icon

Ako plánujete tráviť Veľkú noc?

2. apr 2026

Ahojte ako idete tráviť veľkú noc, aké máte zvyky ? Čo idete tradične piecť variť ? Už máte niečo napečene ? Zaujíma ma čo sa varí a pečie v iných kútoch Slovenska 🙂

anonym_73ff34
2. apr 2026
@biba_18

@maca1984 na veľký piatok umývať okná 😲 to ani ja ako neveriaca by som nerobila 😂

@biba_18 a čo je na tom? Zajtra budem tiež vo veľkom upratovať v dome. Robím vtedy, keď mi to vyhovuje.

anonym_6bfa87
2. apr 2026

Som z mesta a v detstve bola velka noc pre mna velky stres.. Teraz v dospelosti su to pre mna len 4 dni volna bez pecenia a dekorovania

petamich
2. apr 2026

@anonym_autor u svokry 🙂 dieta si podelime, s radostou budem jest co nam navari a dodrzim jej zvyky a inak vari alebo u nich sa je sunka, rezne, salat, kvoli mne hrstkova polievka tu nezvykla ale vie ze tu jej milujem :D a zvykneme take misy studene este. No a v pondelok ma vysibu a isto aj vodu schytame a strasne jacat musime 🙂.

maca1984
2. apr 2026
@anonym_4d5c15

@maca1984 umyvat okna ked je blizko stavba je super napad😅

@anonym_4d5c15 stavba prístrešku, tj drevené trámy.
To si ešte nevidela ? 😂😂😂

sisaka
2. apr 2026

Robím celé sviatky, čo budeme jesť neviem, variť bude muž, v nedeľu vnučka bude hľadať po záhrade vajcia, dúfam, že nie v pól metrovom snehu, keďže nám tu dnes sneží o 106 a v pondelok tu sviatok nie je, takže všetci do roboty a deti do škôl…
Žiadna kresťanská polícia tu nebehá, takže všetci si robia čo len chcú a budú tráviť predĺžený víkend ako len budú chcieť.

larsen
2. apr 2026

Budem maľovať obrazy. Už sa na to teším.

anonym_0641b9
2. apr 2026

Budem piect. Kazdy den chodime do kostola,kedze najma o tom su tieto sviatky. Nedelu na rodinnu navstevu. Pondelok chlapi pojdu polievat. My baby budeme doma cakat polievacov. Sme velka rodina. Radi sa stretavame a tesime sa na kazdeho polievaca 🙂 Nebudem zamykat kedze mám moj rodinu a kamaratov rada. Co sa jedla tyka upeciem cca 4 druhy zakuskov. V nedelu robim rezne,salat. A na pondelok samozrejme údené, chren atd.

anonym_0641b9
2. apr 2026
@maca1984

Zajtra doumývam okná , a budem sa rýpať v záhrade. V sobotu máme grilovačku so susedmi, v nedeľu sa budem spamätávať z ľudí zo soboty a v pondelok pôjdeme na turistiku.
Kvôli sviatkom nepečiem nič, na grilovačku urobím kiwi rez.

@maca1984 v sobotu grilovat? Veď mäso sa je az po vzkriesení

anonym_0641b9
2. apr 2026
@anonym_autor

@kalifka to je tiež dobra alternatíva trávenia sviatkov veď predsa o tom sú Sviatky o oddychu

@anonym_autor nie. Veľká noc nie je o oddychu
Je trochu o niečom inom 😉

maca1984
2. apr 2026
@anonym_0641b9

@anonym_0641b9 prečítala si aj to kde píšem že nie sme veriaci ?

anonym_0641b9
2. apr 2026
@maca1984

@anonym_0641b9 prečítala si aj to kde píšem že nie sme veriaci ?

@maca1984 jaj ale volno mat z roboty to uz ano čo?

maca1984
2. apr 2026
@anonym_0641b9

@anonym_0641b9 a ?

sisaka
2. apr 2026
@anonym_0641b9

@anonym_0641b9 neuveríš, ale u nás majú voľno aj moslimovia, aj hinduisti, aj budhisti aj ateisti… keď je v nejakom štáte sviatok a je to deň voľna, tak ho majú všetci, ktorí v tom štáte žijú, či ho oslavujú alebo nie.
By ťa asi roztrhlo, keby si zistila, že u nás veľkonočné vajíčka hľadajú deti rôznych vyznaní, či bez vyznania.
Svet je tam kde je presne koli ľudom ako ty, čo si myslia, že majú na niečo väčšie právo a ktorým slovo tolerancia nič nehovorí

renesance80
2. apr 2026

@anonym_autor idem na chatu dovolenkovat a na vylet

anonym_cf827c
2. apr 2026
@mmooly

Hneď zajtra ráno odchádzame na výlet, prídeme v pondelok poobede, teším sa ako sa vyhnem všetkým nechceným návštevám

@mmooly takto je to najlepšie 👍👍👍

anonym_73ff34
3. apr 2026
@anonym_0641b9

@anonym_0641b9 Ja aj dnes mäso zjem.

ria_sprout
3. apr 2026

Moja tradícia na oslavu jari je cestovať.

prunee
3. apr 2026

My uz tradicne ideme na vylet, vyuzivame dlhsie volno na cestovanie a spoznavanie, tentoraz Benatky.

nekonecna_katastrofa
3. apr 2026
@anonym_0641b9

@anonym_0641b9 snáď vieš, že kresťanská Veľká noc je postavená na židovskej Veľkej noci. Snáď aj vieš, že pohanské národy oslavovali koniec zimy a príchod jari. Takže ak nie si Židovka, šup šup do roboty, to je ich sviatok pôvodne.

