icon

Samsung Galaxy S23 Ultra: Problémy s fotoaparátom a asymetriou

Včera o 12:58

Ahojte, mate niekto tento telefon? Chcela by som sa spytat na fotak.

Ked si fotim tvar, to je jedno ci prednou ci zadnou kamerou, robí mi obočie jedno hore a druhe hore. Pritom ho takto nemám vobec. Pozeram sa do zrkadla tak vidim, ze vsetko je ok. Iny mobil napr huawei alebo xiaomi mi foti tvar tak ako ju mam v reale cize vsetko ok.

Ale to iste mi urobilo ked som sa sla fotit na doklady , tiez jedno obocie hore, druhe dole. Co sme nechapali. Lebo boli rovnake nazivo, ziadna takato asymetria. Ja uz som zmagorena z toho.

anonym_cd0078
Včera o 13:10

@anonym_autor tiez mam s tymto taku skusenost, rovnaky mobil, ale nie pri selfie, ale pri foteni, ze mi to akosi sekne-posunie obraz a tebe to zrejme moze sposobovat to zvysene obocie. Sama neviem preco to takto robi. Nepouzivam to zase casto, je to firemny mobil.

anjelicek26
Včera o 13:12

ja ten problem nemam

anonym_098664
Včera o 13:22

@anonym_autor sposobuju to doprovodne AI algoritmy, musis si povypinat rekonstrukcne funkcie...

autor
Včera o 13:24
@anonym_cd0078

@anonym_autor tiez mam s tymto taku skusenost, rovnaky mobil, ale nie pri selfie, ale pri foteni, ze mi to akosi sekne-posunie obraz a tebe to zrejme moze sposobovat to zvysene obocie. Sama neviem preco to takto robi. Nepouzivam to zase casto, je to firemny mobil.

@anonym_cd0078 aj ked ho trosku namalujem, tiez mi to urobi. Jedno hore, druhe nizsie. Nerozumiem, iny mobil to nespravi

autor
Včera o 13:24
@anonym_098664

@anonym_autor sposobuju to doprovodne AI algoritmy, musis si povypinat rekonstrukcne funkcie...

@anonym_098664 napriklad co?

muzula
Včera o 13:29

Ak chcete vypnúť funkcie umelej inteligencie fotoaparátu na zariadení Galaxy S23 Ultra, otvorte aplikáciu Fotoaparát, prejdite do Nastavení a v ponuke „Inteligentná optimalizácia“ deaktivujte funkciu Optimalizátor scény. Ak chcete mať väčšiu kontrolu, nastavte Inteligentnú optimalizáciu na „Minimálnu“, čím obmedzíte následné spracovanie, a vypnite funkciu Automatické prepínanie objektívov.

autor
Včera o 13:36
@muzula

Ak chcete vypnúť funkcie umelej inteligencie fotoaparátu na zariadení Galaxy S23 Ultra, otvorte aplikáciu Fotoaparát, prejdite do Nastavení a v ponuke „Inteligentná optimalizácia“ deaktivujte funkciu Optimalizátor scény. Ak chcete mať väčšiu kontrolu, nastavte Inteligentnú optimalizáciu na „Minimálnu“, čím obmedzíte následné spracovanie, a vypnite funkciu Automatické prepínanie objektívov.

@muzula aj tak to robi, pred fotenim pekne rovno obocie, po cvaknuti je jedno hore druhe dole

autor
Včera o 13:40
@anjelicek26

ja ten problem nemam

@anjelicek26 tak potom nerozumiem co sa stalo

autor
Včera o 13:44
@anonym_cd0078

@anonym_cd0078 ja nechaem, iny mobil normalne a tento mobil strasne. Ako nemam obocie ukazkove ale isto nie take ako mi robi fotak, to mi aj kolegyna vravela ze to isto nemam takto asymetricky ako na foyke ze to je blbost

autor
Včera o 13:48

Skusila som si dokonca stiahnut inu aplikaciu na fotenie a cez nu mi to fotilo normalne... len uz fotka nie je kvalitna kedze to nie je original appka uz v mobile