Vytrhnú zub múdrosti na pohotovosti v Trenčíne?
Minule ma cez víkend chytila bolest zubu mudrosti. Volala som na zubnu pohotovost do Ziliny kedze uz bolo poobede a na internete som nasla ze robia do vecera a vysvetlila situaciu. Pani na recepcii mi povedala ze so zubom mudrosti nemam chodit. Obidva zuby mudrosti som mala vyrastene. To vazne nie su na pohotovosti osetrit vas ked mate bolest osmicky? Chapem keby bola pod dasnom ale uplne vyrasteny? Musela som sa tlacit liekmi proti bolesti a vydrzat do pondelka. Vytrhli vam osmicku na pohotovosti? V ktorom meste? Ja som z Trencina. Este ma caka trhanie druhej osmicky.
@anonym_autor veď choď k zubnému chirurgovi, ten ti osmičku vytrhne. Načo vymýšľaš s pohotovosťou? Pohotovosť je na ošetrenie bolestivých prípadov, nie na plánované trhania zubov.
V Malackách vytrhnú je tam pohotovosť,spravia Röntgen, bez problémov, myslím aj v Trnave
Osmicku moze vytrhnut len zubny chirurg nie bezny zubar. Takze na kazdej pohotovosti vytrhnu kde maju stomatochirurgiu. A je uplne jedno, ci je vyrastena alebo nie jednoducho to tak je, ze bezny zubar nato nema atestaciu a nemoze robit ten ukon.
@anonym_708380 Mne vythol tri osmicky moj zubar a nie je zubny chirurg.
@anonym_autor veď choď k zubnému chirurgovi, ten ti osmičku vytrhne. Načo vymýšľaš s pohotovosťou? Pohotovosť je na ošetrenie bolestivých prípadov, nie na plánované trhania zubov.
@nelca84 Ved citaj. Chodim pravidelne ku svojmu zubarovi. Len ma pred par tyzdnami rozbolel cez vikend zub mudrosti a ziadna pohotovost mi ho nechcela osetrit alebo vytrhnut. Uz mi ju vytrhol moj zubar a este ma ist jedna von. Som objednana az v septembri.
V Malackách vytrhnú je tam pohotovosť,spravia Röntgen, bez problémov, myslím aj v Trnave
@123369 Tak ja dufam ze uz pohotovost potrebovat nebudem. Len som bola prekvapena ze ked nahodou rozboli cez vikend je to v keli.
@nelca84 Ved citaj. Chodim pravidelne ku svojmu zubarovi. Len ma pred par tyzdnami rozbolel cez vikend zub mudrosti a ziadna pohotovost mi ho nechcela osetrit alebo vytrhnut. Uz mi ju vytrhol moj zubar a este ma ist jedna von. Som objednana az v septembri.
@anonym_autor ja čítam, ty sa pýtaš, na ktorej pohotovosti trhajú osmičky, lebo ti ešte jednu treba vytrhnúť. Lenže na to pohotovosť neslúži.
@anonym_autor ano v BA, uplne v pohode, urobili rtg, upozornili ma ze to bude komplikovana extrakcia, chirurgicky vybrali, dali 1 ci 2 stehy a druhy den mi este urobili kontrolu.
Tusim bolimazub sa to vola.
@anonym_autor ja čítam, ty sa pýtaš, na ktorej pohotovosti trhajú osmičky, lebo ti ešte jednu treba vytrhnúť. Lenže na to pohotovosť neslúži.
@nelca84 Ja som to nemyslela tak ze hladam kvoli vytrhnutiu mojej osmicky. Ale ci vobec na Slovensku niekde osetruju zub mudrosti. Ja to uz chvalabohu nepotrebujem.
@nelca84 zubne pohotovosti aspon tie co poznam su sukromne, kludne ti naplanuju aj extrakcie 8micky, ale zaplatis si vsetko. Funguju ako bezne ambulancie tj.maju svojich pacientov ale beru aj ludi z ulice. Prides, pockas, niekedy hodku niekedy 3-4hodiny, vysetria, urobia hned aj rtg a navrhnu riesenie. Ja som tam skoncila cez sviatky, po sviatkoch som mala termin u mojho zubara na extrakciu, ale v piatok ma ta 8micka zacala sialene boliet, tri dni by som v tych bolestiach nedala. Prvy krat som vobec isla na zub. pohotovost s malou dusou ze co tam urobia, nikto tam nebol a o hodinu som uz mala zub von. Plus druhy den kontrola (to bola nedela). Ale teda nejakych 200€ ma to stalo. Vsetci velmi mili, profici, super pristup.
@anonym_708380 Mne vythol tri osmicky moj zubar a nie je zubny chirurg.
@anonym_autor tak urobil ukon na ktory nema atestaciu
@anonym_autor tak urobil ukon na ktory nema atestaciu
@anonym_708380 aj mne moja zubárka už vytrhla 3 osmičky, bez problému.
@anonym_708380 aj mne moja zubárka už vytrhla 3 osmičky, bez problému.
@bielasovicka a? Stale plati ze nato musi mat atestaciu zo zubnej chirurgie. Aj moj zubar ma atestaciu zo zubnej chirurgie a zaroven posledne 3 roky robi na ambulancii prveho kontaktu. Ale drviva vacsina zubarov na beznych pohotovostiach a ambulanciach tu atestaciu nemaju.
@anonym_autor ano v BA, uplne v pohode, urobili rtg, upozornili ma ze to bude komplikovana extrakcia, chirurgicky vybrali, dali 1 ci 2 stehy a druhy den mi este urobili kontrolu.
Tusim bolimazub sa to vola.
@anonym_59e6a2 ďakujem

Osmicku moze vytrhnut len zubny chirurg nie bezny zubar. Takze na kazdej pohotovosti vytrhnu kde maju stomatochirurgiu. A je uplne jedno, ci je vyrastena alebo nie jednoducho to tak je, ze bezny zubar nato nema atestaciu a nemoze robit ten ukon.