Skúsenosti s centrom pôrodnej asistencie v Trenčíne?
Ahojte, rodil niekto v tomto novootvorenom centre v rámci porodnice v TN? Alebo chcel, ale nedostal sa tam z nejakych dovodov..? 🙂 Rada by som počula skúsenosti, za cca 3 týždne ma čaká pôrod a mám v pláne odrodiť dieťa tam 😁
@zuzana9393 no ja neviem rodila som v TN pred 3tyzd.a hneď pri prijímaní sa má pýtala či tam nechcem rodiť.Nic zazmluvnené som nemusela mať.Mne to ,ale nebolo doporučene skrz diagnózu v minulosti.Takže som rodila v klasickej pôrodnej izbe .
@rose26 podľa mňa to @zuzana9393 myslela tak,ze tam nemusí byť tá PA,ktorá sa špecializuje na to CPA a tým pádom mi to nebudu môcť poskytnúť. lebo ja som zachytila,ze to tam zabezpečujú len nejaké 3 porodne asistentky a tie asi ked nemajú smenu,tak smola..ale neviem, ci je to pravda..ci tam vie "odrodit" so mnou a iná pôrodná asistentka.
@zuzana9393 ja sa skor obávam toho,že keď prídem do porodnice,bude to obsadené 😬 a zazmluvnovat sa mi presne skrz cenu nikoho moc nechce..
@rose26 Jasné, nemusíš mať zazmluvnenu, ale môže sa stať, že tam zrovna nebude taká PA, alebo to bude obsadené. To mi napísali v emaily, aj tie ceny. Inak nemám osobnú skúsenosť.
@baluinka presne som na tom rovnako 😆 ale uz si vravím, že buď pôjdem do CPA, alebo si vypýtal epidural.
Pri príjme do pôrodnice si nahlásiš záujem o rodenie v tomto Centre... ak je zrovna voľné a máš nekomplikovaný priebeh tehotenstva/prirodzený pôrod, tak ťa tam dajú a pridelia ti PA školenú na pôrody v tomto centre - vždy je jedna k dispozícii (ak si neprinesieš svoju ovšem).
@martina1985ba ďakujem. Počúvam ma to samé.l chvály od známych 🙂
@martina1985ba ahoj , ak by sa to aj dalo , že prijme to bude voľne a budú sa pytat či mame záujem , tak tam vyrátaju aj cenu ? Ta cena závisí od čoho vies mi poradiť prosím ?
@deja91 ahoj. Ja už to tam mám odrodene, vyššie som sa báb na to pýtala 🙂 a neplatia nič, jedine že by si si niekoho konkrétneho chcela zezmluvnit. Ale ak len prídeš a odrodis tak neplatis. V TN je ale aj na normálnych pôrodných sálach ten gauč, kde sa.mne osobne rodilo super. Odporúčam.
Ahojte, zatial nemam skusenost s CPA, ale chodim na poradne do TN 2x do tyzdna uz asi 3ti tyzden a vysetrovna je hned pri tom CPA. Z mojho pozorovania to nebyva moc obsadene, vcera ma do tej miestnosti dali dokonca na CTG, lebo druhe boli obsadene. Pytala som sa na porod tam a povedali ako tu uz bolo spomenute, ze staci pri prijme prejavit zaujem a ak je volne a DR zhodnoti, ze mozem, tak ok. Ale aj tie druhe porodne saly su fajn vybavene s porodnymi gaucami, pomockami a take docela utulne, prijemne na porod.
Ja som tam veľmi chcela rodiť, ale nedovolili mi, aj napriek tomu, že tehotenstvo úplne bezproblémové, ja v poriadku, bábätko v poriadku, všetko tabuľkové. Volala som tam, pôrod ma ešte len čaká.. Proste odmietli, že nemôžem kvôli zdravotnému stavu. Dodnes som to nepochopila, o čo im išlo a aký zdravotný stav mali na mysli, nikto mi to nevysvetlil. Takže keď tam začnem chodiť na poradne pred pôrodom, budem na tom opäť trvať. Keď nedovolia, pôjdem do Haviřova.
Ja som tam veľmi chcela rodiť, ale nedovolili mi, aj napriek tomu, že tehotenstvo úplne bezproblémové, ja v poriadku, bábätko v poriadku, všetko tabuľkové. Volala som tam, pôrod ma ešte len čaká.. Proste odmietli, že nemôžem kvôli zdravotnému stavu. Dodnes som to nepochopila, o čo im išlo a aký zdravotný stav mali na mysli, nikto mi to nevysvetlil. Takže keď tam začnem chodiť na poradne pred pôrodom, budem na tom opäť trvať. Keď nedovolia, pôjdem do Haviřova.
@niky_d kto ti nedovolil? Podľa mňa to budú riešiť keď tam prídeš. Inak, aj tie ostatné sály sú pekné a majú tamaj pôrodný gauč. Ak si nedáš nič pichnúť, tak to budeš mať v podstate to isté.
@niky_d kto ti nedovolil? Podľa mňa to budú riešiť keď tam prídeš. Inak, aj tie ostatné sály sú pekné a majú tamaj pôrodný gauč. Ak si nedáš nič pichnúť, tak to budeš mať v podstate to isté.
