Nepríjemná skúsenosť s výrobou torty v Trenčíne
Chcela by som sa s Vami podeliť o neprijemnu skusenosť s pani Natalia Rechtorikova ktoru som objavila v skupine mamivky v Trencine a ktora sa mi naskytla v poslednej dobe dala som dcere na narodeniny upiect tortu S tym ze som pani poslala niake foto ako si to predstavujem prva torta bola krasna a vsetko bolo ako tak ok a preto kedze ma syn narodeniny kratko po dcere dali sme mu upiect tortu znova k tejto pani zamerne som si vyberala tortu podla toho ze som videla ze uz podobnu tortu robila velmi peknu cakala som teda ze aj naša torta bude vyzerat podobne a teda bola som velmi sklamana naša druha torta bola velmi odflaknuta nielen co sa vzhladu tyka kedze to vyzera ako keby to robil niekto uplne iny tak isto aj naplne V piatok pod vecer som pani pisala a prosila ju ci by sa dal korpus poliat kavou alebou niakym sirupom aby bol stavnatejsi na co mi bolo povedane ze torta je uz naplnena tym padom zmeny nehrozia pani plnila tortu ktoru odovzdavala v nedelu slahackovo mascarponovym kremom uz v piatok pocas dna co je podla mna velmi skoro a hazardovanie s ludskym zdravym a teda mali to jesť deti nehovorim o tom ze torta uz na druhy den chutila zvlastne takže ktovie kedy bola naplnena a taktiež odflaknutej komunikacie myslim ze nic nesklame a nenahneva človeka viac ako ked v den oslavy musi riesit niekoho odflaknutu pracu musim sa priznať že som si aj poplakala takže NEODPORUČAM
@1europa23
nechapes. Vy ste nemali dibru komunikaciu. Ty si chcela nueco pidobne a ocakavala si to. Ona ti podla svojej predstavy nieco podobne urobila. Ceke ma prd. Ved ti pisem, jasne si sa mala opytat - viete urobit takuto? No ale ona take nerobi. Takze uz tu zlyhala komunikacia. A ano, bola to aj tvija chyba a nie je na tom nic tragicelke. Vies koklo chy tiez narobym takymto - ja som mala ake inu oredstavu? Ved druhy mi do hkavy nevidi.
O to tu tiez ide. Ked sa prestanes jedovat a tamyslus sa nad tym, zistis sama, ze to tak je.
Ale ty z toho spravis tragediu a z cukrarky hotovu obludu.
Vela krat pimoze pri hociakej nasratosti sa vypisat - a potom to vymazat a vyspat sa na to. Ziskas odstup trosku a budes reagovat miernejsie.
Hovorim ti sama za seba, funguhe ti. Ken priznat tu chybu si malokto vie, chce.
@anonym_9ede7a ja som sa na to kym som to pridsla vyspala niekolkokrat tskze si za tym stojim s niv mazat nebudem
@1europa23 radsej si tuto recenziu premyslite, a vymazte, lebo sa strapnite, idem robit dcere tortu na sobotu, zacinam v stvrtok rano... vecer bude naplnena v chladnicke, v piatok budem robit dokoncovacky z vonku, v sobotu je oslava o 14tej, ozdoby neodolne pojdu na tortu pred oslavov...
to co si sem nalepila je vyslahana slahacka, plnka do torty NIE JE VYSLAHANA SLAHACKA.
Proste fakt sa nestrapnuj.
Co sa tyka zdobenia, ja obdivujem zeny co sa na torty daju, pretoze ak nie je presna instrukcia, opis, fotka, tazko sa niekomu do vkusu trafit. A potom treba ja zohnat potrebne ozdoby, vyroba doma figuriek, ozdob to je neskutocne vela castu este pred robenimm torty. Torta synova je na taky retro styl podla mna, ja neviem ako ste boli dohodnute, ale vobec nie je "skareda", je to proste asi nieco ine co si ty cakala, a teda nechce sa mi citat cela diskusia, ci sa docitam co si ocakavala.
