Život s nízkym príjmom
Zdravim. Ak niekto mate plat 750 az 800eu a najom napr 500eur ako to zvladnut ?
@anonym_46988b dom nepatrí tebe, ale banke
@anonym_8b5433 kedy už ľudia prestanú s týmto bullshitom? Ľudia, ktorí majú hypotéku na dom tak ten dom vlastnia. Na liste vlastníctva sú oni. Dom môžu kľudne predať a hypotéka sa vyplatí. Ozaj je v tejto dobe niekto ešte tak nevzdelaný v tejto oblasti že sa to v každej podobnej téme vyskytne?
@anonym_8b5433 dom.nepatri banke, už tu konecne prestante tuto kravinu vypisovat.
Ak si sama - nájsť si lepšiu platenú prácu alebo keď sa nedá tak brigádu k tejto práci, poprípade do zahraničia. Bývanie ak sa dá ísť na čas k rodičom alebo zdieľané bývanie na prenájom jednu izbu v byte. Strava šetriť čo sa len dá, sám človek toľko veľa nezje. Neviem ako ďaleko pracuješ od bývania, ak sa dá chodiť do práce busom/pešo/na bicykli, ušetris na benzín.
Ak bývaš s dieťaťom a nemáš pomoc rodiny, tak ísť bývať na čas do azylaku. Tak ti môžu po čase nadelit bývanie prenájom a mala by si to lacnejšie.
@anonym_3303d7 Clovek, co zaraba 800 a da 500 na najom, na 99% auto nema.
@anonym_8b5433 dom.nepatri banke, už tu konecne prestante tuto kravinu vypisovat.
@mateson2004 uz som citala aj to,ze vlastne ludia s hypo su socky,negramotni a pod.bludy tu na mk.Ale aj taky ludia musia byt,co uz.
Nepises detaily, ktory by pomohli nasmerovat ta k rieseniu :
- ake mesto ?
- ake zamestnanie ?
- co ta drzi v sucasnej praci a sucasnom podnajme ?
- co si ochotna zmenit ? napriklad prestahovat sa do ineho mesta / zahranicia za lepsou pracou
@mateson2004 uz som citala aj to,ze vlastne ludia s hypo su socky,negramotni a pod.bludy tu na mk.Ale aj taky ludia musia byt,co uz.
@anonym_f931f8 Ano, lepsie je 15 rokov byvat u rodicov a medzitym si (samozrejme svojpomocne) stavat "domček".
@anonym_8b5433 bože tento blud, keď čítam, tak mám tik v oku🙄 Keď niečomu nerozumieš, tak sa k tomu nevyjadruj a radšej štrikuj...
@sasa1310 ty si slepa? Vsak len normalne odpovedala na otazku, co sa jej tu niekto pytal 🤷🏻 inak by to nepisala 🙄
A btw, napr. mna to zaujima, takze som rada za jej komentare, na rozdiel od tvojho su prinosne a inspirativne
@heidi4 nie, nie som slepá. Už jej prvý komentár (na ktorý som chcela kliknúť a omylom som klikla nižšie) bol o tom, prečo autorka platí nájom, keď si ona platí hypo iba 300 eur na vlastné bývanie. Tak sorry, omylom som klikla nižšie a na to som reagovala, že to bol absolútne odveci komentár pre autorku
Mám taký plat, platím hypo 300€ mesačne. Prečo by som platila niekomu nájom 500€, keď si viem platiť 300€ hypo a dom patrí mne?🤔
@anonym_46988b zrejme preto, že zakladateľka nemá nehnuteľnosť ako ty, aby ju predala. Či to si jej akože chcela poradiť, nech nebýva v podnájme, predá iný byt/ dom, ktorý jej patrí a nebýva v ňom a zoberie si hypo na plot ?
Mám taký plat, platím hypo 300€ mesačne. Prečo by som platila niekomu nájom 500€, keď si viem platiť 300€ hypo a dom patrí mne?🤔
@anonym_46988b no nie každému dajú hypotéku ....
@anonym_autor Treba byť realistický a plánovať rozpočet. Ak máš plat 750–800 €, z toho 500 € ide na nájom, zostáva ti 250–300 € na všetko ostatné – jedlo, dopravu, účty, oblečenie a zábavu. Najdôležitejšie je viesť si presný rozpočet, zapisovať si všetky výdavky a sledovať, kde sa dá ušetriť. Možno zvážiť lacnejšie stravovanie doma, verejnú dopravu namiesto auta, alebo hľadať spolubývajúcich, aby sa nájom znížil. Ak sa dá, časť zvyšných peňazí pravidelne odkladať, aj len 20–30 € mesačne, aby bol nejaký rezervný fond. Každý ušetrený cent sa počíta. Viac tipov je rozpísaných tu: https://kryptomagazin.sk/5-jednoduchych-tipov-a...

Ak si sama - nájsť si lepšiu platenú prácu alebo keď sa nedá tak brigádu k tejto práci, poprípade do zahraničia. Bývanie ak sa dá ísť na čas k rodičom alebo zdieľané bývanie na prenájom jednu izbu v byte. Strava šetriť čo sa len dá, sám človek toľko veľa nezje. Neviem ako ďaleko pracuješ od bývania, ak sa dá chodiť do práce busom/pešo/na bicykli, ušetris na benzín.
Ak bývaš s dieťaťom a nemáš pomoc rodiny, tak ísť bývať na čas do azylaku. Tak ti môžu po čase nadelit bývanie prenájom a mala by si to lacnejšie.