Ako ušetriť na vianočných nákupoch?
Ahojte, Vianoce sa blížia, no už teraz viem, že to nebude lacné. Už ste nad tým rozmýšľali, ako čo najviac ušetriť? Aký máte rozpočet? Bojím sa, že mi nevystačí..
tak ked to mas kazdy rok rovnake-zacni sa chystat uz pocas roka.. darceky na vianoce nemusia byt kupene len pocas vianoc.kludne aj v ete etc.. tym padom to tolko nepocitis.. a druha vec je ze ianoce niesu o darcekoch -cim drahsie tym lepsie.... kludne aj malickost darovat .. oszdoby vyrobit spolocne s detmi ... a jedlo -zas az take hody nemusia byt .. aj tak sa vela vyhodi
darčeky iba deťom v najbližšej rodine a dospelým fakt iba my doma a rodičia ... a nič prehnané a veeeľa...
My sa vždy dohodneme, minulý rok sme mali viac, tento rok budeme mať 3 darčeky
Ja od septembra keď vidím niečo v akcii,čo viem,že som chcela deťom na vianoce,tak kúpim. Nemám potom naraz veľké výdavky a ani stres. Kupujeme len deťom a rodičom.
@anonym_autor ja kupujem darčeky priebežne počas roka keď su veci v akcii a teda ušetrím celkom dosť. A není hamba ani kúpiť nejaké hračky z v.. alebo modrého koníka. Mne sa podaril Bruder kombajn za 20e pritom stojí 40 e aj tak to chlapci za týždeň rozbili.kolace budem piecť doma kôli alergiam a tiež len pár druhov. A na strave nič neusetris žiaľ tam už klasika podľa letáka. A dekorácie tiez sa vyhýbam lebo je to zbytočný neporiadok a máme toho dosť z minulých rokov.
@anonym_autor už roky to neprehaname s darčekmi max 2ks, aj to do určitej sumy,deťom už mám niečo aj kúpené
@anonym_autor áno, viem, koľko má čo bude stáť. Ak myslíš darčeky, tak ako každý rok, skromne ale užitočne. Najstaršia chce kozmetiku, malé deti lego. Nič iné nebude. Manželovi nič, má mňa a deti a dovolenku. Ja to isté čo manžel.
Darčeky kupujeme len deťom a starým rodičom + neteri niečo do 20€. Synovia dostanú doma 3-4 darčeky. Jedla kupujeme tak akurát, nepotrebujeme sa extra prežierať, koláče pečieme každý niečo iné a pomeníme medzi sebou v rodine 🙂. Takže nás to stojí pár stovák navyše oproti bežnému mesiacu.
detom kupujem priebezne pocas roka (vyuzijem to aj na sviatky alebo ked ideme gratulovat). Dekoracie nekupujem, nemam to kde skladovat a s jedlom to neprehaname, tych 100 druhov sucheho aj tak nikdy nikto poriadne neje, aj salatu staci max na 2 obedy, nevarime za vedro
@anonym_autor
a ako to mavate na vianoce? Vela darov pre celu rodinu, hrimady jedla?
U nas mali deti minuly rok cosi drahsie darceky ale uvazovala som dlho nad tym a prehraju sa s nimi. Tento rok bude menej, dekoracie mame a nieco vrobime spolu pre radost.
Teraz su najstarsi praje veci pre policalajta, poziarnika a spolu dostanu naradie a ten sol k tomu decky. Malemu cosi vymyslim a malej uvidim.
Vianocne jefli , objedname a tortu tiez, nieco napecieme a vybavene. No stres. A ziadne velke minanie nebude, radsej nejaky vylet 🙂
Vsak kupovat treba tak, ako rozpocet dovoli. Vobec sa nedesim, vsak nik mi neurcuje kolko toho mam kupit
Nie, nestresujem sa. Nemám nad čím. Kde je určené čo je správne?
Nestresujem ale ze vobec. Vianoce su pre mna bežný den ako kazdy iny, spravím veceru dieťaťu kúpi mama 1 darcek my nieco a my si ziadne darčeky nikto nekupujeme.
Pre mňa su Vianoce oddych a nie jak splasena varit, piect a neviem co. Uz 3 rok mi kamoska da krabičku koláčov co pečú za 30 eur a vybavene.
