icon

Ako zvládnuť financie a ušetriť pri rodinných výdavkoch?

4. okt 2025

Ako žijete normálni ľudia čo pracujete v klasických zamestnaniach ? Ako vyzerá váš týždeň mesiac ? Ako často chodíte na výlety ? Koľko si môžete dovoliť dat na stravu ?? Máme jedno dieťa a stále sa hádame lebo si nevieme určit koľko za stravu či chodiť na výlety kde usetrit koľko šetriť a potom len malá v tom žije zbytočne ...
MM- 1100eur
Ja 500 eur
Náklady na bývanie žijeme u rodičov čiže neplatime nič lenže za stravu sme dali už tento mesiac 1300 eur čiže skoro celý náš príjem ...absolútne nevieme gadzovat ..mm nemá obedy v práci a ani ja som ešte doma na MD tak varím každý deň, lenže stále to takto vychádza už som zúfalá nechcem takto žiť chcem aj šetriť ..čo varíte pri takomto prijme ?

anonym_a69789
4. okt 2025
@viestta

Takmer pol kila slaniny pre 3 dospelych? Co s nou robite? Vsak okrem nej si kupila takmer pol kila sunky🙄 Varite vy dve vobec?

@viestta podľa mňa jedia len chleba so slaninou a šunkou, to je ich jedálniček

miselka257
4. okt 2025
@anonym_a69789

@viestta podľa mňa jedia len chleba so slaninou a šunkou, to je ich jedálniček

@anonym_a69789 aj keby bol, stále mi nevychádza suma 1300€ 😂

maminkadeticiek
4. okt 2025

Ty si troll.

anonym_5a5e8f
4. okt 2025

@anonym_autor ale veď to čo si písala v Tescu ani zďaleka nie je 68 eur. Keď zato dáš 20-25 eur tak to je ešte veľa. Načo toľko šunky? Šunka je drahá. Teraz máš jeseň, sú jablká za 1 eur kilo v Tescu, tekvica, kupuje akciové veci. Radšej kup jedno kurča v akcii s ryžou ťa vyjde menej ako toľko šunky a slaniny.

anonym_fdc60b
4. okt 2025
@viestta

Takmer pol kila slaniny pre 3 dospelych? Co s nou robite? Vsak okrem nej si kupila takmer pol kila sunky🙄 Varite vy dve vobec?

@viestta veď varia polievku :D

miselka257
4. okt 2025
@anonym_fdc60b

@viestta veď varia polievku :D

@anonym_fdc60b zo slaniny 😂😂😂

anonym_a69789
4. okt 2025
@miselka257

@anonym_a69789 aj keby bol, stále mi nevychádza suma 1300€ 😂

@miselka257 tažko povedať, možno ich jedálniček zahŕňa aj pár flasiek tvrdého do týždňa, inak mne to tiež nevychádza. Možno majú chlieb so slaninou a vodkou 😀
My sme dnes dali v Kauflande za týždenný nákup 60€ a to mame kopu potravín aj doma. Čiže nám to vystačí aj na dlhšie 😀

marca12
4. okt 2025

@anonym_autor Skoro mi oci vypadli z jamiek. 1300€ dvaja dospely a jedno dieta? To co jedavate? Skus si naplanovat,co budes varit na cely tyzden a nakup len veci,ktore na dane jedlo potrebujes.

miselka257
4. okt 2025
@anonym_a69789

@miselka257 tažko povedať, možno ich jedálniček zahŕňa aj pár flasiek tvrdého do týždňa, inak mne to tiež nevychádza. Možno majú chlieb so slaninou a vodkou 😀
My sme dnes dali v Kauflande za týždenný nákup 60€ a to mame kopu potravín aj doma. Čiže nám to vystačí aj na dlhšie 😀

