icon

Prečo slávime Vojany/Hojany?

Včera o 21:10

Vidite stale vyznam slavit slnovrat v podobe vatry vojany/hojany? Alebo uz case rodiny od tejto stsrej zvyklosti upustili?

Strana
z2
moonlight1210
Dnes o 10:14
@anonym_b5e8d5

@moonlight1210 Kresťanský Boh sa nedelí o oddanosť so žiadnymi pohanskými božstvami. Izraeliti sa kedysi pokúsili uctievať svojho boha a zároveň si priazeň hľadať u bohov susedných národov. Podľa Písma to vyvolalo Boží hnev a prinieslo im veľmi nepriaznivé následky.

@anonym_b5e8d5 "Kresťanský Boh sa nedelí o oddanosť so žiadnymi pohanskými božstvami. Izraeliti sa kedysi pokúsili uctievať svojho boha a zároveň si priazeň hľadať u bohov susedných národov. Podľa Písma to vyvolalo Boží hnev a prinieslo im veľmi nepriaznivé následky."

Ach joj. Uz zase tieto nezmysly? 🙂

Velmi zaujimave, ze uz nikdy potom z toho pruser nebol. Ani z nicoho dalsieho, co povodne bolo bohom v biblii "trestane".

Ked to tak vezmes: Asi to tomu bohu prestalo vadit, ci?

Cirkev vedome asimilovala stare tradicie tejto oblasti, inak by bola ludmi odmietana. Bolo to tak jednoduchsie. Jednoducho zlavili z narokov. A stovky rokov tak s nimi existovali spolocne v jednom baliku, v mieri vedla seba.

A teraz moderne krestanky idu pisat "Evagelium podla mna". Kazdy rok znova a znova ta ista hysteria. A vzdy iba od krestanov.
Ako vazne.

moonlight1210
Dnes o 11:40
@moonlight1210

@anonym_b5e8d5 "Kresťanský Boh sa nedelí o oddanosť so žiadnymi pohanskými božstvami. Izraeliti sa kedysi pokúsili uctievať svojho boha a zároveň si priazeň hľadať u bohov susedných národov. Podľa Písma to vyvolalo Boží hnev a prinieslo im veľmi nepriaznivé následky."

Ach joj. Uz zase tieto nezmysly? 🙂

Velmi zaujimave, ze uz nikdy potom z toho pruser nebol. Ani z nicoho dalsieho, co povodne bolo bohom v biblii "trestane".

Ked to tak vezmes: Asi to tomu bohu prestalo vadit, ci?

Cirkev vedome asimilovala stare tradicie tejto oblasti, inak by bola ludmi odmietana. Bolo to tak jednoduchsie. Jednoducho zlavili z narokov. A stovky rokov tak s nimi existovali spolocne v jednom baliku, v mieri vedla seba.

A teraz moderne krestanky idu pisat "Evagelium podla mna". Kazdy rok znova a znova ta ista hysteria. A vzdy iba od krestanov.
Ako vazne.

@moonlight1210 a pardon, vypadlo mi v rychlosti pisania "n" = Evangelium

anonym_adcfbf
Dnes o 12:08

Ja si pamatam na svatojanske ohne este z rozpravok o nilsovi holgersonovi, ktore som pozerala ako dieťa 🙂 vzdy sa mi to pacilo

Strana
z2