Ako efektívne šetriť pri nízkom príjme?
Ahojte, nemám bohvieaký príjem ( väčšinou okolo 800€). Snažím sa používať metódu 50/20/30 ( 50%na potrebné veci, 20% na kondične a podobne a 30% na úspory ) No vždy so z tých úspor posielam spať na účet lebo mi to nevychádza ( potraviny a podobne) aj tento mesiac som sú musela poslať spat okolo 100€. Ako začať šetriť prosím, máte nejaké rady. Dakuemm
@anonym_dfdaa9 ak myslíš 🙂. Sú ľudia ktorý platia oveľa viac celý život za jednu nehnuteľnosť 🙂.
@milanm12 no co ti poviem,pol sk je fin.negramotnych,a socky ked maju hypo.Toto som ale naozaj citala v inej teme.Co tam potom,ze na hypo treba aj adekvatny prijem.Kolko ludi tu place,ze na hypo prijmom nedosiahnu,takze o vlastnom byvani mozu len snivat.
Mas 2 moznosti,bud zdedit alebo ist do zahraniacia si zarobit na dlhe roky.Inak sa k vlastnemu clovek nedopracuje.
@anonym_autor Ak sa pýtaš čisto na zníženie výdaja (a nie zvýšenie príjmu), tak niekoľko rád:
- zrušiť všetko, či je nepotrebné ako: poistenia, predplatné a pod.
- zníženie nákladov ako: nižší paušál, pomalší net, výmena energeticky náročných spotrebičov
- úspora na doprave (ak je auto nevyhnutné): neísť celú cestu do zamestnania autom, ale skombinovať to s MHD/bicyklom/kolobežkou, resp. dohodnúť sa na zdieľanej doprave
- úspora na potravinách ako: sledovanie akcií, nákupy trv. potravín do zásoby, nakupovanie v lacnejších obchodoch, plánovanie nákupov, nekupovať impulzívne či hladný
Každom kedysi najviac ušetrila na oblečení. Mali sme tri dcéry, jasné že som ich chcela mať pekné oblečené. Ako prvé som z manželovej výplaty našetrila na šijací stroj, najprv som sila z mojich starších rozparanych šiat, neskôr som látky kupovala v bazáre. Sila som až kým sa postupne povydavali, posledné som každej ušila svadobné šaty ( vtedy som už pár rokov sila podľa strihov z Burdy).
Keď som náhodou raz bola na sídlisku kde sme kedysi bývali, suseda z vedľajšieho domu mi povedala, že in vyhýbame, lebo naše dievčatá boli najkrajšie oblečené z celého sídliska.
V duchu som sa pousmiala, keby len bola vedela...
@anonym_autor Ahoj dam Ti jednu vzacnu radu, nedivaj sa na ludi ktory zarabaju horsie, neries ako usetrit viacej z nicoho, ako zivorit. Pozeraj sa smerom ako viac zarobit, co sa da naucit, aby si viac zarabala, s cim by sa dalo privyrobit.
Dnesny svet ponuka neobmedzene moznosti ako zarabat ci si privyrobit viac.
@milanm12 no co ti poviem,pol sk je fin.negramotnych,a socky ked maju hypo.Toto som ale naozaj citala v inej teme.Co tam potom,ze na hypo treba aj adekvatny prijem.Kolko ludi tu place,ze na hypo prijmom nedosiahnu,takze o vlastnom byvani mozu len snivat.
Mas 2 moznosti,bud zdedit alebo ist do zahraniacia si zarobit na dlhe roky.Inak sa k vlastnemu clovek nedopracuje.
@vladuska20 Ja ti neviem. Radsej by som platila hypo 30 rokov a žila vo vlastnom, ako 30 rokov prenájom a tá nehnuteľnosť mi nikdy patriť nebude. Nadto, ani zveľadiť ho nemôžeš. Aj horšie zarábajúci chcú niekde bývať.

@milanm12 riadna finančná negramotnosť ;)
@anonym_dfdaa9 ak myslíš 🙂. Sú ľudia ktorý platia oveľa viac celý život za jednu nehnuteľnosť 🙂.