icon

Najlepšie miesta na bývanie v Trenčíne

6. nov 2025

Ahojte milé maminy, pravdepodobne sa budeme kvôli mužovej práci sťahovať do Trenčína. Chcela by som sa vás opýtať, kde je najlepšie miesto na bývanie s dietatom? Nemám úplne v láske centrá mesta, ale nechcem byť ani úplne odrezaná od sveta. Pozerali sme aj okolie Trenčína- Trenčianske Teplice, alebo Dubnica nad Váhom, čo poviete? Nemšová mi príde už kus odveci. Ak v Trenčíne, tak ktorá časť? Rada by som mala “po ruke” nejakú tu zeleň, možnosť ísť s dietatom do prírody ale zároveň ihriska a sociálnu vybavenosť.
Ďakujem vopred za vaše rady🙂

anonym_a8f495
6. nov 2025

Sihoť, a z okolia Kubra, Turna, Soblahov, možno i Stankoviča, Trenčianske Teplice sú veľmi pekne, ale trochu od ruky

anonym_7a27d8
6. nov 2025

Kedysi by som napisala Sihoť, ale Sihoť sa mi uz nepaci. Je tam sice blizko do centra. Je to rovinka. Je tam Váh a hradza, ale zaroven ta hradza je casto preplnena ludmi, cyklistami.. A sice sa tam postavila cyklotrasa, ale cyklisti su aj tak aj na hradzi a zaroven s cyklotrasou zmizlo tym padom aj kusok prirody. A celkovo mi pride ze zo Sihote ta priroda mizne. Aj zakladne obchody mi tam pridu nelogicky umiestnene.
Vela ludi nema rado Juh, ale mne sa naopak cim dalej tym viac paci. Juzanka, cize blizko obchody. MHD chodi casto a ani peso nie je az tak daleko do centra. Blizko Brezina cize priroda a pekna prechadzka az k hradu, kde je aj Čerešňový sad a prirodne ihrisko alebo lanovy park a tam dalsie ihrisko. Dole parcik na Vychodnej cize dalsia priroda a z parcika je tam aj taky mensi lesik alebo sa da ist pešo na rozhladňu do Soblahova. Vela ihrisk, aj skoly, skolka. Teraz sa Juh aj celkom rozrasta, novostavby. A urcite zalezi kde na Juhu, ale okolo Juzanky, Vychodná sa mne paci. Nevyhodu Juhu vidim, ze je to dost zaludnena cast a ze je to kopcovite.
Z okolia sa mne paci Soblahov a Turná.

anonym_7a27d8
6. nov 2025

A vyhoda Juhu mi pride aj ta, ze ako postavili most tak sa da lahko pripojit na dialnicu. A aj do Laugaricia je autom blizko, aj ked tam sa casto tvoria zapchy takze to je take diskutabilne.

alexis41
6. nov 2025

Jednoznacne Soblahovska

anonym_16ac84
6. nov 2025

Nie je dobrá a zlá časť TN. Záleží čo preferuješ. Pozeráte teda byt? Dobre to chápem? Záleží, či chce dobrú dostupnosť MHD, všade všetko blízko alebo viac kľud. Juh má dobrú občiansku vybavenosť aj dobrú dostupnosť MHD, ale pre niekoho Juh vôbec nie je. Zámostie má horšiu dostupnosť MHD ale to okolie Veľkomoravskej ZŠ mi príde celkom dobrý kompromis, aj na peši prejdeš do centra, kúsok ku váhu sa prejsť. Tak dalej, kde je rezidencia Vinohrady, máš tam viac kľud, okay občiansku vybavenosť ale MHD poslabšia, vo veľkom odkázanosť na auto a už mi to príde ako dochádzať z dediny než byť priamo v meste. Sihoť je tiež dobrá. Ja osobne mám veľmi rada Noviny. To by bola moja voľba. Tak akurát blízko/daleko všade, akurát kľud, detské ihrisko parádne, na hrádzu kúsok. Vyššie je spomínaná Soblahovská, tá má výbornú dostupnosť do centra ale na mňa je už moc rušná. Ak sa bavíme o časti soblahovskej bližšie ku legionárskej.

anonym_a8f495
6. nov 2025

@anonym_autor aj mne potom napadli ešte Noviny, Biskupice, to je tiež celkom blizko, pekne a pokojne. Inak na Sihoti sú tiež školy, škôlky, veľmi pekne vynovené ihriska, dobrá dostupnosť MHD, hrádza, blizko príroda - Ostrov, blizko do mesta.