Ako šetriť z výplaty, keď mi skoro nič neostáva?
Poraďte ako mám našetriť z výplaty keď skoro nič mi neostáva navyše?
Zarobím 1100 v čistom, v tom je zarátané aj DB 200 eur.Plus 120 eur rodinné, máme 2 deti. Manžel zarobí tiež tisícku.
Platíme hypotéku, energie plyn elektrika voda smeti kredit na mobil. Na stravu dám 600-700 eur mesačne v tom je aj zaratana drogéria. Benzín 250 mesačne.
Aj si doprajeme deťom výlety, oblečenie, hračky, knižky.
Sebe moc nekupujeme nič.
Mesačne viem si odložiť 50-100 eur. To beriem ako rezervu keby sa niečo pokazilo doma nejaký spotrebič alebo zubárka a pod.
Všade píšu že máme šetriť si na dôchodok no ako keď z výplaty moc si nemôžme vyskakovať keď všetko zaplatíme?
Asi by sa dalo co to usetrit z toho prijmu, tipov mas uz dost v ostatnych komentaroch (oblecenie a hracky z bazaru, knihy z kniznice, dochadzanie zdielanym autom), ale na Tvojom mieste by som spravila mozno len nejake mensie zmeny zivotneho stylu, ale nic drasticke. Akosi sa zabuda na kvalitu zivota a pokial to nie je nevyhnutne (su aj take situacie), tak by som sa nejako sialene neuskromnovala ani nehladala dalsie zamestnanie. Nie sme stroje, aby sme len pracovali a nic nezazili.
@amdornik mám iný názor
Všetky návrhy hejtujes
Nič sa nedá
Nič nechceš
Akí píšem - ty nemusíš.
Ale neneguj všetko, čo tu ostatné píšeme
@nyusika dobre, zanechávam diskusiu s tebou. pozrela som si tvoj profil. nie, ty nikdy tých ľudí nepochopíš. ty nie. nenegujem, nehejtujem. ak pre teba pravda je hejt, tak si na míle od chápania tvrdej reality.
@anonym_autor Neviem, kde bývate, ale za mňa je šialené pri takých platoch precestovať tak veľa peňazí.
Plus by som povedala, že v živote človeka sú obdobia, kedy sa nedá aj si dopriať, aj šetriť. Áno, občas si musím vybrať, či si doprajem viac času s deťmi, slušnú stravu, výlety, alebo viac ušetrím a budem mat pocit, že strádamna psychickej pohode.
Keď sa vám nedá zmeniť práca, ušetriť na benzíne, tak hold treba ubrať inde.
Napr knihy a oblečenie vieš za veľmi lacný peniaz kúpiť na bazárich, detských burzách, v darovacich skupinkách a sekace sú na oblečenie top. Určite lepšia cena a kvalita než také Takko napríklad.
@nyusika a ty zas neneguj ju, zato ze ma iný názor ako ty.
@anonym_09ab21 takto.
Ja celý čas píšem, že keď jej vyhovuje to, čo píše, je to v poriadku ale komplet každý jeden návrh (nielen odo mňa, podotýkam) vyvrátila v štýle "nedá sa... nemôže..."
Bu tu návrhy typu - raz za mesiac jednorázova brigáda, predavaj na V., iná práca, menej výlety v...všetko komentovakay, ako sa to NEDÁ
@anonym_dfcb13 všetko to, čo ty si okresala, veľa ľudí nemalo vôbec. čo majú okresať oni?
@amdornik najviac plačú tí, čo majú cigaretu v ústach a kazdý deň pivko, cez víkend aj flašku. Bola som na nákupe. Ja sobotný malý nákup k vareniu. chlapík v montérkach predo mnou 2 škatule drahých cigariet. On platil 12 eur, ja okolo 9 a mali sme sobotný obed. Každý druhý - tretí dal nejakú fľašu na pult. Keď idem na benzín 80 % ľudí má v rukách hoddogy, tyčinky, nápoje. ŠPZ všetko náš okres. Ľudia sú hlavne finančne negramotní.