@anonym_a69789 juuuj, ja sa stále tak teším, keď nakúpim za 50-60€ a vyjde to na týždeň 🤩

anonym_b39aab
4. okt 2025

Sme 3 dospelí. Kupujeme 6 rožkov denne, niekedy dva zostanú na ďalší deň, potom kúpim iba 4.
. Raz za týždeň - dva pre zmenu kúpime 600 g chlieb a ten jeme cca 3 dni, zväčša zostane aj pre zajace niečo. Slaninu a šunku v tomto množstve by sme jedli mesiac a takú kopu šunky kupujem, keď robím raz za rok vlašský šalát alebo chlebíčky na oslavu pre viac osôb. U vás sú to doslova prežraté peniaze. A naviac nezdravo. Namiesto nezdravých údenín kúp tvaroh za 1,50, dve mrkvy, dve vajcia, cibuľu a máš kopu nátierky za minimálne náklady. Nátierky vieš urobiť rôzne a pomerne lacno. Namiesto salám a slaniny kúp mäso a uvar normálne jedlo. Sáčok fazule stojí cca 2 eur, máte z toho 4 L polievky, keď pridáš poriadne zeleninu, zemiaky. Ani mäso tam nepotrebuješ. Teraz rastú hríby, máte jedlo takmer zadarmo na rôzne spôsoby

anonym_484f66
4. okt 2025

neverim, ze ten nakup, co si popisala stal skoro 70 EUR, my chodime do Tesca raz do mesiaca, robim nakup pre 3 dospelych 2 deti (10 a 13), a za nakup dame tak okolo 80 EUR, nie je to nakup na mesiac (okrem toho chodime bezne na male nakupy), ale kupujeme ovocie, zeleninu, pecivo, jogurty, syry, sunky, natierky, smotanu, sladkosti, drogeriu

petamich
4. okt 2025

Sme troj-clenna rodina, 1300€ neminieme na stravu ani nahodou a to sa stravujeme relativne casto mimo domu. Fakt si neviem predstavit, co kupujete 🤷‍♀️

anonym_57e509
4. okt 2025

sme 2 a na stravu minieme do 300€ mesačne. niečo tu u vás nehrá..

really8
4. okt 2025

Kolko z toho skonci v kosi? Denne zozeriete (ano to je to slovo) na hlavu 130g sunky a slaniny? A teraz kolko si mala v kosiku cipsov, sladkosti a sladkych vod?

abbey1
4. okt 2025

Rozmýšľam, kedy naposledy sme jedli rohlíky a koľko by nám doma trvalo zjesť 400g šunky. Raz mesačne kúpim 20dag a to sa delím aj s mužom a kocurom.
My doma dávame na jedlo slušné palky, ale to denne varíme, dcéra je vegetarián a na jedlo riadne nároky má. Rada experimentuje vo varení a i so surovinami.
Ste 3 dospelí ľudia a jedno malé dieťa. Keď si budete normálne doma variť, a aj z kvalitných surovín, neexistuje, aby ste potrebovali 1300 eur. A hlavne teda, keď si ich nemôžete dovoliť minút.
A k otázke výletov. U nás to je asi najväčšia položka v rodinnom rozpočte.

anonym_a69789
4. okt 2025
@miselka257

@anonym_a69789 juuuj, ja sa stále tak teším, keď nakúpim za 50-60€ a vyjde to na týždeň 🤩

@miselka257 aj ja, treba šetriť v tejto divnej dobe, ale zase si neodtrhneme od úst 🥳🥳

anonym_ff530c
4. okt 2025

Ahoj, my sme 5 clenna rodina (deti vo veku 6,4,1), stravujeme sa len doma, snazim sa varit kvalitne a zdravo, nesetrit na surovinach…Ale poviem ti pravdu, urcite minieme na jedlo menej…

januska12323
4. okt 2025

Neverím ti ani pol slova. Traja dospelí ľudia a jedno malé dieťa nepožerú toľko jedla za tri dni ani keby čo bolo. A do toho nákupu si zabudla vypísať nejaké fľaše alebo cigarety?