@simca06022011 presne. Vygooglila si vyslahanu slahacku a uz ide ohovarat. Ak by piekla torty a vedela, ako sa robi swiss krem, ganache, mascarponovy krem a podobne, tak by vedela aj to, ze je v nich cukor, cokolada a casto sa tepelne upravuju. Cize vydrzia dlhsie ako 24-48 hodin. Btw. aj tych 48 hodin by bolo postacujuce, ak ju naplnila v piatok vecer a oslava je v nedelu. Navyse, torty sa casto plnia par dni dopredu, aby sa chute prepojili. To by tiez vedela, ak by sa v teme orientovala. Ale nema ani sajnu, vygoogli si nejake info a ide cukrarke dva dni pred vyzdvihnutim tovaru navrhovat podliatie korpusu kavou😂😂😂😂
@simca06022011 presne. Vygooglila si vyslahanu slahacku a uz ide ohovarat. Ak by piekla torty a vedela, ako sa robi swiss krem, ganache, mascarponovy krem a podobne, tak by vedela aj to, ze je v nich cukor, cokolada a casto sa tepelne upravuju. Cize vydrzia dlhsie ako 24-48 hodin. Btw. aj tych 48 hodin by bolo postacujuce, ak ju naplnila v piatok vecer a oslava je v nedelu. Navyse, torty sa casto plnia par dni dopredu, aby sa chute prepojili. To by tiez vedela, ak by sa v teme orientovala. Ale nema ani sajnu, vygoogli si nejake info a ide cukrarke dva dni pred vyzdvihnutim tovaru navrhovat podliatie korpusu kavou😂😂😂😂
@rivini hlavne skladovanie tej slahacky do 24h nie je kvoli tomu ze sa pokazi, ale splasne/roztecie sa, co sa tej v torte nestane ani nahodou. :D ked otvoris smotanu slahackovu a nechas ju v chladnicke, nic sa jej nestane..
@rivini hlavne skladovanie tej slahacky do 24h nie je kvoli tomu ze sa pokazi, ale splasne/roztecie sa, co sa tej v torte nestane ani nahodou. :D ked otvoris smotanu slahackovu a nechas ju v chladnicke, nic sa jej nestane..
@simca06022011 ja si davam nevyslahanu slahacku do kavy a teda nam ju v chladnicke tiez aj 4 dni.
@anonym_14b8e0 pani mala odovzdat tortu za ocakavani hodnotu 65€ a odovzdala tortu za 50€ myslim si ze to samo hovori o tom ze ju odfklakla keby som sa ja zaobersla legalnostou tak uz davno by som podala na nu podnet niekde vyssie takze tak len tolko bola to odpoved na to ze pani ma na mna dat niake oznamenie kefze tu mame asi vela ludi ktori nevedia zbiest objektivnu kritiku 😂
@1europa23 preháňaš. Torta je podľa mňa krásna. Je to tvoja chyba, že si ju prevzala, keď sa ti nepáčila. Myslím si, že niekto iný by si ju v tej deň veľmi rád kúpil. A to, že bola plnená v piatok môžeš byť len rada, že sa všetky chute spojili a torta bola nasiaknutá. By som chcela vedieť, či si si to s pani cukrárkou aj vydiskutovala predtým než si jej tu urobila zlé meno. Vieš o tom, že ťa môže zažalovať?
@anonym_f582e0 vedela…no rovnako, ako neponuknem dietatu bezalkoholicke pivo, ci „detske sampanske“, alebo cokoladove cigarety, nenecham mu tortu na 2. narodeniny podliat kavou.
Pre mna osobne je v tomto veku uz aj velka cukrova torta cez ciaru, no stazovat sa na postup cukrarky, ktory sa mi vidi uplne ok a ohovarat ju tu na fore je trhnute, sorry. Mala to vyriesit s nou a nie ju tu ohovarat.
