Prečo sa Google Pixel 10 pri navigácii prehrieva?
Dobrý deň. Mám Google Pixel 10, takže telefón nie je nijako starý, a pri dlhšej navigácii v aute sa vie dosť zahriať. Najmä keď mám súčasne pustené Google Mapy, mobilné dáta a telefón sa ešte aj nabíja.
Nie je úplne horúci, ale na dotyk je už dosť teplý a trochu ma to znervózňuje. Je to pri navigácii bežné, alebo by sa takto zohrievať nemal?
Áno, je to normálne
Ano, teply telefon pri navigacii je bezny jav, ale ma to hranicu, za ktorou uz normalny nie je. Google pre Pixely uvadza prevadzkovu teplotu okolia 0 az 35 stupnov a nad 35 stupnami sa nabijanie moze samo zastavit, pripadne sa obmedzi niekde na 70 az 80 percent. Takze pokial telefon len hreje a nic nehlasi, si v pohode. Ked zacne pipat upozornenie na teplotu, sam od seba stmavne displej alebo prestane nabijat, to uz je signal.
V aute pritom najviac neurobi procesor, ale slnko. Drziak na celnom skle znamena, ze cierny displej lezi priamo v ostrom svetle, a to vyhreje telefon viac nez samotna navigacia. Skus drziak prehodit z celneho skla k vetraciemu otvoru, kde nan ide aspon vlazny prud vzduchu. Ten rozdiel byva vacsi nez vsetko ostatne dohromady.
Druha vec sa da spravit hned: ak ides hodinu dve, odpoj nabijanie. Navigaciu na taku trasu telefon zvladne aj z baterky a nabijanie s behom naraz je presne ta kombinacia, pri ktorej sa teplo scitava. Ked uz nabijat musis, radsej kablom nez bezdrotovo, magneticke nabijanie je na teplo to najhorsie.
A este drobnost k tomu obalu. Ked ho das dole, chladi sa naozaj lepsie, ale zase lezi holym sklom na drziaku. Pri hrubom silikonovom obale staci vymenit ho za tenky, uplne bez obalu ist nemusis.

Máš ho v obale? Skús dať preč aby sa lepšie chladil
zníž jas na displeji
navigácia je náročná na spotrebu energie + je horúci displej + súčasné nabíjanie zvyšuje teplotu mobilu
skús zmeniť nabíjačku aby nabíjalo pomalšie
skús mapy.com a tam máš možnosť stmievať obrazovku medzi navigačnými pokynmi