icon

Viete, čo je Nutrimama Profutura?

miriam_nutrilon
15. jún 2015

Nutrimama Profutura sú unikátne výrobky (mliečny nápoj a cereálne tyčinky) určené dojčiacim mamičkám. Boli navrhnuté tak, aby spĺňali dodatočné výživové nároky v období dojčenia, kedy strava mamičiek nebýva optimálna. Jedna porcia denne zabezpečí 10 kľúčových živín pre matku aj dieťa. Viete, ktoré živiny sú pre oboch práve tie kľúčové?

---

Prečítajte si recenzie našich mamičiek na tyčinky Nutrimama Profutura tu: https://www.modrykonik.sk/forum/modry-konik-testuje/vase-skusenosti-s-nutrimama-profutura/

Viete, čo je Nutrimama Profutura?Viete, čo je Nutrimama Profutura?Viete, čo je Nutrimama Profutura?
Strana
z2
sirep
15. jún 2015

Neviem, či som postrehla práve tento výrobok, alebo bol od iného výrobcu, ale keďže niekedy mám strašný zhon, v obchodoch stíham kupovať len najnutnejšie veci a musím pri tom stíhať rýchlostné limity v nakupovaní, tak som nemala moc čas poobzerať, prečítať, a následne kúpiť. I keď už raz bol úmysel, keďže som mala zľavový kupón na podobný výrobok, ibaže prišiel čas nákupu v drogérii, deti boli už nervózne, upišťané, a zase som len ten rýchlostný limit musela splniť s najnutnejšími vecami v košíku a fujazdiť domov. Takže skutek utekl. Ale ako mamička, ktorá svoje dvojičky kojí už takmer rok verím, že takéto výrobky majú svoj význam. Keďže kojenie vyčerpáva organizmus od živín a všetkých plnohodnotných látok, a to nehovorím o kojení dvoch detí, tak určite treba dopĺňať v strave takéto látky. Ak je mamička fit, a nemá problém, môže dieťa kojiť aj kým pôjde do školy. Ale ak má zdravotné problémy, ktoré sú spôsobené čiastočne aj kojením a môže sa vyhnúť konzumácii liekov, ktoré so sebou prinášajú vedľajšie účinky, resp. vyhnúť sa infúziám, tak takéto výživové doplnky uznávam. Viem o čom hovorím. Ibaže by mala byť možnosť zakúpiť si ich internetovým nákupom, pretože nejaké chodenie po obchodoch mi naozaj nehrozí. Jediné, čo mi chýba ku šťastiu je, aby niekto konečne vymyslel instantný spánok, stačilo by, keby sa dal zaliať horúcou vodou asi tak 3x denne piť, lebo naozaj neviem kedy dospím posledný rok svojho života.

miriam_nutrilon
autor
16. jún 2015

Pekne rano, mamicky. Dakujem vam za vsetky vase prispevky do nasej temy a tesim sa na dalsie🙂

miriam_nutrilon
autor
16. jún 2015

@tatikat Dobry den mila tatikat, zatial mame mliecny napoj v predaji len kratky cas. Ale ked budeme mat v najblizsiu dobu dalsie odozvy od mamiciek, ktore by privitali aj ine nove prichute, tak sa nad tym urcite zamyslime a za nejaky cas sa možno objavia aj dalsie chutne prichute Nutrimamy a urcite sa o nich včas dozviete🙂. Majte sa pekne!

miriam_nutrilon
autor
16. jún 2015

@sirep Mila sirep, dakujem za vas mily a uprimny prispevok. Toto nahananie po obchode poznam aj z osobnej skusenosti, ked som bola profesionalnou mamickou a viem ake to je, ked mate ustriehnut dvoch nezbednikov, ktori su uz po chvilke nespokojni a k tomu este premyslat, co ste to vlastne chceli nakupit🙂 Slovne spojenie rychlostny limit je vystihujuce 🙂 . Dakujem aj za vas názor ohladom kojenie vasich dvojiciek a s tym suvisiacu aj zvysenu potrebu niektorych zivin. Potesim vas, Nutrimamu napoj aj tyčinky si mozete pohodlne kupit aj cez nas internetovy obchod www.hravo-zdravo.sk. Zial, s tym instantnym spankom vam asi nedokazem pomoct 🙂, ale ak sa raz opat vratim k biologickému vyskumu, ktoremu som sa niekolko rokov venovala, tak sa budem sustredit aj na tuto oblast vyskumu a ked sa mi recept na istantny spanok podari najst, urcite vam napisem🙂

duratlicka
16. jún 2015

Co matka usetri za umele mlieko pre dieta,nech da za umele mlieko pre seba.Dobra taktika.Na toto vam neskocim.

miriam_nutrilon
autor
16. jún 2015

@tatikat Pekny den . Je nam luto, ale zatial mame v ponuke len v prichuti vanilka. A o aku prichut by bol zaujem ? 🙂

miriam_nutrilon
autor
16. jún 2015

Mile mamicky. Dnes sa s vami lucim, dakujem za prisevky a prajem este pekny zvysok dna 🙂

tatikat
16. jún 2015

@miriam_nutrilon Tak prijala by som napríklad príchuť čokoláda alebo jahoda či banán, aby to nebola stále iba jedná chuť.

sirep
16. jún 2015

Tá adresa na internetový obchod sa mi bude hodiť. Ďakujem.

