Koľko mesačne platíte za potraviny?
Ahojte, ceny potravín mi prídu šialené a mám pocit, že na ne len míňam a míňam a míňam aj keď sa snažím šetriť. Nekupujem často mäso, plánujem vopred jedálniček atď a aj tak ma to vyjde na stovky eur. Koľko miniete na potraviny, mesačne/týždenne v priemere vy?
@anonym_autor my sme dve s dospelou dcérou a strava ma stoji 700. Ale nakupujem veľa ovocia, zeleniny.
@slavka1988 ja si kladiem rovnaku otazku. Dokonca som tu raz videla sumu 250 EUR, bolo to minuly rok, cize nie v casoch lacnoty. Ja uz sa nad tym ani nepozastavujem, lebo jednoducho v dnesnej dobe sa neda za tuto cenu obstarat plnohodnotna strava, kde je ovocie, zelenina, udeniny, maso a vsetko kupovat. Lebo je rozdiel, ak ma niekto doma hospodarstvo, zahradu, dostava veci od rodiny. Toto su velke polozky.
@muchotrafka298 a ked este napise ze a to si doprajeme tak kokos ja asi nakupujem na Marse 🤭😅
@muchotrafka298 a ked este napise ze a to si doprajeme tak kokos ja asi nakupujem na Marse 🤭😅
@slavka1988 rok alebo 2 dozadu tu boli aj jedalnicky od osob, co 4-clenna rodina mala 1 kurca na 3 dni, 3/4 stravy tvoril chlieb a cestoviny na milion sposobov. Ja hovorim, kazdy nech si robi ako mu vyhovuje. Ale mna nikto nepresvedci, aj ked nakupi vsetko iba a vylucne v akciach, ze dokaze plnohodnotne kvalitne prestravovat 4-clennu rodinu za 200 EUR mesacne. A na tom Marse nakupujeme asi obidve 😂
@slavka1988 tá suma nie je reálna ani pre jedného ....
nechápem ako sa 4 členná rodina zmestí do 300-400€. A to máme zeleninu, a vajíčka svoje. proste mäso, jogurty, syry, ovocie, pečivo a mnoho iného....ide to 700-800€/mes, bez nejakých sviatkov alebo väčšej oslavy...+ syn obedy v škole, dcéra si berie z domu, muž v reštike a ja z domu aj v reštike...
@anonym_autor sme 5 člená rodina a minieme okolo 500 €, to len strava doma. Ja aj muž mamé obedy v práci, deti v škole, ale nie vždy. Aj tak varím.
@slavka1988 rok alebo 2 dozadu tu boli aj jedalnicky od osob, co 4-clenna rodina mala 1 kurca na 3 dni, 3/4 stravy tvoril chlieb a cestoviny na milion sposobov. Ja hovorim, kazdy nech si robi ako mu vyhovuje. Ale mna nikto nepresvedci, aj ked nakupi vsetko iba a vylucne v akciach, ze dokaze plnohodnotne kvalitne prestravovat 4-clennu rodinu za 200 EUR mesacne. A na tom Marse nakupujeme asi obidve 😂
@muchotrafka298 som na tom rovnako. zrovna vcera som kontrolovala kolko minieme na jedlo a az mi zle doslo. A to nejeme pecene holuby s kaviarom. Nechapem ako sa niekto dokaze takto prestravovat a rovnako nechapem, ze nam tu taketo zdrazovanie nevadi, ved to je sialene!
sme 4, do 400 eur, väčšinou sme medzi 300-400, okolo 350. Naučili sme sa nakupovať s rozumom, pozeráme ceny zlavy, kupóny a pestujeme.
@sisska96 co znamena s rozumom? tiez vsetko planujem, minimálne sladkosti a sladke vody a 2+2 sa ledva vojdeme do 700€
Naco zakladas 250tu rovnaku temu. Precitaj si spred tyzdna, dvoch a nezakladaj novu. To su veci, ktore sa nedaju porovnavat. Ak mas trojmiestne IQ, mala by si to vediet.
ale oddnes uz bude dobre mame len 2 pohlavia v ústave! takze konecne svitá na lepšie časy dámy! platy budú konečne dôstojne, potraviny lacné a každému sa bude žiť ľahšie! dokonca aj všetky nemocnice prejdú komplet rekonštrukciou a prestane sa kradnúť! (pre menej chapavych - ironia)
My sme dvaja a cca 700 eur. Sústredíme sa na stravu plnú bielkovín. Myslím, že ak by sme žreli len sacharidy a hovadiny, tak by sa to dalo stiahnuť na 200 mesačne absolútne bez väčších problémov.