@rivini Ale tu nejde o akože pitie kávy. Problém pri pití piva/sampanskeho/detskych zuvackovych cigariet spojitosť so správaním dospelých, návyky. Je iné dať do niečoho príchuť (zákusky, marináda, atd.) a iné “nahradit” obsah. Myslím, že ak deti zjedia niečo s príchuťou kávy (jemnou), keksíky, kávovar rezy, špic, puncove rezy (v cukrárni ma ubezpečujú, že je tam len aróma) všeobecne to nikto takto vehementne nerieši. Lebo tu je cieľ iný - autorka.
@1europa23
nechapes. Vy ste nemali dibru komunikaciu. Ty si chcela nueco pidobne a ocakavala si to. Ona ti podla svojej predstavy nieco podobne urobila. Ceke ma prd. Ved ti pisem, jasne si sa mala opytat - viete urobit takuto? No ale ona take nerobi. Takze uz tu zlyhala komunikacia. A ano, bola to aj tvija chyba a nie je na tom nic tragicelke. Vies koklo chy tiez narobym takymto - ja som mala ake inu oredstavu? Ved druhy mi do hkavy nevidi.
O to tu tiez ide. Ked sa prestanes jedovat a tamyslus sa nad tym, zistis sama, ze to tak je.
Ale ty z toho spravis tragediu a z cukrarky hotovu obludu.
Vela krat pimoze pri hociakej nasratosti sa vypisat - a potom to vymazat a vyspat sa na to. Ziskas odstup trosku a budes reagovat miernejsie.
Hovorim ti sama za seba, funguhe ti. Ken priznat tu chybu si malokto vie, chce.
@anonym_9ede7a dobre si to vystihla
@1europa23 preháňaš. Torta je podľa mňa krásna. Je to tvoja chyba, že si ju prevzala, keď sa ti nepáčila. Myslím si, že niekto iný by si ju v tej deň veľmi rád kúpil. A to, že bola plnená v piatok môžeš byť len rada, že sa všetky chute spojili a torta bola nasiaknutá. By som chcela vedieť, či si si to s pani cukrárkou aj vydiskutovala predtým než si jej tu urobila zlé meno. Vieš o tom, že ťa môže zažalovať?
@rivini
@rivini
@simca06022011
@weronika171717 baby, nechcem sa hrať na odborníka, nie som, berte to informáciu nie 100% pravdu
@1europa23 Ja ťa obdivujem, že ešte píšeš, mne je z tých ženských už normálne zle.
@alica110 nevadi uz sa na tom smejem presne kvoli takymto trapnym reakciam niektorich ludi sa obcas clovek boji povedat ze nieje s niecim spokojny potom sa milion inych ludi s prepacenim odrbka kazdopadne ja sa nebojm pridala som to preto ze pani to absolutne v danej chvili za mna neriesila niako prislo mi ze ani snahu nemala tak isto slm jej to napisala aj do spravy riesila to sz teraz ked som to dala verejne . Pani mi ponukla vratenie penazi co som samozrejme odmietla a teda chcela to vyriesit k mojej spokojnosti ale myslim ze to uz je trochu neskoro tak isto sko by to pravdepodobne mevyriesila ani v ten moment k mojej spokojnosti kedze by misela prerobit minimalne vzhlad tej torty a to neviem ci by sa jej teda podarilo v ten den vedela o tejbtorte minimalne 11 dni dopredu myslim ze za ten cas sa daju zohnat veci na to takze za mna sklamanie obrovske
@rivini
@rivini
@simca06022011
@weronika171717 baby, nechcem sa hrať na odborníka, nie som, berte to informáciu nie 100% pravdu
@anonym_f582e0 pozri ak nerobis torty nevies.. je to blbost, torty sa plnia aj skor, ak sa aj neorbi poter, torta uz je poskladana a v chlade. A nie maskarpone a slahacka sa nepokazia, ani za 3dni v torte a nie, nic sa ti neposunie. Menej chat gpt a viac cukrarov sleduj
@anonym_5cdf27
@alica110
Nová funkcionalita - v úvodnom prispevku je viac fotiek, bodky na fotke dole ukazujú koľko, posuňte fotku prštekom doľava… a pochopíte cele.
