icon

Ako sa uskromniť s 300 eurami do konca mesiaca?

9. sep 2025

Ahojte, nastala mi taká situácia. Mala som menšiu výplatu a po zaplatení všetkého ( povinného ) mi zostalo 300€ na vyžitie do 8.10.

Máte prosím nejaké rady ako sa uskromniť, alebo kde sa dá ušetriť? Na tento mesiac som zrušila aj netflix čo som mala, tv inak nemám.

kavasmliekom
9. sep 2025
@anonym_autor

@letfenixa sprchujem sa ráno a večer, po práci vždy, po fitku tak isto. A antiperspirant používam pravidelne, nie 1x za deň 😀

@anonym_autor fitko môžeš vynechať ten mesiac, asi to nestojí tiež 5e.

lukbe
9. sep 2025
@anonym_autor

@lukbe sprcháč a antiperspirant je bežná položka

@anonym_autor nie kazdy mesiac. Ak si sama, máš to na mesiace.

mamina7070
9. sep 2025

vynechaj vsetky nie nevyhnutne vydavky
urob reviziu v mraznicke a v spajzi
naplanuj si nejake obedy vecere cez vikendy u rodiny
rozpocitaj si penaize na tyzden a tie neprekroc co ostane posun do dalsieho tyzdna
to by si mala dat

januska12323
9. sep 2025

Konzervy pre mačku nakúp rovno na celý mesiac, cestovné tiež vieš odrátať, vyprázdni chladničku a špajzu a až potom choď na nákup. Myslím, že úplne v pohode zvládneš.

nataliik
9. sep 2025
@anonym_autor

@nataliik obedy v práci nemám, všetko si musím chystať doma aby som nemusela zbytočne objednávať. Mačka dostáva hypoalergenne granule za 60€. Do reštaurácii moc nechodim, keď tak sem tam si kúpim po ceste z práce kebab za 7€, ale to tak max 1/2x mesačne. Na benzín dávam tak priemerne 130/150€ mesačne

@anonym_autor tak potom budeš hladná(normálna nevyryvava odpoved) alebo budeš nezdravo jest, len aby si nieco zjedla. 300-150benzin-60lebo macka musí mať speci granule-10drogeria= 80€. Z toho zdravú stravu na mesiac nevycarujes, sacharidovu-ryza, zemiaky, cestoviny áno.
Nedá sa chodiť s niekym do prace? Musí mať macka také granule? Neexistuju v lacnejsej verzii?

anjelicek26
9. sep 2025

300€ na osobu je tak akurat... ked zratam stravu, zvery, drogeriu a vsetko okolo toho sme okolo 1300e mesacne ( je nas 7). Jazdit pomenej, pozerat na ceny, zobrat par veci v akcii a do obchodu chodit s listkom podla toho, co chces ten tyzden varit... pomaha...

anonym_d01e67
9. sep 2025

@anonym_autor este mozno trosku rozpis, aky produkt (financny) mas, ze sa 2 roky nedotsanes k peniazom. Lebo aj ak je to terminak, tak sa vacsinou da zrusit s nejakou pokutou (v lepsom pripade pride o uroky, v horsom aj o cast istiny)... ale tak poucenie do buducna, ze rezerva sa nedava na dlhodobe produkty. Rezerva je na beznom / sporiacom ucte...
A teda rezerva - jej funkcia - je presne na "ked pride mensia vyplata" (PNka, nejaky problem... alebo nedojde vyplata apod)...

stanka_k
9. sep 2025

to mám každý mesiac 🤷🏼‍♀️ poplatené, čo treba, odložené na iné ciele ako spotreba…. a zo zbytku fungujeme. Sme v pohode, nehladujeme a máme všetko (ale teda my nepotrebujeme k životu kadejaké blbosti, či už z potravín, ostatného tovaru, služieb a pod…) 🤷🏼‍♀️😀
Ale teda záleží, koho všetkého z toho živíš, čo všetko z toho musíš zaobstarať a náročnosť dotyčných…

autor
9. sep 2025
@denkabemommy

Sprcháč a deodorant kúpiš dokopy aj za 3-4€ (v dmke ich značku, jeden mesiac prežiješ). Autom jazdi len nutnú trasu a zdravú stravu v pohode zvládneš nakúpiť za 200€ pre seba na mesiac, len kupuj rozumne - ja napr nechodím do obchodu ale nákup si objednávam z tesca, miniem menej, lebo čo nevidím, to nekúpim.

@denkabemommy tesco po ruke nemám, chodím do lidlu

autor
9. sep 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor fitko môžeš vynechať ten mesiac, asi to nestojí tiež 5e.

