icon

Ako najefektívnejšie usporiť peniaze v domácnosti?

Dnes o 06:42

Kde a ako najviac usetrite? Ja som na rodicaku,muz zaraba celkom fajn,ale aj tak sa stane niekedy ze ku koncu mesiaca nemame nic,dm objednavam raz za mesiac (130-160€) podla toho ci kupujem kozmetiku ako sprchace atd.(vzdy sa snazim lacnejsie kupovat aj vyzivy,sprchove gely..)za tyzden minieme tak 60-70€ za stravu,na vylety sa snazime chodit aspon raz za mesiac ale nic tam nekupujem max maly suvenir pre malu,platime hypo 560€ budeme musiet refinancovat a zobrat uver na strechu,uz teraz sa toho bojim ako to budeme zvladat,(a to by sme chceli este druhe dieta,ale teda neviem v dnesnej ekonomike)proste akokolvek sa snazim usetrit moc nevieme

Strana
z4
anonym_40067d
Dnes o 06:43

@anonym_autor co kupujes v drogerii kazdy mesiac za 160€? To sa mi zda dost vela

anonym_a0d509
Dnes o 06:45

@anonym_autor šetrím tak, že si vyrátam koľko potrebujeme na poplatky stravu, tankovanie, drogeria + rezerva 50-100€ a zvyšok hneď odkladám. Mesačne takto šetríme 500-800€. Kým som to nerobila, tak na konci mesiaca sme boli na 0.

anonym_cb9f6f
Dnes o 06:46

na stravu mate mesačne 280€ to sa mi zdá velmi málo
a kam idu zvyšne peniaze ?
toto je pises je tak 1000€ a určite máte viac vydavkov

anonym_b7ae97
@anonym_40067d

@anonym_autor co kupujes v drogerii kazdy mesiac za 160€? To sa mi zda dost vela

@anonym_40067d to su ti co sa stravuju bud v DMke alebo v Yeme. Namotani na eko bio raw nalepky.

autor
@anonym_40067d

@anonym_40067d vyzivy,prikrmy,plienky,vlhcene,veci na pranie(zlcove mydlo,sprej,beriem viac nech mam na cely mesiac)sprchace..

autor
Dnes o 06:47
@anonym_cb9f6f

na stravu mate mesačne 280€ to sa mi zdá velmi málo
a kam idu zvyšne peniaze ?
toto je pises je tak 1000€ a určite máte viac vydavkov

@anonym_cb9f6f tak urcite je to viac,70€ minam len ked nakupujeme v obchode,len muz ked chodi do roboty uz neviem co si kupuje aj na desiatu tak to moze byt aj 90-100€🤷🏻‍♀️

autor
Dnes o 06:47
@anonym_b7ae97

@anonym_40067d to su ti co sa stravuju bud v DMke alebo v Yeme. Namotani na eko bio raw nalepky.

@anonym_b7ae97 prosim?😂ja v dm kupujem len veci pre malu pre mna nic

anonym_bc5a0b
Dnes o 06:50

Napíš všetky výdavky a príjmy. Lebo takto mi to vôbec nesedí, prečo ku koncu mesiaca nemáte nič ak má muž dobrý príjem.

anonym_266797
Dnes o 06:51

@anonym_autor na drogérii 160€ mesačne? Si robíš srandu, nie?

anonym_cb9f6f
Dnes o 06:54

ženy nechápem čo riešite dm 160€ ja tak bežne miniem tiež
kupujem čistiace, maškrty pre dieťa , kozmetiku a to sa nazbiera

marsmykkok
Dnes o 06:54
@anonym_autor

@anonym_40067d vyzivy,prikrmy,plienky,vlhcene,veci na pranie(zlcove mydlo,sprej,beriem viac nech mam na cely mesiac)sprchace..

@anonym_autor Ty budeš podľa mňa ako moja mama a miniete za mesiac X sprcháčov, veľký prací gél a tak lebo tým nevieš šetriť a nedodržuješ dávkovanie... Ona tiež zoberie nový sprcháč, raz sa osprchuje a tretina z fľašky v keli, rovnako so šampónom a všetkým... Určite na tej drogérii by si ušetriť vedela keby chceš... A možno v DM kupovať iba dieťaťu plienky, výživy a tak. DM má taký systém že urobíš veľký nákup a síce ceny sú dosť vysoké-nemajú akcie, ale vrátia ti body a proste človek má potom pocit že dostal 20-30 eur v bodoch darom a má tendenciu kúpiť si za ne nejakú blbosť. Keby kupuješ kozmetiku a drogériu napríklad v Tete alebo na Hebe ušetríš možno viac a minieš menej, lebo kúpiš tam napríklad antiperspirant nie za 4 eurá ako v DM a euro ti vrátia v bodoch a minieš na blbosti, ale kúpiš v akcii za 2,80 a to 1,2O eur máš k dobru...

