatorov nastavovane individualne. Cize nie tak, ze co chce operator, ale co potrebuje klient. A ked sa vedenie rozhodlo, ze bude mensi hardwarovy balik alebo iny vyber mobilov v nom, tak je to ich rozhodnutie, nie rozhodnutie v tvojom pripade Telekomu.
To takto ratas aj zaplatenie dovolenky, ze odkladanie po 50 eur? Vsak ludia maju na uctoch peniaze. A, ked chcu kupia si mobil aj za 1500 eur, aj idu na dovolenku, kupia novu umyvacku riadu atd. Mam mobil za 1500 eur, a este som na rodicovskej dovolenke. Mame peniaze nasetrene. A, ked nieco chceme tak si kupime. Nauc sa hospodarit s peniazmi to je zaklad.
@anonym_eefb39 kúpiť si na rd telefón za 1500e a hovoriť niečo o hospodárení? 😂😂😂😂😂😂😂wtf???
@anonym_eefb39 kúpiť si na rd telefón za 1500e a hovoriť niečo o hospodárení? 😂😂😂😂😂😂😂wtf???
@anonym_de443f Ani ty nevies citat s porozumenim? My mame nasetrene peniaze, byt splateny. Takze kludne si z nasetreneho mozem kupit mobil aj za 1500 eur, a aj ist na dovolenku mozeme aj chodime aj na rodicaku 😃, a aj kupit co chceme si mozeme. Opakujem zaklad je mat nasetrene peniaze a nemusis pocitat kazde euro.
@anonym_autor stále nechápem, načo riešiš "nejakú krabičku" čo si ľudia kúpia, lebo ty ju akože nechceš, keď už ti ju zamestnávateľ nepreplatí. No tak ostatní keď ju chcú, tak ju kúpia. Také jednoduché to je
Teba hnevá že ti ho už nedá zamestnávateľ zadarmo, inak si bola ticho keď si ho mala. Dostaň sa do top managementu a nemusíš im závidieť iPhone, lebo ho zase mať budeš 😂
Ja si kupujem iphone najvyššie rady ( muž samsung najvyššie rady a nepovedala by som, že to je lacnejšie) aj dokonca poznam xy ľudí, čo si ich kupujú a bohužiaľ, tie najvyššie rady telefónov nie sú vyrábané pre menej zarábajúcich ľudí. Rovnako ako sa vyrábajú autá za tristo tisíc, tak sa stavajú vily za milióny eur.
Na Slovensku aj svete sú rôzne bohatí ľudia a trh sa snaží pokryť celú šírku, preto sú telefóny za 100 aj 1800 eur a nerozumiem, čo je na tom čudné. Možno len, že prečo si niekto z nižšieho manažmentu myslí, že on by mal mať tú najdrahšiu vec z danej kategórie.
Ja nechápem trošku prístup niektorých žien v tejto téme :D Ak človek normálne zarába, má našetrenu rezervu, nežije od výplaty k vyplate, dokonca má peniaze v rôznych investíciách... A tisícku na iphone berie ako nejakú nenormálnu sumu. Veď do hrobu si tie peniaze nevezmeme. Ak telefón používam väčšinu dňa - akoze fakt aktivne, a chcem aby vydrzal výkonný čo najdlhšie, tak si príplatim za nejaký lepší. Mala som androidy za 400 aj iphone za 1000, a rozdiel tam hlavne po cca roku používania je. Ale tak ak niekto žije s týmto mindsetom, že ušetriť kde sa dá, aj keď núdzou netrpí, jeho rozhodnutie. Ale načo má potom potrebu sa tu skupinovo pohoršovat že prečo je to také drahé... 😁
@justxme pretože ľuďom príde šialené dať za telefón sumu v hodnote auta. Za telefón, ktorý ti na telefonovanie poslúži aj za 30e a zvyšné funkcie ťa len oberajú o čas a o zdravie.
Je rozdiel kúpiť si kvalitné bezpečné auto.
Tu ide ale o to, že iphony majú hlavne ti, ktorí na to proste nemajú. Kúpia to deťom aby boli v škole in. Ľudia ktorí majú dokopy s mužom príjem sotva 3000.
Ja osobne sa vozím na na aute v hodnote 3i bytu v BA, ale telefón mám za 150e. Je dokonalý. Fotí kvalitne a slúži mi na to, na čo ho potrebujem. A príde mi veľmi smiešne až trápne, akí sú majitelia iphonov na svoj telefónik hrdí 🤑
@anonym_autor aj keby som na to mala - NEDAM. Aj lacnejší model mi rovnako poslúži. Ale to je pre ľudí, ktorí potrebujú svoj mobil vyložiť v restike ci v kaviarni na stôl a ukazovať sa. Keď je dopyt, je aj ponuka
Bože môj 🤦♀️🤦♀️ a to, že niekto jazdí na 40tisícovom aute hoci by mu "stačila" aj Fabia neriešiš? 😄
Ja si kupujem iphone najvyššie rady ( muž samsung najvyššie rady a nepovedala by som, že to je lacnejšie) aj dokonca poznam xy ľudí, čo si ich kupujú a bohužiaľ, tie najvyššie rady telefónov nie sú vyrábané pre menej zarábajúcich ľudí. Rovnako ako sa vyrábajú autá za tristo tisíc, tak sa stavajú vily za milióny eur.
