icon

Nevychádzajú vám peniaze na jedlo?

20. nov 2025

Dnes je doba aka je, ale stalo sa vam, ze ste nemali co vlozit do ust? Ze ste proste nemali financie na stravu a cakali ste niekolko dni, kym vam nabehne vyplata, alebo socialne davky? Stalo sa vam to raz? ci stava sa vam to opakovane? pripadne ze sama sa nenajete aby ste dali jest detom? Poznate aj dovod preco?

anonym_1c8b30
20. nov 2025
@anonym_0031b8

To že by som doma nemala žiadne zásoby, to nie. To že som čakala na peniaze aby som vedela nakúpiť základné veci pre deti áno,raz.
A áno, presne poznám dôvod, kvôli čomu sa to stalo, volá sa
svokra

@anonym_0031b8 svokra môže zato že ty si nemala začo deťom kúpiť jesť? Dobrá debilina

anonym_0e91a9
20. nov 2025

Ak ide o dospelého svojpravneho, tak nemalo by sa to stať
Ja keď som platila rodine dráhu zdravotnú starostlivosť, ktorú zivotne potrebovali,tak vtedy to bolo na chlp ale človek si zráta čo kúpi čo nie a hej da sa prežiť aj na rozkoch zemiakoch a pod alebo ísť na brigádu ak výplata nestačí
Takže hej poznám to ale ajtak som si vedela zariadiť za vlastné

grof_monte_christo
20. nov 2025

Mne sa to našťastie nestalo, ale mojej bývalej kolegyni sa to stávalo častejšie. Mala som preto pochopenie a požičiavala som jej. Dôvod bol ten, ze jej muž mal darebáka zamestnávateľa a nevyplácal ich načas. Zmenil potom prácu a už boli za vodou. Aky máte problém vy?

really8
20. nov 2025
@anonym_autor

@really8 moja zlata. moja tema je o zene co si vcera odomna chcela pozicat 37 euro. A ma zaujima ci realne take zeny existuju. Ale to ti tazko vysvetlovat.

@anonym_autor aha tak to sorry. To ma nenapadlo ze niekto dokaze zit uplne inou cudzou osobou a jej zivotom dva dni.

chrobak7
20. nov 2025
@anonym_autor

@chrobak7 mozno to je tym, ze ty si sa nazval chrobakom a nemas tu nic o sebe a ja blbec som si tam dal skutocne meno bydlisko a povolanie .

@anonym_autor Tak si vymaž osobné údaje a zostane ti len meno. Alebo si založ nový profil, bez skutočného mena. Ale aby si mala nejakú históriu. A keď sa hanbíš za svoje príspevky, tak nepíš.

Myslím, že nebudeš unbeholfen, lebo ten je síce trubka, ale zvyčajne napíše pod svojim profilom. Ty budeš iný exot.

autor
20. nov 2025
@really8

@anonym_autor aha tak to sorry. To ma nenapadlo ze niekto dokaze zit uplne inou cudzou osobou a jej zivotom dva dni.

@really8 10otcenasov a 10 zdravasov a mas to odpustene.

autor
20. nov 2025
@chrobak7

@anonym_autor Tak si vymaž osobné údaje a zostane ti len meno. Alebo si založ nový profil, bez skutočného mena. Ale aby si mala nejakú históriu. A keď sa hanbíš za svoje príspevky, tak nepíš.

Myslím, že nebudeš unbeholfen, lebo ten je síce trubka, ale zvyčajne napíše pod svojim profilom. Ty budeš iný exot.

@chrobak7 Si mily .

anonym_37fb0f
20. nov 2025

https://www.modrykonik.sk/forum/zoznamenie/neuveritelna-prosba-po-online-zoznamovani/

Toto? Ty stále riešiš tú, čo od teba chcela na zoznamke 37€?
Áno, môžu existovať ľudia, ktorí nemajú čo do úst, ale väčšinou sú to ľudia na dávkach, cigaretka musí byť, pazúre dlhé musia byť, mihalnice ako vejáre, ale synovi na ZRPŠ nemá.
Tak buď jej veríš a pošleš alebo pošleš ju kade ľahšie.