Foto jedna s “2” je torta, ktorú cukrarka robila a ma byt podobna s tou, ktoru autorka chcela (obrazok od AI v komentoch),
Foto dva a tri, s “1” dostali na synovu oslavu, predmet diskusie
Foto 4 je dcerina, ktoru cukrarka robila pre nich skor
@anonym_f582e0 ta to ale ze vobec som takto nepochopila
ja som pochopila že:
obr.č.1 random torta zo stranok cukrarky, netusim preco ju tam dala
obr.č.2 torta ktoru dodala cukrarka
obr.č.3 chyba na dodanej torte - prasklina na dekoracii
obr.č.4 torta z dcerinej oslavy
no a potom pridala do diskusie obr. ako chcela aby torta vyzerala (ten pridavam do prispevku)
@anonym_f582e0 pozri ak nerobis torty nevies.. je to blbost, torty sa plnia aj skor, ak sa aj neorbi poter, torta uz je poskladana a v chlade. A nie maskarpone a slahacka sa nepokazia, ani za 3dni v torte a nie, nic sa ti neposunie. Menej chat gpt a viac cukrarov sleduj
@simca06022011 v poriadku, preto píšem ako píšem.
Z vlastnej skúsenosti viem, že šľahačka aj mascarpone v plnke ztecie, torta zvlhne, ale nedávam stužovac a možno som jedina, ktorej sa to stalo 🤷♀️ verím, že maslovym či inym krémom sa to bezpečne plní skôr.
No ak máš iný zdroj informácii, tak sem s ním, ja to uvítam 🤞
...a dostala toto
@tykat veď ty si to pochopila, teda takmer. Porozumiet preco dala tu prvú fotku je v tomto kľúčové 😃 Pretože prvá fotka je veľmi podobná tej, ktorú už v minulosti cukrarka piekla k pridanej do diskusie a podľa autorky bola veľmi pekná. Takú mala predstavu. - Ďalej si utvor názor sama 😏
Z vlastnej skúsenosti viem, že šľahačka aj mascarpone v plnke ztecie, torta zvlhne, ale nedávam stužovac a možno som jedina, ktorej sa to stalo 🤷♀️ verím, že maslovym či inym krémom sa to bezpečne plní skôr.
@anonym_f582e0 tak robis zlu plnku.. plnka do torty sa ano robi so slahackou a mascarpone, ale dava sa tam casto cokolada, aj biela ak treba. A ak sa slaha ladova slahacka a zmiesa sa s mascarpone, je to tak tvrde, ze sa neroztecie nic. Vsak slahanim to pomaly maslove ostane. AKurat som vcera robila tiramisu a musela som tam nevyslahanu slahacku liat aby to nebolo tvrde. Nezmakne to ani za 2-3dni. Vsak idem robit akurat na tento vikend, dcera ma narodky, tak ti kludne odfotim... :D ani sa nepohne ta torta
Ak robim tortu na sposob krtkovej, s napr aj parizskou slahackou, tak ta ano, ta by sa mi roztiekla. ale tam zase mascarpone nejde.
a zdroj nepotrebujem, ked roky torty peciem doma pre nas... na mascarpone a slahacke sa nema co pokazit a uz vobec nie aby to bolo zdraviu nebezpecne.. mozno tak po 4-5dnoch by skysla, neviem.. ako robievam torty takto stvrtok, piatok je naplnena hotova, oslava v sobotu, stane sa ze este v utorok (neviem ci aj dlhsie, proste to neregistrujem) mame tortu ale nepokazila sa nikdy..
@anonym_f582e0 a inak vidis podla fotky ze to nie je makky roztekavy krem..