anonym_b7ae97
Dnes o 06:56
@anonym_autor

@anonym_b7ae97 prosim?😂ja v dm kupujem len veci pre malu pre mna nic

@anonym_autor tak potom pri takej sume musi tvoje dieta zit len na konzervach, keksoch a kelimkoch z dmky.

anonym_a40658
Dnes o 06:58

Prečo kupuješ výživy??????

autor
Dnes o 06:59
@anonym_a40658

Prečo kupuješ výživy??????

@anonym_a40658 lebo moje dieta necjce ovoxie a toto jw jediny sposob ako to do nej dostat😂aj ked ideme na vylet tal proste papa vyzivy ako nevidim na tom nic zle

martinmmartin
Dnes o 07:00

Jedina cesta ako naozaj zvysit zivotnu uroven je zvysit prijem. Najdes milion dovodov preco sa to neda ale staci ti jediny ze ako na to....

anonym_a40658
Dnes o 07:02
@anonym_autor

@anonym_a40658 lebo moje dieta necjce ovoxie a toto jw jediny sposob ako to do nej dostat😂aj ked ideme na vylet tal proste papa vyzivy ako nevidim na tom nic zle

@anonym_autor v prvom rade nevychadzas s peniazmi a v druhom rade treba hlavne domacu stravu a ako doplnok výživy
Kup ovocie pomixuj uvar a výživa ako lusk za pár korún
Kooopec peňazí ušetrených

A na výlet si pisala, že chodíte raz za mesiac

rarararara
Dnes o 07:10
@anonym_cb9f6f

ženy nechápem čo riešite dm 160€ ja tak bežne miniem tiež
kupujem čistiace, maškrty pre dieťa , kozmetiku a to sa nazbiera

@anonym_cb9f6f tak ale ja rozdiel keď si to môžem dovoliť, a iné keď na konci mesiaca mi nič nezostane v peňaženke

autor
Dnes o 07:11
@rarararara

@anonym_cb9f6f tak ale ja rozdiel keď si to môžem dovoliť, a iné keď na konci mesiaca mi nič nezostane v peňaženke

@rarararara my mame vydavky vyse 1000€ co platime poistky a hypo,zostava nam 700-800€ a z toho zijeme a to stáe nakupujem v akciach a nekupujem zbytocnosti

autor
Dnes o 07:14
@anonym_a40658

@anonym_autor v prvom rade nevychadzas s peniazmi a v druhom rade treba hlavne domacu stravu a ako doplnok výživy

@anonym_a40658 ked chodime k svokre/k nasim/na ihrisko jej vzdy beriem kapsicku

anonym_bc5a0b
Dnes o 07:15
@anonym_autor

@rarararara my mame vydavky vyse 1000€ co platime poistky a hypo,zostava nam 700-800€ a z toho zijeme a to stáe nakupujem v akciach a nekupujem zbytocnosti

@anonym_autor kde sú potom ďalšie výdavky? Máte výdavky 1800€ a tu si napísala hypo 560€, drogéria 160€ a strava okolo 400€. Kam ide tých zvyšných 900€. Veď to normálne napíš položku po položke
-energie x€
-benzín x€

