icon

Kto si kúpi telefón za 1300 - 1500 EUR?

3. mar 2026

Ahojte ľudia, vždy som mala z firmy Iphone, čiže som túto situáciu neriešila. Aktuálne mi tá moja 13tka odchádza a pozerám novú 17tku. Firma už Iphony kupuje iba top managementu a ja som dostala na výber nejaký android - také lacnejšie rady - konsolidácia - šetríme. A tak si pozerám Iphony a sama seba sa pýtam, to odkiaľ ľudia majú na ten telefón? To si každý mesiac odkladajú dva roky po 50 eur, aby si potom kúpili jeden telefón za 1399 eur? Ale to je strašne veľa peňazí za jeden telefón. Príde mi to veľmi veľká suma za jednu vec, ktorá o dva roky už bude stará ... dnes mnohí udia kupujú každý rok, každé dva roky nový iphone, ako pls? Nezárabám zle, práveže vôbec, som sama, peniaze si šetrím, aj investujem. Lebo každý mesiac okrem hypo, energií, jedla, drogérie vyjdu nejaké výdavky (jeden mesiac platíte ročnú poistku za byt a životku, druhý mesiac poistku za auto, tretí mesiac servisná prehliadka auto, potom ročný program v zdravotníckom zariadení, potom idete ku zubárovi, kde len šmahom ruky a jeden zub a ošetrenie necháte 80-100 eur, potom sa niečo doma pokazí a musíte kúpiť nové alebo to opraviť, do toho si človek chce šetriť aj na nejakú lacnejšiu dovolenku). Mňa naozaj zaujíma, či si ľudia s čistým platom 1.500 - 2.000 eur kupujú Iphony a či im to nie je ľúto, dať jednu výplatu na mobil?

anonym_4e7b55
3. mar 2026

Kúpi si to ten kto na to má 🤷🏼‍♀️ ten kto na to nemá, si to nekúpi. Možno si to nekúpi ani ten kto na to má a príde mu to zbytočné a možno si to kúpi aj ten kto na to nemá na splátky. Zbytočné zamyslanie nad somarinami

anonym_1621a4
3. mar 2026

Predstav si, že my mame iPhony, 2 macbooky, iMac a jeden iPad 😃 Ale hej, na rollovanie modrého koníka ti stačí aj android…

domix147
3. mar 2026
@babushkaem

@domix147 nehnevaj sa, ale to, ze ho nevies pouzivat nie je problem spolocnosti Apple :D podla mna sa omoho jednoduchsie ovlada ako android, ale je to o zvyku jednoducho

@babushkaem áno môže byť ja som zvyknutá na Android...ale s tou baterkou mám pravdu...je to hanba...

anonym_ab227a
3. mar 2026

Kupujem si vždy výbehový iphone, ktorý už býva lacnejší aj o polovicu, vydrží mi 4r a viac.
Nedala by som toľko za mobil určite, už sa to takými míľovými krokmi neposúva ako niekedy, všetky funkcie čo má nový, má aj starý model, za mňa zbytočne vyhodené prachy.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
madeincssr
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor jasne ze nepotrebujes. Vacsina ludi nepotrebuje. Vylepsenia nie su takmer nikdy dramaticke (podobne ako u stolnych PC). Tam ide skor o novu bateriu (iphony su na tom s vydrzou slabsie) a najma popretrcanie sa najnovsim (najdrahsim, aktualnym) modelom. Lebo stary "je uz stary".

anonym_ab227a
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ja mám teraz 15, mala som aj X, 13 mini mám pracovný, vymenila som len baterku.
Neviem si predstaviť mať iný mobil, radšej budem takto pozadu ako android.

tehulka2011
3. mar 2026

autorka, to ta platia, aby si to tu rozduchavala? Iphone si kupi predsa ten, pre koho je to priorita.