@anonym_autor mam 3 deti a vacsiu rodinu.s rodinou sme dohodnuti len na drobnostiach,detom som uz cosi pokupila-knizky pre najmensieho,na insta som vymakla zlavove kody.pre starsie dcery jeden spolocny darcek po ktorom davnejsie tuzili.este kazdemu po 2 darcekoch a vybavene.stari rodicia tiez kupia daco.my s manzelom si kazdorocne dame iba drobnost a po vianociach ideme na lyzovacku-to je nas naj darcek.toho roku budu lyzovat/boardovat aj deti,cize budu krasne zazitky namiesto plastovych blbosti pod stromcekom.
Materialisticke Vianoce bojkotujeme uz roky. Ja a muž si kupujeme jeden spoločný praktický darček a deti dostávajú po jednom darčeku. Stromcek máme ten istý umelý už roky, ozdoby tiež a výzdobu domu nemám. Neznášam gýč a lapače prachu
@anonym_autor
Odmietam dnešné Vianoce. Hlavne ak zmysel vianoc je v niečom inom. Velá ľudí si však to prázdno kompenzuje tým vianočným pozlatkom.
Darčeky pre deti som kúpila už teraz. V mojej rodine sme zaviedli, že kupujeme už len deťom. V manželovej rodine kupujeme ešte rodičom a starým rodičom, ale na to som si vyhradila rozpočet už minuly rok na Vianoce, keď nám dali finančný dar 😁 a vybavené. Koláče kúpim (nie tak, aby sme ich jedli mesiac). A jesť (nie prežierať) treba aj v bežný deň. Čo bolo v akcii a je trvanlivé, som už kúpila.
Da sa usetrit na darcekoch, je zbytocne minat peniaze na veci, ktore nie su nevyhnutne, len preto, ze "treba a slusi sa to". Pre deti max 3 dary pre vacsie 2. Jeden uztocny, ostatne na potesenie. Dospelym len nejaku drobnost, aby deti mali co rozdavat, alebo kupit rodinny darcek. Netrba obdarovavat siroku daleku rodinu ak na to nemate prostriedky, len tych skutocne najblizsich. Do prace ak je u vas zvyk vianocnych darcekov kupit nieco dobre na zjedenie, nie pracholapace a zbytocnosti.
Na strave sa tiez da usetrit, spravit si jedalnicek na cele sviatky, nakupit len to co sa zje aby sa nakoniec nevyhadzovalo. Usetrit sa da aj ked nebudete cele sviatky doma a kazdu chvilu nieco nakladat na tanier, ale zabalite proviant a pojdete niekde na prechadzku, na vylet.
Vytiahnut zo skrine stare ozdoby a dekoracie, nemusia byt kazdy rok nove (my sme ozdoby a dekoracie nekupili uz niekolko rokov a ani nic kupovat neplanujem v najblizsich rokoch).
Ziadno,nakup treba urobit tak ci tak,aj zivy stromcek kupit,ozdoby nam ako salonky a kolekcie.Darceky uz sa tazko kupuju,ale nejako sa dohodneme,co by chceli.
My kupujrme len detom. S manzelom si kupime co potrebujeme.priebezne pocas roka.
Z,potravin- len to nevyhnutne, co viem, ze sa skonzumuje. Ziadne plne velke kosiky. Zas tak dlho obchody zatvorene nie su.
Pecenie: dala.som si napiect mix kolacikov,,30 kusov. Viac nezjeme, preje sa to. Medovnicky robime.doma.s.detmi.
Nemam rozpocet. Dieta dostane lego hasicku stanicu, lebo po nej tuzi a potom mensie darceky od starych rodicov. S muzom sme sa dohodli, ze si kupime novy gauc a pod stromcek len drobnost, pre tu atmosferu. S rodicmi si darcekyna Vianoce uz nedavame, co realne potrebujeme mame, a ked vidim nieco co by sa im pacilo/zislo, kupim to v priebehu roka. Jedine so sestrou si kupujeme darceky - vacsinou nejake doplnky, to sa obe snazime najst nieco zaujimave, co by tu druhu potesilo.
@anonym_autor ako už dopredu vieš že nebudú lacné? Si finančne negramotná alebo ako?
Vobec si nelamem hlavu nad darcekami. Ked vies, ze ta to bude stat velke peniaze, tak sa na to treba prichystat a nasetrit. U nas si davame naozaj symbolicke darceky. Tym myslim, ze kludne aj za 10€. Hlavne sme zrusili darcekovanie v sirsej rodine ako netere, synovci. Kupujeme len detom a starym rodicom. Ale radi sa navstivime a stravime spolocny cas s rodinou.
