Ako šetriť z výplaty, keď mi skoro nič neostáva?
Poraďte ako mám našetriť z výplaty keď skoro nič mi neostáva navyše?
Zarobím 1100 v čistom, v tom je zarátané aj DB 200 eur.Plus 120 eur rodinné, máme 2 deti. Manžel zarobí tiež tisícku.
Platíme hypotéku, energie plyn elektrika voda smeti kredit na mobil. Na stravu dám 600-700 eur mesačne v tom je aj zaratana drogéria. Benzín 250 mesačne.
Aj si doprajeme deťom výlety, oblečenie, hračky, knižky.
Sebe moc nekupujeme nič.
Mesačne viem si odložiť 50-100 eur. To beriem ako rezervu keby sa niečo pokazilo doma nejaký spotrebič alebo zubárka a pod.
Všade píšu že máme šetriť si na dôchodok no ako keď z výplaty moc si nemôžme vyskakovať keď všetko zaplatíme?
@anonym_c19198 ano, je pravda ze ked mrzne tak sa neda a ja idem autom a muz verejnou dopravou. Preto hovorim, ze to nemusi fungovat pre kazdeho. Ale u nas je poladovica tak tri krat rocne, takze sa to da.
@carolynka no toto by som muzovi nedovilila,motorky treba aj zazimovat,a neni to len o zime ale aj dazdi,mokra vozovka.Takze od jari do jesene,ak je uz par stupnov sa motorka zazimuvava.
@anonym_autor nedá sa tebe alebo mužovi zvýšiť kvalifikácia a tým aj plat? Ak nie, hľadala by som iné zamestnanie... Na 2. pilier by som sa pri tejto garnitúre určite nespoliehala...
@carolynka no toto by som muzovi nedovilila,motorky treba aj zazimovat,a neni to len o zime ale aj dazdi,mokra vozovka.Takze od jari do jesene,ak je uz par stupnov sa motorka zazimuvava.
@anonym_8a3167 od zimy do jari si chcela napisat...
@nyusika akože všetky upratovačky pôjdu robiť súkromne a kto mi bude upratovať moju kanceláriu? Nechaj ju tam a povedz ako viac zarobí
@mooonika1975 nase kancelarie upratuje kolega /inak projekt.manazer/ a za tie peniaze chodia k moru v lete.
Neboji sa prace a nehanbi sa za nu.
@anonym_8a3167 od zimy do jari si chcela napisat...
@anonym_c19198 ze od jari do jesene na nej jazdi,ale ak je uz rano par stupnov,uz sa schovava.Nechcem,aby sa mu nieco stalo.Take setrenie ozaj nestoji za to.
@anonym_c19198 ze od jari do jesene na nej jazdi,ale ak je uz rano par stupnov,uz sa schovava.Nechcem,aby sa mu nieco stalo.Take setrenie ozaj nestoji za to.
@anonym_8a3167 ja rozumiem, co si chcela napisat, ale narazam na tuto tvoju vetu, ze si sa pomylila:
Takze od jari do jesene,ak je uz par stupnov sa motorka zazimuvava.
@anonym_e9ed8b Hračky už okresame pomaly, výlety a knižky to kupujeme každý mesiac. Oblečenie teraz potrebujem kúpiť zimné bundy a zimné topánky.
@anonym_autor Tak buď chceš hračky a výlety alebo handry alebo ešte lepšie a zarob viac nemusíš tu pýtať rady keď nechceš z ničoho ustúpiť. Choď na výlet a deťom daj suchý chlieb
Ja som mala kedysi 2 prace, o 16 som skoncila v jednej a od 18 do 22 na brigade. Bola som vtedy mladsia cca 25 rokov, ale mozem skonstatovat ze dlhodobo je to fyzicky neudrzatelne. Clovek potrebuje aj oddych, cas pre seba a nie za nahanat za peniazmi. Teraz sa radsej uskromnim, nekupujem blbosti a modne vystrelky. Mam rada sekace a bazare, zijem minimalisticky, nechodim na drahe dovolenky a auto vyuzivam len ked musim. Mam vsak kolegyne co prefajcia 200€ mesacne, plus nechty, vlasy, kavicky. Toto nastastie ide uplne mimo mna..
@anonym_6152ac Ja nefajčím ani nepijem alkohol, nechty vlasy kávičky tiež nie.
