icon

Kupujete stále obľúbené potraviny aj po ich zdražení?

1. dec 2025

Ahojte, že jak som teraz zamyslela 😃otvorila som si práve čokoládu, ktorú som začala kupovať len preto, že moja obľúbená čokoláda "nedávno" stála v akcii 1,99€ teraz stojí v akcii 2,79€ tak ma to nahnevalo, že už len z recesie kupujem čokoládu od iného výrobcu, ktorá mi síce až tak nechutí ale má ten istý podiel kakaa a stojí bez akcie 2,79€
Tiež ste prestali kupovať po zdražení niečo, čo ste mali radi?

Strana
z3
sisa_s
1. dec 2025

Nie, nebudem si kupovat nieco, co mi nechuti, lebo je to lacnejsie

maca1984
1. dec 2025

Kupujeme stále to, čo máme radi.

madeincssr
1. dec 2025

Nielen potraviny, ale aj iny tovar a sluzby. Ked cena nezmyselne vzrastie (nad "prah citlivosti"), clovek zisti, ze sa bez mnohych tovarov/sluzieb zaobide. Poradi si inak. Cize premietanie vsetkeho len do konecnej ceny pre spotrebitela by malo niekedy narazit. A rovnako tak aj zdieranie statom neustale sa zvysujucimi sa danami, odvodmi a inymi poplatkami.

sara07
1. dec 2025

kupujem tie čo som kupovala predtým , ale podstatne podstatne menej žiaľ
ak som niečo prestala kupovat tak pre zloženie alebo inu chut ako napr figaro čoko tyčinky Nugát ..
a niektore pre nižšiu gramaž

sara07
1. dec 2025
@madeincssr

Nielen potraviny, ale aj iny tovar a sluzby. Ked cena nezmyselne vzrastie (nad "prah citlivosti"), clovek zisti, ze sa bez mnohych tovarov/sluzieb zaobide. Poradi si inak. Cize premietanie vsetkeho len do konecnej ceny pre spotrebitela by malo niekedy narazit. A rovnako tak aj zdieranie statom neustale sa zvysujucimi sa danami, odvodmi a inymi poplatkami.

@madeincssr presne už to do leta naraža , spomaluje sa ekonomika

anonym_98c8b3
1. dec 2025

mám veľmi rada siestu kupujem ju len v akci a veci ktoré mi nechutia nekupujem aj ked sú lacné , ak chceš kupovať oblubenú drahšiu vec tak ušetri inde
káva a kakao budú drahé pretože bola fakt slabá uroda a čo je lacné je hnus

anonym_480292
1. dec 2025

Ano obľúbené potraviny ,ktoré nie sú základ výživy pre telo nekupujem pri neprimerane vyššej cene
Keď za to niečo,, nestojí,, tak nebudem to platiť

simsalabim
1. dec 2025

Nie, vychutnam si to, co mi chuti. Kludne v mensom mnozstve. Preco mam jest to, co mi nechuti?

anonym_bc48cb
1. dec 2025

Roky kupujem menej a menej spracovaných potravín. Ak už bola reč a čokoláde, tak kupujem iba čokoládu na varenie. Kedysi som mala rada Miilkyway, ale nejak pravidelne som nakupovala, teraz mi pripadá presladený. Toľko platí aj na mliečne a mäsové výrobky

anonym_86ae29
1. dec 2025

@anonym_autor kupujem oblubene ale cakam na akciu🙂

tiezjedna
1. dec 2025

@anonym_autor prestala som kupovať iba manželovi kolonády, a nie kvôli cene, ale - presne - z princípu. Ich cena sa tu v CZ vyšplhala na neuveriteľných 60,- Kč, pričom keď sme ich začali kupovať cca 10 rokov dozadu, stáli 18,- Kč. Ja viem, že všetko zdražuje a nemám s tým problém (hovädzí steak by som kvôli cene neoželela), ale toto mi príde fakt úlet. Kvalita, množstvo rovnaké (ak nie horšie). To jednoducho nie som ochotná podporovať😉

Ale na margo témy - mňa asi najviac udivuje, že napriek enormnému zdraženiu cigariet ľudia stále vyhulujú jak fabriky. V košíkoch najlacnejšie jogurty, cestoviny, pochybné sladkosti pre deti len preto, že sú lacné atd, ale s prehľadom k tomu u kasy švihnú krabičku cesty na onkológiu za 5 - 6 € (a mnohí denne), to mi hlava fakt neberie 😖🙄

viktoriaandrascik
1. dec 2025

Kupujem stále to isté čo nám chutí tak ako aj pred zdražovaním. Ale teda príjem máme dobrý neobmedzuje ma to.

doriiis
1. dec 2025
@tiezjedna

@anonym_autor prestala som kupovať iba manželovi kolonády, a nie kvôli cene, ale - presne - z princípu. Ich cena sa tu v CZ vyšplhala na neuveriteľných 60,- Kč, pričom keď sme ich začali kupovať cca 10 rokov dozadu, stáli 18,- Kč. Ja viem, že všetko zdražuje a nemám s tým problém (hovädzí steak by som kvôli cene neoželela), ale toto mi príde fakt úlet. Kvalita, množstvo rovnaké (ak nie horšie). To jednoducho nie som ochotná podporovať😉

