icon

Zmenila som veľkonočné zvyky. Urobila som chybu?

Dnes o 16:02

Pekný deň, chcem počuť názor iných ľudí, lebo neviem či som sa zachovala správne. Mám syna a dcéru. Vždy na šibačku manžel zoberie syna a ide vyšibať moju aj mužovu rodinu. Lenže máme aj dcéru čiže keď všetkých došibú tak sa celá rodina zoberie a prídu knám... nie len muži šibači, ale všetky manželky a deti. Čo je okrem mňa s manželom a deťmi ešte 11 ľudí (8 dospelých a 3 deti - švagrov syn a sestriny dvaja synovia). Moja dcéra je teda jediné dievča v rodine. A tak náš Veľkonočný pondelok vyzerá vždy tak že prídu všetci o cca 12 knám a vysedávajú tu 4 hodiny. Vždy majú navarené rezne a šalát, pripravené misy a napečené. Vypijú sa u nás dve flaše tvrdého a tri flaše vína, deti narobia bordel a ja okrem toho že makám celý deň predtým tak makám aj deň potom. Vždy som to brala tak že mám dcéru a to tak má byť. Takže kto mi povie že som si ich tak naučila, tak má samozrejme pravdu ale vždy som to robila rada. Ale minulý rok som ochorela a obvolala som všetkých aby sa knám neišlo a viete čo ? Prišli aj tak aj keď som ich žiadala že chcem chorobu vyležať a mali reči že kde je pohostenie. Lenže tento rok, piaty v poradí som to chcela zmeniť. Všetkých som u nás privítala ale nachystala som len jednu malú studenú misu ako malé občerstvenie, každému chlapovi naliala jeden pohárik, deťom dala balíčky a zavelila som že dobre chlapi je pekné počasie ideme my na výlet ako rodina. Výsledok ? Dnes mi celý deň niekto vyvoláva a vyjadruje svoj hnev. Že som pokazila tradíciu, že ničím deťom spomienky a rozvraciam rodinu a že vraj si nemyslím že by mali rodinu hostiť matky synov. Keď som sa ohradila že nie, že som v poode stým že sa chodí knám ale že to budeme robiť v menšom lebo že nevládzem, tak som si vyslúžila titul "lakomca" lebo že oni celé doobedie šibú a sú hladný... Taká som nešťastná, neviem ako z tohto von. Keby mi niekto aspoň pomohol, ale moja sestra so švagrinou išli spolu doobeda na wellness. Človek sa snaží, lieta mesiac predtým po obchodoch zháňa sladkosti, ozdoby... a toto si zaslúži. Čo myslíte ?

Strana
z4
anonym_b9977d
Dnes o 20:54

Mobil na tichý režim, vybavené

svetlonos
Dnes o 20:58
@anonym_09ab2c

@anonym_autor ja nerozumiem, ako všetky neznasate návštevy a iba kalkulujete kto koľko zje, vypije.... .my sme v pondelok mali 3 návštevy. Dokonca prišli piati dceriny spolužiaci z gymnázia. Aj tých som pozvala dnu a pohostila. Proste mne to hlava neberie.

@anonym_09ab2c
Boozeca tiež si pol dňa vyvstala pre 15 ľudí obed a rezné snažila, riady umývala atď?? Nie že? Tak nemudruj. Tu nejde o normálne pohostenie ale o bezcharakterne využívanie autorky.

natalka13
Dnes o 21:08

@anonym_09ab2c pochval sa co si podavala?
Svieckovu na smotane, rezne alebo kacku?
Predjedlo a dezert bolo co?

anonym_06c9c7
Dnes o 21:14

Zrušila by som ich veľmi rýchlo, spravila si dobre.
Chodia dcéru šibať, však ok... dáš vajce, sladké na stôl malé občerstvenie a dovidenia. Sadnúť si môžete ísť inde, nemusíš okolo nich každý rok skákať.
Ja mám dcéru, klasická oblievačka sa mi nepáči a veľmi to nemusím. Ak sa niekto ohlási že chce prísť riešim to tak ako som vyššie písala. My ale chodíme hľadať vajcia na lúku, zajac jej nosí tvorivý košík. Robíme si svoje tradície také aké sa páčia nám, chcem aby sme si to užili my, ostatný sa buď prispôsobia alebo majú smolu.

osky
Dnes o 22:35

@anonym_autor oni isli na wellnes a tebe idu nieco vycitat???
Kasli na to.
A uz nerob ani male obcerstvenie!
Pri takomto spravani si hlad svoje.
Chodte vzdy na vylet ako rodina.

Strana
z4