Externé štúdium na TnUAD. Ako to funguje?
Dnes o 11:52
Ahojte,
podala som si prihlášku na externé (kombinované) štúdium na TnUAD na školský rok 2026/2027 a chcela by som sa opýtať, či je tu niekto, kto tam študuje alebo študoval a vedel by mi priblížiť, ako štúdium funguje v praxi.
Zaujíma ma hlavne ako často je potrebné byť fyzicky na seminároch alebo blokovej výučbe, či je možné väčšinu štúdia absolvovať online a prísť do školy osobne len na skúšky, prípadne 1–2× za semester.
Žijem a pracujem v Nemecku, preto si potrebujem dopredu naplánovať cesty na Slovensko.
Ďakujem veľmi pekne za každú skúsenosť alebo radu 🙂
Ako často mate školu? Každý víkend, alebo len niekoľko dni v mesiaci? Mám obavy, či by som to časovo a finančne zvladla, preto by som chcela mať čo najbližšiu predstavu

Ahoj, ja studujem sice na UCM, ale tiez tymto stylom. U nas je to tak, ze drviva vacsina je online a akurat seminare su zvacsa prezencne (take je pravidlo) - ale tu zavisi vzdy od vyucujuceho, nie kazdy to chce prezencne. Co sa tyka skusok, opat je vacsina online, az na par vynimiek, tu stale zavisi od vyucujuceho - ma pravo si vybrat ako to chce ten ktory rok. Preto ti to pisem, lebo to, ze minuly rok mal isty vyucujuci vsetko online, neznamena, ze to takto bude aj toho roku - menia preferencie a maju na to plne pravo - ak chcu, kludne si mozu dat vsetko povinne prezencne a obcas sa to aj deje. Cize radsej sa na to nespoliehat na 100%. U nas mame baby, ktore ziju v zahranici a chodia podla potreby - ale mali sme doteraz fakt stastie a 90% vyucby aj skusok bolo online.