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_3421de
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Precitala som si celu temu ale nechapem co ta tak strasne irituje na cene toho iphonu a kto si ho kupi. Dookola tu deklarujes ako je to zbytocne vyhodit tolko penazi za mobil a ja s tebou suhlasim. Nepotrebujem najnovsi iphone a je jedno kto kolko zaraba. Mozem si ho kludne kupit ale nechcem, lebo naco? Postaci mi ten co mam, vzhladom k tomu ze ho pouzivam ako uplne bezny zakaznik. Ze si ho kupi suseda, ktora zaraba tych 1500eur a co? Mozno si na neho setrila cely rok ci viac, mozno dostala do daru peniaze k Vianociam a ci narodeninam, je to jej vec ako ich minie. Pre niekoho zbytocne vyhadzovanie penazi, pre ineho ze si spravil radost alebo pre dalsieho je to akoze prestiz. Ti co nie su financne gramotni ale "musia" si ho kupit, aj ked budu potom mesiac na suchych rozkoch, tu je skoda nieco hovorit lebo najblizsie si vezmu darceky na splatky na Vianoce alebo na dovolenku. Kazdy nech si spravi ako chce. Nechces tolko penazi dat, lebo firma to uz neplati, tak nedaj a ver ze prezijes aj s nejakym lacnejsim. A to ci nejaka mamicka na rodicaku si ho kupi, to je uplne irelevantne. Ak jej ho aj manzel kupi, tak co? Skus teda poprosit toho svojho ze si to zelas ako darcek a budes mat aj ty 😉a nezabudaj, ze je u nas dost vela ludi, ktori maju peniaze a nerobi im problem si ho kupi a vobec sa nezamyslaju na cenou. Je novy, paci sa mi, kupim si ho 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_3421de
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Mna vobec 😀 kludne sa vyjadruj aj nadalej a po 2586-ty krat napis ze ty si ten telefon nekupis a jak to ze si ho kupi niekto iny. Ved super, aspon usetris 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_6de60d
3. mar 2026

@anonym_autor to nie je vobec problem, ze sa vyjadrujes, tvoj nazor pozname a ty uz neprinasas do diskusie nic nove, len sa stale opakujes na rozdiel od ostatnych prispievajucich. Pricom tvoj postoj je znacne agresivny. Z mojho pohladu uplne zbytocne straveny cas tym, ze si nam tu niekolkokrat zopakovala svoj nazor. Tesi nas, ze ho mas jasne zadefinovany ale nijak viac to tuto diskusiu neobohacuje.
Okrem ineho posobis ako nevyzreta osoba, ktorej v sekunde na sekunde nieco klikne v hlave a ides teraz teatralne zmazat vsetky svoje nazory, ktore sa lisili len v jednom, v inej formulacii. Zbytocne zabity cas. Tvoj a v konecnom dosledku aj nas.

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_1b531f
3. mar 2026

Ja mám plat 2000 v čistom a raz za 5 rokov si kúpim najnovší iPhone. Mám odsledované, že 5 rokov vydrží a nemala som s ním nikdy žiadne problémy. Užívateľsky príjemný, plní všetky funkcie, ktoré vyžadujem. Mama si kupuje lacné Androidy a mení každý rok a pol/dva, lebo jej odíde baterka, prípadne sa niečo pokazí. A teda z platu 2k plus odmeny som si nasetrila vyše 40k na sporiacom úcte, takže nie je pre mňa také hrozné dať 1500 za telefón. A hlavne je mi úplne jedno kto si kúpi čo 😃 my si kupujeme byt za 400k, známi pozerajú o tretinu menší, ale za 700k kvôli tomu, že je v centre. Mala by som sa nad tým rozplývať?

anonym_3421de
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Odporucim ti citat s porozumenim. Hned na zaciatku som ti pisala, ze s tebou suhlasim. Tak nechapem o com tocis. Skus sa naozaj menej rozculovat a prijat fakt, ze je to spotrebny tovar a je na to aby si ho niekto kupil. A kupi si ho ten co je ochotny za to vyhodit tolko penazi bez ohladu na to aka je vyska jeho konta. To ze ty nie, je uplne v poriadku. Nechaj na ludoch nech sami zvazia za co minu svoje peniaze.

anonym_3421de
3. mar 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor " opúšťam diskusie, dosť bola trollenia :D" Tak tento tvoj post naozaj svedci o tvojej "vyzretej" osobnosti. Pomazat teraz vsetko co si sem napisala lebo sa ti nedostalo odpovedi ako si ocakavala je top ...

anonym_10ac4f
3. mar 2026

Preco mate vsetci pciit, ze Iphone je drahsi? Ci mam nejake medzery?

anonym_ab227a
3. mar 2026
@anonym_10ac4f

Preco mate vsetci pciit, ze Iphone je drahsi? Ci mam nejake medzery?