Podľa mňa je to jej zárobková činnosť. Ťahať od takých ako si ty na zoznamkách euríčka.
Rozhodnutie ale musíš urobiť ty.

autor
20. nov 2025
@anonym_37fb0f

Toto? Ty stále riešiš tú, čo od teba chcela na zoznamke 37€?
Áno, môžu existovať ľudia, ktorí nemajú čo do úst, ale väčšinou sú to ľudia na dávkach, cigaretka musí byť, pazúre dlhé musia byť, mihalnice ako vejáre, ale synovi na ZRPŠ nemá.
Tak buď jej veríš a pošleš alebo pošleš ju kade ľahšie.

Podľa mňa je to jej zárobková činnosť. Ťahať od takých ako si ty na zoznamkách euríčka.
Rozhodnutie ale musíš urobiť ty.

@anonym_37fb0f ano, som to ja, ale ze ci ozaj realne tak mozu ludia zit, a ze ci som jej nekrivdil.

anonym_37fb0f
20. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_37fb0f ano, som to ja, ale ze ci ozaj realne tak mozu ludia zit, a ze ci som jej nekrivdil.

@anonym_autor no ak by som sa ja ocitla v jej situácii (čo sa mi nechce veriť, keďže zrpš či triedny fond či čo to tam splieta je plánovaný výdavok, na ktorý proste mám bokom odložené), tak by som si pýtala od rodiny, susedy, kamarátky a nie od cudzieho človeka na zoznamke.

puplatko
20. nov 2025

Neviem, ako veľmi musí byť človek na tom, aby nemal čo do úst. Vždy sa to dá nejakým spôsobom vyriešiť. A ak to platovo nevychádza, problém je zrejme v práci. Ak nepracuješ, vždy sa dá požiadať niekoho o pomoc.

chrobak7
20. nov 2025
@anonym_autor

@chrobak7 Si mily .

@anonym_autor A povedz mi, čo je cieľom tvojej témy či otázky? Chceš rady od ľudí, čo to zažili, že ako si poradili? Alebo len chceš vedieť, či sa to niekomu stalo?

Lebo pýtal si sa, či sa to niekomu stalo. Keď ľudia napísali, že nie, že vedia hospodáriť s peniazmi, tak si sa osopil, nech píšu len tí, ktorým sa to stalo.

Naozaj neviem, čo by sa muselo stať, aby človek zostal úplne švorc. Však keď viem, že mám 100 € a výplata je až o týždeň, tak tých 100 € šanujem ako oko v hlave. Také niečo by sa finančne gramotnému človeku mohlo stať, len keby sa celospoločensky niečo stalo - nejaký výnimočný stav, vojnový stav, veľká prírodná katastrofa. Ale neexistuje, aby si zo dňa na deň nemal žiadne peniaze.

A keď máš deti - tak to dupľom. A bývať máš kde?

Vždy je nejaké riešenie. Existujú charity, dá sa vybaviť vybaviť dávka v hmotnej núdzi:

https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...

chrobak7
20. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A ja som si myslel, že ty si sa ocitol v takej situácii. A ty sa pýtaš na niekoho, kto od teba pýtal nejaké peniaze.

Potom naozaj nechápem, aký si mal dôvod na anomymný príspevok. To už sa neodvážiš ani opýtať otázku verejne?

anonym_e21802
20. nov 2025

Keď som bola slobodná, mladá a blbá, zobrala som si toho na plecia viac, než som bola vtedy schopná uniesť. Cez týždeň som chodila do práce, cez víkendy do školy, ktorú som si platila a do toho som si obstarala vlastné bývanie, ktoré vyžadovalo neustále financovanie. Nemala som ani chvíľu voľného času a o peniazoch ani nehovorím. Pýcha a hrdosť mi nedovolili požiadať o peniaze ani vlastných rodičov, ktorí by mi pomohli radi. Takže som v ruke obracala nie že každé euro, ale každých 20 centov. Iba som sa triasla, aby niekto v práci nemal narodeniny, aby ma nerozbolel zub, prípadne sa nepokazilo niečo, čo by vyžadovalo ďalšie peniaze navyše. A áno, aj s jedlom to v tom období bolo všelijaké. Ale skúsenosť do života dobrá. Naučila som sa hospodáriť a oceniť hodnotu peňazí a samu seba. Škola mi umožnila získať lepšie platenú pozíciu v práci, máme zabezpečené vlastné bývanie a odvtedy robím všetko pre to, aby sme mali rezervu a ja sa už nikdy nemusela takto báť. Neviem si však predstaviť, že by som sa do podobnej situácie dostala s deťmi.