@anonym_09ab21 takto.
Ja celý čas píšem, že keď jej vyhovuje to, čo píše, je to v poriadku ale komplet každý jeden návrh (nielen odo mňa, podotýkam) vyvrátila v štýle "nedá sa... nemôže..."
Bu tu návrhy typu - raz za mesiac jednorázova brigáda, predavaj na V., iná práca, menej výlety v...všetko komentovakay, ako sa to NEDÁ
@nyusika presne. O chvíľu prídu aj kopce a zákruty.
@anonym_autor
Potiahnuť nadčasy v práci sa nedá?Prípadne preplatiť časť dovolenky?Nejake upratovanie 2x v tyzdni aby ta to velmi nezatazilo ale zaroven aby z toho boli nejake korunky.
knihy kupujes kazdy mesiac? o kniznici si este nepocula?
knihy kupujes kazdy mesiac? o kniznici si este nepocula?
@anonym_ae454d počkať - toto som nezaregistrovala.
To si niekto musí robiť prdel.
Neverím, že človek s takýmto príjmom si každý mesiac kupuje knihy, sorry.
@anonym_ae454d počkať - toto som nezaregistrovala.
To si niekto musí robiť prdel.
Neverím, že človek s takýmto príjmom si každý mesiac kupuje knihy, sorry.
@nyusika na 2. strane o 16:43
@anonym_6f3a04 nie, nebudem doučovať počas práceneschopnosti. možno sa ti to zdá neuveriteľné, ale ja také veci nerobím. pretože opäť opakujem nemaródujem pre to, aby som popri tom zarábala na doučovaní. maródujem preto, lebo mám vážny problém a som rada, že vôbec chodím. ale aspoň tu tie anonymy, ako si aj ty, ukazujú, že bežne ľudia zneužívajú systém.
Tlieskam ti 👍👍👍 a prajem skoré zotavenie.
Ja len k tým nízko plateným prácam. Je to ok, inak by si kupovala chlieb za 7 eur, či platila dieťaťu školné... Vždy sú pozície s miernym platom, preto najčastejšie sú obsadzovanie ľuďmi z tretích krajín.
je mi luto, ze ludia s dvomi pracami musia takto ratat peniaze a nemozu si dovolit napriklad dovolenku pri mori aspon raz za par rokov a niekto povie, ze ved nech muz ide do zahranicia. podla mna je cennejsie, ze je ako otec s detmi. takto by to proste nemalo byt.
autorka, preletela som diskusiu a teda s tymi pevnymi vydavkami (hypo, byt) nepohnes. strava pre 4 ludi sa mi tiez nezda prehnana. ten benzin - nedalo by sa chodit s niekym? aspon jeden z vas? lebo to je fakt vela, ked ide z vasho celkoveho prijmu vlastne 10% len na auta. tam by som videla priestor. pripadne potom skusit hladat pracu blizsie (aspon jeden z vas) - zatial samozrejme zostat v starej.
vylety - jasne, mate deti, na tom by som nesetrila.
oblecenie - ja to robim tak, ze vrchne vrstvy pozeram aj v bazari (tu na mk), oplatia sa bundy, oteplovacky. topanky kupujem vzdy nove, ale snazim sa v akcii, obcas sa podari. pripadne aj v bazari, ale nove (ak niekto kupil a dieta nakoniec nenosilo).
hracky - menej je viac. zmysluplne hracky ano (napr. lego, stavebnice), ale nie milion plastovych blbosti a plysakov a pod. vyhybat sa obchodom ako pepco a tedi, ak nejde o veci na tvorenie, lebo to je par drobnosti a zrazu 10-20e prec.
knihy - ja robim s knihami, takze mozem byt sebecky rada, ze si ich kupujes, ale naozaj, ako baby radia, stacia knihy z kniznice. pripadne ak sa vam nejaka bude velmi pacit, tak kupis aj domov.
ak sa este viac rozpises, mozno mi este nieco napadne.
