Život s nízkym príjmom
Zdravim. Ak niekto mate plat 750 az 800eu a najom napr 500eur ako to zvladnut ?
@anonym_46988b dom nepatrí tebe, ale banke
@anonym_8b5433 kedy už ľudia prestanú s týmto bullshitom? Ľudia, ktorí majú hypotéku na dom tak ten dom vlastnia. Na liste vlastníctva sú oni. Dom môžu kľudne predať a hypotéka sa vyplatí. Ozaj je v tejto dobe niekto ešte tak nevzdelaný v tejto oblasti že sa to v každej podobnej téme vyskytne?
@anonym_8b5433 dom.nepatri banke, už tu konecne prestante tuto kravinu vypisovat.
Ak si sama - nájsť si lepšiu platenú prácu alebo keď sa nedá tak brigádu k tejto práci, poprípade do zahraničia. Bývanie ak sa dá ísť na čas k rodičom alebo zdieľané bývanie na prenájom jednu izbu v byte. Strava šetriť čo sa len dá, sám človek toľko veľa nezje. Neviem ako ďaleko pracuješ od bývania, ak sa dá chodiť do práce busom/pešo/na bicykli, ušetris na benzín.
Ak bývaš s dieťaťom a nemáš pomoc rodiny, tak ísť bývať na čas do azylaku. Tak ti môžu po čase nadelit bývanie prenájom a mala by si to lacnejšie.
@anonym_3303d7 Clovek, co zaraba 800 a da 500 na najom, na 99% auto nema.
@anonym_8b5433 dom.nepatri banke, už tu konecne prestante tuto kravinu vypisovat.
@mateson2004 uz som citala aj to,ze vlastne ludia s hypo su socky,negramotni a pod.bludy tu na mk.Ale aj taky ludia musia byt,co uz.
Nepises detaily, ktory by pomohli nasmerovat ta k rieseniu :
- ake mesto ?
- ake zamestnanie ?
- co ta drzi v sucasnej praci a sucasnom podnajme ?
- co si ochotna zmenit ? napriklad prestahovat sa do ineho mesta / zahranicia za lepsou pracou
@mateson2004 uz som citala aj to,ze vlastne ludia s hypo su socky,negramotni a pod.bludy tu na mk.Ale aj taky ludia musia byt,co uz.
@anonym_f931f8 Ano, lepsie je 15 rokov byvat u rodicov a medzitym si (samozrejme svojpomocne) stavat "domček".
@anonym_8b5433 bože tento blud, keď čítam, tak mám tik v oku🙄 Keď niečomu nerozumieš, tak sa k tomu nevyjadruj a radšej štrikuj...
@sasa1310 ty si slepa? Vsak len normalne odpovedala na otazku, co sa jej tu niekto pytal 🤷🏻 inak by to nepisala 🙄
A btw, napr. mna to zaujima, takze som rada za jej komentare, na rozdiel od tvojho su prinosne a inspirativne
@heidi4 nie, nie som slepá. Už jej prvý komentár (na ktorý som chcela kliknúť a omylom som klikla nižšie) bol o tom, prečo autorka platí nájom, keď si ona platí hypo iba 300 eur na vlastné bývanie. Tak sorry, omylom som klikla nižšie a na to som reagovala, že to bol absolútne odveci komentár pre autorku
Mám taký plat, platím hypo 300€ mesačne. Prečo by som platila niekomu nájom 500€, keď si viem platiť 300€ hypo a dom patrí mne?🤔
@anonym_46988b zrejme preto, že zakladateľka nemá nehnuteľnosť ako ty, aby ju predala. Či to si jej akože chcela poradiť, nech nebýva v podnájme, predá iný byt/ dom, ktorý jej patrí a nebýva v ňom a zoberie si hypo na plot ?
Mám taký plat, platím hypo 300€ mesačne. Prečo by som platila niekomu nájom 500€, keď si viem platiť 300€ hypo a dom patrí mne?🤔
@anonym_46988b no nie každému dajú hypotéku ....

Ak si sama - nájsť si lepšiu platenú prácu alebo keď sa nedá tak brigádu k tejto práci, poprípade do zahraničia. Bývanie ak sa dá ísť na čas k rodičom alebo zdieľané bývanie na prenájom jednu izbu v byte. Strava šetriť čo sa len dá, sám človek toľko veľa nezje. Neviem ako ďaleko pracuješ od bývania, ak sa dá chodiť do práce busom/pešo/na bicykli, ušetris na benzín.
Ak bývaš s dieťaťom a nemáš pomoc rodiny, tak ísť bývať na čas do azylaku. Tak ti môžu po čase nadelit bývanie prenájom a mala by si to lacnejšie.