@anonym_f582e0 tak robis zlu plnku.. plnka do torty sa ano robi so slahackou a mascarpone, ale dava sa tam casto cokolada, aj biela ak treba. A ak sa slaha ladova slahacka a zmiesa sa s mascarpone, je to tak tvrde, ze sa neroztecie nic. Vsak slahanim to pomaly maslove ostane. AKurat som vcera robila tiramisu a musela som tam nevyslahanu slahacku liat aby to nebolo tvrde. Nezmakne to ani za 2-3dni. Vsak idem robit akurat na tento vikend, dcera ma narodky, tak ti kludne odfotim... :D ani sa nepohne ta torta
Ak robim tortu na sposob krtkovej, s napr aj parizskou slahackou, tak ta ano, ta by sa mi roztiekla. ale tam zase mascarpone nejde.
a zdroj nepotrebujem, ked roky torty peciem doma pre nas... na mascarpone a slahacke sa nema co pokazit a uz vobec nie aby to bolo zdraviu nebezpecne.. mozno tak po 4-5dnoch by skysla, neviem.. ako robievam torty takto stvrtok, piatok je naplnena hotova, oslava v sobotu, stane sa ze este v utorok (neviem ci aj dlhsie, proste to neregistrujem) mame tortu ale nepokazila sa nikdy..
@simca06022011 @simca06022011 nie robím zlu plnku, robím inu.
Verím, že podľa teba všetko drží s postup je v poriadku. Tvoj recept však nie je jediný a určite môže chcieť niekto iný, aj bez čokolády. Tomu sa potom treba prispôsobiť.
@simca06022011 @simca06022011 nie robím zlu plnku, robím inu.
Verím, že podľa teba všetko drží s postup je v poriadku. Tvoj recept však nie je jediný a určite môže chcieť niekto iný, aj bez čokolády. Tomu sa potom treba prispôsobiť.
@anonym_f582e0 tak ale vidis, ze tu na torte nie je roztekavy krem z makkeho mascarpone a slahacky.. ked spravim kremes tak tiez neplacem, ze sa mi rozmoci za 3dni.. je to kremes. Rovnako ako ked chcem marcipanovy potah, nedam si pod to plnku ktora s tym nespolupracuje, atd atd.. receptov je ano vela, ale aj pouzitie je ine. A pisalaa osm, teraz som robila tiramisu iba so slahackou a mascarpone a neroztekalo sa mi. Treba skusit aj inu smotanu a riadne chladit, pomery, naozaj su rozne vysledky s kadecim (ale to teraz ta nepoucujem, len..). Svokra napr robi slahacovke torty, co vyzeraju za hodinu ako placka, ani rozkrajat sa to bez rozpadnutia neda, zarovnat krem nema sancu, je s tym spokojna a je to ok.. ja chapem, ze su rozne recepty.. ale tu sa bavime o tom, ze tu hejtuje cukrarku = ta vie co ma robit a nema roztekavu tortu, recepty si pozna
@simca06022011 veď ani podľa mna nebola autorkina torta pokazena, to len ona tvrdí a nechce pripustiť, že bola v poriadku.
Skôr som myslela nejaky oficiálny nestranný zdroj, receptúra a postup pre cukrarov.
@anonym_f582e0 tak ale vidis, ze tu na torte nie je roztekavy krem z makkeho mascarpone a slahacky.. ked spravim kremes tak tiez neplacem, ze sa mi rozmoci za 3dni.. je to kremes. Rovnako ako ked chcem marcipanovy potah, nedam si pod to plnku ktora s tym nespolupracuje, atd atd.. receptov je ano vela, ale aj pouzitie je ine. A pisalaa osm, teraz som robila tiramisu iba so slahackou a mascarpone a neroztekalo sa mi. Treba skusit aj inu smotanu a riadne chladit, pomery, naozaj su rozne vysledky s kadecim (ale to teraz ta nepoucujem, len..). Svokra napr robi slahacovke torty, co vyzeraju za hodinu ako placka, ani rozkrajat sa to bez rozpadnutia neda, zarovnat krem nema sancu, je s tym spokojna a je to ok.. ja chapem, ze su rozne recepty.. ale tu sa bavime o tom, ze tu hejtuje cukrarku = ta vie co ma robit a nema roztekavu tortu, recepty si pozna
@simca06022011 ďakujem za rady, veď ja som sa poučila, o mna nejde.