Na Slovensku aj svete sú rôzne bohatí ľudia a trh sa snaží pokryť celú šírku, preto sú telefóny za 100 aj 1800 eur a nerozumiem, čo je na tom čudné. Možno len, že prečo si niekto z nižšieho manažmentu myslí, že on by mal mať tú najdrahšiu vec z danej kategórie.
@anonym_ccdaab čudné je na tom to, že si ich kúpia aj ľudia s 1500e platom.... to je na tom čudné. A ešte sú na to pyšní
@anonym_b91fcc nie je to iba pre takých ľudí 😏
Ja kupujem každý rok iphone za 1500 eur dajme tomu, potom ho hodím po dvoch rokoch na bazoš za 600 eur a idú mi odtrhnúť ruky. Čiže ma telefón vyjde dajme tomu 35-40 e mesačne. Pri mojom plate je to fakt maličká časť a podľa mňa je to vec, ktorú si kupujú tí čo na to majú alebo využijú potenciál daného zariadenia. Netreba zabudnúť, že s výplatou väčšine ľudí rastie aj výdaj :D
No a ešte posledné k čomu sa chcem vyjadriť, je že niekto má malý plat a peniaze vráža do cigariet, do automatov, niekto si kúpi mobil, niekto chodí na úver na dovolenku :D však nech si každý robí so svojimi peniazmi čo chce, či čo?
Bože môj 🤦♀️🤦♀️ a to, že niekto jazdí na 40tisícovom aute hoci by mu "stačila" aj Fabia neriešiš? 😄
@petracandle hádam fakt nechceš porovnávať plechy fabie s volvom?
Veď každý nech míňa na čo chce. Ja som z tých šetrnejších, nikdy som nemala iPhone ale všetky telefóny mali po čase hrozné foťáky, tak som si kúpila repasovaný iPhone ako kompromis.
@justxme pretože ľuďom príde šialené dať za telefón sumu v hodnote auta. Za telefón, ktorý ti na telefonovanie poslúži aj za 30e a zvyšné funkcie ťa len oberajú o čas a o zdravie.
Tu ide ale o to, že iphony majú hlavne ti, ktorí na to proste nemajú. Kúpia to deťom aby boli v škole in. Ľudia ktorí majú dokopy s mužom príjem sotva 3000.
Ja osobne sa vozím na na aute v hodnote 3i bytu v BA, ale telefón mám za 150e. Je dokonalý. Fotí kvalitne a slúži mi na to, na čo ho potrebujem. A príde mi veľmi smiešne až trápne, akí sú majitelia iphonov na svoj telefónik hrdí 🤑
@anonym_de443f mohla by si please odfotiť to auto zvnútra (hocijak ) a urobiť nejaky znak v aute, aby sme vedeli že je to real? Dík!
@anonym_ccdaab čudné je na tom to, že si ich kúpia aj ľudia s 1500e platom.... to je na tom čudné. A ešte sú na to pyšní
@anonym_de443f mám plat 1500 (v čistom) a iphone, čo je na tom čudné? Mesačne odložím 500e, niekedy viac, každý rok mám odmenu vo výške platu. Veď ho nekupujem každý rok.
@anonym_autor väčšina ľudí si ho vezme k paušálu, na splátky. A potom sú ľudia, čo si nemusia šetriť ale rovno prídu a kúpia
Ja zarobim 1600€, mesacne odkladam 800€ a ked si chcem nieco kupit tak si to kupim - ci je to dovolenka, iphone, notebook,...
A s iphonami je to casto tak, ze po dvoch rokoch predas este za celkom slusnu sumu a utrzene peniaze ti ciastocne pokryju vydaje na novy iphone - aspon ja to tak robim ☺️
@anonym_de443f mohla by si please odfotiť to auto zvnútra (hocijak ) a urobiť nejaky znak v aute, aby sme vedeli že je to real? Dík!
@anonym_ccdaab jebe ti?
@anonym_de443f ale veď to je v poriadku, preto je na trhu toľko rôznych modelov, lacnejších aj drahších. Ak niekto používa telefón čisto na pár veci - budík, hovor raz za čas, možno pozrieť maily, tak jasne že stačí aj za 200 eur. Ja odkedy mám iphone už takmer vôbec nepoužívam notebook, lebo viem všetko spraviť na telefóne. Riešim prácu, nákupy, mám tam appky na Smart zariadenia, organizujem si kalendár, scrollujem správy, atď, milión rôznych veci ktoré síce zvládne aj ten za 200, ale bude mať rôzne limity - spadne appka kvôli výkonu, zasekne sa, rýchlejšie sa vybije, bude nejaky problém so synchronizáciou alebo verzia aplikácie nebude kompatibilna... Navyše aj pri cestovaní mi príde bezpečnejšie mať telefon, na ktorý sa môžem spoľahnúť. Kvalita fotiek bude tiež samozrejme lepšia na drahších modeloch. Jednoducho pre človeka, ktorý telefón intenzívne používa, a môže si ho dovoliť, je normálne si priplatiť.
@anonym_de443f mám plat 1500 (v čistom) a iphone, čo je na tom čudné? Mesačne odložím 500e, niekedy viac, každý rok mám odmenu vo výške platu. Veď ho nekupujem každý rok.
@anonym_5792ba tak ak nebývaš v detskej izbičke a rohličky ti kupuje a masti mamka tak je to ok 😄
@anonym_ccdaab jebe ti?
@anonym_de443f tebe s tými báchorkami :D preto pýtam tú fotku, ktorú nemáš ako urobiť :D

a to nutne potrebuješ 17-ku? nestačí 13-ka? 😏