icon

Ako znovu nasporiť na splnenie snov?

31. okt 2025

Mám 2 deti a manžela, po poslednej RD s menším dieťaťom som bola pol roka na podpore a vďaka tomu som ušetrila celkom pekné peniaze. Dá sa povedať že 6 mesačny môj príjem. Pokazilo sa mi auto potrebujem si kúpiť nový. Vôbec neviem aké ani koľko ma to bude stáť no isto to nebude lacný špás. Čo mám robiť auto potrebujem do práce aj menezovat a nosiť vyzdvihovať deti. Lenže tie peniaze som šetrila na môj sen, chcela som si dať spraviť jeden estetický zákrok.
Je mi za tým ľúto lebo vidím aké je všetko drahé, každým rokom je to ťažšie finančne a už možno nikdy nenasetrim na ten svoj sen. Robím všetky rady čo som kedy čítala na tému ako šetriť, občas si doprajem pre seba niečo malé. No neviem ako znova získať nejakú rezervu a tiež neviem sa s tým stotožniť že musím sa rozlúčiť s mojím snom.

Strana
z4
sima2111
1. nov 2025

Tak toto musí byt nejaký clickbait… toto jeden normálny človek nenapíše. Si predstáv že mám 5 ročne auto za 8500€ a nie je to šrot 😀

anonym_c9a283
1. nov 2025
@anonym_e5fda8

@anonym_c9a283 Ten isty clovek ako anonym_107f46
Staraj sa o svoje zuby, o svoje auto a necum, na com jazdia susedia, bude sa ti menej toxicky zit.

@anonym_e5fda8 ja som so svojim autom spokojná, lebo vďaka tomu, že si nekupujem auto na aké nemám tu teraz nenariekam na koníkovi. Ona je tu tá čo si pýta rady, čo nie je spokojná, ja píšem svoj názor, proste je blbost si v jej situacii kupit auto za 20 tisic. Najmä keď o sebe píše ako o chudobe čo si musi uťahovať opasky. Toxicky žije autorka ked potrebuje dlhy na to aby si dopriala oboje. Nie ja. Lebo bože chráň sa v niečom uskromniť a kupit si auto za polovicu. Ja mam vieš kde kto na čom jazdi ale oči snáď mám a keď sa pozriem na štatistiky tak je zjavné že si ľudia kupujú auta na ktore si musia brať dlhy.

anonym_e5fda8
1. nov 2025
@anonym_107f46

@anonym_e5fda8 ja sa najmä o svoje zuby starám.

@anonym_107f46 V kazdom pripade uplne mimo cely cas riesis ako posadnuta jej zuby....Asi trosku bezpredmetne, kedze s tym uz nic nespravi. Teme je o inom, ak ti to nedoplo

autor
1. nov 2025
@anonym_e5fda8

@anonym_107f46 V kazdom pripade uplne mimo cely cas riesis ako posadnuta jej zuby....Asi trosku bezpredmetne, kedze s tym uz nic nespravi. Teme je o inom, ak ti to nedoplo

@anonym_e5fda8 Aj taký ľudia existujú čo všade sa musia pchať a všetko riešiť, asi má doma nudný život.

anonym_e5fda8
1. nov 2025
@anonym_c9a283

@anonym_e5fda8 ja som so svojim autom spokojná, lebo vďaka tomu, že si nekupujem auto na aké nemám tu teraz nenariekam na koníkovi. Ona je tu tá čo si pýta rady, čo nie je spokojná, ja píšem svoj názor, proste je blbost si v jej situacii kupit auto za 20 tisic. Najmä keď o sebe píše ako o chudobe čo si musi uťahovať opasky. Toxicky žije autorka ked potrebuje dlhy na to aby si dopriala oboje. Nie ja. Lebo bože chráň sa v niečom uskromniť a kupit si auto za polovicu. Ja mam vieš kde kto na čom jazdi ale oči snáď mám a keď sa pozriem na štatistiky tak je zjavné že si ľudia kupujú auta na ktore si musia brať dlhy.

@anonym_c9a283 Ja s tym autom suhlasim, ale vyjadujes sa jak malomestiacka sedlana, co vkuse sleduje, co kto ma a nebodaj este vies, kolko si na to pozical a aky ma plat. Hadam si schopna si zarobit a nezmykas manzela ako vacsina tu

anonym_c9a283
1. nov 2025
@anonym_e5fda8

@anonym_c9a283 Ja s tym autom suhlasim, ale vyjadujes sa jak malomestiacka sedlana, co vkuse sleduje, co kto ma a nebodaj este vies, kolko si na to pozical a aky ma plat. Hadam si schopna si zarobit a nezmykas manzela ako vacsina tu

@anonym_e5fda8 ja sa nemám potrebu hádať. Nikoho som neurazila, za to ty mňa áno. Úplne si ma zle pochopila ale čo už, takým ľuďom ako ty sa nedá vysvetliť nič.

denithestrange1993
1. nov 2025

@anonym_autor ak ako rodina nemate na 2 auta tak ich nemajte.

lapersefona
1. nov 2025
@anonym_autor

@lapersefona Ja patrím medzi chudobu, keď sme dali úspory na hypotéku ostali sme úplne na nule a mali sme mesiace čo ledva sme poskrabali aj na stravu. Takže viem aké to je dôjsť o úspory. Stačí pozrieť sa do obchodov aké je všetko drahé a nezarabam 3-5 tisíce ako väčšina tu na mk.

@anonym_autor naozajstná chudoba nema ani na nasetrenie 20% tak som to myslela. Veľmi ťažké časy su

anonym_720be9
1. nov 2025

Nemam to odskusane, ale dost aj Madarsko chvalia ohladom ceny a kvality zubov.

anonym_65da4a
3. nov 2025

@anonym_autor takže ty si celý deň v prdeli od 6-17 a pracuješ 4 hodiny a len roznášas deti a stojíš 1,5 h na zastávke?už dávno si mala mať nejaké auto za 5 t, aby si si uľahčila život.My zarábame dobre, ale auto za 20 t a zuby za 10 t by som si nikdy nekúpila.Auto okamžite straca na hodnote ako odídeš za bránu predajne, bazáru.Rozmyslas úplne nerozumne veď za 30 to eur kúpiš pozemok😆máte hypo, dve deti zober si leasing a pomaly splácaj.Zuby si daj vytrhať a daj si protézu, alebo mostík.Jeden nápad horší ako druhý tvoj muž tiež nemá rozum, keď ti to odobril?

Strana
z4