Koľko mesačne platíte za potraviny?
26. sep 2025
Ahojte, ceny potravín mi prídu šialené a mám pocit, že na ne len míňam a míňam a míňam aj keď sa snažím šetriť. Nekupujem často mäso, plánujem vopred jedálniček atď a aj tak ma to vyjde na stovky eur. Koľko miniete na potraviny, mesačne/týždenne v priemere vy?
Predošlá
Strana
z6
Predošlá
Strana
z6

Mám dvoch chlapcov - 10 a 15 rokov.
Rastú, takže ich samozrejme nekŕmim iba sacharidmi..
RAŇAJKY/DESIATA
Muž - biely jogurt, orechy a vločky
10r - neraňajkuje, iba vypije čaj, namiesto toho desiata - kváskový chlieb, šunka, tvarohová nátierka, sezónna zelenina. Kus ovocia. Napríklad. Inokedy tuniak napr..
15r- 3 vajíčka, kváskový chlieb, zelenina, čaj, desiata - acidko, dva banány, ryzove chlebíčky.
OBED
Sviečková (hovädzie maso), segedín z morčacieho, kuracie prsia na smotane s cestovinou, tikka masala s ryžou, občas losos so zemiakmi, zapekaný karfiol s uhorkovým šalátom, čiže bielkoviny každý deň s tým, že bravčové sa u nás neje vôbec, nikdy.
OLOVRANT
Jogurt, vločky, ovocie..
VEČERA
Hustá polievka s kváskovým chlebom, cestoviny s rôznymi domácimi omáčkami, vývar, keď ich chcem potešiť tak tvarohová kocka s ovocnou omáčkou..
Miniem 1000eur na stravu mesačne cca. Veľa? Áno. Ale na strave pre chalanov by som nikdy nešetrila, hoc nemajú každý mesiac nové tenisky.. mala som na prázdninách netere (5+6) a jedli ako muchy..
Chalani sú štíhli (čiže žiadne prekrmovanie), chodia na gymnastiku a starší do gymu, takže preto vyššie nároky na stravu a výživu.
Je to drahé ale nebude to večne.. skrátka v tejto rastovej fáze je to priorita..
ALE SÚHLASÍM, ŽE V POMERE K SLOVENSKÝM PRIEMERNÝM PLATOM JE U NÁS "ZDRAVÉ" STRAVOVANIE EXTRÉMNE NÁKLADNÉ..
@kasssiopea presne ako u nás len tým že sme 3 dávame o 3 stovky menej