@zuzana9393 pôrodná asistentka, jedna z tých troch, ktoré zastrešujú to CPA.
@zuzana9393 pôrodná asistentka, jedna z tých troch, ktoré zastrešujú to CPA.
@niky_d nerozumiem prečo, ale ak aj budeš normálne na sále, tak s tebou bude pôrodná asistentka a myslím, že lekárka chodí až úplne na koniec, alebo ta len skontrolovať. Ja keď som tam bola, tak sa zrovna menili smeny a všetci boli veľmi príjemní,snažili sa mi vyhovieť vo všetkom. Predtým som tam rodila (3r dozadu) a nútili ma lezat na pásoch. Vlastne som celý čas len ležala, bez tušenia koľko to ešte potrvá, až kým sa malý nenarodil. Takže z toho mám takú pre mňa zlú skúsenosť,ale myslím, že to bolo tým, že vtedy mali nával rodičiek. Ale teraz nemám čo vytknúť. Ono je to úplne iné, keď ti tá asistentka radi, ako máš dýchať, ako sa hýbať, atď.
@baluinka presne som na tom rovnako 😆 ale uz si vravím, že buď pôjdem do CPA, alebo si vypýtal epidural.
@zuzana9393 zúzka a prosím ta to sa vylučuje ? Buď CPA aleb epidural ? Ja by som chcela CPA s epiduralom 🙈😂😂či to tak nefunguje ?
@zuzana9393 zúzka a prosím ta to sa vylučuje ? Buď CPA aleb epidural ? Ja by som chcela CPA s epiduralom 🙈😂😂či to tak nefunguje ?
@deja91 tak som to aj ja chcela 😀 ale nedajú ti tam epidural. Mne ho nebolo treba, bola to rýchlovka. Ale ako som písala vyššie, aj v iných pôrodných sálach sú tie boxy, takže podľa mňa tam nie je veľký rozdiel CPA a normálna sala
Mne neprišiel az tak velky rozdiel medzi CPA a beznou porodnou salou...teda akurat je tam take intimco, prítmie, vianocne svetielka a aromaticky difuzer. Nuz a mas asistentku, ktora je celý cas len tvoja a pri tebe. Doktor pride iba v pripade potreby napr dat epidural alebo ak sa vyskytne problem.
Ja mám bohužiaľ negatívnu skúsenosť s CPA - službu mala práve lekárka a asistentka, ktoré nepreferujú tento koncept, snažili sa ma nenápadne odhovoriť, ale nepovedali mi, že tam nemôžem ísť rodiť. Len som to zistila potom na prístupe - neustále uštipačné poznámky, absolútne nemiestne, nebola mi umožnená náparka ani klystír - vraj keď som v ten deň bola na veľkej, tak netreba, keď som potom dlhšie sedela na wc, tak poznámky typu "kto bude to dieťa zo záchodu vyťahovať". Pani asistentka ma v miestnosti privítala s tým, že to je teda zvedavá, čoho sa tam chcem držať, že jej to ukážem - to som práve dúfala, že mi ukáže ona, ale mohla som si akurát tak googliť, ako ten pôrodný gauč poskladať. Bolo mi vysvetlené, že ohľadom CPA je to celé inak, ako sa to navonok prezentuje, že je to nepraktické, nikto tam nechce rodiť a pod., to ale človek nemá šancu vedieť, keď média prezentujú niečo úplne iné a pôrodnica sa tým pýši a láka na to rodičky. Prišla som do pôrodnice s 3 minútovými kontrakciami a otvorená na 6, kvôli stresu a tomu, že som sa cítila absolútne nepodporená, stratená, v nejakom "súboji" s pani asistentkou, sa mi zastavovali kontrakcie, nedokázala som sa uvoľniť, prestala som sa viac otvárať, začala veľa krvácať - čo mi bolo tiež vyčítané, že som si nestrážila stále podložku pod sebou a boli 2 kvapky krvi na zemi, že čo to tam robím. Absolútne som tu nenašla oporu, v ktorú som tak dúfala pre prirodzený pôrod, nedá sa povedať, že by mi asistentka dodávala pokoj, odvahu, jediné slovko nepadlo o tom, že si počínam dobre, že to zvládnem, že to bude dobré, len strach, že to nejde dobre, že ako druhorodička už som mala mať porodené, že to robím zle a pod. Mrzí ma, ako to celé prebehlo, človek s týmto skrátka nepočíta. V závere sa mi snažili obe nejako pomôcť, napichali mi kadečo a všetko nakoniec dobre dopadlo, len priebeh pôrodu a pocit z neho už nič nenapraví. Jediné šťastie, že tam bol so mnou manžel, ktorý mi po celý čas pomáhal, ako vedel (aj svalovicu mal na druhý deň 🙈) . Celkovo mám tiež dojem, že zrejme poodchádzalo z nemocnice viac personálu, ledva to vykrývajú a ide to celé opačným smerom, než je verejnosti prezentované...

@baluinka ahoj. Tiež tam chcem ísť, ale ak to chces mať naisto, treba si tam zazmluvnit PA, ceny vraj od 400-800€, čo je celkom dosť. Inak tam žiadna asistentka nemusí byť a máš smolu, keď prídeš zrovna vtedy. Ale tiež ma veľmi zaujímajú skúsenosti 🙂