Je bezpečné prihlasovať sa cez Google účet?
ja uz sa skoro vsade prihlasujem cez google, lebo sa mi nechce zakladat dalsie heslo a potom ho hladat 😅 ale teraz rozmyslam, ci je to vlastne dobry napad mat takto na jeden google ucet napojenu kopu roznych stranok. pouzivate to tiez bezne?
@anonym_autor Nie nepoužívam, lebo ak si google zmyslí a zablokuje účet, alebo to nariadi Trump tak nebudem mať prístup aj do ostatných účtov ktoré sa prihlasujú cez google.
Na heslá používam softvérovú kľúčenku, pre každú službu je iné heslo.
nepouzivam, mam par moznosti s heslami, ktore vyuzivam a nevymyslam vzdy nove. Navyse ak zabudnes vacsina stranoknv dnesnej dobe ma moznost zaslat link na vytvorenie noveho hesla na email alebo overenie cez telefon takze v tom nevidim absolutne ziaden problem.
Prihlasovanie cez google účet je práveže bezpečnejšie. Okrem iného aj preto, že neposkytuješ svoju identitu (prihl. údaje) každej stránke, ale iba googlu a ten s cieľovou stránkou komunikuje skrze overovací token.
Prihlasovanie cez google účet je práveže bezpečnejšie. Okrem iného aj preto, že neposkytuješ svoju identitu (prihl. údaje) každej stránke, ale iba googlu a ten s cieľovou stránkou komunikuje skrze overovací token.
@athelas86 Príde o Google účet nejakým spôsobom a príde o všetky prístupy.
Za mňa na každú stránku samostatne s úplne iným heslom.
Keby som prišlo o Google účet,asi by som zúrila,ale len chvíľu.Tie podstatné veci-banku,nemám napojenú na google účet.
Ak prídem o prihlásenie do eshpov a na koňa,tak sa nezbláznim...
V tej diskusii sa miesaju dve rozne veci. Jedna je pouzivat vsade to iste heslo, to je naozaj zle a plati vsetko, co pisal jblheart. Druha je prihlasit sa cez Google, a to je skor opak - ta stranka tvoje heslo nikdy nevidi, dostane len token, takze ked ju hacknu, z tvojho Googlu neunikne nic. Athelas86 to popisal spravne.
Slabina je inde, nez sa tu pise. Nie je to samotny Google ucet, ale to, cim sa da k nemu dostat spat: stary obnovovaci email, na ktory sa uz roky neprihlasujes, alebo telefonne cislo, ktore uz nemas. Ked sa niekto dostane k tomuto, dvojfaktorove overenie mu vela nezabrani. Cize skor nez riesis, na kolkych strankach si prihlaseny cez Google, otvor si v ucte cast Zabezpecenie a skontroluj obnovovaci email aj cislo, ci su tvoje a ci k nim mas realne pristup.
A este jedna vec, kvoli ktorej to nie je taka pasca, ako to vyzera. Na vacsine sluzieb si mozes aj dodatocne nastavit klasicke heslo na ten isty email a odvtedy sa tam dostanes aj bez Googlu. Tam, kde ti fakt zalezi, sa to oplati spravit hned.
Tiež to používam bežne, ale na dôležitých weboch mám vytvorené aj heslá uložené v keepase. Zablokovanie účtu je nepravdepodobné a s ukradnutým google účtom prídem aj tak o väčšinu prístupov, keďže si útočník môže z histórie emailov zistiť weby, kde som registrovaný a zmeniť heslá (dvojfaktorovú autentifikáciu mám iba na niektorých dôležitých weboch).
V skratke: NIE JE.
Ale ak si účet zabezpečíš na maximálnu možnú úroveň a najmä nebudeš ho používať na prihlasovanie cez všelijaké možné pofidérne stránky, tak je to v norme.

Nie lebo nikdy nevieš ktorá stránka bude hacknutá a tvoje heslo či prihlasovacie meno/email unikne. To heslo potom budú chlapci niekde v Ulanbátare skúšať použiť na XXX ďalších stránok a skôr či neskôr natrafia na tie ktoré používaš a kde si dal tie isté prihlasovacie údaje... to potom ti budú už len chodiť emaily že na webe XX si si zmenil heslo, na webe XY sa prihlásil niekto z krajiny X boli ste to vy ? atď. Na rôznych stránkach majú ľudia potom uložené aj citlivé údaje ako dátum narodenia, trvalý pobyt a tie sa tiež budú snažiť zneužiť či predať tretím stranám.. a ostane ti len hlava v smútku a kopa hodín bojovania o to aby si tie účty dostal späť ak to vôbec ešte pôjde. Takže dobré rady nad zlato 1 - Používaj poriadny antivírus - Ja si platím ESET a za jednu cenu mám chránený notebook aj mobil. 2 - Používaj dvojitú verifikáciu alebo autentifikátor či biometriu a 3 - Nepoužívaj všade to isté heslo ! alebo podobnú deriváciu !