Ako vnímate veľkých voľne pustených psov?
ako vnimate velkych psov velke mnozstvo pustene na volno, bez dosahu majitela, som jediny psickar, ktory ide z toho do vyvrtky? Co to vnimam tak v sirsom centre je to
@aweramina každý pes malý, či veľký by mal byť na vôdzke. Aj napriek tomu, že moja osobná skúsenosť je, že agresívne psy boli hlavne tie mini ako tie veľké 😂 ale žijú aj ľudia, ktorí sa boja akéhokoľvek psa. Nikdy nevieš, čo môže pes urobiť a podobne. Ak chce mať psa na voľno, nech ide do lesa alebo svoj dvor. Môjho maletazaka napadol o niečo väčší maletazak. Svojho som hodila do smetneho kosa na ulici a toho druhého chytila a ukludnila. Inak boli "kamoši ", neviem čo sa stalo. Majiteľke sa vyvliekol z postroja (pukla normálne karabinka na zapnutie) a správal sa ako "blazon". Doteraz nevieme prečo...
@danusskaaa preco? lebo je to pudove zviera a vraciame sa k tomu, ze zviera nevies precitat na 100 percent ani sa zan zarucit
@aweramina určite áno. Tie psy boli spolu 6 rokov, nikdy sa nič nedialo a zrazu toto. Takže áno, niečo "pudové" sa musela udiať a bola by to hrozná bitka. Našťastie bolo okolo len viac brechotu ako bitky. Preto je pre mňa prirodzené , aby všetky (nezaujíma ma vycvičenosť psa) psíky boli v meste, či verejnom priestranstve kde sú iní ľudia a zvieratá na vodítku.
@aweramina preto píšem ,že je jedno či veľky pes ,alebo maly . Pes ms byť na vodítku .a v keď idem medzi ľudí s veľkým psom ,mám ho má krátko a ide popri mojej nohe . Hoci viem ,že ho cvičím denne a viem ,že je vycvičený . Je to pes ,a ruku do ohňa nedám za žiadneho.
Svojho púšťam v známom prostredí ,kde nikoho nie je ,keď vidím v diaľke ,že na konci lúky je iný psíčkar ( poznáme sa všetci v malej dedine ) . Psa si zavolám k sebe a zapnem má vodítko ,hoci obaja psi sa poznajú a znášajú sa dobre ..
A ten istý vzorec má platiť aj na malé plemená . Mne malý oriešok zakusol do členka tak ,že mi poškodil šľachy . Jasné ,nezomriem po útoku malého psíka,ale môže mi to znacne znížiť kvalitu života .
Ak sa nastavujú pravidlá,tak pre všetkých rovnako .
A to píšem ako niekto ,kto má chovný stanicu malých terierov ,a zároveň chováme aj veľkých psov
Nie nie si, tiez ma z toho triafa. Sice mam nekonfliktneho psa, ale stareho a jednoducho nema rad ked po nom skace alebo ho otravuje nevybujaceny pes. Ja som celkovo alergicka na otravne psy navolno a je mi jedno ci je ten pes pohodak. Slušnosť kaze sa najskor slusne opytat, ci sa mozu onuchat a az potom ich nechat. Ale to je asi jadrova fyzika 🤦🏻Najhorsie je, ze ked sa voči takym ludom ohradis, este ti zacnu nadávať. Ja som tak raz vencila ked som bola v 8. mesiaci, fena ridgebacka sprinty k nam so stekotom, ked som chlapikovi razne vysvetlila nech si raci psa chytit, tak zacal po mne kricat, ze co nam robi, ze ved nic zle nerobi, rposte debilom nie je pomoci 🤦🏻
@aweramina moja chyba ,prepáč . Vyskočil mi všeobecný názov diskusie ,tak som pridala svoj názor . Mesto som si nevšimla ,že to riešiš s konkrétnou lokalitou .
Napísala by som na mesto ,a podala podnet ,nech to častejšie kontrolujú policajti ,prípadne nejaká vyhláška to musí vedieť upravovať ,myslím ten pohyb psov navolno .u nás v obci take existuje ,určite bude aj v meste
Netolerujem to absolútne a to ani u malých psov. Mala som dosť situácii, kde na mňa vyskočil cudzí pes bez vôdzky a majiteľ kilometer od neho, jednak som sa zľakla a nevedela som čo čakať od cudzieho psa a raz mi vyskočil na syna tiež takto pes agresívne a majiteľka mala na salame tam som už volala aj políciu a spisovala záznam.
Keby bolo na mne, v blízkosti obydlí by mali povinne psy byť na vôdzke a s náhubkom, aby nepožrali kadejaké nástrahy.
Ja budem za zlú v tejto téme. Mam malého jazvečíka a vencine sa tiež bez voditka len tak na voľno. Ona ma svoju loptičku a nik a nič iné ju nezaujíma. Nikoho nikdy neohrozila. Keď za ňou dobehne iný volne pusteny pes, ignoruje ho, zaujíma ju len loptička. Toto je však len v okolí nášho cinziaku. Inak ju mam na voditku. S inými psami nemá vôbec problém, ani s ľuďmi. A ci mam niečo proti volne pobehujucim veľkým psom? Zvyčajne nie, lebo majiteľ,čo pusti veľkého psa bez voditka, ho ma zväčša pod kontrolou. Avšak vždy treba brať,že je to len pes. Ale sám od seba takty pes útočiť nebude.
@aweramina majiteľ psa je POVINNÝ mať psa na vôdzke, dokonca aj v prírode, aspoň u nás platia také pravidlá. Ak niekto toho psa má na voľno, nič iné mi nezostáva ako predpokladať, že vie čo robí a toho psa má pod 100% kontrolou. Ak by ten pes po niekom skočil a uhryzol ho, tak majiteľ psa si musí byť vedomý, že bude mať z toho problém. Ak niekto je neznalý nariadení, tak si len zbytočne narobí problémy a to je jeho problém. Zatiaľ sa mi ešte nestalo, že by ma cudzí pes napadol. No však by to skúsil.
@aweramina mám psa, ale pred veľkými mám rešpekt.Ja som bola takto nahnevaná... máme na ulici vlčiaka, ktorý zabil čivavu majiteľ chrapun hrubokrky chodí večer venčiť bez vôdzky.Neposluchol ho a zakusol čivavu starších manželov riešilo sa to na polícii, obecnom úrade...zaplatil im psíka čo to bolo platné, keď pre nich bol pes ako dieťa.Ked vidím ich syna 14 r ako psa ledva utiahne na vodzke je mi zle Každý večer sa pozerám či náhodou nejdú von.

@aweramina mne vadí každý pes pustený navolno .somajitelka tibetskej dogy a cane corso .mám tri deti doma. Psov mám výchovanych ,čo sa nedá povedať o mnohych psov malých a stredných plemien nakoľko nás.
Ľudia siyslua ,že keď majú malé plemeno ,že ho nemusia cvičiť . A práve toto male plemeno ( Jack Russel ) zaútočilo na moje vtedy 2 ročné dieťa .keď ideš behal navolno po ulici.
Bývam na dedine ,na okraji .za plyn Tom mám veľkú lúk ,kde psov pustím ,keď tam nik nie je . Hádžem šport ,alebo si ho deň zabehať do hory . Obaja psi prídu na zavolanie vždy ,aj keď stretneme iného psíčkara .
Skôr býva problémov druhých nedocializovanych psov .