Bere trenčianska pôrodnica do úvahy psychiatrickú indikáciu na cisársky rez?
Ahkhte beru do uvahy neviete ? Mala osm velmi tazky prvy prirodzeny porod viem ze cs je operacis poucenie sem nechcem cisto chcem ci bere porozmdnica posudok psychiatrs do uvahy
Dakujem
@tatiana234 pre milosť, nauč sa písať
@anonym_0cfb78 a teraz podľa nových pravidiel treba blokovať. Veď tu by bolo treba zablokovať autora
Dakujem za odpovede nic som sa nedozvedela
@tatiana234 zial, ani my :(
Dakujem za odpovede nic som sa nedozvedela
@tatiana234 tak zalezi aku diagnozu. Aj so strachom z porodu sa da pracovat. Treba navstevovat psychiatra. A akukolvek indikaciu moze porodnik odmietnut. Je to len odporucanie.
@tatiana234 tak zalezi aku diagnozu. Aj so strachom z porodu sa da pracovat. Treba navstevovat psychiatra. A akukolvek indikaciu moze porodnik odmietnut. Je to len odporucanie.
@anonym_b8145f Na Slovensku bohužiaľ áno, štandardne vo vyspelom pôrodníctve by sa to nestalo. A celkovo tieto hluposti, že musíš rodiť tak alebo onak. Drvivá väčšina žien chce rodiť prirodzene a nevidim dôvod prečo tie, ktoré nechcú, by mali byť nútene do niekoho preferencie či štatistík. Toľké úpravy ľudského tela sa dejú prakticky na požiadanie, ale s pôrodom je problém .
Autorka, je veľká šanca, že posudok psychiatra nebudú v TN akceptovať. Za bývalého primára 100%, teraz je to možno trošku schodnejšie, išla by som na prehliadku nemocnice a komunikovala otvorene. Ak nie, šla by som sme ČR.
Osobne som tiež diagnostikovaný tokofobik. Toľko nervov s stresov, čo som si ja kvôli slovenskému systému užila … Odišla som rodiť do Havířova. Dokonca som personálu a zariadeniu tak verila, že som sa (na moje obrovské prekvapenie) rozhodla pre prirodzený pôrod a so svojim rozhodnutím som dodnes maximálne spokojná. Pôrod bol pre mna krásny, ale len pre to, aké mi vytvorili podmienky, ako sa ku mne správali a s akym rešpektom pristupovali l mojim obávam.
Držím ti palce ♥️ nech už sa rozhodneš akokolvek, nech je to tak ako si praješ a potrebuješ
@anonym_b8145f Na Slovensku bohužiaľ áno, štandardne vo vyspelom pôrodníctve by sa to nestalo. A celkovo tieto hluposti, že musíš rodiť tak alebo onak. Drvivá väčšina žien chce rodiť prirodzene a nevidim dôvod prečo tie, ktoré nechcú, by mali byť nútene do niekoho preferencie či štatistík. Toľké úpravy ľudského tela sa dejú prakticky na požiadanie, ale s pôrodom je problém .
Autorka, je veľká šanca, že posudok psychiatra nebudú v TN akceptovať. Za bývalého primára 100%, teraz je to možno trošku schodnejšie, išla by som na prehliadku nemocnice a komunikovala otvorene. Ak nie, šla by som sme ČR.
Osobne som tiež diagnostikovaný tokofobik. Toľko nervov s stresov, čo som si ja kvôli slovenskému systému užila … Odišla som rodiť do Havířova. Dokonca som personálu a zariadeniu tak verila, že som sa (na moje obrovské prekvapenie) rozhodla pre prirodzený pôrod a so svojim rozhodnutím som dodnes maximálne spokojná. Pôrod bol pre mna krásny, ale len pre to, aké mi vytvorili podmienky, ako sa ku mne správali a s akym rešpektom pristupovali l mojim obávam.
Držím ti palce ♥️ nech už sa rozhodneš akokolvek, nech je to tak ako si praješ a potrebuješ
@anonym_ced575 tak ja si myslim, ze nazor zeny je dolezity, ale o operacnom zakroku by mal rozhodovat lekar, predsa len ma viac odbornych znalosti ako pacient. Potom samozrejme, ak na cr zena trva, nech si to cele legalne zaplati. Tak ako plastiku.
@anonym_ced575 tak ja si myslim, ze nazor zeny je dolezity, ale o operacnom zakroku by mal rozhodovat lekar, predsa len ma viac odbornych znalosti ako pacient. Potom samozrejme, ak na cr zena trva, nech si to cele legalne zaplati. Tak ako plastiku.
@anonym_b8145f Súhlasím, s tým, že by sa v prípade neindikovanej sekcie hradil finančný rozdiel v hotnote výkonov.
Dôraz na slovo neindikovanej. S čím nesúhlasím je, aby pacientka, ktorá má od lekára potvrdenú diagnózu (lebo psychiater reálne lekár je), ktorá pre ňu pôrod robí traumatickym zážitkom, už mesiace/roky vopred, bola nútená sa niekomu doprosovať. A nielen psychiatrické dg. Častokrát sú odmietané, neuro, oph, atď. A napríklad v anglicku v rámci zdravotnej starostlivosti má žena na výber spôsob vedenia pôrodu. Vytvoria sa jej podmienky pre skutočne informované rozhodnutie a ďalej to už je na nej.
Budem opakovať, jedná sa o malé percento žien, ktoré takto vedený pôrod žiadajú. Nie je to plošný problém..
A častokrát by mohol byť odburaný profesionalizmom personálu (viď môj prípad) . Keďže značná časť žien, žiadajúcich sekciu z psychických dôvodov sú druhorodičky, ktoré majú tú skúsenosť po prvom pôrode objektívne zlú. Len to by tu musel trochu rozmrznúť sýstem, v ktorom už polstoročie rodíme tak bezozmeny a nie každý vidí dôvod na to, aby sa zabehnuté koľaje menili. 🙂
@tatiana234 ahoj, čo viem tak nie, ja keď som chcela rodiť tak som chodila k psychologicke pred druhým pôrodom práve koli tomu ze som mala naozaj traumu, chodila som k nej v TN pôrodnici a ona sama mi povedala ze mohla by som skúsiť papier od psychiatra ale ze moc to nechcú uznávať ale teda rodila som pred rokom... Ja som potom išla rodiť do Piešťan... S nimi som sa dohodla ze skúsime prirodzene a keď to nepôjde spravia cisársky...nedavala som to, tak som ich poprosila ze nech mi spravia cisársky a behom 10 minút som bola na sále dokonca sama primárka to odobrila. Cisársky si neviem vynachváliť. Určite lepšie ako prvý pôrod.. A dokonca aj pôrod k PN bol TOP od prístupu aj po odchod domov. Neviem ci som pomohla ale moja skúsenosť 😊

kedze uz ma TN noveho primara, myslim, ze je to schodnejsie...