autor
20. nov 2025
@chrobak7

@anonym_autor A ja som si myslel, že ty si sa ocitol v takej situácii. A ty sa pýtaš na niekoho, kto od teba pýtal nejaké peniaze.

Potom naozaj nechápem, aký si mal dôvod na anomymný príspevok. To už sa neodvážiš ani opýtať otázku verejne?

@chrobak7 uz to nies, ale Dakujem ze si sa angazoval. vazim si to.

cacianka
20. nov 2025
@anonym_1c8b30

@anonym_0031b8 svokra môže zato že ty si nemala začo deťom kúpiť jesť? Dobrá debilina

@anonym_1c8b30 nič v zlom - čítaj s porozumení.
v prevej vete napísala, že aby nemali doma zásoby jedla sa im nestalo.
v druhej - že nemohla kúpiť deťom potrebné veci sa im stalo

alickapusinka
20. nov 2025

Mne našťastie nikdy nie ale mám taku kamaratku muža ma v base ostala z dvomi školačkami.Jedna ťažka epileptička a druha prekonala 2 druhý rakoviny.Pomaham jej ako môžem lebo viem že potraviny jej dobre padnu ked jej nevystačuje výplata.Stať sa to môže nikdy nehovor nikdy.Ja mám pre tento prípad kopu zásob cestoviny, a ine potraviny trvanlive plnu mrazničku keby potrebovala aj ONA tak jej s toho dam zo zasob.V lete vypestujeme ovocie zeleninu uskladnim a dám jej tiež aj vypestovane.

anonym_530b8a
20. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor urcite nie, bol(a) to scam... Inac v teme si pisal, ze to ma na skolu, nie na jedlo... tak ako?

chrobak7
20. nov 2025
@anonym_autor

@chrobak7 uz to nies, ale Dakujem ze si sa angazoval. vazim si to.

@anonym_autor Som presvedčený, že nebola núdzna. Ale človek nikdy neviem dám pár mojich skúseností:

Ja som pred 5 rokmi predával cez inzerát takú malú hernú konzolu (novú, niečo ako nintendo), za 40 €. Ozval sa mi jeden chlapík, že či by som mu ju nepredal za 25€, lebo ju chce pre dcéru a nemá toľko peňazí.

Jasné, neverím hneď každému čo napíše, tak som mu odpísal, že ak to chce naozaj pre mladšiu dcéru a dokáže mi to, tak jej to darujem. Chlapík odpísal, poslal mi meno, adresu, link na Facebook. Tam mal fotky dcér, overil som si ho cez kataster a neklamal. Bol skutočný, mal 2 dcéry a asi nebol veľmi majetný. Tak som sľub splnil, poslal som mu to zadarmo.

Po Vianociach sa ozval, že dcéra mala radosť. Na ďalší rok som mal voľný starší notebook, ten som potom poslal tej staršej dcére.

Neviem, nakoľko si ty poznal tú, čo od teba pýtala peniaze, ale keby som bol na tvojom mieste a preukáže mi, že skutočne jej dcéra potrebuje zaplatiť v škole ten fond, tak by som jej to možno na tvojom mieste aj zaplatil.

Iná skúsenosť: Istý čas sa vyskytovali po európe takí počerní tureckí či rumunskí šmejdi v autách, v ktorých mali celú rodinu a pod zámienkou, že potrebujú sa dostať do ... (Frankfurtu, Berlína...), ale im došiel benzín, pýtali od okoloidúcich vodičov peniaze na benzín. Išlo o tento scenár:

https://www.bratislavskenoviny.sk/policia/55864...