V podstate ani autorke nešlo o roztekanost ale bezpečnosť. Ako však píšem, bola jedina, ktorej prišla chuť čudná (potom na mna vyletela, že to už ju hejtujem a tak rýchlo dodala, že prišla čudná i mužovi 🤷♀️)
@tykat veď ty si to pochopila, teda takmer. Porozumiet preco dala tu prvú fotku je v tomto kľúčové 😃 Pretože prvá fotka je veľmi podobná tej, ktorú už v minulosti cukrarka piekla k pridanej do diskusie a podľa autorky bola veľmi pekná. Takú mala predstavu. - Ďalej si utvor názor sama 😏
@anonym_f582e0 ahaaa? ale poslala iny typ torty ze chce, s tym mackom, tak nechapem. Lebo vela komentarov bolo prave k tej prvej fotke, ze je polystyrenova ozdoba a len tak nahadzane, akoby toto mala byt torta ktoru zakladatelka dostala. Toto som si aj ja myslela, az potom som zistila ze tam su 4 fotky.
@anonym_f582e0 ahaaa? ale poslala iny typ torty ze chce, s tym mackom, tak nechapem. Lebo vela komentarov bolo prave k tej prvej fotke, ze je polystyrenova ozdoba a len tak nahadzane, akoby toto mala byt torta ktoru zakladatelka dostala. Toto som si aj ja myslela, az potom som zistila ze tam su 4 fotky.
@tykat aj ja a spočiatku takmer všetky 🤣
@rivini
@rivini
@simca06022011
@anonym_f582e0 tie infoemacie nie su spravne, ale je to tu zbytocne pisat, autorke som to uz v jednom komentary pisala ohladom zaruk ,ale ide si dokola svoje. S tymi zarukamy to je trochu komplexnejsie.
Ale co najviac nerozumiem ak mam cukrarku u ktorej som s pracou spokojna , preco si najdem nikoho na facebooku a objednavam u neho. A najma ak si pozroem portfolio, tak vidim, ze taky druh toriet nerobi.
@anonym_f582e0 tie infoemacie nie su spravne, ale je to tu zbytocne pisat, autorke som to uz v jednom komentary pisala ohladom zaruk ,ale ide si dokola svoje. S tymi zarukamy to je trochu komplexnejsie.
Ale co najviac nerozumiem ak mam cukrarku u ktorej som s pracou spokojna , preco si najdem nikoho na facebooku a objednavam u neho. A najma ak si pozroem portfolio, tak vidim, ze taky druh toriet nerobi.
@stefi_k ďakujem. Veď práve mna by zaujímali tie oficiálne štandardne cukrárske techniky a postupy, nie dohady. Pokojne ich sem daj, ak máš.
Baby, mňa by veľmi zaujímal pohľad druhej strany. Už niekto poslal cukrárke túto diskusiu?
