icon

Koľko platíte za elektrinu pre štvorčlennú domácnosť?

Včera o 11:32

Viem že to môže byť všade inak, ale u nás sa elektromer odpisuje vo februári a faktúra chodí v marci.
Tak teda k veci, koľko platíte za elektrinu energiu, keď máte aj napr aj bojler a varenú dosku na elektrinu.(U nás v obci nie je zavedený plyn, kúri drevom ale čerpadlo k tomu ide tiež na elektrinu. Potom práčka,sušička,myčka, chladnička, klímu nemám ale v lete fučí ventilátor. Bazén sme nenapúštali.
4čl domácnosť, RD starší, vlani 93€/mes vo vyúčtovaní 2€preplatok. Tento rok teoreticky s energopomocou 100€/mes. Zdá sa mi to veľa.
Podelíte sa v vašimi číslami?

Strana
z2
zalka
Včera o 11:37

@anonym_autor všetko na elektriku... Min rok 170e, tento rok bez energopomoc 220e. Ročná spotreba cca 11500kwh.

anonym_6c04f4
Autor odpoveď zmazal
autor
Včera o 11:46
@zalka

@anonym_autor všetko na elektriku... Min rok 170e, tento rok bez energopomoc 220e. Ročná spotreba cca 11500kwh.

@zalka to je aj s kúrením či bez? U nás cca 5600kw

anonym_3b39a9
Včera o 12:03

U nás 129,- €/mesiac, všetko na elektriku, kúrime tep. čerpadlom. Minulý rok bol preplatok okolo 300,- €. Pracujeme z domu, takže takmer denne varíme, svietime, počítače, mobily,...

pseudomonas87
Včera o 12:13

Podobné pomery ako u teba 130 eur

anonym_1b57cb
Včera o 12:15

Cca 130e, tep.cerpadlo. V dome uplne vsetko na elektriku

petulda333
Včera o 12:18

Doteraz sme platili okolo 105€ vsetko mame len na elektrinu,plus podlahovka. Vzdy preplatok okolo 70€ tento rok prvykrat nedoplatok 30€ cca, s energopomocou budeme platit okolo 150€

zalka
Včera o 12:36
@anonym_autor

@anonym_autor aj s kúrením komplet, teplovodna podlahovka, veľký dom 300m2 ale kúrime len 200m2.
Akurát sme dali solar zo strechy dole, už nemal tu účinnosť co pred rokmi a zvažujeme fotovoltiku.
V čase keď bol solar účinný bola ročná spotreba na úrovni 8500kwh.

anonym_478305
Včera o 12:42

3i byt - (je nas 3,5 - syn je na internate): 70€/mesiac, zda sa mi to vela

domix147
Včera o 12:52

Kurime plynom
85 eur platíme elektriku
105 plyn
A 50 vodu
300 m2

anonym_00c6a8
Včera o 12:59

@anonym_autor aj u nas rd bez plynu bazen v lete a klima funguje celorocne kuri sa drevom 4 clenna rodina dom cca 100m2 200e/mesiac

anonym_00c6a8
Včera o 13:00
@zalka

@anonym_autor aj s kúrením komplet, teplovodna podlahovka, veľký dom 300m2 ale kúrime len 200m2.
Akurát sme dali solar zo strechy dole, už nemal tu účinnosť co pred rokmi a zvažujeme fotovoltiku.
V čase keď bol solar účinný bola ročná spotreba na úrovni 8500kwh.

@zalka ako myslis ze bemal tu ucinnost ako pred rokmi??

zalka
Včera o 13:07
@anonym_00c6a8

@zalka ako myslis ze bemal tu ucinnost ako pred rokmi??

@anonym_00c6a8 zvýšila sa spotreba ročná, pričom návyky a ani iné sa nezmenilo. A spotreba el. stúpla temer o 25%.
Z cca 8500 kWh na 11600 kwh, min rok už bola vyššia spotreba aj v lete tj ohrievala tuv elektrika nie slnko.

zalka
Včera o 13:21
@anonym_autor

@anonym_autor ináč mňa zaujíma za koľko eur dreva spálite na kúrení, sused celú zimu z Laca drevo brikety... Podľa mňa ho kúrenie vyjde drahšie ako nás.

tilly
Včera o 13:41

my 30 eur tuším, sú to v podstate len distribučné poplatky, odber elektriky máme minimálny.

Kúrime ešte plynom. Budúci rok už budeme mať tepelko.

tiezjedna
Včera o 13:42

RD, 140 m2, všetky spotrebiče + v kuchyni a kúpelkách podlahové el. kúrenie + 6 mesiacov v roku vyhrievaný bazén. 4x tv, 3x PS5, syn herný pc. Varíme na elektrine, kúrenie plyn. Za vlaňajšok spotreba 7980 kWh, zálohy 260 €/mesiac. Preplatok bol cca 100 € (ČR).

tilly
Včera o 13:53
@tiezjedna

RD, 140 m2, všetky spotrebiče + v kuchyni a kúpelkách podlahové el. kúrenie + 6 mesiacov v roku vyhrievaný bazén. 4x tv, 3x PS5, syn herný pc. Varíme na elektrine, kúrenie plyn. Za vlaňajšok spotreba 7980 kWh, zálohy 260 €/mesiac. Preplatok bol cca 100 € (ČR).

