icon

Aký je správny čas pre veľkonočné pochúťky?

Dnes o 08:57

Či len všetko sa je v pondelok ?

cina1
Dnes o 09:01

niekto uz v sobotu, niekto až v sobotu po vzkrieseni, nedelu uz asi vsetci 🙂

anonym_392bbb
Dnes o 09:11

čas vypnúť internety

autor
Dnes o 09:12
@anonym_392bbb

čas vypnúť internety

@anonym_392bbb nemala som v rodine príklad neoslavovali sme veľkú noc preto sa pýtam že kedy čo jesť

anonym_673190
Dnes o 09:18
@anonym_autor

@anonym_392bbb nemala som v rodine príklad neoslavovali sme veľkú noc preto sa pýtam že kedy čo jesť

@anonym_autor my sme pripravili v sobotu vecer a jedli v nedelu a pondelok na ranajky, ale aj pocas dna lebo to jedlo milujeme.

anonym_78f444
Dnes o 09:19

U nas v rodine sa zacinalo spolocnymi ranajkami v nedelu. Takisto sme ranajkovali v pondelok.
Do nedele bol kvazi post. Velky piatok uplne bez masa, v sobotu normalne jedlo. U kamaratiek sa vsak zacinalo uz v sobotu vecer po prichode z kostola a posvateni jedla. Vychodne Slovensko.

biba_18
Dnes o 09:28

tak ak nie si veriaca, môžeš ich jesť aj dnes …

autor
Dnes o 09:28
@anonym_78f444

U nas v rodine sa zacinalo spolocnymi ranajkami v nedelu. Takisto sme ranajkovali v pondelok.
Do nedele bol kvazi post. Velky piatok uplne bez masa, v sobotu normalne jedlo. U kamaratiek sa vsak zacinalo uz v sobotu vecer po prichode z kostola a posvateni jedla. Vychodne Slovensko.

@anonym_78f444 ďakujem pekne za vysvetlenie 🙂

autor
Dnes o 09:29
@anonym_673190

@anonym_autor my sme pripravili v sobotu vecer a jedli v nedelu a pondelok na ranajky, ale aj pocas dna lebo to jedlo milujeme.

@anonym_673190 ďakujem 🙂

crazy_cat_lady
Dnes o 09:29
@anonym_autor

@anonym_autor vsak si sprav/daj vtedy, kedy chces ty/mas nato chut..

viestta
Dnes o 09:44

My ich vyjedame odkedy su hotove. Salat sme pred chvilou ochutnavali, vecerat budeme to co uz bude v chladnicke, teda vsetko.

tulipanka99
Dnes o 10:28

Nie, nie je to len v pondelok. Veľkonočné zvyky sa spájajú s viacerými dňami, ale šibačka a oblievačka patria najmä na Veľkonočný pondelok. Už predtým je Veľký piatok, Biela sobota a Veľkonočná nedeľa, pričom každý z týchto dní má svoje tradície. Takže pondelok je hlavne na pochôdzky, ale Veľká noc trvá viac dní.

muchotrafka298
Dnes o 10:34

Ja nie som praktikujuca veriaca, takze jeme to, co nam chuti. Ja som vcera robila gnocchi v syrovej omacke so spenatom, cize toto sa dojeda dnes. Spravila som uz aj velkonocnu plnku, tak kto chcel, zobral si aj z nej. Zajtra budeme mat udene maso a zemiakovy salat plus tu plnku, ten spravim dnes vecer. V nedelu ak zostane udene maso tak to iste, ak nie, tak spravim rezne bud kuracie alebo z panenky. Nerobim si tazku hlavu z toho, ze co mozem alebo nemozem. Z nabozenskeho hladiska nemam v rodine veriacich.

anonym_fc76e4
Dnes o 10:36

@anonym_autor Vtedy,keď máme chuť.

januska12323
Dnes o 10:51

Ak nie si veriaca môžeš jesť kedy chceš. My jeme v sobotu večer a potom dojedáme kým je.

anonym_bba3b0
Dnes o 10:53

My nie sme veriaci, "veľkonočné jedlo" pripravujeme dnes, od zajtra jeme.

muchotrafka298
Dnes o 10:55

Ja mam kolegynu, co ziadne velkonocne jedla nepripravuje, normalne jedia to co obvykle. Majonezov y salat nerobi, nemaju to radi (stravaju sa velmi zdravo a striedmo, ona je iba raz denne), tak isto nerobi nic vyprazane, maju max. lososa na pare.
Naopak dalsia robi rezne, kapustnicu, udene maso, 5 kg majonezaku, kolacov 3 druhy (su 4 clenna rodina),
Takze kazdy ako to citi, ake ma tradicie, postoj k Velkej noci, ci je veriaci, ateista, drzi post, nedrzi. Su aj rozne regionalne tradicie, ze kedy sa "moze jest".

cimage
Dnes o 12:28

My jeme to co zvycajne. Urobime si zakusok, ale to by sme si aj tak urobili cez vikend. Nie sme veriaci a neslavime specialne tento sviatok.

anonym_5015a4
Dnes o 15:49
@viestta

My ich vyjedame odkedy su hotove. Salat sme pred chvilou ochutnavali, vecerat budeme to co uz bude v chladnicke, teda vsetko.

@viestta dnes budete vecerat vsetko co je v chladnicke??😁ja len zo zvedavpsti,naco ti je Velka Noc?

viestta
Dnes o 15:57
@anonym_5015a4

@viestta dnes budete vecerat vsetko co je v chladnicke??😁ja len zo zvedavpsti,naco ti je Velka Noc?

@anonym_5015a4 mam 4 dni volna v kuse, tak ich vyuzijem.
Ozaj, uz mam vsetko nachystane, zajtra mozme odpocivat, aj v nedelu a aj v pondelok. Pocasie vyzera fajn, takze vylety budeme prekladat zahradou. Nebude sa treba zdrziavat v kuchyni.

anonym_5015a4
Dnes o 16:59
@viestta

@anonym_5015a4 mam 4 dni volna v kuse, tak ich vyuzijem.
Ozaj, uz mam vsetko nachystane, zajtra mozme odpocivat, aj v nedelu a aj v pondelok. Pocasie vyzera fajn, takze vylety budeme prekladat zahradou. Nebude sa treba zdrziavat v kuchyni.

@viestta aha,tak ale odpoved na otazku irelevantna
Autorke asi islo o ludi ktori slavia Velku Noc,nie 4 dni volna

viestta
Dnes o 17:07
@anonym_5015a4

@viestta aha,tak ale odpoved na otazku irelevantna
Autorke asi islo o ludi ktori slavia Velku Noc,nie 4 dni volna

@anonym_5015a4 spocitala som, 4 odpovede (vratane mna) boli od tych, ktori sice maju Velku noc ale neslavia ju tradicne a ani krestansky, ale mala si nutkavu potrebu riesit akurat mna. Mam sa citit poctena?

marca12
Dnes o 17:08

My zvykneme v sobotu uvarit udene maso,spravime zopar reznov,majonezovy salat,cviklovy alebo kapustove salaty. Robievam aj syrovu roladu, oblozene misy sunka,syry,vajicka. Zobkame na co mame chut. Okrem toho peciem aj kysnute zaviny a bud moravske kolace alebo ine tvarohove. Ked hostina,tak poriadna 😂