@anonym_42a50d potom daj vediet, lebo ja to len v tichosti citam a nechápem 😂😂😂
@lizatko1009 sme dve🤣nestíham
Ahojte, vyjadrím sa teda aj ja. Pani som piekla tortu v decembri kde sme boli dohodnuté dlho vopred. Všetko bolo v poriadku, pani mi napísala že torta bola výborná. Chcela teda potom tortu na 11.1. poslala mi obrázok na ktorý som jej hneď povedala že takého macka nerobím, poslala som jej na výber akých ano. Vybrala si. To lietadlo tam nechcela. Písala aby tam bol macko a auto- modro hnedé. Autíčka robím rovnaký štýl stále aj keď sa to pani asi z fotky nezdá- za mňa sú rovnaké. Pani mi písala aj vo štvrtok či by sa na tortu dal pridať zlatý akrylový nápis s menom. Žiaľ tieto nápisy sa musia objednať aspoň týždne vopred keďže sú robené na mieru. Torta bola naplnená medzi 17-18 v piatok. Pani mi písala o 19 večer či by sa dala poliať kavou, na čo som jej napísala že už žiaľ nie keďže je naplnená. Bola poliata malinovym rozvarom keďže vo vnútri boli maliny. Krém bol karamel-mascarpone-šľahačka, neboli ani som nepísala že boli nejako polievané korpusy karamelom. Nemala s tým problém, napísala “aha, dobre jasne” V takých istých časoch bola plnená aj prvá torta pre dcéru a nebol s tým problém.
Keďže som mala pani v priateľoch všimla som si, že malý oslavoval 1 rok, inak som rátala s tým že keď mi poslala AI predlohu dala si ju vytvoriť podľa seba. Problem vymeniť číslo je ale najmenší, aj keď mi na to pani napísala že som sa nespytala vopred. Nespytala priznávam mala som sa skôr. Pani mi písala teda v deň oslavy so sťažnosťou na karamel a výzor, že autíčka na modrej torte, ktorú som robila pred rokom vyzerali diametrálne odlišne. Na čo som sa jej ospravedlnila že ma to veľmi mrzí že sme sa nepochopili, priznala som si chybu. Pani som chcela vrátiť peniaze, odmietla ich. Situáciu ďalej vyriešiť nechce.
Ďalej to riešiť nebudem ani ja a chcela by som o to poprosiť aj Vás všetky. Mám doma malého synčeka, chodím do práce a rada by som voľný čas venovala jemu. 😊
Natália R.
@anonym_f582e0 nepracujem na slovensku, niekrore normy mozu mat odchylky. Ale napr pri slahacke mas na nej uvedene mhd, a deklarovane, ze sa ma po otvoreni spotrebovat do 1 az 2 dni. To neznamena, ze sa za jeden den pokazi ale znamena to ze sa ma dovtedy spotrebovat, pricom sa prihliada na celkove mhd finalneho produktu, z cukrarskeho hladiska. Standartne sa zakusky, torty zo slahackovou plnkou, nevarenou, sa jeden den plnia a druhy den finalizuju. Ich zaruka je standartne 4 az 5 dni. Cize den 1 vyslahes slahacku a.naplnis tortu. Den 2 tortu finalizujes u nas konkretne ju musis bud zabalit abebo ide do vytriny. Ak sa zabaly su na etikete vsetky udaje aj mhd a pod, ak ide do vytriny musi ist s nou vyrobny sritok, ktory uvadza darum vyroby, od ktoreho sa odvija spotreba. Pricom konecne mhd nesmie presiahnut mhd materinskeho kusu. Ked to berieme z hladiska trvandlivosti produktu je den produkcie den 0 a mhd sa pocita od finalizacie 4 dni, ale ak to beriaes z hladiska trvandlivosti slahacky samotnej tak sa pocita z rezervou v trvandlivosti, cize den peodukcie + samotna trvandlivost produktu + rezerva.( vyslahana slahacka, sviato ... )

@rivini
@loliki existuje aj bezkofeinova kava, ste vedeli?
@anonym_f582e0 vedela…no rovnako, ako neponuknem dietatu bezalkoholicke pivo, ci „detske sampanske“, alebo cokoladove cigarety, nenecham mu tortu na 2. narodeniny podliat kavou.
Pre mna osobne je v tomto veku uz aj velka cukrova torta cez ciaru, no stazovat sa na postup cukrarky, ktory sa mi vidi uplne ok a ohovarat ju tu na fore je trhnute, sorry. Mala to vyriesit s nou a nie ju tu ohovarat.