@anonym_8a3167 ja rozumiem, co si chcela napisat, ale narazam na tuto tvoju vetu, ze si sa pomylila:
Takze od jari do jesene,ak je uz par stupnov sa motorka zazimuvava.
@anonym_c19198 ano,tak blbo to vyznelo.Ale pochopila si hned.
@anonym_6152ac Ja nefajčím ani nepijem alkohol, nechty vlasy kávičky tiež nie.
@anonym_autor ale budes musiet od noveho roku niekde ubrat,nedate to z tychto platov.Vyplakavanie nepomoze,ked nechces nic realne riesit.Jedine k comu to povedie,ze sa s muzom budete vadit ako psy pre peniaze a vztah pojde dolu vodou.Rozmyslaj co je nutne a co uz nie,co je nad vas ramec.
@anonym_autor ale budes musiet od noveho roku niekde ubrat,nedate to z tychto platov.Vyplakavanie nepomoze,ked nechces nic realne riesit.Jedine k comu to povedie,ze sa s muzom budete vadit ako psy pre peniaze a vztah pojde dolu vodou.Rozmyslaj co je nutne a co uz nie,co je nad vas ramec.
@anonym_8a3167 Veď to že budem musieť niekde ubrať.
@anonym_autor čítam všetko, ale mohlo mi niečo uniknúť... nikde som nevidela, či to chodenie do práce je jednoznačne nutné na 2 autách? nedá sa tých áut zbaviť? alebo aspoň jedného? sama mám auto, je to šialený žrút nielen PHM, ale či pneumatiky, či pravidelné kontroly, výmeny jednotlivých položiek... to všetko strašne ide do peňazí. tam nemáte rezervu? nejak to vyriešiť?
@anonym_autor dostala si vela super napadov,kde sa to da.Uz to je na tebe,ci si co si z toho zoberies ci nie.Mas kde uberat,tam kde uberies das na stravu,co pojde hore.Tak naozaj precitaj si to vsetko este raz,pomaly kazdy koment,co ti tu baby napisali a zamysli sa nad tymi riadkami.
@anonym_autor benzin 250 je vcelku dost... tam sa neda nieco stiahnut dole? Inac teda asi vramci relativne nizkych prijmov robis vsetko dobre...
@anonym_e3089b ja platím mesačne naftu 400-500€ napríklad takže
@anonym_autor čítam všetko, ale mohlo mi niečo uniknúť... nikde som nevidela, či to chodenie do práce je jednoznačne nutné na 2 autách? nedá sa tých áut zbaviť? alebo aspoň jedného? sama mám auto, je to šialený žrút nielen PHM, ale či pneumatiky, či pravidelné kontroly, výmeny jednotlivých položiek... to všetko strašne ide do peňazí. tam nemáte rezervu? nejak to vyriešiť?
@amdornik Platím len benzín a raz ročne poistku na auto a každý druhý rok stk
@anonym_autor nemeníte pneumatiky? nerobíte servis auta?
@amdornik Pneu mi mení manžel doma a raz ročne mi menia olej v servise ale to není veľká čiastka.
@anonym_e3089b ja platím mesačne naftu 400-500€ napríklad takže
@anonym_d0168c ak je tvoja napln prace behat po celom Slovensku za klientmi tak sa ani nedivim,ze az tolko.
