PlayStation Portal: Funguje na hotelovej WiFi počas dovolenky?
Kupovala som ho hlavne na doma, ale teraz ma napadlo pribaliť ho na dovolenku. A potom som si spomenula na tie hotelové wifi, kde nestačí heslo, ale ešte vás to hodí na stránku a treba tam niečo potvrdiť alebo zadať číslo izby.
Portal som takto mimo domu ešte nepripájala. Vie si s takou sieťou poradiť alebo ho budem vláčiť zbytočne?
Niekto si uziva, ked sa hra na psku 🙂 uplne rozumiem. Ten login by mal fungovat na hotelovej wifi (aj cez ich web). Horsie to bude s kvalitou pripojenia - ta je pre Portal klucova. Ale ak mas hry, ktore nie su tak narocne na reakciu, tak je to ok. Odporucam teda nieco pomalsie, adventury, strategie.
Ten prihlasovaci formular na hotelovej wifi Portal zvladne. Na zaciatku to naozaj nevedel, ale Sony to doplnilo firmverom v lete 2024, najprv len pre siete na 2,4 GHz a o mesiac neskor aj pre 5 GHz. Ked ta siet hodi na stranku s cislom izby, otvori sa ti priamo na nom a das potvrdit.
To, na com to realne stoji alebo pada, je nieco ine. Pri Remote Play sa obraz nevysiela z hotela, ale z tvojej konzoly doma, takze najuzsie miesto je upload tvojej domacej linky, nie rychlost hotelovej wifi. Sony uvadza minimum 5 Mbit a odporuca aspon 15. Pozri sa doma, co ti meria upload, na vela pripojeniach je to to slabsie cislo.
Nemusis to riskovat naslepo. Skus sa pripojit na wifi u niekoho ineho alebo na hotspot z mobilu a zahraj si tak pol hodiny. Ak to funguje odtial, na hoteli uz bude len otazka kvality ich siete.
A este jedna vec, na ktoru sa casto zabuda. Ak mas PS Plus Premium, Portal vie od novembra 2025 streamovat aj z cloudu, teda uplne bez konzoly doma. Vtedy je jedno, aky mas doma upload aj ci je PS5 zapnuta, a od tohto roku sa cez to daju hrat aj digitalne hry, ktore uz vlastnis. Na dovolenku je to podstatne istejsia cesta ako Remote Play.

@anonym_autor nechcem byť hnusná, ak ideš na dovču - tak si ju užívaj,
hrať môžeš doma - ide zima ...
zbytočné vláčenie.