Ako vnímate veľkých voľne pustených psov?
ako vnimate velkych psov velke mnozstvo pustene na volno, bez dosahu majitela, som jediny psickar, ktory ide z toho do vyvrtky? Co to vnimam tak v sirsom centre je to
@ktochytavzite Chápem, že sú ľudia, ktorým pes v kaviarni, alebo kdekoľvek vadí, z hygienických, alebo iných dôvodov. Rozumiem aj tomuto pohľadu.
Keď však psy pomáhajú zachraňovať ľudské životy, tam už sú nám dobré kdekoľvek...
A tiez,je rozdiel pes a pes. .....
Toe,,ktore ste psickarky, velmi dobre viete..🙂
@aweramina mojho vtedy 2 rocneho syna napadol boxer, necviceny, zanedbany, problemovy. Asi 10 metrov od domu ( maly isiel vedla kocika) on po nom vystartoval s vycerenymi zubami a zahryzol centimer pred jeho licom! Chvalabohu jeho vtedy 15 rocny “majitel” ho mal na vodidku a stihol ho trhnut. Presla sompod branu a zavolala som policiu, ze by mali minimalne prehodit par slov ( kosik atd) odpoved bola, ze sa nic nestalo …. Nastastie pes tam uz potom nebol. O psy sa treba starat, venovat sa im. Ja som mala velmi rada psov ale nerozumiem velkym psom v bytovkach… a v mestach medzi ludmi, ktori tam jedia, su hlucni… v meste maju mat kosik, kedze je tam velmi vela podnetov. Lepsie mat par modrin ako problemi po uhryznuti…
@seepferdchen v budúcnosti, ( dúfam že sa to už nestane) ak sa niečo také stane, napísať sťažnosť na políciu a kopiu si dať potvrdiť. Opíšeš i majitela, nielen psa. + dátum a čas útoku psa. Šla by som lekárovi so synom a priložila i lekársku správu.
Nie že sa nič nestalo. Chlapec aby nemal infekciu.. a či bol vlastne pes očkovaný.
@seepferdchen tu sa zastavme na tom, ze policia nekonala spravne. Ja som dva krat riesila s policiou uhryznutie psa, serinkali na to, vyhrozila som sa nadriadenymi a majitelia dostali pokuty, musia nosit psa na voditku a podobne. mala si to dotiahnut. To nie je novinka, ze mame policajtov na to aby mali vysluhove dochodky ale malokto robi to co ma!!!
@aweramina volala som ich nedosli, bolo to pred 14 rokmi, bola som rada, ze sa nam nic nestalo a v poriadnom soku. Ten pes bol na vodidku a to nas zachranilo ale mal mat aj kosik!!! Vtedy mali taky zakon neviem ako to je teraz. Ja som tomu policajtovi samozrejme povedala svoj nazor. Som stastna, ze pri nas vsetci svaty stali, ten pes potom zmizol. Chvalabohu. Ale to je o policajtoch, su taki a taki tomu sa zjavne nechcelo… ale ano mohla som podar staznost, a dakujem za psickarov ako si ty, zrelych a ohladuplnych
@rodinnefoto ano ale o tie psi je aj patricne postarane, nie ze su doma 8 hodin zavrete kym je majitel v praci…
@isis234
@aweramina pes ho NEPOHRYZOL lebo ho chlapec potiahol tesne pred licom, ja som len videla obrovske vycerene hryzaky ako NAPRAZDNO cvakli. Ten pes vyletel z nicoho z pod lavicky. Taketo psisko decku vykusne pol tvare, fakt si myslis, ze by som si odcupkala domov??? Praveze som volala policiu a nahlasila som nezodpovedneho majitela, ze pes nebol pod kontrolou a nech to preventivne presetria, napomenu a nech nosi kosik, ked je agresivny…
@seepferdchen Aj o môjho psa, ktorý so mnou chodí do kaviarne a do obchodu je riadne postarané. Čo prosím vlastne myslíš tým "riadne postarané"?
Ja mám psa na týchto miestach pod kontrolou tak, aby nikoho neobťažovala jeho prítomnosť. Dôvod prečo ho mám pri sebe aj na takýchto miestach vysvetľovať nebudem, podstatné by malo byť nie z akého dôvodu tam pes prítomný je, ale ako sa správa.
Mňa mrzí, že veľa ľudí by zakázalo psa všade, iba keď treba tak rýchlo nasadiť pracovného psa aby nám ľuďom pomohol. Tieto psy majú však tiež aj iný než len pracovný život. Preto sa s ním môžeme stretnúť aj v kaviarni, alebo kdekoľvek bolo spomenuté, že tam pes nemá čo robiť.
Myslím, že nie pes ako taký je problém, skôr majitelia, ktorí sú proste neschopní svojho psa vychovať a držať tak, aby naše spoločné nažívanie bolo podľa možností bezproblémové.