@anonym_10ac4f tak drahší je len ten skladací od Samsungu, inak vedú Iphone..

wiliam3royal
3. mar 2026

@anonym_autor iPhone 13 nie je vôbec stary telefon, podla môjho nazoru v nom iba staci vymenit bateriu, precistit ho od obsahu a bude v pohode na dalsie roky, hlavne 13 bola posledna generacia kde sa objavilo aj prevedenie mini, cize ziada lopata do vrecka ale jednak vykonny tak pohodlny telefon na kazdodenne pouzivanie...

iPhone si dnes kupis bezne ako parky v rozku na pausal, a ludia potom len pracuju a pracuju aby mali co splacat, dnes je to moderne, nabrat pozicky a zit na dlh, mas to na co by si inak setrila roky a aj tak umelo rychlo drazie.

anonym_dc240d
3. mar 2026

Android je smrrrrť

judar
3. mar 2026

No odkial maju ludia na tie telefony… niekto ho dostane, niekto si nan zarobi ci zoberie na pausal alebo niekto ho kupi na pozicku a zas su aj ludia ho kupia na pozicku a nahanaju ich za zrovna za danu znacku telefonu exekutori…. Ja mam tiez iphone 16 pro max, nemam ho darovany, nemam ho ani na pozicku ani k pausalu, nedala som zan 1300€ a stal ma 70€ … stal ma akurat len sikovnost a pracu a nie vyplatu

saprofytkaveronika
3. mar 2026

@anonym_autor z mojho osobneho pozorovania - tie "oslnujuce novinky" najma v oblasti mobilov maju ako prvi po krk zauverovani ludia, ktori ledva vyziju. A naopak, poznam viac ludi (vratane seba) , ktori si ten najnovsi model mozu kupit hocikedy, ale nechcu to.

anonym_f1d992
Včera o 06:25

Mame prijem cca 5000€, telefony su spotrebne veci. Ja som vzdy fungovala na mobile za cca 200€, manzel to iste. Ale zmenila som pracu, kde telefon vyuzivam naplno. Zrazu som to pocitila, lenze som nechcela nic drahe, tak som kupila strednu triedu Samsungu a bola som spokojna. Manzel ostal pri lacnej a minule ho skoro o stenu slahol, lebo cakat par sekund, kym sa ti otvori aprikacia..tak som mu kupila S25, nie je najnovsi model, ale vysiel ma na 300€, lebo som vyuzila akcie. Ja som potrebovala menit pred 2 mesiacmi - problemy s nabijanim, ale telefon som mala 4 roky. Vybrala som iphone, nie kvoli znacke, statusu, len som chcela vyskusat. Pred 8 rokmi som uz jeden mala. Zase som vyuzila mozne zlavy a vysiel ma na 50%. Dcera ma 8 rokov, o 4 roky ho zdedi ako svoj prvy mobil.

anonym_10ac4f
Včera o 07:44
@anonym_ab227a

@anonym_10ac4f tak drahší je len ten skladací od Samsungu, inak vedú Iphone..

@anonym_ab227a a prosim Ta, ktory iphome je teraz najnovsi?

anonym_b9734e
Včera o 08:16

Ja tiez nechapem, ako niekto moze dat tolko za telefon. A to zarobim dobre. Ja mam moj samsung za 350e uz 3 roky, ktorý sa mi síce podarilo rozbit hned po par mesiacoch od kupy ale stale funguje dobre. Dcera chce velmi iphone, ma 11 rokov a dostane teraz novy Mobil- samsung za 150e. Posluzi rovnako ako ten za 1500.
V praci som asi jedine, ktora si poprosila o android telefon, zial nefunguje v nom jedna firemnú app takže som donutena pouzivat iPhone. Mala som iPhone v praci 2 tyzdne a slo ma porazit 😬

anonym_ab227a
Včera o 08:52
@anonym_10ac4f

@anonym_ab227a a prosim Ta, ktory iphome je teraz najnovsi?

@anonym_10ac4f Iphone 17

monco89
Včera o 12:47

sak na splatky,boože