icon

Prečo sa jedno bezdrôtové slúchadlo vybíja rýchlejšie?

18. sep 2026

dobrý deň. potrebujem poradiť.
mám bezdrôtové slúchadlá asi rok a posledné týždne sa mi pravé vybije oveľa skôr ako ľavé. niekedy je pravé už skoro na nule a ľavé má ešte polovicu baterky.
pritom ich používam vždy spolu. znamená to, že už odchádza baterka v jednom slúchadle?

anonym_c499a8
18. sep 2026

kup si drotove

autor
18. sep 2026
@anonym_c499a8

kup si drotove

@anonym_c499a8 pri behu a cvičení mi bezdrôtové vyhovujú oveľa viac 🙂

anonym_37a436
18. sep 2026

Aj mne sa jedno vybija rychlejsie. Ale nejak neriesim, zatial to nie je vo faze, ze musim kvoli tomu extremne casto nabijat.

petuskaa1
18. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_c499a8 pri behu a cvičení mi bezdrôtové vyhovujú oveľa viac 🙂

@anonym_autor a sú obe rovnako nabité? Mne sa to tiež stáva keď je krabička špinavá

jimmyy128
18. sep 2026

Skor nez to das na bateriu, skus jednu vec. Vyber obe sluchadla z puzdra, vatovou tycinkou s kvapkou izopropylalkoholu utri zlate kontakty na sluchadlach aj v puzdre a nechaj to par minut vyschnut. petuskaa1 ma pravdu, ze zanesene puzdro je casta pricina, len to zvycajne nevyzera ako vybijanie, ale ako to, ze sa jedno sluchadlo vobec nedobije na sto percent. Ty to potom vidis az vtedy, ked ti skor zhasne.

Druha vec je, ze u vacsiny bezdrotovych sluchadiel nie su obe rovnocenne. Jedno je hlavne, drzi spojenie s telefonom a druhemu zvuk len preposiela, takze robi viac roboty a vybija sa rychlejsie. Pri hovoroch to byva este vyraznejsie, lebo mikrofon casto berie tiez len jedno z nich. Novsie modely si tu ulohu vedia striedat, starsie nie, a rozdiel sa prejavi az po case.

Ako to rozlisis: nabi obe na sto percent, potom pust hudbu a jedno nechaj zavrete v puzdre. Ak to, ktore ti predtym odchadzalo skor, vydrzi samo priblizne rovnako dlho ako druhe, s bateriou je vsetko v poriadku a ide len o rozdelenie roboty. Ak aj samo zhasne o dost skor, potom uz je to naozaj clanok.

Po roku je maly rozdiel bezny a pri behu a cviceni sa kontakty zanasaju rychlejsie, lebo sa do nich dostava pot. Ked by to nakoniec bola baterka, vymena sa v takychto sluchadlach robi zle, su lepene a clanok ma velkost nechta, takze sa to obvykle neoplati.