@pribinak to vazne 1000 v cistom je podla Vas malo ani nie priemierny plat? Robit priemier su extra falosne udaje.... vies kolko ludi ma realne minimalku? A spocitaju s ludmi ktory zarabaju 10 000. 1000 mesacne zarabaju bezny ludia a polovica SK .... nechapem, ja mam vysoku skolu a teda aj s DB mam 1100 eur v cistom. Autorka nic si nerob na koniku pisu len ludia ktory zarabaju ze nadpriemer 🤣 keby kazdy zarabal tolko jak sa tu vypisuje... tak v tejto krajine je kazdy stastny... utraca jak megaaa a nebol by ziadny problem. 🤣🤣🤣🤣. K tvojej otazke.... radcej si odlozit 50 eur ako nic. Ja sledujem akcie v obchodoch vielmi vies natom usetrit. My sme 4 stravu mame do 400. Benzin my mame tiez okolo 200, chapem ak dochadzate do prace...my tiez 2 auta, inym smerom. Ja este rozvazam deti. Varim doma, podla letakov, peciem. Setrim na obleceni, uz aj na zabave, hracky kupujem minimalne len na sviatky, knihu obcas..alebo z druhej ruky ...zazitky si dopredu planujem-kalkulujem- rozhodne to neni o tom ze chcem is na kupalisko tak ideme dopredu pozrem kolko to stoji ak nam nevychadza tak ideme inde , alebo do prirody ako si pisala zadarmo. Bude to este tazsie, viem. Mne este pomaha ze ked dostanem vyplatu hned si odlozim niekedy az nerealne 1/4 z vyplaty... potom ak treba tak pouzijem. Su mesiace ked sa mi podari nevyberat 😁 Ale neverim tomu ze tu kazdy zaraba tolkee penaziiiie kolko vypisuju 😝. A potom teraz nedavno som citala clanok ze iba 8% beznych domacnosti s detmi ma usetrene 2000 eur. ( ty sa asi zbehli na koniku)
@anonym_autor tak z takychto platov, zial, pro dvoch detoch naozaj neusetris.
nie je sanca zarabat viac ?
ja by som energou a cas venovala skor tomu, ako mat vyssi prijem.
ako snahe setrit z takto nizkych platov
@nyusika na východe SK je to štandardný plat tých cca 740€. A nie nedá sa veľmi vyberať a nemôže sa každý presťahovať na západ. My sme kvôli tomu odišli z krajiny lebo toto nie je na žitie ale na živorenie.
@pribinak to vazne 1000 v cistom je podla Vas malo ani nie priemierny plat? Robit priemier su extra falosne udaje.... vies kolko ludi ma realne minimalku? A spocitaju s ludmi ktory zarabaju 10 000. 1000 mesacne zarabaju bezny ludia a polovica SK .... nechapem, ja mam vysoku skolu a teda aj s DB mam 1100 eur v cistom. Autorka nic si nerob na koniku pisu len ludia ktory zarabaju ze nadpriemer 🤣 keby kazdy zarabal tolko jak sa tu vypisuje... tak v tejto krajine je kazdy stastny... utraca jak megaaa a nebol by ziadny problem. 🤣🤣🤣🤣. K tvojej otazke.... radcej si odlozit 50 eur ako nic. Ja sledujem akcie v obchodoch vielmi vies natom usetrit. My sme 4 stravu mame do 400. Benzin my mame tiez okolo 200, chapem ak dochadzate do prace...my tiez 2 auta, inym smerom. Ja este rozvazam deti. Varim doma, podla letakov, peciem. Setrim na obleceni, uz aj na zabave, hracky kupujem minimalne len na sviatky, knihu obcas..alebo z druhej ruky ...zazitky si dopredu planujem-kalkulujem- rozhodne to neni o tom ze chcem is na kupalisko tak ideme dopredu pozrem kolko to stoji ak nam nevychadza tak ideme inde , alebo do prirody ako si pisala zadarmo. Bude to este tazsie, viem. Mne este pomaha ze ked dostanem vyplatu hned si odlozim niekedy az nerealne 1/4 z vyplaty... potom ak treba tak pouzijem. Su mesiace ked sa mi podari nevyberat 😁 Ale neverim tomu ze tu kazdy zaraba tolkee penaziiiie kolko vypisuju 😝. A potom teraz nedavno som citala clanok ze iba 8% beznych domacnosti s detmi ma usetrene 2000 eur. ( ty sa asi zbehli na koniku)
@anonym_040011 Ja poznám ľudí čo nemajú ani 700 v čistom a pracujú lebo peniaze potrebujú. Tiež pozerám že na koni tisícka je málo, no čo už budem musieť si utiahnuť opasky. Letáky sledujem varím podľa toho čo je v obchode v akcii, výlety tiež sledujem keď je niečo nejaká akcia v meste zadarmo tak ideme tam, občas do zoo na kúpalisko, väčšinou do prírody k jazeru opekat si, púšťať si šarkana zbierať gaštany a pod tie sú aj zadarmo. No výstavy a divadlo kino za to sa platí ale tak čo poviem deťom že budeme sedieť doma lebo musíme šetriť
@nyusika na východe SK je to štandardný plat tých cca 740€. A nie nedá sa veľmi vyberať a nemôže sa každý presťahovať na západ. My sme kvôli tomu odišli z krajiny lebo toto nie je na žitie ale na živorenie.