@rodinnefoto presne tak suhlasim s Tebou, zial nie vsetci sa o svoje psy staraju. A potom na nich doplacaju aj taki ako si Ty, okrem toho tiez poznam terapeutickych psov ale tie psy su na to aj vyberane, tiez policajne psy su vycvicene tak ze sa nepohnu od nohy ale to asi vies. Samozrejme, vzdy sa moze nieco stat, ale je dost rozdiel vidiet vonku typka za ktorym sa plzi pes 15 metrov a proste vidis, ze to proste nema hlavu a patu. Minule pohryzol jeden pes v meste jedneho znameho do clenka a mal potom opletacky… a ja somvravela, ze je to otazka casu, ked v centre v teple sedi pes bez kosika pohodeny v zahradke v hluku, okolo nich lietaju bicykle, deti, rozvoniava jedlo, su tam hlucni podgurazeni ludia, hlasna hudba ten pes potom vybehne pri bars akom podnete…cest vynimkam.
@seepferdchen Myslím, že sa zas zhodneme na tom, že nie pes je problém, problém je jeho majiteľ. Tu však nepomôže zákaz vodenia psov na takého miesta, tu pomôže len tvrdý finančný postih danému majiteľovi.
@rodinnefoto ano ale u nas zial nie su ziadne postihy, pokuty nic… tak sa necudujem, ak sa niekto ohradi… lebo ty mozes byt zodpovedny a potom si tam sadne “cetka” ktorej pes kusne niekoho, nedajboh dieta alebo aj Tvojho psa. Ja by som za voditka a kosiky dala mastne pokuty. Hlavne v meste, kde je vela ludi. Ale u nas sa na to kasle zial. Vies to, ze za psa je zodpovedny majitel dietatu zivot nevrati, viem, ze ten pes je odrazom majitela ale ak kusne tak tej obeti nepomoze, ze majitel je zodpovedny. Ak niekoho zabije pes mal by ist majitel, kedze je zodpovedny aj za to potom sediet ;) a tu by si uvedomili, ze aha, ked sa nieco stane mam pruser…
@seepferdchen Ja s Tebou plne súhlasím. Už v prvom príspevku som písala, že by som prijala v obytných zónach povinnosť mať psa na vodítku.
A ak je niekde platný zákaz voľného pohybu, alebo vstupu so psom, mal by byť tento zákaz dodržiavaný a porušenie trestané. Keď by sa takto bez kompromisu postupovalo, veľa nepríjemných situácií by nevzniklo.
Možno si si nevšimla, ja sa nezastávam psov, netvrdím, že môžu a mali by kamkoľvek, akokoľvek. Ja sa tak nesprávam, uvedomujem si, že moja chyba v držbe a vedení psa môže byť pre niekoho osudnou. Prosím smerom ku mne už vynechaj poučenia o vrátení života dieťaťu a pod.
Diskutujme vecne, snažme sa pochopiť obe strany. A v situáciách, ktoré sú nebezpečné volajte policajtov. Opakovane, nenechajme sa odbiť tým, že kým sa nič nestane...
@rodinnefoto ano myslim to vseobecne, ja som tiez nikde nepisala, ze by mali mat psi nejaky/ absolutny zakaz… nebolo to myslene smerom k tebe ale tak to proste podla mna je… niekde sa kompromisy robit nedaju, tiez si myslim, ze vela ludi by si rozmyslelo, akeho psa si obstaraju a ci vobec ak by boli tvrde postihy. Prajem Ti aj Tvojmu psikovi vela peknych chvil 🙂
@momi86 a co by si.. ved toto odkopnes ak si bude dovolovat a potom sa majitelka moze usmievat :DDD
@simca06022011 😂asi tak,potom by majitelke hned skysol usmev
@momi86 no...nasi susedia mali take 2 vychrtle....to ked slo vytahom s majitelmi, tak ich slo rozdrapit. Nehovoriac o tom,ked sa otvorili dvere. Skakalo to do meteovej vysky,,cerilo strbaky a stekalo jak dive. Skoro sa udusili na obojkoch. Dobre ze sa hore mnou nevydriapali. A suseda, nebojte sa , oni nic neurobia, oni su take hrave.....to nebolo 5 minut v klude . Teraz maju uz tusim 3........uz,tam nastastie nebybame
@snowflakenel do výťahu,mala s nimi chodí po schodoch keď tie psy otravovali obyvateľov paneláku.Hrozne niečo ako si ľudia myslia ze každému sú príjemné ich uslintane psy.Sestra bývalá v 12 posch paneláku a paickari chodili tiež venčiť psov výťahom,veľakrát dostane výťah,smradlavy,mlaka.Darmo pes má patriť na dvor,nie paneláku.
@aweramina to nie je o veľkých psoch, mám mix starorda a nikdy ho nepúšťam na voľno ak to nie je bezpečne, rozumej, voľný priestor, nikde nikto. Častokrát sa stáva, že malé psy provokujú ale častejšie to je, že majitelia sú vsehomuci. Neznášam to. A už koľkokrát som si povedala, že PSA pustím, ale nedá mi to srdce, aby Koniec-koncov doplatil na to môj maznac.

@modrykolibrik vy ste mimo teda riadne a amater, laik ziaden solidny cvicitel/ majitel psov… vase spravanie je ako prechadzat sa po parku s nabitou zbranou… pacilo by sa vam keby vam niekto trafil psa? A ze jeeezis ten pes ma podrazdil, vystrasil a majitel histercil, ved trebalo sa mu len inak spravat a nic by sa nestalo… psa nemate pod kontrolou a ja by som dala pokutu ak pes je navolno a nema kosik