icon

Znefunkčňuje mobil hotelovú kartu?

12. aug 2026

Možno blbá otázka 🙂 Na dovolenke sa mi už dvakrát stalo, že karta od hotelovej izby prestala odomykať a na recepcii ju museli znova nahrať. Nosila som ju v kabelke hneď pri mobile. Vie telefón takú kartu nejako znefunkčniť alebo to spolu vôbec nesúvisí?

leni1977
12. aug 2026

Áno, súvisí to s tým.

muzula
12. aug 2026

Máš mobil s bezkontaktným nabíjaním?

babushkaem
12. aug 2026

ano suvisi, nam to aj na recepcii hovorili, aby sme tie karty drzali od mobilov. ale jasne, ze som tambola dva krat na nahratie noveho kluca :D

biba_18
12. aug 2026

ale v pohode ti to nahrajú znova ... stáva sa to bežne ...

chrobak7
12. aug 2026

@anonym_autor Záleží od typu hotelovej karty. Ak je to RFID karta, tak tú by mobil nemal nijako ovplyvniť. Ale ak je to karta s magnetickým prúžkom, tak ju môže ovplyvniť buď mobil, ale najmä tie obaly na mobil, ktoré majú magnet v tej zatváracej časti. Magnetický prúžok je citlivý na magnetické pole, to dokáže informácie na mag. prúžku vymazať.

martinmmartin
12. aug 2026

uz som bol v hoteli ked som si kazdy krat ked som isiel na cimru uz radsej zvykol pytat rovno novu cerstvu kartu kazdy krat nech si isetrim
opakovane vecne navstevovanie recepcie. A ano mali ten system s magnetickym pasikom co do toho musis strkat. Ak su take karty nekvalitne a stare tak ich vymaze aj zemske mag pole.

slavomira236
12. aug 2026

@anonym_autor nie este sa mi to nestalo a ro mam v jednej kapsicke. Ale oruzok na kartach som nemala bolu vzdy ciste hladke. Akurat minulybrok pri pobyte 12 dni mi prestala ist karta ako inym koncila 8 cka tak som musela na receociu

muzula
12. aug 2026

@martinmmartin, nie, zemské magnetické pole nemôže magstripe kartu poškodiť, na to je príliš slabé