icon

Ako efektívne šetriť pri nízkom príjme?

24. sep 2025

Ahojte, nemám bohvieaký príjem ( väčšinou okolo 800€). Snažím sa používať metódu 50/20/30 ( 50%na potrebné veci, 20% na kondične a podobne a 30% na úspory ) No vždy so z tých úspor posielam spať na účet lebo mi to nevychádza ( potraviny a podobne) aj tento mesiac som sú musela poslať spat okolo 100€. Ako začať šetriť prosím, máte nejaké rady. Dakuemm

Strana
z3
milanm12
26. sep 2025
@anonym_dfdaa9

@milanm12 riadna finančná negramotnosť ;)

@anonym_dfdaa9 ak myslíš 🙂. Sú ľudia ktorý platia oveľa viac celý život za jednu nehnuteľnosť 🙂.

vladuska20
26. sep 2025
@milanm12

@anonym_dfdaa9 ak myslíš 🙂. Sú ľudia ktorý platia oveľa viac celý život za jednu nehnuteľnosť 🙂.

@milanm12 no co ti poviem,pol sk je fin.negramotnych,a socky ked maju hypo.Toto som ale naozaj citala v inej teme.Co tam potom,ze na hypo treba aj adekvatny prijem.Kolko ludi tu place,ze na hypo prijmom nedosiahnu,takze o vlastnom byvani mozu len snivat.
Mas 2 moznosti,bud zdedit alebo ist do zahraniacia si zarobit na dlhe roky.Inak sa k vlastnemu clovek nedopracuje.

jockey
26. sep 2025

@anonym_autor Ak sa pýtaš čisto na zníženie výdaja (a nie zvýšenie príjmu), tak niekoľko rád:
- zrušiť všetko, či je nepotrebné ako: poistenia, predplatné a pod.
- zníženie nákladov ako: nižší paušál, pomalší net, výmena energeticky náročných spotrebičov
- úspora na doprave (ak je auto nevyhnutné): neísť celú cestu do zamestnania autom, ale skombinovať to s MHD/bicyklom/kolobežkou, resp. dohodnúť sa na zdieľanej doprave
- úspora na potravinách ako: sledovanie akcií, nákupy trv. potravín do zásoby, nakupovanie v lacnejších obchodoch, plánovanie nákupov, nekupovať impulzívne či hladný

evansova
26. sep 2025

Každom kedysi najviac ušetrila na oblečení. Mali sme tri dcéry, jasné že som ich chcela mať pekné oblečené. Ako prvé som z manželovej výplaty našetrila na šijací stroj, najprv som sila z mojich starších rozparanych šiat, neskôr som látky kupovala v bazáre. Sila som až kým sa postupne povydavali, posledné som každej ušila svadobné šaty ( vtedy som už pár rokov sila podľa strihov z Burdy).
Keď som náhodou raz bola na sídlisku kde sme kedysi bývali, suseda z vedľajšieho domu mi povedala, že in vyhýbame, lebo naše dievčatá boli najkrajšie oblečené z celého sídliska.
V duchu som sa pousmiala, keby len bola vedela...

aatuhv
27. sep 2025

@anonym_autor Ahoj dam Ti jednu vzacnu radu, nedivaj sa na ludi ktory zarabaju horsie, neries ako usetrit viacej z nicoho, ako zivorit. Pozeraj sa smerom ako viac zarobit, co sa da naucit, aby si viac zarabala, s cim by sa dalo privyrobit.

Dnesny svet ponuka neobmedzene moznosti ako zarabat ci si privyrobit viac.

petramarkechova
Odpoveď bola odstránená
dadis
21. nov 2025
@jaja20

@tiezjedna Ďakujem krásne ❤️
Áno, je to o prioritách v živote.

@jaja20 Mas moj obdiv..ze z takeho maleho rodinneho prijmu, ze vam to vychadza, lebo ved len dieta, co studuje stoji nemalo penazi.. tiez jedno z mojich deti chce ist studovat do zahranicia a uz mam z toho nocne mory 😅.

zazka666
22. nov 2025
@vladuska20

@milanm12 no co ti poviem,pol sk je fin.negramotnych,a socky ked maju hypo.Toto som ale naozaj citala v inej teme.Co tam potom,ze na hypo treba aj adekvatny prijem.Kolko ludi tu place,ze na hypo prijmom nedosiahnu,takze o vlastnom byvani mozu len snivat.
Mas 2 moznosti,bud zdedit alebo ist do zahraniacia si zarobit na dlhe roky.Inak sa k vlastnemu clovek nedopracuje.

@vladuska20 Ja ti neviem. Radsej by som platila hypo 30 rokov a žila vo vlastnom, ako 30 rokov prenájom a tá nehnuteľnosť mi nikdy patriť nebude. Nadto, ani zveľadiť ho nemôžeš. Aj horšie zarábajúci chcú niekde bývať.

Strana
z3