icon

Ako uskladniť veci bez drahého prenájmu garáže?

24. feb 2026

Ahojte, potrebujem poradiť. Keď mi zomrela mamina, zbalila som veci, ktoré mala ona v byte -doklady, obrazy, plus kopec mojich vecí /kabáty, topánky, čižmy, kabelky/ a prenajala som si garáž. Aktuálne tam mám aj kufre 3ks, lyže, bicykel, korčule zimné a letné, rebrík, vianočný stromček 2 ks, stoličky, ventilátor, televízor, PC apd. Je zaprataná tak do polovice. Časť tých vecí ešte môžem potrebovať v budúcnosti a nechcem sa ich zbaviť, časť by som mohla vyhodiť, ale tú časť, čo budem potrebovať, nemám kam uskladniť. Mám síce pivnicu, ale je malinká a mám tam veci takisto, nezmestí sa mi tam všetko. Za garáž platím ročne 950 eur, predpokladám, že pôjdeme s cenou hore. Kde by som vedela uskladniť veci? Je iná alternatíva? Kde by som mala bežný prístup? Kontajnery sú cenovo na rovnako. Na kúpu garáže žiaľ nemám financie, u nás sa cenovo pohybujú na úrovni 30 000 - 40 000 eur.

Strana
z2
anonym_fb3cd7
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_fb3cd7 v každom kufri niečo mám. Veci mám pobalené vákuovo. Samozrejme, čo sa dá. To, čo sa nedá - bike - je voľne stojaci. všetky veci sú väčšinou vo vreciach alebo zabalené. V dvoch krabiciach mám dokumenty ešte po mame a svoje.

@anonym_autor ja napríklad nemám ani posteľné prádlo, zaberalo mi to obrovskú policu v stavanej skrini.
Mám taký ako prehoz, periem ten.
Za chladničkou mám lyže, mám úložné boxy a nič sa mi nesype zo skrine, uložím tam ďaleko viac.
A všade mám na sebe košíčky, každú skrinku čo otvorím

svetlonos
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_fb3cd7 v každom kufri niečo mám. Veci mám pobalené vákuovo. Samozrejme, čo sa dá. To, čo sa nedá - bike - je voľne stojaci. všetky veci sú väčšinou vo vreciach alebo zabalené. V dvoch krabiciach mám dokumenty ešte po mame a svoje.

@anonym_autor
Keby Si Mala len lyze korcule a ventilator, das to do skryne. aj oblecenie. Ale Tam mas viac haraburd.
To pódium je dobry napad! Alebo skryne az po strop a daj Tam vsetky Handy, ventilator lyze aj topanky aj korcule. Inak jedine prenajat vacsuli byt. A s mnohym sa mozes aj rozlucit, predat. ved to mas za 4 roky 4000€ koli hivadinam

mmia96
24. feb 2026
@anonym_fb3cd7

@mmia96 pokiaľ človek nemá systém, zaprace aj 4izbák.
Stromček stačí malý, korčule uni, bicykel skladací(mám), veľa vecí sa dá zloziť napr do krabíc, ale ľudia skladujú aj krabicu, aj danú vec zvlášť.
Rovnako ako skladujú prázdne kufre, nedajú tam bundy atď, tie dajú zvlášť do vriec..

@anonym_fb3cd7 to mne písať nemusíš, ja mám miesta v skrini a v pivnici až až

autor
24. feb 2026
@anonym_fb3cd7

@anonym_autor ja napríklad nemám ani posteľné prádlo, zaberalo mi to obrovskú policu v stavanej skrini.
Mám taký ako prehoz, periem ten.
Za chladničkou mám lyže, mám úložné boxy a nič sa mi nesype zo skrine, uložím tam ďaleko viac.
A všade mám na sebe košíčky, každú skrinku čo otvorím

@anonym_fb3cd7 chápem, len tým, že môj byt je naozaj malinký, veľa miesta tu nemám. A nenafúknem ho. Ja som mala všetky veci u mami a tak po jej smrti a predaji bytu som veci musela premiestniť niekde inde. Hľadám inú alternatívu, kde by som to mohla umiestniť. Ak nenájdem, tak nič iné, len zaplatiť na ďalší rok.

lasona
24. feb 2026

Išla by som cestou minimalizmu. Skus mrknúť, preorganizovat si byt. Proste pre mna platiť niekde 950 eur ročne, je veľký peniaz.

anonym_fb3cd7
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_fb3cd7 chápem, len tým, že môj byt je naozaj malinký, veľa miesta tu nemám. A nenafúknem ho. Ja som mala všetky veci u mami a tak po jej smrti a predaji bytu som veci musela premiestniť niekde inde. Hľadám inú alternatívu, kde by som to mohla umiestniť. Ak nenájdem, tak nič iné, len zaplatiť na ďalší rok.