pikachu999
4. okt 2025

Ďalší troll

anonym_e76f61
4. okt 2025

@anonym_autor aj my mame problem zo stravou minieme cez 900eur v potravinach a sme trojclenn rodina .. tiez by som chcela vediet ako usetrit

denkabemommy
4. okt 2025

Dnes som objednávala nákup na budúci týždeň - celý za 80€ pre 4 osoby - 2 deti, športovci. Síce oni majú obed v škole, doma každý deň jedia raňajky olovrant a večeru, občas dve večere 🙂. Nikdy nad 120€/týždeň nemienim. Ale kupujem len základné potraviny, z ktorých viem pripraviť jedlo, málokedy blbosti ako čipsy, sladkosti. A používam pri nakupovaní aj rozum, keď jeden jogurt stojí 80 centov a rovnaký len inej značky je v akcii za 60, tak vezmem lacnejší. Síce sa nemusím pozerať na ceny pri nákupoch ale tak nejak zdravý rozum nepustí. 1300€ sme neprejedli ani keď som chodila každý deň na menu do reštaurácie a 3x do týždňa som si večer ešte objednala donášku, takže peniaze ti utekajú na vlastnej hlúposti.

luccys
4. okt 2025
@viestta

@viestta Asi maju carnivore dietu😄

anonym_3b2827
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_15d2de dneska v tescu 68 eur a to je len zhruba na 3 dní 400 gramov šunky 400 gramov slaniny potom slanina do halušiek 18 rožkov jeden chlieb jeden platkovy syr 4 jogurty nejaká zelenina suroviny na hrstkovu polievku a to je všetko

@anonym_autor bezne miniem 70 eur kaufland cez vikend a cez tyden dokupujem do 30-40 eur veci cerstve a to planujem co varit, proste pod 400 euro mesacne nejdem. ale proste neminiem 1300 euro to kupujes kazdy den za 68 eur?

anonym_3b2827
5. okt 2025
@abbey1

Rozmýšľam, kedy naposledy sme jedli rohlíky a koľko by nám doma trvalo zjesť 400g šunky. Raz mesačne kúpim 20dag a to sa delím aj s mužom a kocurom.
My doma dávame na jedlo slušné palky, ale to denne varíme, dcéra je vegetarián a na jedlo riadne nároky má. Rada experimentuje vo varení a i so surovinami.
Ste 3 dospelí ľudia a jedno malé dieťa. Keď si budete normálne doma variť, a aj z kvalitných surovín, neexistuje, aby ste potrebovali 1300 eur. A hlavne teda, keď si ich nemôžete dovoliť minút.
A k otázke výletov. U nás to je asi najväčšia položka v rodinnom rozpočte.

@abbey1 400g unky by sme mali na 3 dni, a ja sunku tak vela nekupujem, sunka sa rychlo kazi

anonym_3b2827
5. okt 2025
@maminkadeticiek

Ty si troll.

@maminkadeticiek jasny troll

anonym_b9f64e
5. okt 2025

My sme 2 dospelý a 2 deti, mesačne miniem na stravu a drogériu 600 eur a zdá sa mi to veľa. Často rozmýšľam čo vynechať a kde ušetriť.
Minúť 1300 mesačne na jedlo je strašne veľa, neviem si predstaviť čo jedavate, to chodíte každý deň jesť do reštaurácie?

vladuska20
5. okt 2025

Neusetris nic a buduci rok pojde vsetko hore,este ti bude chybat na dalsie pol kila sunky.Budete tyzden hladni.

vladuska20
5. okt 2025
@anonym_3b2827

@abbey1 400g unky by sme mali na 3 dni, a ja sunku tak vela nekupujem, sunka sa rychlo kazi

@anonym_3b2827 ked sa da do mraznicky tak sa nepokazi,my kupujeme kazdy tyzden pol kila sunky ale aj suchej salami a to ked to nevijde tak aj 2krat do tyzdna.Da sa to do mrazaku a pomaly vybera,rozdeli sa to na mensie casti.

bomba36
5. okt 2025

Ja len, že čo by ste robili, keby ste si museli platiť za bývanie ako každá normálna rodina, ktorá nežije u rodičov zadarmo?
Finančná gramotnosť je v tejto krajine ozaj v žalostnom stave
My teda minieme na stravu tak polovicu toho čo píšeš aj s prípadnými reštauráciami a to sme 4. A áno aj na výlety chodíme, teraz práve čakáme na letisku aby sme išli z jedného domov 🤷

larsen
5. okt 2025

Možno sú fajčiari a kupujú aj cigarety. Ale ten nákup, čo tu zadala, to mi nevychádza 🙄