Ale na margo témy - mňa asi najviac udivuje, že napriek enormnému zdraženiu cigariet ľudia stále vyhulujú jak fabriky. V košíkoch najlacnejšie jogurty, cestoviny, pochybné sladkosti pre deti len preto, že sú lacné atd, ale s prehľadom k tomu u kasy švihnú krabičku cesty na onkológiu za 5 - 6 € (a mnohí denne), to mi hlava fakt neberie 😖🙄

@tiezjedna .... A alkohol. V každom 3. košíku vidíš.

bielasovicka
1. dec 2025

Áno, tiež som kupovala jednu čokoládu, ale nehorázne ju zdraželi, tak ju už nekupujem. Kupujem lacnejšiu.

mandzula
1. dec 2025

Podľa toho, o čo ide. Ak je to niečo, čo telo potrebuje, kúpim to, ak je to blbosť, bez ktorej vydržím, nekúpim, aspoň zbytočne nepriberiem, nezvýšim si cholesterol a cukor. Napríklad sme začali kupovať oveľa menej sladkostí, čo nám všetkým len prospieva. A ďalšia vec, pri niektorých tovaroch si poviem, že im už fakt musí hrabať a nekúpim z princípu.

lasona
1. dec 2025

Kupujem viac menej rovnako. Vyradili sme sladkosti, pochutiny, tie takmer vôbec nekupujem

anonym_6a196f
1. dec 2025

Áno kupujem iné produkty, alebo menej často tie pôvodné.

Minule ma nahnevalo kakao čo bolo predtým 100g tak doma po presypaní zistím že má už len 70g, takže už má ban a nebudem ho kupovať.
Krabička je rovnako veľká ako predtým, len je tam vzduch.

kikazoe
1. dec 2025

sa priznám že na SR už roky sladkosti nekupujem.... nemajú moje obľúbené na SR vôbec a mám možnosť si ich za normálnu cenu dať doviezť zo zahraničia ( 10 ks čokolády a 10 sačkov gumákov ). toto nám stačí na pol roka a inak ani sladké moc doma nemusíme.

minule som ale kupovala obyčajné Kinderká a cena 1,59€ ma troška prekvapila..... ale zasa som kúpila 2 ks pre synovca a na rok je pokoj

anonym_5387bf
1. dec 2025

Tiez som takto prestala kupovat pribinacikov pre deti lebo ta cena je otrasna. Presli sme na ine jogurty.

tiezjedna
1. dec 2025
@doriiis

@tiezjedna .... A alkohol. V každom 3. košíku vidíš.

@doriiis to tiež samozrejme. Ale cigára mi prídu úplne out. Hlavne na krabičkách varovania, že aj posledný debil musí pochopiť, že si tým rúbe jamu, a ešte za to cáluje...

zuzubb007
1. dec 2025

Nie, kupujem to čo mam rada, bohužiaľ aj keď to bude stáť 3 násobok, nemienim šetriť, žijem len raz, keď budem na tom zle budem potom na rozkoch

ivik4
1. dec 2025

Kupujeme stale to iste co mame radi

mimimoje
1. dec 2025

ako čo - napr. ovsené vločky, cottage syr a mozarella iši riadne hore a stále ich kupujem, keď sú v akcii viac ks, keď nie sú, tak niekedy kúpim, niekedy nie. Strašnú cenu má napr. Flora, keď nie je v akcii ju nekúpim. A sladkosti - na desiatu napr. fidorku a pod kupoujem v akcii iba, za originál cenu nie. Nehovorím, že som predtým bezhlavo nakupovala ale teraz si naozaj 3x rozmyslím, či a čo kúpim.

januska12323
1. dec 2025

Nekupujem čo mi nechutí.

leuska0910
1. dec 2025

Ano, mala som oblubene jogurty. Teraz stoja o 15centov viac a aj ked su v akcii tak su drahsie nez stali bez akcie pred 3mesiacmi. Nekupujem ich.

anickaaa6aaa
1. dec 2025

nekupujem čo nám nechutí, ale nekupujem ani čokolády či chipsy a podobne. ozaj raz za čas.

autumn1
1. dec 2025

Áno, kedysi som chodila častejšie do Mcdonaldu odkedy menu tam stojí drahšie ako denné menu v reštaurácii a samotný burger rovnako ako v reštaurácii aj s polievkou tak tam nechodím. Čo sa týka snackov ako chipsy, čokolády kupujem si ako odmenu za niečo opäť v tom vidím zdravotný benefit. V ostatom som nezbadala zvýšenie až také aby ma to obmedzilo alebo aby som musela rozmýšlať či si to ešte kúpim, teraz moje nákupy vyzerajú 90% ovocie, zelenina, mäso, ryby, mliečne produkty 8% ryža, cestoviny, ovsené vločky, müsli, čaje... 2% niečo nezdravé. Ale vzhľafom nato, že tak zdravé nákupy som v mimulosti nemala neviem objektívne posúdiť, či a nakoľko došlo k zvýšeniu cien.

rachel36a
1. dec 2025

Nie, kupujem to co mame radi bez ohľadu na cenu

domculik
1. dec 2025

@anonym_autor Zaujima ma ci ta oblubena cokolada je Lindt. Lebo my ficime na malinovej a tiez vzdy cakame na akcosku za prave 2,79 😂. Aj my sme parkrat kupili inu ale nebolo to ono, takze riesenim je cakanie na akciu 😉.

anjelicek26
1. dec 2025

Kupujem veci, ktore mi chutia... "vdaka" praci pekne viem, ako isla hore mzda, energie, vstupne naklady, bohuzial... neda sa to drzat dole, hlavne pri dobrej kvalite...

Strana
z3