simca06022011

neviem co sa cuduju niektore zeny... pri malom dietati v dmke sa urcite minie dost financii. Mozno by si mohla tie polozky normalne si rozpisat pre seba a pozriet ci to nevies kupit lacnejsie inde. Ja som si kupovala v davnej dobe mojej MD/RD vlhcene utierky normalne za karton, v akcii to mavali bud metro/alebo ak sa islo do AT a pod. Podobne aj plienky (to neviem ci este kupujete, asi ano). Vyzivy... no.. ono ked sa to tak vezme tie 1-2EUR vyzivy zase take terno drahe nie su, ak ich jete vela tak proste treba sa pozriet po inom zdroji. Ano doma to vies vyriesit mixnes/nastruhas ovocie ktore normane kupite. Vylety som tiez riesila vyzivami/prikrmami v pohari. Doma to vies obist. Podla mna na stravu minate malo, tam nie je co setrit velmi, jedineze budes varit vela a zlacnych surovin. Sprchace.. odhliadnuc od oblubenosti DMkovych, mozno sa daju kupit lacnejsie velke balenia v inych drogeriach. ALE popravde to nemoze byt ziadna zavratna suma na mesiac, ved tych sa nemina na litre a bavime sa tu o flasiach za 1-2EUR predpokladam (balea), co co tam nasetris... (aj ked.. ja vidim ze tie lacne sa naozaj minaju viac a rychlejsie... mam sprchac litrovy z FR, s pumpou a ten sa mina tak pomaly az mi to ide na nervy, vylievanie z tych flias vediet podla mna k vyssej spotrebe) detto sampony na vlasy atd.. to cim lacnejsie,t ym viac sa toho pouziva, tym to je menej efektivne.
Skor si porataj kolko musite usetrit, lebo z tohto podla mna nie je velmi co skresavat. Podla mna uvarena vyziva doma veru nie je ako lusk a uz vobec nie lacna.. ak clovek nema lacne ovocie svoje :DD kolko mini poharov sa uvari z kila jablk? :DDD Potom si prejdite platby pomimo, pausaly, streamovacky, telka, energie, a ano aj slavne poistky... prehodnotit, prekopat, viac ludi sa opytat. Ak je vsetko ok, tak proste neusetris viac.

anonym_5a040a
@anonym_a40658

@anonym_a40658 Jj, tieto vylety. Benzin, kava po ceste, vstupne, zmrzlina, hento-tamto, a je 200 e prec. Pozname.

autor
Dnes o 07:16

Ono najvacsi problem je moj manzel,ktory skoro nic nezje,ja sa snazim stravovat zdravo,cize si kupim bulgur/kuskus a mam to aj vyse mesiaca,manzel mi toto nezje ani zeleninu,ovocie,uz som mu hovorila aby sme viac usezrili mal by sa naucit aspon nieco zjest(zeleninu/ovocie mame domace,cize tam viem v lete usetrit) lenze on zje len maso,ryzu,a proteinove jogurty😀🤷🏻‍♀️

anonym_40067d
@anonym_autor

@anonym_autor vyzivy aj prikrmy kupis lacnejsie inde. Napriklad ovko, a su vyborne. Balea sprchovy gel stoji 1,50 a vydrzi dlho. Gel na pranie kup zzl balenie ked je niekde v akcii. Na tej drogerii vies usetrit velmi vela.

anonym_f0a146

no skus rozpisat tu dm, co tam na ten mesiac mas. lebo najprv som si myslela ze ok, ved plienky. potom som to hodila do googlu a plienky by mali vist okolo 30€ na mesiac pri cca 200ks. ja som si to uz absolutne nepamatala, co vidu plienky. tak ma zaujima, na co zvysne minies tych cca 130€ kazdy mesiac.
aj ked keby na dm usetris napr. 30-50€ mesacne, asi to moc nepomoze. ale zase babka k babce...

anonym_40067d
Dnes o 07:18
@anonym_f0a146

no skus rozpisat tu dm, co tam na ten mesiac mas. lebo najprv som si myslela ze ok, ved plienky. potom som to hodila do googlu a plienky by mali vist okolo 30€ na mesiac pri cca 200ks. ja som si to uz absolutne nepamatala, co vidu plienky. tak ma zaujima, na co zvysne minies tych cca 130€ kazdy mesiac.
aj ked keby na dm usetris napr. 30-50€ mesacne, asi to moc nepomoze. ale zase babka k babce...

@anonym_f0a146 mam 1,5 rocne dieta a na plienky minam cca 25€ mesacne. To len pre info

simca06022011
Dnes o 07:18
@anonym_autor

Ono najvacsi problem je moj manzel,ktory skoro nic nezje,ja sa snazim stravovat zdravo,cize si kupim bulgur/kuskus a mam to aj vyse mesiaca,manzel mi toto nezje ani zeleninu,ovocie,uz som mu hovorila aby sme viac usezrili mal by sa naucit aspon nieco zjest(zeleninu/ovocie mame domace,cize tam viem v lete usetrit) lenze on zje len maso,ryzu,a proteinove jogurty😀🤷🏻‍♀️

