Ako najefektívnejšie usporiť peniaze v domácnosti?
Kde a ako najviac usetrite? Ja som na rodicaku,muz zaraba celkom fajn,ale aj tak sa stane niekedy ze ku koncu mesiaca nemame nic,dm objednavam raz za mesiac (130-160€) podla toho ci kupujem kozmetiku ako sprchace atd.(vzdy sa snazim lacnejsie kupovat aj vyzivy,sprchove gely..)za tyzden minieme tak 60-70€ za stravu,na vylety sa snazime chodit aspon raz za mesiac ale nic tam nekupujem max maly suvenir pre malu,platime hypo 560€ budeme musiet refinancovat a zobrat uver na strechu,uz teraz sa toho bojim ako to budeme zvladat,(a to by sme chceli este druhe dieta,ale teda neviem v dnesnej ekonomike)proste akokolvek sa snazim usetrit moc nevieme
@anonym_autor A prečo teda ak máte domáce ovocie/zeleninu dieťaťu neurobíš výživy z neho? Takto máš napríklad 30 pohárov na mesiac za 40 eur kúpenej, ak by si urobila zo svojho máš ich za pár centov toľko pohárov... Proste pohodlnosť len...
@marsmykkok ani nemusi zavarat. staci rozvarit s vodou a trochou cukru(ak by dieta nechcelo jest kysle) a ma kazdy den cerstvu "vyzivu" a dieta ovocie.
@marsmykkok ani nemusi zavarat. staci rozvarit s vodou a trochou cukru(ak by dieta nechcelo jest kysle) a ma kazdy den cerstvu "vyzivu" a dieta ovocie.
Som chcela akurát napísať 🙂😁👍
@anonym_bc5a0b hypo 560,telefony 40,sporenie 50€,dieta 30€,muz si plati sporenie 100€,poistenie kazde 3m 160€(v tom mame aj zivotnu),voda 30),plyn 140€,elektrina 40€,ja platim voyo/joj(nemame magio) to je 14€,a naftu tazko poverat to nemam prehlad kolko plati ale podla mna tak 200-300€ mesacne
@anonym_autor a aký je príjem muža? Keď zarába celkom fajn. Podľa tohto mi to vychádza na 1300€, čo nie je úplne príjem na vyskakovanie ak je žena na rodičovskej. Obmedz tie kapsičky. Ja ich už tiež robím iba doma.
@anonym_autor vy sa tuším radšej sprchujete ako jete....😆😆😆....no daj , čo varíš 👉👉👉
no skus rozpisat tu dm, co tam na ten mesiac mas. lebo najprv som si myslela ze ok, ved plienky. potom som to hodila do googlu a plienky by mali vist okolo 30€ na mesiac pri cca 200ks. ja som si to uz absolutne nepamatala, co vidu plienky. tak ma zaujima, na co zvysne minies tych cca 130€ kazdy mesiac.
aj ked keby na dm usetris napr. 30-50€ mesacne, asi to moc nepomoze. ale zase babka k babce...
@anonym_f0a146 tak zhruba tam mam 1 balenie plienok(144ks-22,95),datle,olej dm,spaldove piskoty,asi 3 balenia chrumiek(to mq na cely mesiac),savo,horka coko,arasidova pasta,sol na flaky,flasa avent,prasok na bielenie pradla 6ks(ten taky maly),asi 9-10ks vyzivy,hubky,3x UM(20€),3x zlcove mydlo a 3x sprej na flaky,asi 5kupovane prikrmy,5x sprchac(balea),medzizubne kefky,kefky na zuby ,vlozky,olienky do vody,3x vlhcene,3 tycinky pre malu,4 raw tycinky pre mna,nieco na zem,3x mydlo 500ml na ruky,
@anonym_autor A prečo teda ak máte domáce ovocie/zeleninu dieťaťu neurobíš výživy z neho? Takto máš napríklad 30 pohárov na mesiac za 40 eur kúpenej, ak by si urobila zo svojho máš ich za pár centov toľko pohárov... Proste pohodlnosť len...