A chcela som ešte povedať ze aj v školstve a zdravotníctve aj obchode sa nezaraba veľa. Tak keby týmto ľuďom všetci radili (najmä tu na mk) ze si majú inú prácu hľadať,lebo malo platu, tak kto by zostal na týchto pozíciách, nikto? Treba aj rozmýšľať.
@mooonika1975 ale upratovacka, alebo ina nekvalifikovana pracovna sila nebude nikdy dobre zarabat. Zbytocne sa rozculujes. Precitaj si co si napisala, z nejakeho dovodu ta to podrazdilo. Lepsia cesta je zvazit si platove a ine podmienky este predtym, ako sa na nejaku pracovnu drahu dam. Od prace, ktora nevyzaduje speci vzdelanie, schopnosti alebo telent nemozes cakat vela.
@namornicka neviem, aka kuchárka je nekvalifikovaná sila? Lebo zariobi rovnako
A chcela som ešte povedať ze aj v školstve a zdravotníctve aj obchode sa nezaraba veľa. Tak keby týmto ľuďom všetci radili (najmä tu na mk) ze si majú inú prácu hľadať,lebo malo platu, tak kto by zostal na týchto pozíciách, nikto? Treba aj rozmýšľať.
@anonym_09ab21
A možno keby v školstve, v zdravotníctve výrazne chýbali ľudia, začali by tie mzdy tam rast.
Boli ste niekto na profesii teraz niekedy? Dajte si do filtra upratovačka, kuchárka, predavačka....proste služby
Tie pelety sú hrozne, nedá sa to nijako navýšiť
Knihy zásadne len z knižnice
Hračky len na narodeniny a Vianoce
Výlety vlakom
@namornicka neviem, aka kuchárka je nekvalifikovaná sila? Lebo zariobi rovnako
@mooonika1975 mam zopar znamych, co su kuchari v dobrych hoteloch a restikach a zarobia slusne. Plus ich volaju na akcie, bavi ich to, sikovni su. Potom mas kucharov v skolskych jedalnach, alebo v menuckovych restikach, kde zarobia mizerne. Kucharske remeslo je v istom zmysle umenie, ak na to mas talent a bavi ta to, vies si zariadit zaujimavy. Nie je to vo svojej podstate zle plateny job. Upratovacka je nekvalifikovany job = praca, na ktoru nie je skola, kurzy, alebo praca, ktoru aj s ukoncenou ZS mozes robit.
Hračky, knihy, oblečenie deťom kupuj na V***ed. Nájdeš tam krásne a kvalitné veci, aj nové za pár eur. Prípadne knihy z knižnice a ušetríš ešte viac. Aj životné prostredie sa ti poďakuje.
Tiez by toto mohli dat na fb,,priznania zlatokopiek,,
Ta skupina uz funguje styl ,,zlty slonik,,.Tam by dostala rad kopec.
Všetci tu píšete, že jedine zmenoiť robotu👎 Akoby to bolo také jednoduché, že vy chytráci?
Všetci tu píšete, že jedine zmenoiť robotu👎 Akoby to bolo také jednoduché, že vy chytráci?
@anonym_ffd741 nepíšeme to všetci
@mooonika1975 mam zopar znamych, co su kuchari v dobrych hoteloch a restikach a zarobia slusne. Plus ich volaju na akcie, bavi ich to, sikovni su. Potom mas kucharov v skolskych jedalnach, alebo v menuckovych restikach, kde zarobia mizerne. Kucharske remeslo je v istom zmysle umenie, ak na to mas talent a bavi ta to, vies si zariadit zaujimavy. Nie je to vo svojej podstate zle plateny job. Upratovacka je nekvalifikovany job = praca, na ktoru nie je skola, kurzy, alebo praca, ktoru aj s ukoncenou ZS mozes robit.