@anonym_autor poprosiť niekoho známeho jedine..kto má rodinný dom, firmu, ale to tiež nebude navždy, raz sa proste budeš musieť vojsť do toho čím disponuješ..
Niekde to miesto vytvoriť nejakým pódiom, policou..

alenka58
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor keby som mala taký malý byt tak stromček by som ani nemala, len vetvy symbolicky, ten PC záložný to je hovadina, technika ide dopredu to nevyužiješ, neviem či máš auto, ale korčule by som dala do auta, skús ešte tú pivnicu preveriť, v práci náhodou nemôžeš tie lyže uskladniť náhodou? Police tesne pod stropom skús

anonym_bb6473
24. feb 2026

@anonym_autor ja mám jednoizbový byt 36m 2 bez balkóna a bez pivnice. Bývam s 2 teenegermi. Všetko sme zmestili, u maminy mám pár haraburd, ktoré nutne nepotrebujem. Všetko v byte má svoje miesto.

anonym_fb3cd7
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor daj foto bytu, pozrieme na to

autor
24. feb 2026
@anonym_fb3cd7

@anonym_autor daj foto bytu, pozrieme na to

@anonym_fb3cd7 no určite tu budem fotiť byt. Pýtala som sa na lacnejšiu alternatívu uskladnenia vecí. Určite si bicykel, ani stromček, lyže a všetky veci nedám do malého 31 m2 bytu.

alenka58
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_fb3cd7 no určite tu budem fotiť byt. Pýtala som sa na lacnejšiu alternatívu uskladnenia vecí. Určite si bicykel, ani stromček, lyže a všetky veci nedám do malého 31 m2 bytu.

saraxyz
24. feb 2026
@anonym_autor

@lasona tak mám jednu izbu a kuchyńu a mini chodbu. Na chodbe je obuvník, vešiaková stena, zrkadlo. Izba - vstavaná skrińa - menšia, komoda pod televízorom, kreslo, stolík, posteľ. Kuchyńa je menšia, je tam stôl a stolička jedna. V tej jednej skrini mám všetko, aj oblečenie, aj veci do domácnosti,dokonca spotrebiče tam mám, keďže nemám toľko miesta v kuchyni. Čiže teplovzdušnú fritétu, parný hrniec, kuchynský robot mám v skrini v krabici.

@anonym_autor takéto si pozerala? https://odlozsi.sk/boxy/cennik.php

anonym_fb3cd7
24. feb 2026
@saraxyz

@anonym_autor takéto si pozerala? https://odlozsi.sk/boxy/cennik.php

@saraxyz do S sa nezmestí a M už stojí toľko ako garáž čo má
Ale super vedieť, že také niečo je

anonym_2c3794
24. feb 2026

@anonym_autor garaz do 40 000 kupis aj zo spotrebaku. Splacas, ale hodnota nehnutelnosti sa zvysuje, vzdy to mozes predat a budes tam nadalej skladovat veci.

saraxyz
24. feb 2026
@anonym_fb3cd7

@saraxyz do S sa nezmestí a M už stojí toľko ako garáž čo má
Ale super vedieť, že také niečo je

@anonym_fb3cd7 810€ je menej ako 950€. A to hovorí, že ešte pôjde s cenou hore

zuzinka888
24. feb 2026

Ked to tak citam- maju tie veci aspon hodnotu tych cca 1000€/ rocne× kolko rokov- co platis najom? Ci to len nostalgia a spomienky? Myslim ze par stoliciek a bycikel si uz davno preplatila

anonym_25e02b
24. feb 2026

@anonym_autor neviem teda ako si na tom financne. Ale uvazovala by som nad kupou dvojizboveho bytu. Pokial to teda nejde jedine si prenajat nejaku garaz, kontajner, skladove miesto. Podla mna az tolko moznosti nie je. Do jednoizboveho bytu to jednoducho nenapraces.