A držím Vás za slovo, že keď sa začnete venovať biologickému výskumu, a vymyslíte instantný spánok, že dáte vedieť. Kľudne sa ponúkam aj na experimentálnu fázu. 🙂 Niekedy je to fakt čisté zúfalstvo s tým nedostatkom spánku.

P.S. Prečo je to práve mliečny nápoj? Mlieko znižuje vstrebávanie železa do krvi. Pri detských mliečkach to tak býva, ale detičky majú v metabolizme všeličo inak ako dospelí. Prečo to nie je nemliečny nápoj? Je tento nápoj vhodný aj pre ľudí so zníženou toleranciou laktózy? Mnohým dospelým ľuďom mlieko síce neškodí, ale ho proste nemajú radi, tak ho nepíjú... V obchodoch sú samé mliečne nápoje, čo keby už niekto vymyslel aj nemliečny nápoj?

sisaka
16. jún 2015

@miriam_nutrilon dufam, ze ludia, co kupuju tieto vyrobky su dostatocne gramotni na to, aby si precitali aj informacie o zlozeni. Pisali ste, ze obsah sacharidov je v napojoch a tycinkach optimalny. Dovolte mi zasmiat sa, na etikete je pre cerealne tycinky napisane 24 g cukru na 100g tycinky to jest stvrtina je cisty cukor (obsah sacharidov 69 g ! na 100 g vyrobku), co sa tyka napoja, tam je 15 g cukru na 200 mL hotoveho napoja. Preboha, ved to je cela polievkova lyzica cukru v ani nie plnej salke. Ako toto mozete nazvat optimalnym 😝

miriam_nutrilon
autor
17. jún 2015

@sirep Mila sirep, budem na vas v ramci experimentalnej fazy testovania mysliet🙂 Dakujem za vas tip, co sa tyka aj nemliecneho druhu napoja, urcite sa nad tym zamyslime a mozno sa v buducnosti dockate 🙂 Mliecna zlozka v napoji predstavuje, okrem ineho, aj zdroj srvatkovych proteinov, v ramci ktorych su obsiahnute aj esencialne aminokyseliny, ktore si organizmus nedokaze vytvarat sam. Preto je vhodne ich dodavat. V mliecnom napoji su navyse obsiahnute vitaminy B12, vitamin C a kyselina listova, ktore naopak podporuju vstrebavanie zeleza do organizmu. Pre mamicky, ktore trpia intoleranciou laktozy, su vhodnejsie cerealne tyčinky, kedze v mliecnom napoji je laktoza obsiahnuta. Prajem vam este pekny den!

miriam_nutrilon
autor
17. jún 2015

@tatikat Dakujem za vas tip. Urcite sa nad novymi prichutami zamyslime🙂 Prajem vam este pekny den!

jajamalka
17. jún 2015

@miriam_nutrilon mohli by ste sa prosím vyjadriť k tomu, čo písala @sisaka ? Celkom ma to zaujíma. Vďaka

miriam_nutrilon
autor
18. jún 2015

@sisaka Mila sisaka, dakujeme za vas názor, avšak rada vam niektore veci osvetlim. Pojem sacharidy zahrna mono, oligo a polysacharidy, medzi ktore patri nielen glukoza, ale aj ovocne cukry-fruktoza a mliecny cukor-laktoza. Ako aj cenna vláknina-galaktooligosacharidy, ktora predstavuje dolezite prebiotikum. Je to zivna poda pre prospesne probioticke bakterie. V nasich vyrobkoch su obsiahnute viacere druhy sacharidov, aj ovocne, mliecne, aj prebioticka vláknina, ktore pre organizmus predstavuju hlavny zdroj energie a pozitivne posobia aj na travenie(rozpustna vláknina) a ich nedostatok sa moze prejavit často aj unavou, malatnostou, poruchami koncentracie. Podla poslednych vysledkov studii stravy dojciacich mamiciek vyplynulo, ze ich prijem energie je nedostatocny, ovela nižší ako sa odporuca. Mamicky sa v strave často obmedzuju alebo popri dojceni a starostlivosti o babatko nestihaju jest a dosledkom je prave nizky prijem energie, sacharidov, omega mastnych kyselin, vlakniny a často aj unava sposobene nedostatocnym prijmom viacerych vitaminov a mineralov(vapnik, zelezo). Nutrimama vsetky tieto dolezite latky obsahuje a ako doplnok k pestrej strave pomoze zaistit klucove ziviny, ktore v strave dojciach mamiciek často chybaju. Prajem vam pekny den!

sisaka
18. jún 2015

@miriam_nutrilon prave preto som uviedla mnozstvo CUKRU, nie sacharidov. Myslim si, ze nasa strava obsahuje tych sacharidov a zvlast CUKRU až priveľa, zahanat únavu cukrom mi príde ako nepremyslene, veľmi krátkodobé a hlavne nezdravé riešenie. Každý nech si vytvorí svoj názor a rozhodne sa, ci potrebuje zvyšovať už aj tak vysoký príjem cukrov.

veronicka7
18. jún 2015

@miriam_nutrilon Predvcerom som si kupila vanilkovy napoj Nutrimama, trocha ma sklamala jeho vanilkova chut, v ktorej je vyrazne citit rybi olej, ktory je v jeho zlozeni.

Strana
z2