Finančná neschopnosť mladých
Ahojte, aký máte názor na to že veľa mladých si nevie našetriť financie na štart do života? Poznám veľa mladých ktorí nemajú po 30 doslova nič a to pracujú už od strednej. Neviem to pochopiť že sa nechystajú na budúcnosť a potom sa sťažujú aké je to ťažké s bývaním. My máme pred 30 a spolu našetrených 80tis. Nie nechválim sa - Partner pracoval hned po strednej a este sa mi to zda málo že mohli sme mať našetrené aj viac.
@anonym_7ae3ba my 50+ sme zacinali podnikat ked tu o tom nik nic nevedel.
nebolo tolko casu a ani moznosti cestovat a plnit si sny. v r.2000 sa malokto mohol rozhodnut z tyzdna na tyzden odletiet do japonska ci thajska ciny .... mali sme male deti letenky neboli tak dostupne ako dnes a ani internet v mobile aplikacie....
v 50tke mame financie stabilny tim vo firme velke deti a aj chut cestovat lyzovat lietat balonom bezat maraton ci prejst jakubsku cestu.
@natalka13 super, to ste vy, ja poznam aj patdesiatnikov, ktori riesia zdravotne zalezitosti a su radi, ze su zdravi. Kazdy to ma inak.
@anonym_7ae3ba to poznam aj 30tnikov na ID.
@natalka13 no ved hej, aj ja. Je to vsetko individualne.
@anonym_autor V Tvojom veku nemal Elon Musk ani tolko ak Ty. Dnes ma 700 000 000 000. Vypoveda to o niecom?
@anonym_autor a teba to prečo trápi?
@anonym_autor záleží od životnej situácie. Keď som si v 20tke kúpil byt, môj príjem bol cca 550€ v čistom, hypo a poplatky+ strava spolu 500€. Zvyšok išlo na zábavu, nemienil som sedieť doma. Takže neušetril som. Mohol som bývať doma, ale nemienil som sedieť na krku rodičom ako každý druhý mladý človek. Teraz mám po 30tke, manželku, syna, hypo 960€ , novostavbu, investujem, máme aj úspory a žijeme si asi nadpriemerne ako väčšina SK rodín. Ale zase, závisí to od životnej situácie. V práci som sa už niekam vypracoval a môj príjem je mierny nadpriemer. Manželka zarába nadpriemer. Takže nemusíme ani extra šetriť a dokážeme mesačne odložiť aj 1000€ niekedy aj viac. Napríklad minulý mesiac sme odložili asi 3000€. Ale zase keď potrebujeme, tak si z úspor zoberieme na čo chceme a ešte máme stále dosť. Ale ako som povedal, záleží od životnej situácie, chvíľu aj trvalo, kým som sa vypracoval a manželke kým sa rozbehlo podnikanie a nebolo to zadarmo a investície museli byť.

Môj otec dostal a nemal by teraz vôbec 70
@tinka3435 kolko mal tvoj otec v roku 1989? Mozno ak bol policajt, dostal. Dnesni patdesiatnici boli v roku 1989 teenageri, a kto by daval teenagerom byt zdarma do roku 1989?🧐 Lebo ako iste vies, po roku 1989 socializmus skoncil.