Koľko vás je, v akom veku sú deti? Kúp pár darčekov teraz, pár v novembri, nech toho nemáš naraz veľa. A netreba 21 druhov pečiva ani kvantá jedla, len preto že sú Vianoce to netreba preháňať.
@anonym_autor ake jednoduche, nemam, tak nekupujem. alebo kupujem v ramci moznosti, este nieco? utriet soplik napriklad.
Ja som roky total ignorant, darceky kupim dcere, nejaku drobnost chlapovi, a rodicom tiez len nejake drobnosti. A vybavene. VSETCI vsetko maju, my mame narodeniny, meniny, sviatky, furt daco.. clovek po rokoch ani nevie co.. dakedy si dali flasu alebo cokoladu a bolo a teraz sa vymysla.. xkrat do roka. Cize som toto zatrhla... lebo ani nie je CO vymysliet. A popravde som proti extra drahym darom ako dovolenky a to a hento :D a okrem tho co? drobnosit si kazdy kupi... ja teraz si lamem hlavu co na narodky rodicom vyriesim to kilom pistacii :DDD a velkou cokoladov a neriesim uz. FAKT nie je co...
Okrem darcekov, kupujeme stromcek, a nic dalsie nas nevyjde draho = vyzdobu vytahujem 15roikov rovnaku, kupim iba ked sa pokazia svetielka a tak, minuly rok som kupila krabicu gul vo vypredaji po vianociach, servitky mam par balikov vianocnnych uz roky:D peciem par druhov a nie po dvoch kilach, hlavne nevypekam od 1.12. aby sa do vianoc kazdy s prepacenim prezral a potom to co je na stole 24teho sa vyhodi o tyzden, lebo uz na ot nik chut mat nebude... Z vecere drahe su asi len ryby, co chodime kupovat cerstve do HU... proste nic ine.. vsetky ostatne potraviny su bezne ako ine dni, ak by sa nerobilo to, robilo by sa klasicke jedlo...
Napíš číslo účtu , niektoré dievčence sa ti radi poskladajú na ne
Da sa usetrit na darcekoch, je zbytocne minat peniaze na veci, ktore nie su nevyhnutne, len preto, ze "treba a slusi sa to". Pre deti max 3 dary pre vacsie 2. Jeden uztocny, ostatne na potesenie. Dospelym len nejaku drobnost, aby deti mali co rozdavat, alebo kupit rodinny darcek. Netrba obdarovavat siroku daleku rodinu ak na to nemate prostriedky, len tych skutocne najblizsich. Do prace ak je u vas zvyk vianocnych darcekov kupit nieco dobre na zjedenie, nie pracholapace a zbytocnosti.
Na strave sa tiez da usetrit, spravit si jedalnicek na cele sviatky, nakupit len to co sa zje aby sa nakoniec nevyhadzovalo. Usetrit sa da aj ked nebudete cele sviatky doma a kazdu chvilu nieco nakladat na tanier, ale zabalite proviant a pojdete niekde na prechadzku, na vylet.
Vytiahnut zo skrine stare ozdoby a dekoracie, nemusia byt kazdy rok nove (my sme ozdoby a dekoracie nekupili uz niekolko rokov a ani nic kupovat neplanujem v najblizsich rokoch).
@viestta Moja reč čo sa týka stromčeka, výzdoby a súhlasím treba treba tak skákať ako peňaženka dovolí.
@anonym_autor Vianoce nie sú len o drahých darčekoch ,čaro vianoc je v niečom inom. U nás boli deti vždy prvoradei a ostatným kozmetika.
Ja od septembra keď vidím niečo v akcii,čo viem,že som chcela deťom na vianoce,tak kúpim. Nemám potom naraz veľké výdavky a ani stres. Kupujeme len deťom a rodičom.
@domka222 ja tiež už mám kúpené veci ako myslím oblečenie pre deti aj manžela. Po 1 hráčke pre deti a ešte kúpim sebe a manželovi kozmetiku a mám všetko 🙂.
Ja som už aj nakúpila jedlo čo je trvanlivé ako salko, mrkva s hráškom a pod… 🫣😂

my sme pred 5 rokmi asi zaviedli ze kazdemu dva darceky. A je to super, pritom kupujeme len detom a sebe a svokrovi. Sirsia rodina nie, tam sa stretneme na prvy sviatok vianocny ale bez darcekov. Co je fajn, obmedzujeme konzum co najviac a kazdy spokojny