@anonym_autor ak mate domace ovocie zeleninu, tak nemozes mat problem nahradit vyzivy deitatu aspon ciastocne.. namrazit, zavarit, urobit vyzivy doma. To dava zmysel, nie kupit jablko a doma zvarit :D

anonym_f0a146
Dnes o 07:20
@simca06022011

neviem co sa cuduju niektore zeny... pri malom dietati v dmke sa urcite minie dost financii. Mozno by si mohla tie polozky normalne si rozpisat pre seba a pozriet ci to nevies kupit lacnejsie inde. Ja som si kupovala v davnej dobe mojej MD/RD vlhcene utierky normalne za karton, v akcii to mavali bud metro/alebo ak sa islo do AT a pod. Podobne aj plienky (to neviem ci este kupujete, asi ano). Vyzivy... no.. ono ked sa to tak vezme tie 1-2EUR vyzivy zase take terno drahe nie su, ak ich jete vela tak proste treba sa pozriet po inom zdroji. Ano doma to vies vyriesit mixnes/nastruhas ovocie ktore normane kupite. Vylety som tiez riesila vyzivami/prikrmami v pohari. Doma to vies obist. Podla mna na stravu minate malo, tam nie je co setrit velmi, jedineze budes varit vela a zlacnych surovin. Sprchace.. odhliadnuc od oblubenosti DMkovych, mozno sa daju kupit lacnejsie velke balenia v inych drogeriach. ALE popravde to nemoze byt ziadna zavratna suma na mesiac, ved tych sa nemina na litre a bavime sa tu o flasiach za 1-2EUR predpokladam (balea), co co tam nasetris... (aj ked.. ja vidim ze tie lacne sa naozaj minaju viac a rychlejsie... mam sprchac litrovy z FR, s pumpou a ten sa mina tak pomaly az mi to ide na nervy, vylievanie z tych flias vediet podla mna k vyssej spotrebe) detto sampony na vlasy atd.. to cim lacnejsie,t ym viac sa toho pouziva, tym to je menej efektivne.
Skor si porataj kolko musite usetrit, lebo z tohto podla mna nie je velmi co skresavat. Podla mna uvarena vyziva doma veru nie je ako lusk a uz vobec nie lacna.. ak clovek nema lacne ovocie svoje :DD kolko mini poharov sa uvari z kila jablk? :DDD Potom si prejdite platby pomimo, pausaly, streamovacky, telka, energie, a ano aj slavne poistky... prehodnotit, prekopat, viac ludi sa opytat. Ak je vsetko ok, tak proste neusetris viac.

@simca06022011 a na co si minala tolko vlhcenych? ja som dceru utierala vlhcenymi len mimo domu. doma sla vzdy do umyvadla pri kazdom prebalovani. aj ked mala plienku len pocikanu. tak isto ruky, pusa atd. vzdy umyt. vlhcene len vonku. aj to viem, ze ani tam sme ich tolko nepotrebovali, ze by som kartony kupovala.

autor
Dnes o 07:21
@anonym_bc5a0b

@anonym_autor kde sú potom ďalšie výdavky? Máte výdavky 1800€ a tu si napísala hypo 560€, drogéria 160€ a strava okolo 400€. Kam ide tých zvyšných 900€. Veď to normálne napíš položku po položke
-energie x€
-benzín x€

@anonym_bc5a0b hypo 560,telefony 40,sporenie 50€,dieta 30€,muz si plati sporenie 100€,poistenie kazde 3m 160€(v tom mame aj zivotnu),voda 30),plyn 140€,elektrina 40€,ja platim voyo/joj(nemame magio) to je 14€,a naftu tazko poverat to nemam prehlad kolko plati ale podla mna tak 200-300€ mesacne

simca06022011
Dnes o 07:21
@anonym_f0a146

@simca06022011 a na co si minala tolko vlhcenych? ja som dceru utierala vlhcenymi len mimo domu. doma sla vzdy do umyvadla pri kazdom prebalovani. aj ked mala plienku len pocikanu. tak isto ruky, pusa atd. vzdy umyt. vlhcene len vonku. aj to viem, ze ani tam sme ich tolko nepotrebovali, ze by som kartony kupovala.

@anonym_f0a146 ano dost som ich minula, ako si kto robi je jeho vec. Okrem toho my sme boli takmer stale vonku

anonym_a40658
Dnes o 07:22
@anonym_autor

@anonym_a40658 ked chodime k svokre/k nasim/na ihrisko jej vzdy beriem kapsicku

@anonym_autor ved jej zarob doma a daj vonku
To môže byt hneď aj 30 e ušetrené
A pises ze muz maso ryža jogurty
Síce neviem aké
Ale ked si zoberies maso je syte a na kilo cena nieje také drahé,tak isto ryža
Jedine tie jogury koľko ich zje
Ja keď kupujem tak pozerám cenu na kilo a vyzivovu hodnotu a na koniec chutovu hodnotu😅a teda ja nemusím extra šetriť ale zas jedlo je stále len jedlo

Strana
z4