Ako plánujete tráviť Veľkú noc?
Ahojte ako idete tráviť veľkú noc, aké máte zvyky ? Čo idete tradične piecť variť ? Už máte niečo napečene ? Zaujíma ma čo sa varí a pečie v iných kútoch Slovenska 🙂
Som z mesta a v detstve bola velka noc pre mna velky stres.. Teraz v dospelosti su to pre mna len 4 dni volna bez pecenia a dekorovania
@anonym_autor u svokry 🙂 dieta si podelime, s radostou budem jest co nam navari a dodrzim jej zvyky a inak vari alebo u nich sa je sunka, rezne, salat, kvoli mne hrstkova polievka tu nezvykla ale vie ze tu jej milujem :D a zvykneme take misy studene este. No a v pondelok ma vysibu a isto aj vodu schytame a strasne jacat musime 🙂.
Robím celé sviatky, čo budeme jesť neviem, variť bude muž, v nedeľu vnučka bude hľadať po záhrade vajcia, dúfam, že nie v pól metrovom snehu, keďže nám tu dnes sneží o 106 a v pondelok tu sviatok nie je, takže všetci do roboty a deti do škôl…
Žiadna kresťanská polícia tu nebehá, takže všetci si robia čo len chcú a budú tráviť predĺžený víkend ako len budú chcieť.
Budem piect. Kazdy den chodime do kostola,kedze najma o tom su tieto sviatky. Nedelu na rodinnu navstevu. Pondelok chlapi pojdu polievat. My baby budeme doma cakat polievacov. Sme velka rodina. Radi sa stretavame a tesime sa na kazdeho polievaca 🙂 Nebudem zamykat kedze mám moj rodinu a kamaratov rada. Co sa jedla tyka upeciem cca 4 druhy zakuskov. V nedelu robim rezne,salat. A na pondelok samozrejme údené, chren atd.
Zajtra doumývam okná , a budem sa rýpať v záhrade. V sobotu máme grilovačku so susedmi, v nedeľu sa budem spamätávať z ľudí zo soboty a v pondelok pôjdeme na turistiku.
Kvôli sviatkom nepečiem nič, na grilovačku urobím kiwi rez.
@maca1984 v sobotu grilovat? Veď mäso sa je az po vzkriesení
@kalifka to je tiež dobra alternatíva trávenia sviatkov veď predsa o tom sú Sviatky o oddychu
@anonym_autor nie. Veľká noc nie je o oddychu
Je trochu o niečom inom 😉
@anonym_0641b9 prečítala si aj to kde píšem že nie sme veriaci ?
@maca1984 jaj ale volno mat z roboty to uz ano čo?
@maca1984 jaj ale volno mat z roboty to uz ano čo?
@anonym_0641b9 neuveríš, ale u nás majú voľno aj moslimovia, aj hinduisti, aj budhisti aj ateisti… keď je v nejakom štáte sviatok a je to deň voľna, tak ho majú všetci, ktorí v tom štáte žijú, či ho oslavujú alebo nie.
By ťa asi roztrhlo, keby si zistila, že u nás veľkonočné vajíčka hľadajú deti rôznych vyznaní, či bez vyznania.
Svet je tam kde je presne koli ľudom ako ty, čo si myslia, že majú na niečo väčšie právo a ktorým slovo tolerancia nič nehovorí
Hneď zajtra ráno odchádzame na výlet, prídeme v pondelok poobede, teším sa ako sa vyhnem všetkým nechceným návštevám
@mmooly takto je to najlepšie 👍👍👍

@maca1984 na veľký piatok umývať okná 😲 to ani ja ako neveriaca by som nerobila 😂
@biba_18 a čo je na tom? Zajtra budem tiež vo veľkom upratovať v dome. Robím vtedy, keď mi to vyhovuje.