@tiezjedna ja teraz pozerám našu spotrebu 797,86 kWh. Príde mi to málo, keď to porovnám s tvojou spotrebou. Že by to bolo tým kúrením? To je blbosť, veď to je 10% z vašej spotreby... Ale neviem, či mám relevantný údaj.

anonym_ff41ba
Včera o 13:55

My platíme 100€/mes, preplatok ta 2024 bol 400, za 2025 bol 300€, mame bojler, chladnička,mrazak, elektrické kurenie c dielní ide 4-5h denne, klimatizácia, podlahovka v kúpeľni, čerpadlo, v lete bazén. Energopomoc som na faktúre nevidela, aj keď mi prišiel email že mám narok, zúčtovanie sme mali začiatkom januára.

anonym_ff41ba
Včera o 13:56
@tilly

@tiezjedna ja teraz pozerám našu spotrebu 797,86 kWh. Príde mi to málo, keď to porovnám s tvojou spotrebou. Že by to bolo tým kúrením? To je blbosť, veď to je 10% z vašej spotreby... Ale neviem, či mám relevantný údaj.

@tilly my mame v dome tiež okolo 6500kwh aj s kúrením a klímou. Mesačne platím 100€, preplatok bol 400 2 roky spať a 300 za minulý rok.

tilly
Včera o 13:59
@anonym_ff41ba

@tilly my mame v dome tiež okolo 6500kwh aj s kúrením a klímou. Mesačne platím 100€, preplatok bol 400 2 roky spať a 300 za minulý rok.

@anonym_ff41ba tak asi nemám dobrý údaj, pozriem na faktúre zo ZSE, lenže tam zas nemám spotrebu, keďže si elektriku vyrábame sami...

tiezjedna
Včera o 14:10
@tilly

@tilly kúrením to nebude, pretože tá podlahovka v kúpelkách napríklad túto zimu nebežala vôbec, nebola taká kosa, aby bolo treba. A v kuchyni mám len "L" pri linke, nie celý priestor... Skôr vy máte extrémne nízku. Ale aby ste za rok spotrebovali to, čo my cca mesačne, to sa mi nezdá... Jedine, že by ste trávili večery modlením pri sviečkach a varili na ohni napríklad😂

tiezjedna
Včera o 14:10
@tilly

@anonym_ff41ba tak asi nemám dobrý údaj, pozriem na faktúre zo ZSE, lenže tam zas nemám spotrebu, keďže si elektriku vyrábame sami...

@tilly nemáš nejakú fotovol appku, kde to všetko vidíš?

anonym_a744d7
Včera o 14:14

Stvorizbovy dom, nie najnovší
Plyn 60 na kúrenie, elektrina 12 (fotovoltika)
Ceny z minulého roka

zalka
Včera o 14:15
@tiezjedna

@tiezjedna tak to riadne draha elektrika v ČR.

tilly
Včera o 14:24
@tiezjedna

@tilly nemáš nejakú fotovol appku, kde to všetko vidíš?

@tiezjedna áno, ale úprimne sa v nej moc nevyznám 😀

tilly
Včera o 14:25
@tiezjedna

@tilly kúrením to nebude, pretože tá podlahovka v kúpelkách napríklad túto zimu nebežala vôbec, nebola taká kosa, aby bolo treba. A v kuchyni mám len "L" pri linke, nie celý priestor... Skôr vy máte extrémne nízku. Ale aby ste za rok spotrebovali to, čo my cca mesačne, to sa mi nezdá... Jedine, že by ste trávili večery modlením pri sviečkach a varili na ohni napríklad😂

@tiezjedna možno nemám dobrý údaj.

autor
Včera o 14:33
@zalka

@anonym_autor ináč mňa zaujíma za koľko eur dreva spálite na kúrení, sused celú zimu z Laca drevo brikety... Podľa mňa ho kúrenie vyjde drahšie ako nás.

@zalka mám les po predkoch, tak jednu fúru (tj10met)dreva dajú každý rok, jedno sa kupuje. Každá zima je iná ale približne 17-22 . Kalame píle sami., kúrime vždy 2 rocným drevom. Cca 500-600€. Ale súčasne sú ceny palivové dreva už inde.

tiezjedna
Včera o 14:34
@zalka

@zalka 3,19 kWh v našej tarife

tiezjedna
Včera o 14:37
@zalka

@zalka presnejšie 3,19 Kč/kWh

anonym_a67cbc
Včera o 14:40

4-clenna rodina, všetko na elektrinu,vrátane kúrenia, bazén nemáme - 130e

Strana
z2