@mizoko a ked take platy maju obaja,1500eur.A musia tomu aj prisposobit vydavky.Su to hrozne nizke platy.Uz lepsie by sa im dychalo ak by mali kazdy 1500eur,teda 3000eur mesacne.A bude este horsie,a kazdym rokom,lebo toto je este len zaciatok konsolidacii.
@mizoko a ked take platy maju obaja,1500eur.A musia tomu aj prisposobit vydavky.Su to hrozne nizke platy.Uz lepsie by sa im dychalo ak by mali kazdy 1500eur,teda 3000eur mesacne.A bude este horsie,a kazdym rokom,lebo toto je este len zaciatok konsolidacii.
@anonym_8a3167 preto už na SK nie sme. Lebo toto nie je normálne takto živoriť. Strašne mi je smutno kam SK smeruje. Ja nie som typ čo keď odíde začne nadávať na rodnú krajinu. Mne je z toho smutno. Ale radi by sme žiť a nie len prežívať. Máme ale čo sme si zvolili
@anonym_8a3167 preto už na SK nie sme. Lebo toto nie je normálne takto živoriť. Strašne mi je smutno kam SK smeruje. Ja nie som typ čo keď odíde začne nadávať na rodnú krajinu. Mne je z toho smutno. Ale radi by sme žiť a nie len prežívať. Máme ale čo sme si zvolili
@mizoko uz slovensko aj tak pojde touto cestou,kazdym rokom to bude horsie a horsie pre ludi.A kazdy sa bude zase vyhovarat,lebo predosla vlada.
Treba sa na to pripravit jednoducho.Rodiny s detmi to budu mat najhorsie,lebo tam ani pridavky ani bonus nebude,budu cisto len vyplaty aj to je otazka.Ake bude zdanovanie v najblizsich rokoch,ze ozaj sa dozijeme toho,ze zo 4000eur v hrubom po zdaneni zostane 1000cka.
@mizoko uz slovensko aj tak pojde touto cestou,kazdym rokom to bude horsie a horsie pre ludi.A kazdy sa bude zase vyhovarat,lebo predosla vlada.
Treba sa na to pripravit jednoducho.Rodiny s detmi to budu mat najhorsie,lebo tam ani pridavky ani bonus nebude,budu cisto len vyplaty aj to je otazka.Ake bude zdanovanie v najblizsich rokoch,ze ozaj sa dozijeme toho,ze zo 4000eur v hrubom po zdaneni zostane 1000cka.
@anonym_8a3167 pozri,ja netuším, čo bude, ale viem,že ja v takej krajine nebudem
@anonym_040011 Ja poznám ľudí čo nemajú ani 700 v čistom a pracujú lebo peniaze potrebujú. Tiež pozerám že na koni tisícka je málo, no čo už budem musieť si utiahnuť opasky. Letáky sledujem varím podľa toho čo je v obchode v akcii, výlety tiež sledujem keď je niečo nejaká akcia v meste zadarmo tak ideme tam, občas do zoo na kúpalisko, väčšinou do prírody k jazeru opekat si, púšťať si šarkana zbierať gaštany a pod tie sú aj zadarmo. No výstavy a divadlo kino za to sa platí ale tak čo poviem deťom že budeme sedieť doma lebo musíme šetriť
@anonym_autor ...presne. bezne ludia maju 700. Preto som aj pisala ze nic si nerob z komentarov...Ja som kino napr. uz zatrhla. Ani nie 2 hodinova zabavka a 50 eur fuc...a to uz je o tom ze kupim jeden popcorn. Robievame si kino popoludnie doma. Skus si napisat presne na co minate, podla uctenky, podla vypisu. A budes mat lepsi prehlad. Ja robievam aj tzv. zvyskovy tyzden, kedy sa snazim zuzitkovat vsetko v chladnicke.

Toto bude asi nestandardna rada a nie pre kazdeho, ale ak mate dve auta, jedno by som vymenila za moped/motorku a celkom vyrazne usetrite na benzine. My mame s muzom motorky a tak dochadzame do prace, zijeme cca 30km od miesta prace.
@carolynka aj v zime na motorke?