@kavasmliekom tam mám pernementku, preto to nezarátavam do ďalších výdajov

zuzi0911
9. sep 2025

Iba ty a mačka? To dáš aj keby si ,ze nechcela.
Si zober ,ze bezne niekto ma 500e a sú 4-clenna rodina a výžijú

autor
9. sep 2025
@lukbe

@anonym_autor nie kazdy mesiac. Ak si sama, máš to na mesiace.

@lukbe tak pre mňa ano 🙂 nič nenenavidim viac ako smradlavych ľudí

autor
9. sep 2025
@januska12323

Konzervy pre mačku nakúp rovno na celý mesiac, cestovné tiež vieš odrátať, vyprázdni chladničku a špajzu a až potom choď na nákup. Myslím, že úplne v pohode zvládneš.

@januska12323 ako odrátať cestovné? Musím sa nejako dostať do práce a ako som písala, spoje nemám

anonym_d01e67
9. sep 2025
@anonym_autor

@lukbe tak pre mňa ano 🙂 nič nenenavidim viac ako smradlavych ľudí

@anonym_autor ked pouzijem tvoj styl, tak prevonany clovek co sa za nim taha na metre parfem tiez nic moc... obdoba smradu...
Ale teda ak zrovna antiperspirant a mydlo stoji v ceste medzi tebou a hladom, tak wow...

veltraud
9. sep 2025

@anonym_autor off topic, prosim ta, si muz alebo zena? niektore prispevky su v muzskom, ine v zenskom rode

autumn1
9. sep 2025

Sama mesiac nevyzijes z 300€? Ja zijem sama a mne to staci ak odratam najom, poistenie, pausal... A na macku urcite nie su velke vydavky, krmivo predpokladam, ze ma nejake a netreba hned kupovat - sudim z toho, ze ja pre psa objednavam do zasoby, nekupujem kazdy mesiac. 🤷🏻‍♀️

alex49
9. sep 2025
@anonym_autor

@januska12323 ako odrátať cestovné? Musím sa nejako dostať do práce a ako som písala, spoje nemám

@anonym_autor zo bolo myslene, že sumu na cestovanie/ benzín si z tých 300 od rátaj už teraz, aj sumu na jedlo pre mačku. Koľko ti ostane, z toho môžeš kupovať jedlo.

vikusjk
9. sep 2025

@anonym_autor uf autorka, ak z tych 300 este mas dat 60 € na macku a 130-150 na benzin, tak to uz vyzera trosku inak, nez ak mas celych 300 len na stravu. Macka nema ziadnu zasobu granul? Resp. nie je mensie balenie granul, ktore by si jej tento mesiac mohla kupit? A benzin - nemas sa s kym odviezt za prispevok na benzin, ktory bude nizsi, ako suma, ktoru platis sama - alebo opacne, niekoho zobrat k sebe do auta, kto by prispel tebe?
Inak sa v strave naozaj budes musiet uskromnit, hladaj recepty na lacne jedla, dobre si premysli zuzitkovanie vsetkeho, z coho budes varit tak, aby si nevyhodila ako odpad nieco, co sa da este zuzitkovat atd. Pripadne potom zvaz pozicanie si nejakej stovky od rodiny, ak sa da. Ak ma niekto z rodiny domace vyrobky, popros, ci by ti nedali - par zavaranin, nejake domace vajicka, zeleninu, ovocie, idealne aj maso... drzim palce!

nataliik
9. sep 2025
@alex49

@anonym_autor zo bolo myslene, že sumu na cestovanie/ benzín si z tých 300 od rátaj už teraz, aj sumu na jedlo pre mačku. Koľko ti ostane, z toho môžeš kupovať jedlo.

@alex49 80-100€, ak neprekroci tu drogeriu viac ako 10€

denkabemommy
9. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy tesco po ruke nemám, chodím do lidlu

@anonym_autor oni ti ten nákup aj dovezú 🙂

anonym_389b5c
9. sep 2025

Mne sa to zda tak, že vieš že máš malo na tento mesiac ale aj tak nehladáš sposoby ako ušetrit 😃 mačka prežije mesiac bez hypoalergennych granuli či čo to má, minimalne určite existuje lacnejšia varianta na ten mesiac. V obchodoch sa da v zlavach nakupit a ešte ked si sama nepotrebuješ si robit a la cart tento mesiac kedy nemáš nazvyš. Napr už len taka brokolicova polievka sa da spravit za lacno, len pre priklad. A ako už bolo vyššie spomenute v DM maju sprcháče za 0,85€, antiperspiranty 1,20? Tak nejak sa mi zdá. Benzín asi moc neokresáš ale utiahni opasok a zvládneš to aspon s tou stravou, ved si sama. Alebo si požičaj od rodiny, či známych €€

autor
9. sep 2025
@denkabemommy

@anonym_autor oni ti ten nákup aj dovezú 🙂

@denkabemommy tesco mám od domu 35min 🙂 ku mne nevozia

negymama
9. sep 2025

rob si do buducna aj drobne usporz okamizite dostupne na sporivom ucte, presne pre taketo pripady.