janickacrazy
24. feb 2026

@anonym_autor poznám ženu, ktorá býva v takom mini byte aj s malou dcérkou, čiže sú tam dve osoby, majú tam všetky veci, kopu hračiek pre dieťa, atď. Proste musíš niektoré veci predať ako ten PC alebo telku a ostatné preriediť. Inak sa ti to neoplatí. Určite nenosis úplne všetko. Alebo potom šetriť na väčší byt.

anonym_bdf7ff
25. feb 2026

Do 31m2 sa 1 osoba naprace bez problemov. Moja mama byva v 20m2 - garsonka. Ma tam misto na vsetko, okrem bicykla. Mas len zbytocne vela veci. Ja viem, ze Ti je luto vyhodit. Ale napr. Pc, to starne zo dna na den, starsi predaj, nechaj si novsi, vykonnejsi. A k veciam na oblecenie, ak Ta zapratavaju vakouvo balene, mas ich vela. Vytried, co si nemala rok oblecene a vyhod. Preorganizuj byt, daj to skusenemu dizajnerovi a uvidis, kolko miesta sa Ti naskytne. V kufri mas veci, tak ten nezabera miesto, atd, atd.
Jednoducho, ak nechces platit niekde ulozne, veci sa musis zbavit. Dnes nic nie je zadarmo, nemame Ti co poradit

0silvia0
25. feb 2026

@anonym_autor píšeš, že garáž je zaprataná len do polovice. Skús ponúknuť polovicu garáže niekomu, s kým si budete deliť náklady. Dvaja to budete mať lacnejšie a plne využité. Alebo si tú garáž kúp zo spotrebného úveru, ktorý ti bude pomáhať niekto platiť tým, že mu prenajmeš polovicu garáže.
Ten počítač predaj, kým sa predať dá. Ak sa ti pokazí tento súčasný, radšej si kúp na splátky nový, staršie počítače už potom nerozbehnú nové aktualizácie a pod., to sa fakt neoplatí skladovať, v tomto majú baby pravdu.

martul
25. feb 2026

@anonym_autorkup si dvojizbový....prilož peniaze z dedičstva a máš priestor

vevesh
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor das, ja som napratala 5 osob do 2iz. bytu, z toho 3x deti (= 3 korcul na zimu, na leto, 3 kufrov , 3 skolskych tasiek, cestovnych tasiek, atd.). Ale musela som kompletne preriesit odkladaci priestor. Cize postel s ukladacim priestorom, chodba zastavana skrina komplet (ziadny obuvnik, vesiacik, zrkadlo, akoze priestorne, aby to dychalo), skrina az po strop v spalni, gauc s odkladacim priestorom. Dokonca aj v kupelni som dala nad pracku vstavanu skrinu, aby sa co najviac zmestilo.

autor
25. feb 2026
@martul

@anonym_autorkup si dvojizbový....prilož peniaze z dedičstva a máš priestor

@martul starý byt, 3i, neprerobený, bez balkóna - nhnuteľnosť bola predaná za 120 000 eur. Polovica bola otcova a zvyšných 60 000 sa delilo medzi 4 deti, čiže cena dedičstva bez poplatkov bola 15 000 eur. Z týchto peňazí som si kúpila auto, ktoré tiež parkuje takmer polovicu mesiaca v garáži, keďže pri dome nemáme dostatok parkovacích miest.

januska12323
25. feb 2026

Jednoducho to musíš pretriediť, preorganizovať byt alebo ísť do väčšieho. Starú techniku na 99% už nevyužiješ a časom možno už ani nedaruješ. Kuchynské veci daj do kuchyne, ak nevyužívaš alebo naozaj nemáš miesto vymeň viac spotrebičov za jeden, ktorý zvládne viac vecí. Z toho máš v skrini kopec miesta na oblečenie. Keď sa nevojdeš do skrine a predsiene máš veľa oblečenia. Lyže, bycikel a podobné daj do pivnice.

Strana
z2