natalka13
3. apr 2026

Dodrzujeme ranajky, udene, klobaska, cvikla s chrenom, hrudka na slano, vajicko na tvrdo, maslo a obyc.chlieb nie biely nasladly kolac, lebo som leniva piect s tu na zapade ho nepredavaju, ale cele detstvo bola
u nas je pascha - tvaroh s maslom zltkom hrozienkami mandlami vanilkou a cukrom.
Kolace nevypekam, treba minut jablka tak bude strudla alebo pernik.
Varime naco mame chut, bude divina, na vecere krevety na vine, syrove fondue, salat...
Pondelok volno podla pocasia, mam dospelych synov nikdy nechodili polievat sibat a ani muz nechodi.
Keby nie choroby, cestujeme. Plan boli lyze.

jesenzima
3. apr 2026

@anonym_autor žiadne zvyky u nás doma ... Sviatky trávim v práci 🙂

anonym_faac5a
3. apr 2026

Na Velky piatok slavime obrady, ideme na krizovu cestu, ktora je vonku, poobede su o tretej obrady a potom poklona k Boziemu hrobu, dnes sa nepracuje najma so zemou atd, dodrziavame prisny post
v sobotu ideme na navstevy len take ze rozvozit jedlo a navstivit chorych do DSS a tak poobede budeme varit piect, co to aj v zahrade a vecer ideme na vigilnu sv omsu
v nedelu potom navstevy a pod a v pondelok budeme robit v zahrade a tiez asi navsteva pride

robime klasiku baranka peciem sladkeho, kacicu lokse kapustu ostrokyslu polievku na pondelok majonezak a rezne a asi sunkove rolky a taku misu a jednohubky

anonym_6a994c
3. apr 2026

Náš sused (ja som inak pôvodom z extra katolíckeho údolia :D ) vždy na Veľký piatok robil mega grilovačku a po celej ulici rozvoniavalo mäso za čias, keď my sme nemali dovolené žrať mäso... Teraz ako dospelá osoba žijúca v dome presne v piatok na veľkú noc robíme prvú grilovačku roka a potom v sobotu vyrážame na predĺžený víkend niekam na dovolenku (tento krát holandsko a tulipány).

tenerifka
3. apr 2026
@sisaka

Robím celé sviatky, čo budeme jesť neviem, variť bude muž, v nedeľu vnučka bude hľadať po záhrade vajcia, dúfam, že nie v pól metrovom snehu, keďže nám tu dnes sneží o 106 a v pondelok tu sviatok nie je, takže všetci do roboty a deti do škôl…
Žiadna kresťanská polícia tu nebehá, takže všetci si robia čo len chcú a budú tráviť predĺžený víkend ako len budú chcieť.

@sisaka jeeee, ty mas vnucku? Ja ta mam stale zaskatulkovanu ako holku z Kanady s este skolopovinnymi detmi,teraz mozno na strednej.

lanka999
3. apr 2026

velka noc je o hlavne oddychu, post na velky piatok dodrziavame, dnes ideme na turistiku, zajtra tj v bielu sobotu ideme svietit pasku, to je vsetko :D

anonym_0641b9
3. apr 2026
@anonym_6a994c

Náš sused (ja som inak pôvodom z extra katolíckeho údolia :D ) vždy na Veľký piatok robil mega grilovačku a po celej ulici rozvoniavalo mäso za čias, keď my sme nemali dovolené žrať mäso... Teraz ako dospelá osoba žijúca v dome presne v piatok na veľkú noc robíme prvú grilovačku roka a potom v sobotu vyrážame na predĺžený víkend niekam na dovolenku (tento krát holandsko a tulipány).

@anonym_6a994c smutné ako sa ludia odvratia od viery.

anonym_0641b9
3. apr 2026
@sisaka

@anonym_0641b9 neuveríš, ale u nás majú voľno aj moslimovia, aj hinduisti, aj budhisti aj ateisti… keď je v nejakom štáte sviatok a je to deň voľna, tak ho majú všetci, ktorí v tom štáte žijú, či ho oslavujú alebo nie.
By ťa asi roztrhlo, keby si zistila, že u nás veľkonočné vajíčka hľadajú deti rôznych vyznaní, či bez vyznania.
Svet je tam kde je presne koli ľudom ako ty, čo si myslia, že majú na niečo väčšie právo a ktorým slovo tolerancia nič nehovorí

@sisaka otras

maja249
3. apr 2026
@tenerifka

Budem v praci zarabat miliony.....

@tenerifka kedysi dávno som počula vetu, že práca je ten najzúfalejší a najposlednejší spôsob, ako prísť k peniazom 🤣

tenerifka
3. apr 2026
@maja249

@tenerifka kedysi dávno som počula vetu, že práca je ten najzúfalejší a najposlednejší spôsob, ako prísť k peniazom 🤣

@maja249 no veru, nieco na tom bude, kradnut neviem, tak mi ine ako pracovat nezostava, jest a cestovat treba..... Ale verim, ze ini ludia maju sofistikovanejsie sposoby, ako si zabezpecit existenciu, ja som taky este neobjavila😁

anonym_726397
3. apr 2026
@anonym_0641b9

@anonym_6a994c smutné ako sa ludia odvratia od viery.

@anonym_0641b9 čo je na tom smutné?? Wtf? Možno tí ľudia, čo sú odvráteni od viery , sú stokrát lepší ľudia ako ty aj s celym katolickym ansamblom. Nie každy veri na tie vaše vymyslené príbehy.