Je účasť na stužkovej povinná?
Ahojte.
Dcéra na stužkovú nechce ísť. So spolužiakmi si veľmi nesadla a hovorí, že tam nechce byť len preto, že sa to „má“.
Je účasť na stužkovej vôbec povinná? Nešli ste niekto alebo vaše dieťa?
Nemrzelo vás to potom?
@anonym_autor Nie je, ja som bola na svojej pred 20 rokmi, v podstate len preto, lebo všetci išli, aby som nevyčnievala z davu, ale zážitok z toho žiaden, DVD z toho som dávno kdesi vyšmarila a ani raz nevidela... Moje deti, ak nebudú chcieť ísť, nemusia, nebudem ich nútiť...
@anonym_autor povinna ucast je vlastny sobas a pohreb. Nebola som na stuzkovej, nechcela som (r. 2000), ani na promociach (timing).
Ja som trochu starsia uz a bola som. Aj ked teraz spatne by som nesla, lebo to bolo cele trapne. Ale v tej dobe sa chodilo povinne. My sme boli taky zly kolektiv, ze niektore spoluziacky sa nebavili spolu nikdy pocas celeho studia. Doteraz sme nemali ani ziadnu stretavku, v kontakte som s par dievcatami sporadicky.
@muchotrafka298 v ktorej dobe prosim to bolo povinne?
@anonym_56b5b5 ja som introvert a bola som na vsetkych skolskych akciách, aj na stuzkovej.. a doteraz mam rada rôzne akcie.. to, ze som introvert neznamena, ze som aj sociofob
@anonym_28dc1e cize my, co sme nechceli ist, sme sociofobovia? 😄
Moj syn tiež nejde, neje to povinné.. tiež majú blbý kolektiv v triede, veľa UA žiakov
@biba_18 dnes je moderne byt introvertom 😡 mnohí rodičia si ani len neuvedomujú ako škodia svojim deťom, keď im vo všetkom ustúpia, všetko za nich vyriešia.
@anonym_56b5b5 ak si pomaly dospelý potomok nepraje ísť na stužkovú, asi ho nebudem nútiť. Asi má na to pádne dôvody. To ako teba keby niekto nútil ísť na oslavu s ľuďmi s ktorými ťa to nebaví a nemáš nič spoločné. Ja som nebola ani na mojej a to je 30 rokov späť. Nemáme ani žiadne stretávky. Načo aj, neboli sme dobrý kolektív. Takže nieje to o dobe. Aj vtedy to bolo všeliaké 🙄
Mať dnešný rozum tak tam nejdem a peniaze využijem inak, napr. dovolenkou. Nebolo tam nič také wau za čím by som mala ľutovať. Kamoška mali namiesto stužkovej 10 dňový pobyt v Taliansku pri mori a tam im dala triedna stužky, na to by som kľudne išla. Len u nás triedne "hviezdy" nechceli, lebo by si tam nemohli zobrať frajerov. U nás pár ľudí nebolo, pár iba na stužkovanie a ľutujem, že aj ja som nešla domov po stužkovanie 🤔
@anonym_1ab219 my sme tiez isli so synom radsej spoznavat svet ako nechat 500 eur za jeden vecer so spoluziakmi s ktorymi si vobec nerozumel a bol rad, ze skolu konci
Moja nejde, ani jej kamaratky z triedy nejdu. Nie su to proste typy, ktore to potrebuju. Minut 500 € sa da tak, aby mal z toho clovek radost, nie z povinnosti, lebo sa patri, lebo tradicia. Dcera je dospela, ja jej nazor akceptujem a zaroven som rada, ze tam nemusim ist sediet medzi uplne cudzich ludi.
Starší syn nebol mal individualne vzdelávanie, mal síce dobrých spolužiakov, doteraz sú kamoši s niektorými, ale nebol úplne súčasť kolektívu. Ale na chate, čo boli po maturite, bol.
U mladšieho sa to začína pomaly riešiť, ten chce ísť.
@anonym_autor ani môj syn nejde. Prebrali sme to viackrát, v triede je ich 6 a tým pádom ich pripojili k inej triede, s ktorou sa ani nepoznajú. Plus nemá rád takéto akcie. Predvčerom sme to rozobrali na rodičku a nie, účasť povinná nie je.
Synovi to ľúto určite nebude a nám tiež nie, my nemusíme takéto akcie.
Sú dospelí a nech sa rozhodnú, ako chcú a ako to cítia. Ja som mala aj spolužiakov, ktorí neboli ani na promóciách a diplom si vyzdvihli na dekanate. Bolo to všetko v poriadku
@muchotrafka298 v ktorej dobe prosim to bolo povinne?
@ameixa bolo to davno, nebudem specifikovat ani svoj vek ani rok, kedy to bolo. Neexistovalo, ze by niekto nesiel, proste sa islo a hotovo. Nikto Ti nestal pri hlave s pistolou, ze musis, ale zaroven nikoho nenapadlo, ze by sa nezucastnil.
@ameixa bolo to davno, nebudem specifikovat ani svoj vek ani rok, kedy to bolo. Neexistovalo, ze by niekto nesiel, proste sa islo a hotovo. Nikto Ti nestal pri hlave s pistolou, ze musis, ale zaroven nikoho nenapadlo, ze by sa nezucastnil.
@muchotrafka298 ja som napisala svoj r2000 a povinne nebolo
Ja skor lutujem, ze som na stuzkovej bola. Je to zbytocne drahy trapny vecer, lebo "sa to patri". My sme aj s triednou chceli ist miesto toho za tu cenu na tyzden k moru, ale rodicia vacsiny deti to zatrhli, lebo kto to kedy videl nemat stuzkovu.
Teraz to caka moje najstarsie dieta, chce tam ist, ale bola by som ok, keby nie. Mali moznost vyuzit priestor v skole zadarmo, zase rodicia na rodicovskom to uplne zamietli, lebo to nie je dost honosne.

Pamätám aj jedna učiteĺka za nami bola v prváku, nech radšej za tie peniaze ideme celá trieda na pár dní k moru, ako na Slovene mastné rezne žrať, ale u väčšiny to neprešlo. Škoda. Aj u syna by som sa potešila inej možnosti ako klasike.