autor
9. sep 2025
@anonym_389b5c

Mne sa to zda tak, že vieš že máš malo na tento mesiac ale aj tak nehladáš sposoby ako ušetrit 😃 mačka prežije mesiac bez hypoalergennych granuli či čo to má, minimalne určite existuje lacnejšia varianta na ten mesiac. V obchodoch sa da v zlavach nakupit a ešte ked si sama nepotrebuješ si robit a la cart tento mesiac kedy nemáš nazvyš. Napr už len taka brokolicova polievka sa da spravit za lacno, len pre priklad. A ako už bolo vyššie spomenute v DM maju sprcháče za 0,85€, antiperspiranty 1,20? Tak nejak sa mi zdá. Benzín asi moc neokresáš ale utiahni opasok a zvládneš to aspon s tou stravou, ved si sama. Alebo si požičaj od rodiny, či známych €€

@anonym_389b5c spôsoby hľadám 🙂

autor
9. sep 2025
@anonym_d01e67

@anonym_autor ked pouzijem tvoj styl, tak prevonany clovek co sa za nim taha na metre parfem tiez nic moc... obdoba smradu...
Ale teda ak zrovna antiperspirant a mydlo stoji v ceste medzi tebou a hladom, tak wow...

@anonym_d01e67 nechodim nikde vyvoňana do extrému, chcem byt jedine čistá a nesmediet. A nikde som nenapisala že mi nejaká drogeria bráni

anonym_78999d
9. sep 2025

@anonym_autor máš 300 EUR na mesiac a zrovna v tento deň sa ti úplne minul sprcháč aj antiperspirant, mačkine granule, aj v nádrži máš už len výpary? Ale no... Ak aj, benzín musí byť, drogéria môže byť lacnejšia, mačkine granule tiež, obidve to prežijete, neboj sa. O potravinách ti tu viaceré už popísali dosť, v pohode ti ostane ešte aj na jednu-dve kávy, cigaretu vysomruj u kolegov

anonym_2b5efa
9. sep 2025

no nič, mačka pôjde na brigadu

milanemila
9. sep 2025
@anonym_0d5298

@sona272 300 eur pre človeka na stavu. A ma sa uskromniť? Nemyslíš vážne. Tak 4 členná rodina ma minút 1200 eur na stravu?

@anonym_0d5298 ano my tolko na stravu miname pre 4 ludi (deti su skolkari) 🤷🏼‍♀️ vsak kazdy zije inak…pre autorku je nestandardne, ze jej ostlo iba 300e, tak sa pyta…

autor
9. sep 2025
@anonym_78999d

@anonym_autor máš 300 EUR na mesiac a zrovna v tento deň sa ti úplne minul sprcháč aj antiperspirant, mačkine granule, aj v nádrži máš už len výpary? Ale no... Ak aj, benzín musí byť, drogéria môže byť lacnejšia, mačkine granule tiež, obidve to prežijete, neboj sa. O potravinách ti tu viaceré už popísali dosť, v pohode ti ostane ešte aj na jednu-dve kávy, cigaretu vysomruj u kolegov

@anonym_78999d si predstav že práve v tej nádrži mi uu svieti rezerva a sprchac dochádza 😄 mám menšiu výhodu že kavu nepijem a rakovinu pľúc nepotrebujem 😄

anonym_9c873e
9. sep 2025
@anonym_autor

@nataliik obedy v práci nemám, všetko si musím chystať doma aby som nemusela zbytočne objednávať. Mačka dostáva hypoalergenne granule za 60€. Do reštaurácii moc nechodim, keď tak sem tam si kúpim po ceste z práce kebab za 7€, ale to tak max 1/2x mesačne. Na benzín dávam tak priemerne 130/150€ mesačne

@anonym_autor 150€ mesacne na benzin? To ako daleko cestujes do prace? Podla mna sa da vyzit z tych 300€, aj ked odratas vydavky na benzin a stravu pre macku (obe si myslim ze sa da aj za menej). A ostatne potraviny, zas vydrzis 1 mesiac ak nebude vsetko bio eko raw. Ak potrebujes prezit a prestravovat sa, tak cestoviny, omacky, pripadne kup si 1 kura v akcii za 4€ a sprav polievku, ugriluj stehna, z prs sprav sote alebo rezne a mas stravu na 3 dni. A to akoze v spajzi a v chladnicke nemas absolutne nic? Ani ziadne konzervy, muku, cestoviny a pod.? Neverim, ze vobec nic. Ja by som spravila ako ti tu uz radili, spotrebovala by som to co mi doma este ostalo a az potom na nakup. A drogeria sa dalacno kupit aj v Lidli, kedze tam chodis, tiez maju sprchace za par centov. Na kebab zabudni, za tych 2x7€ si nakup nejake maso a navar na tyzden.