@namornicka suhlasim to o kucharoch, v dobrej restike zarobi velmi dobre, len treba robit velakrat vecer, a to si vela zien - matiek bud nemoze dovolit (ak nema manzela, ktory sa o deti postara) , alebo nechce. Ak by to bolo o chlapovi, nikto by sa nad tym nepozastavil
@anonym_ffd741 to pochopia len ked začnu hladat, na jedno miesto obyčajného skladníka čo nie je žiadna vyhra ani finnačná ani pracovna sa hlasi aj 160 ludí momentálne
udaje o nezamestnanosti sa totiž skresluju a nevypočitavaju ako maju, ale vyzera to pekne
@namornicka ano zarobia slušne ale tam maximalne hladaju tak pomocnu silu, každy kuchar si to miesto drži a to nie je riešenie na zmen si pracu
vola sa to prax, škola alebo aspon kurt a pre matku nerealizovatelne pre deti keby sa aj rovno prestahovali
Boli ste niekto na profesii teraz niekedy? Dajte si do filtra upratovačka, kuchárka, predavačka....proste služby
Tie pelety sú hrozne, nedá sa to nijako navýšiť
Knihy zásadne len z knižnice
Hračky len na narodeniny a Vianoce
Výlety vlakom
@anonym_640951 ja preferujem vylety vlakom ale na sk na otočku totálne nemožné , to sme chceli v lete , zvladli sme tak 3 miesta
ano da sa ale treba ratat s prespanim , nehovoriac že vela vlakov meška , pripoje nestihaš, hromada prestupovania všade - podotýkam že 1-2 prestupy mne osobne nevedia
lahko sa to píše cestujte vlakom tažšie realizuje
v čechách to ano, z jednoho mesta sme vedeli každy den vyrazit na otočku vlakom počas 10 dni bez problémov a to sme aj neboli všade
Ja som mala kedysi 2 prace, o 16 som skoncila v jednej a od 18 do 22 na brigade. Bola som vtedy mladsia cca 25 rokov, ale mozem skonstatovat ze dlhodobo je to fyzicky neudrzatelne. Clovek potrebuje aj oddych, cas pre seba a nie za nahanat za peniazmi. Teraz sa radsej uskromnim, nekupujem blbosti a modne vystrelky. Mam rada sekace a bazare, zijem minimalisticky, nechodim na drahe dovolenky a auto vyuzivam len ked musim. Mam vsak kolegyne co prefajcia 200€ mesacne, plus nechty, vlasy, kavicky. Toto nastastie ide uplne mimo mna..
Toto bude asi nestandardna rada a nie pre kazdeho, ale ak mate dve auta, jedno by som vymenila za moped/motorku a celkom vyrazne usetrite na benzine. My mame s muzom motorky a tak dochadzame do prace, zijeme cca 30km od miesta prace.

@nyusika nič v zlom, ale myslím, že nehejtujem nikoho. snažím sa poukázať na to, že jednoducho takí ľudia žijú a je ich dosť. je to fakt, nie môj negativizmus. naopak, ja som vďačná nebesám, že chodím a teším sa, že snáď do mesiaca budem v práci, ktorú mám zatiaľ istú, našťastie. len som chcela poniektorým otvoriť oči, že i takto ľudia žijú. mimochodom, v čom vidíš u mňa negativizmus? naopak, na rozdiel od fakt úbohých ľudí, ja sa otrasiem a budem bez problémov pokračovať tam, kde som pred pár mesiacmi skončila. a znovu budem na tom fajn. u mňa je to prechodný stav, nič viac. u iných trvalý. a tí to majú dosť blbé. to je fakt, to nie je negativizmus.
@amdornik mám iný názor
Všetky návrhy hejtujes
Nič sa nedá
Nič nechceš
Akí píšem - ty nemusíš.
Ale neneguj všetko, čo tu ostatné píšeme