@marsmykkok sak a odkial mam uz zobrat domace ked este nemame🤷🏻♀️😂ved jasne ze doma jej robim domace,ale tak este nemane nic max jahody a tie mi nezje
@anonym_autor vy sa tuším radšej sprchujete ako jete....😆😆😆....no daj , čo varíš 👉👉👉
@ivicatolic preco ten vysmevny komentar? Ked nemas radu a ocicidne male dieta naco komentujes
@anonym_f0a146 tak zhruba tam mam 1 balenie plienok(144ks-22,95),datle,olej dm,spaldove piskoty,asi 3 balenia chrumiek(to mq na cely mesiac),savo,horka coko,arasidova pasta,sol na flaky,flasa avent,prasok na bielenie pradla 6ks(ten taky maly),asi 9-10ks vyzivy,hubky,3x UM(20€),3x zlcove mydlo a 3x sprej na flaky,asi 5kupovane prikrmy,5x sprchac(balea),medzizubne kefky,kefky na zuby ,vlozky,olienky do vody,3x vlhcene,3 tycinky pre malu,4 raw tycinky pre mna,nieco na zem,3x mydlo 500ml na ruky,
@anonym_autor avent fľašu ale snáď každý mesiac nekupuješ.
@anonym_40067d vyzivy,prikrmy,plienky,vlhcene,veci na pranie(zlcove mydlo,sprej,beriem viac nech mam na cely mesiac)sprchace..
@anonym_autor nerozmyslala si zeleninu ovocie kupovat? Robit jej napriklad na pare papanie?ja teda pouzijem kupene ked niekam cestujeme a to som si davala bacha na znacku ale po otvoreni dost silna farba a veru chut a vona je uplne ina ako ked to urobit doma
@anonym_bc5a0b hypo 560,telefony 40,sporenie 50€,dieta 30€,muz si plati sporenie 100€,poistenie kazde 3m 160€(v tom mame aj zivotnu),voda 30),plyn 140€,elektrina 40€,ja platim voyo/joj(nemame magio) to je 14€,a naftu tazko poverat to nemam prehlad kolko plati ale podla mna tak 200-300€ mesacne
@anonym_autor
@anonym_autor tak to veľmi dobry plat nemá, keď tebe rodičovský a jemu plat nestačí na pokrytie. A to stravu máte na minime, keď si písala pravdu, že 70e na týždeň.
@anonym_autor avent fľašu ale snáď každý mesiac nekupuješ.
@anonym_bc5a0b urcite nie,kupujem po 2m😂preto pisem 130-160€ niekedy je to aj menej nie kazdy mesiac kupujem chrumky,praci gel atd
@anonym_bc5a0b urcite nie,kupujem po 2m😂preto pisem 130-160€ niekedy je to aj menej nie kazdy mesiac kupujem chrumky,praci gel atd
@anonym_autor to sa ti fľaša každé 2 mesiace zničí? Koľko má dieťa? Už je asi väčšie keď papá chrumky, tak na UM už nemusí byť dlho, to ti hneď opadne veľký výdavok.
@anonym_autor
@anonym_autor tak to veľmi dobry plat nemá, keď tebe rodičovský a jemu plat nestačí na pokrytie. A to stravu máte na minime, keď si písala pravdu, že 70e na týždeň.
@anonym_ef023b ma plat 1800€,kazde 3m ma zaplatene nadcasy co ma nad 3000€ ,a co usetrime tak vzdy minieme ked nema nadcasovu vyplatu
@anonym_autor to sa ti fľaša každé 2 mesiace zničí? Koľko má dieťa? Už je asi väčšie keď papá chrumky, tak na UM už nemusí byť dlho, to ti hneď opadne veľký výdavok.
@anonym_bc5a0b no ma rok a pol a mlieko len v noci,ale teda flasky jej kupujem kazde 2-3 mesiace novu predsa len je to uz spinene po tom UM
@anonym_autor vazne toto? 😀 naco vam je tolko sprchacov, co s tym robite? A vy mate práčovňu?? Tiez mam 1,5 rocne dieta a staci ariel gel a zlcove mydlo a vyperie vsetko. Flasa kazde dva mesiace nova?? Naco? Vsak ju snad umyvas kazdy den nie? Hrozne to prehanas v tej drogerii
@anonym_bc5a0b no ma rok a pol a mlieko len v noci,ale teda flasky jej kupujem kazde 2-3 mesiace novu predsa len je to uz spinene po tom UM
@anonym_autor ak ju umyješ, tak zašpinená nebude. Normálne som fľašu umývala a raz za čas vyvarila.
@anonym_ef023b ma plat 1800€,kazde 3m ma zaplatene nadcasy co ma nad 3000€ ,a co usetrime tak vzdy minieme ked nema nadcasovu vyplatu
@anonym_autor tak potom kam idú zvyšné peniaze?? Vydavky 1800€. Ty máš rodičovský. On príjem 1800-3000€. Kam idú tie peniaze?