@anonym_autor 3 asi do 800 eur, ale možno aj viac😭
Ja len valím oči na niektoré sumy , to čo preboha jedávate 😀🙈 ja varím každý / každý druhý deň , doma aj raňajkujeme aj večeriame ( sme dvaja ) jedlo si plánujem na týždeň aby sme nevyhadzovali a minieme cca 280€ mesačne a aj to koľko krát berieme blbosti , sladkosti , slané a pod 😀 tak nechápem preboha tie sumy
Môže niektorá z vas, čo zije z 300-400€ mesacne pre dvoj, trojclennu rodinu napísať ako približne vyzerá váš jedálniček? Fakt som zvedavá. Nas je 5 a prevyšujeme 1000€ na stravu, rada sa priučím, kde sa dá ubrať
Ja len valím oči na niektoré sumy , to čo preboha jedávate 😀🙈 ja varím každý / každý druhý deň , doma aj raňajkujeme aj večeriame ( sme dvaja ) jedlo si plánujem na týždeň aby sme nevyhadzovali a minieme cca 280€ mesačne a aj to koľko krát berieme blbosti , sladkosti , slané a pod 😀 tak nechápem preboha tie sumy
@siska012 tak ty asi nezješ 2 jogurty na posedenie ako môj syn...alebo 3 párky a hodinu na to guličky s mliekom, alebo segedín + 3 knedle a o dve hodiny 2 jogurty...áno, keby som nekúpila, nemajú....
@zuzidr možno to je to kúzlo. Nekúpim, nejedia 😄😄 vyskúšam 😄
@muchotrafka298
@vevebono áno ,ved včera tu bola téma, ako niektoré nemajú čo dať deťom jesť a sú na hranici biedy...ja to chápem, ale mám na to, tak kúpim, a neplytváme jedlom...vyhadzujem minimum, resp máme sliepky,dvoch psov - takže "do koša" nejde skoro nič
@muchotrafka298
@vevebono áno ,ved včera tu bola téma, ako niektoré nemajú čo dať deťom jesť a sú na hranici biedy...ja to chápem, ale mám na to, tak kúpim, a neplytváme jedlom...vyhadzujem minimum, resp máme sliepky,dvoch psov - takže "do koša" nejde skoro nič
@zuzidr ja neviem , kupujeme normálne všetko , normálne máme zásoby trvanlivých potravín ktoré kupujem v akcii , mám v mraziaku mäso , áno prevažne len kuracie alebo bravčové , ryby , normálne máme v chladničke vždy šunky , syry , jogurty , nátierky , maslo , smotany , zeleninu , ovocie , normálne si doprajeme sladké , slané a pod .. nehladujeme , ja zjem celkom dosť a hlavne teraz v tehotenstve, stravujeme sa úplne normálne
@zuzidr ja neviem , kupujeme normálne všetko , normálne máme zásoby trvanlivých potravín ktoré kupujem v akcii , mám v mraziaku mäso , áno prevažne len kuracie alebo bravčové , ryby , normálne máme v chladničke vždy šunky , syry , jogurty , nátierky , maslo , smotany , zeleninu , ovocie , normálne si doprajeme sladké , slané a pod .. nehladujeme , ja zjem celkom dosť a hlavne teraz v tehotenstve, stravujeme sa úplne normálne
@siska012 a fakt máš pocit, že prejete 280? ved to nemáš ani 10€ na deň....raňajky, obed, večera, plus sladké , ovocie....
900 euro (5 dospelych a 2 deti)
@biba_18 to už je jedno , nechce sa mi tu rozpisovať , proste niektoré sumy mi tu prídu prestrelené ale však každý toľko koľko je schopný zaplatiť

Zrovna sme to s muzom zacali riesit, ze miname okolo 1000€. Je tam zaratana aj taka bezna drogeria v domacnosti (toaletak, domestos, mydlo na ruky, savo). Sme piati ale najmensia este s nami nepapa. Ranajky a vecere jeme styria a obedy varim pre mna s muzom. Tento mesiac sa to prvy krat snazim stiahnut na 640€ a teda neni to take jednoduche ako som si myslela. Robim si plany, nakupujem v akcii, prestala som kupovat sladke pecivo a uz len pecem. Sama som zvedava, ci sa do tejto sumy zmestime.