Mám dávať deťom krill olej a kokosový olej?

martinkaha
30. jún 2014

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať,či vhodné dopĺňať stravu detí o krill olej a kokosový olej. Ak áno, od akého veku?

michaelamilan
30. jún 2014

Ja dávam malému kokosový olej cca od 14tich mesiacov, teda odvtedy čo som ho začala používať ja v domácnosti a od prvých príkrmov som mu dávala do jedla kvapku olivového oleja......kokosový určite neublíži, je zdravý, ten druhý nepoznám......No od kedy je vhodný netuším.

miriam_nutrilon
30. jún 2014

Dobry den, omega-3 krillovy olej obsahuje sice velke mnozstvo prospěšných omega mastnych kyselin, ale predovsetkym alergen oleja z korovcov, preto ho urcite neodporucam malym detom a detom s alergiami. Co sa tyka bio kokosového oleja, ci panenského olivového, tekvicoveho oleja, tie mozete detom v malom mnozstve do stravy pokojne pridat (uz s prvymi zeleninovo-masovymi prikrmami), pravdaze s mierou (najma co sa tyka kokosového, kedze obsahuje vysoke mnozstvo nasytenych mastnych kyselin). Su velmi prospesne, obsahuju pestru paletu vitaminov a mineralov ako su vitamin A, B, C, D, E, draslík, fosfor, horčík, vápnik, železo, meď, mangán, selén, zinok a dolezite omega mastne kyseliny. Prajem vam este pekny den!

bianca
30. jún 2014

ja sa divim ze zijem a i cele generacie pred nami ze prezili bez kokosoveho oleja.Hlava mi nebere ako sa po vsetkom opicite zeny.Nase mamy ani netusili ze jestvuje kokosovy olej a nemali s tym najmensi problem

pribinak
30. jún 2014

Krillovy olej kupujem pre svoj drobizg kazdy den, tak ako chleba a rozky, je firma nutrilon odkazana na takuto reklamu?

simca06022011
30. jún 2014

Všetko s mierou, pridavala by som do jedla olivovy olej a nie kokosovy, kokosovy je sice "zdravsi" ale ako ostatne oleje, je to iba olej. Nepridava sa do stravy, iba sa nim nahradza bezny olej (napr. ten na vyprazanie atd, ja ho zvykem pridat do kolacov niekedy miesto tuku co tam davaju). A ako pisali z "nutrilonu", naozaj obsahuje vela nasytenych mastnych kyselin a teda netreba to prehanata ani s nim. Neviem na co by som pridavala Krillovy olej.. ale celkovo... vacsieme dietatu by som nepridavala uz nic extra, ak jedava pestru stravu a ma v nej vsetko co treba.. na co? Vacsim detom sa jedlo upravuje ako velkym a teda uz nie same kasicky a pyre, ja si tiez nelejem olej do stravy... vy ano? 🙂 Dietatu co z vie zjest orechy/mak, by som miesto oleja pridala prave tie... ci uz do stravy mlete, alebo iba tak...

tenerifka
30. jún 2014

Neviem co je krill olej(v zivote som to nepocula), a kokosovy olej som objavila len nedavno, a pouzivam ho velmi malo(na obcasne smazenie-raz do mesiaca-a pre mna namiesto kremu na noc na tvar a krk 😀 ). Detom aj nam odjakziva pripravujem jedlo na extra panenskom olivovom oleji, ked boli male a jedlo som im len varila, pridavala som lyzicu olivoveho olej priamo do jedla-od 5-ich mesiacov. Takisto nesuhlasim s tvrdenim, ze nase mamy nepoznali nic z toho a vychovali nas......moja andaluzska svokra zasa nepoznala iny ako olivoy olej....je to o rozhlade a schopnosti vybrat si z tej-ktorej kultury ten pomyselny zlaty stred. Najdolezitejsia je podla mna pestrost v stravovani, striedmost a vyber kvality (nie kvantity)

lencika
30. jún 2014

ten vyraz ze krill olej pocujem prvykrat teda aj ja,ale ten kokosovy som zacala aj ja pouzivat nepouzivam ho denne ale sem tam ho niekde pridem, nevidim dovod ze by to deti nemohli moja ma 3 roky a v pohode to v jedle zje a nevidim ani alergiu ani nic podobne tomu

slunce3
30. jún 2014

Krill 😀. To pouzivame na vyrobu boilies pre ryby 😀... (to len na margokrillu) inac si myslim ze je zbutocne davat krill,ked je dostupny klasicky ryby olej... kokosovy davam malej len preto ze jej chuti, pol na pol s grnkom na lyzicu,lepsie sa jej kadi 😉 ja ho pouzivam aj pupalkovy ale malej pupalku nedavam. To nieje pre deti. Na rany ano ale vnutorne nie

lenocka77
30. jún 2014

Kokosový olej je súčasťou mojej kuchyne a neviem si predstaviť ako som mohla bez neho žiť. Používam ho všade 🙂

jaron
1. júl 2014

Krill olej nepoznám, takže neviem (iba zbežne som pozrel, že je to nejaký výživový doplnok, ale asi nie nevyhnutný)

kokosový olej by som skôr nedával, je to jeden z najbohatších zdrojov nasýtených tukov, predpokladám, že budeš používať mlieko alebo mliečne výrobky, mäso pripadne vajcia - nasýtený tuk z týchto zdrojov bohato stačí (skôr je ešte na mieste určitá striedmosť)

Ak olej, tak skôr za studena lisovaný
- olivový (prevažujú mono-nenasýtené tuky, ktoré môžu podľa WHO tvoriť najväčší podiel tuku pre deti),
- repkový olej (má relatívne vyvážené rozloženie tukov - prevažujú znova mono-, ale má relatívne aj viac poly-nenasýtených tukov, ktoré sú pre deti esenciálne - čiže nenahraditeľné - a z nich tvoria určitú časť aj omega 3 mastné kyseliny dôležité pre zdravý vývoj mozgu, nervového systému a pod. u detí)
- trochu ľanového oleja (má vysoký obsah Omega 3 mastných kyselín, sú trochu iného druhu ako v rybách, ale organizmus si ich dokáže premeniť na potrebný druh)
- prípadne iné kvalitné rastlinné oleje (tekvicový, sezamový...)