@anonym_autor tak na sprchac si kup taku tu sietovu hubku. napumpickujes tam 2-3x, napenis a umyjes si cele telo. ja nekupujem sprchac ani 1x do mesiaca.ani netusim ako casto mi to vychadza. tie 3 mydla mesacne je tiez za mna dost vela. skus tuhe ked tekute takto minate. tolko sprejov na flaky tiez moc nechapem. hlavne polri zlcovom a soli na flaku. zaberaju ti vobec? ja mam pocit ze co nezide zlcovym mydlom to nezide nicim. pripadne este prekarbonat. tie 3ks zlcoveho su tiez a mna dost. a zalezi aj ake kupujes. denk mit je urcite lacnejsie ako napr. tierra verde ci ako sa to pise.
a koniec koncov. je to len oblecenie. dnes ten flak vydrhnes a zajtra tam ma 3 dalsie. stoji ta namaha za to? no tak bude chodit vo flakatom, aj tak z toho zachvilu vyrastie...
@anonym_autor co kupujes v drogerii kazdy mesiac za 160€? To sa mi zda dost vela
@anonym_40067d ak iba umelelieko tak 160 vobec nie je vela ale uznavam kupovat denne vyzivy a hotove jedla pre dieta je fakt dost do penazi toto sa da uzlrobitvaj doma za zlomok ceny
@anonym_autor a keby kupis sklenene flase? tie nezajdu, lahsie sa vydenzifikuju a urcite ich mozes pouzivat viac ako 2 mesiace.
@anonym_autor vazne toto? 😀 naco vam je tolko sprchacov, co s tym robite? A vy mate práčovňu?? Tiez mam 1,5 rocne dieta a staci ariel gel a zlcove mydlo a vyperie vsetko. Flasa kazde dva mesiace nova?? Naco? Vsak ju snad umyvas kazdy den nie? Hrozne to prehanas v tej drogerii
@michaelam2 lebo tie sprchace mam na cely mesiac,najblizsiu DM mam 40min tak preto kupujem vuac ks nech nemusim chodit viac krat do dm
@anonym_autor a keby kupis sklenene flase? tie nezajdu, lahsie sa vydenzifikuju a urcite ich mozes pouzivat viac ako 2 mesiace.
@anonym_f0a146 inak to ma nenapadlo kuoim sklenene,lebo tiw plastove mi pridu hnusne a zajdene uz po mesiaci
@michaelam2 lebo tie sprchace mam na cely mesiac,najblizsiu DM mam 40min tak preto kupujem vuac ks nech nemusim chodit viac krat do dm
@anonym_autor 5ks sprchacov na mesiac??? To je viac ako jeden na tyzden. Tiez kupujem balea a jeden mi drzi aj dva mesiace, takze tomuto vobec nerozumiem
@anonym_autor inak aj to mydlo…to miniete naoza 1,5 litrove mydlo za mesiac? Prepac ale naozaj to asi prehanas v tej drogerii.
@anonym_autor ani sa nečudujem, že nemáte peniaze. Ty sa musíš veľmi nudiť a po večeroch nerobíš nič, len hádžeš do košíka či treba či nie. To je šialené toľko minúť na sprchovacie, spreje, mydlá, fľaše. Nauč dieťa piť z pohára, a sprchové kúp za 99centov radšej. Lebo toto je brutál čo ty robíš. Keby si napísala, že prejete 700e , skôr tomu uverím...
@anonym_autor inak aj to mydlo…to miniete naoza 1,5 litrove mydlo za mesiac? Prepac ale naozaj to asi prehanas v tej drogerii.
@michaelam2 mam nadobku na mydlo vo wc,kupelke aj v kuchyni,a vydrzi to aj dlhsie
@anonym_autor ani sa nečudujem, že nemáte peniaze. Ty sa musíš veľmi nudiť a po večeroch nerobíš nič, len hádžeš do košíka či treba či nie. To je šialené toľko minúť na sprchovacie, spreje, mydlá, fľaše. Nauč dieťa piť z pohára, a sprchové kúp za 99centov radšej. Lebo toto je brutál čo ty robíš. Keby si napísala, že prejete 700e , skôr tomu uverím...
@anonym_ef023b ja sa najmä čudujem tomu, že má chlap priemerný príjem 2200€, ona poberá rodičovský, výdavky majú vo výške 1800€ a na konci mesiaca im nič nezostne.

Ono najvacsi problem je moj manzel,ktory skoro nic nezje,ja sa snazim stravovat zdravo,cize si kupim bulgur/kuskus a mam to aj vyse mesiaca,manzel mi toto nezje ani zeleninu,ovocie,uz som mu hovorila aby sme viac usezrili mal by sa naucit aspon nieco zjest(zeleninu/ovocie mame domace,cize tam viem v lete usetrit) lenze on zje len maso,ryzu,a proteinove jogurty😀🤷🏻♀️