Tiež ma zastavil jeden taký a pýtal odo mňa nejaké peniaze. Ponúkol som mu, že kúsok je benzínka, nech natankuje a ja mu to zaplatím. Vedel som že z toho nič nebude. On stále že nie, že jemu stačí nejakých 30 či 40 €, že on si natankuje na diaľnici. Tak som ich poslal pekne kade ľahšie, že ak nezmiznú, zavolám políciu.

luteam
Autor odpoveď zmazal
anonym_0031b8
20. nov 2025
@anonym_1c8b30

@anonym_1c8b30 keď nám dala zablokovať účet a poslala na nás exekútora to je tiež debilina však. Peniaze sme mali na účte a kvôli nej sme sa k nim nevedeli dostať. To je tiež debilina ....Však...
ja viem

anonym_1c8b30
20. nov 2025
@anonym_0031b8

@anonym_1c8b30 keď nám dala zablokovať účet a poslala na nás exekútora to je tiež debilina však. Peniaze sme mali na účte a kvôli nej sme sa k nim nevedeli dostať. To je tiež debilina ....Však...
ja viem

@anonym_0031b8 účet vám exekútor nezablokuje len tak. Dlhy treba splacat. Na vine nebola len svokra ale predovšetkým vy.

januska12323
20. nov 2025

Mne sa to nestalo ale niektorí ľudia tak žijú, viď cigánov. Týždeň hojno, tri týždne ho*no. Ani počas covidu sme nestresovali, keby to bolo nutné nemusíme ísť tri týždne do obchodu a nebudeme hladní.

saxana000
20. nov 2025

Takuto situaciu naozaj nikdy nechcem zazit a zijem a rozmyslam tak aby som sa do nej nedostala.. a ak by pedsalen sa stalo nieco nepredvidatelne ja neviem ze napriklad vyhorime vzdy mam okolo seba ludi ktori ma ochotne prijmu a o hlade mna ani moje deti urcite nenechaju.

vevesh
20. nov 2025

Ano stalo, jednoducho nebol prijem🤷‍♀️ked nie je prijem, nevycarujes. Zaplatila som najom, skolne a zvysok mesiaca planovane jedla (s tym, ze som niekedy musela jest iba jedno jedlo denne, ak vydalo)🤷‍♀️🤷‍♀️

66simonka66
20. nov 2025
@chrobak7

@chrobak7 nič v zlom, ale ty si tiež anonym, tak ako trištvrtina MK, tak ako aj ja a kopec ďalších, aký je rozdiel, či bude niekto písať ako anonym, chrobak, 66simonka66, alebo hocijaké vymyslené nicky? Rozdiel nie je ziadny, všetci sme len anonym, pri ktorom možno vidno pár príspevkov do diskusií, to je akurát vsetko.

biba_18
20. nov 2025

@66simonka66 lenže je rozdiel anonym a anonym - niekto koho síce nepoznáš, noname, ale poznáš jeho históriu alebo niekto koho názory nepoznáš ale on tým že sa skryje za anonym bez histórie už reaguje na tvoju históriu…

bomba36
20. nov 2025
@anonym_autor

@really8 moja zlata. moja tema je o zene co si vcera odomna chcela pozicat 37 euro. A ma zaujima ci realne take zeny existuju. Ale to ti tazko vysvetlovat.

@anonym_autor už zase ty? Načo sa v tom stále rýpeš?

biba_18
20. nov 2025

@bomba36 chce sa uistiť že ona nemôže byť predsa taká zlá a vychcaná že by od neho chcela vymámiť prachy 😏

66simonka66
20. nov 2025
@biba_18

@66simonka66 lenže je rozdiel anonym a anonym - niekto koho síce nepoznáš, noname, ale poznáš jeho históriu alebo niekto koho názory nepoznáš ale on tým že sa skryje za anonym bez histórie už reaguje na tvoju históriu…

@biba_18 podľa mňa je to absolútne to isté, ja som anonym 66simonka66, kľudne by som pod svojím nickom pridala čokoľvek, lebo viem, že nikto nevie kto som a čo si kto bude myslieť o 66simonke66 mi je jedno. 😅 neviem, ja v tom veľký rozdiel nevidím, či som anonym, alebo anonymný anonym 😃