icon

Ako plánujete rodinný rozpočet?

daska_tesco
8. sep 2015

Určite súhlasíte, že rodinka je vlastne malá firma, ktorú treba denne riadiť. Ako to robíte vy? Presne plánujete aj výdavky na rodinné nákupy? S donáškovou službou Tesco Potraviny domov máte nákupy pre domácnosť pod kontrolou – počas celého nákupu vidíte orientačnú cenu na obrazovke a nemusíte odolávať rôznym sladkým nástrahám pri čakaní pri pokladni 🙂
Podeľte sa o vaše skúsenosti s plánovaním výdavkom pre rodinku a domácnosť a jednu z vás zajtra ráno odmeníme 15 eurovým kupónom na nákup tovaru cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov 🙂

Ako plánujete rodinný rozpočet?
isabella22
8. sep 2015

@lucka1987 presne ako pises....my denne nechame 10 az 20 eur v obchode....to 16 eur neuveritelne.....a zas neviem si denno denne predstavit jest rano len vlocky ci kolace.....

17alexis
8. sep 2015

@libka1 ja zvyknem do vločiek pridať hrsť slnečnicových semien, hrsť kokosu, trošku sušeného ovocia, inokedy tam dám niečo úplne iné, minule som tam dala iba čerstvé slivky a trochu škorice...občas beriem aj do práce a to sa idú kolegyne zabiť za tým. 😀

17alexis
8. sep 2015

@isabella22 nepísala som, že sa jedia denne, ale že mne by kľudne stačili len tie. 🙂

17alexis
8. sep 2015

@maaaaaaaria7 základ sú vločky so zrelými, resp. prezretými banánmi, vtedy to už nemusíš sladiť a do toho si už dáš čo chceš. Banány rozpučíš vidličkou alebo rozmixuješ a to ti drží pokope celú masu. Vločky najprv premyjem vodou a dobre ju z nich "vytlačím".

lucka1987
8. sep 2015

@17alexis inak nieco podobne som robila a dala zapiect a chutilo to nejako ako musly.. tiez susene hrozienky, popucene babany, rozne susene ovocie... je to vlemi zdrave a vyzivne...

jonki
8. sep 2015

@17alexis a teda 16€/tyzdenne na domacnost alebo na osobu? a je v tom zaratana aj strava tych co sa nestravuju doma...manzel praca, eventuelne deti skolka?

monickapd
8. sep 2015

A susene ovocie je take lacné, ze sa to zmestí do rozpoctu? Ved to su malé balenia...na jeden krat by som to dala ja do kolacikov..

isabella22
8. sep 2015

@17alexis no ved prave a este denne ich jest?to nemas potom moc pestru stravu.?a.ja si zas doprajem 😀

17alexis
8. sep 2015

@jonki domácnosť. Sú to výdavky na stravu v domácnosti, varím vždy doma. Mimo domácnosti sa stravujeme počas výletov. V bežné dni a víkendy je len domáca strava.

isabella22
8. sep 2015

Neni nad dobru klobasu a slaninu 😀 mnam 😀

monickapd
8. sep 2015

@17alexis kolko máte detí prosim Vas?

17alexis
8. sep 2015

@monickapd na jedenkrát nie, lebo ja dávam tak hrsť, aj to už je sladké...teraz sú napr brusnice v akcii za 1,30€. To postačí tak na 4 - 5 použití, hrozienka to isté, kokos mám ešte lacnejší a tiež ho netreba veľa, takže dá sa aj to kúpiť a použiť s rozumom. Ak chcem zvýrazniť chuť, pridám škoricu. To sú prípady, o ktorých som písala vyššie, že mi navýšia rozpočet o 3-4 € lebo to kúpim tak možno raz za mesiac...slnečnicu dokonca raz za dva mesiace, tej tam tiež veľa netreba.

monickapd
8. sep 2015

Jedno vrecko na štyri použitia? 😨

jonki
8. sep 2015

@17alexis oki a teda kolko stravnikov to je-domacnost...neratajme deti pod rok? Inak pravdu povediac ak by si napisala na osobu tak uverim ale myslim ze nieco unika.....
Ja si rozpocet strazim v zmysle kontroly vydavkov-inak na kvalite jedla nesetrim...mame vela domacich zdrojov, vajicka, zeleninu kupujem minimalne. Je pravda ze ulietavame na kvalitnych syroch, obcas donaska alebo restauracia...ale aj ked odratam tie nase ulety...tak prosto mi to rpide trosku nerealne. Polkila vlociek pod 40 centov sotva najdes, banany hoci prezrety dopredaj za rovnaku sumu, med domaci ak kupujes kvalitny tak neverim ze sa da kupit pod 4€/kilo...

isabella22
8. sep 2015

@jonki mne to pride tiez nerealne.....ved dnes sme kupili mlieko kolac chleba cukor citrony 2 jogurty a 8 eur fuc...

monickapd
8. sep 2015

Suhlasim baby...tiez sa snazim neminat na extra "hluposti", ale co je málo, je málo...za 16e tyzdenne sa sotva uživí jeden človek...chlapa vločky nenasytia...ani deti to nechcú jest stále..

17alexis
8. sep 2015

@monickapd áno, lebo to sú 200g balenia, vždy tieto srandy kupujem v Lidli.

@jonki dve osoby. Minule mi kolegyňa povedala, že bude chodiť nakupovať so mnou, nech ju to naučím. 😀

monickapd
8. sep 2015

Čiže nemáte deti...tak pokial ste obaja vlockove typy, tak dobre no... 🤐

isabella22
8. sep 2015

Ja by som asi za 16 eur tyzdenne zahynula 😀 sice poznam taku osobu jednu rano si do roboty kupovala 2 hole rozky obed mal v praci za 0,70 centov co sa nahltal obcas mal ovocie z domu a na vecer si bral polievku do pohara z prace cize baby....DA SA TO 😀 😀

17alexis
8. sep 2015

@isabella22 tak to ste kúpili buď nejaký drahší koláč - zrejme z cukrárne alebo okrem spomínaného ešte niečo, keď 8€.

isabella22
8. sep 2015

@17alexis mlieko euro kolac euro citrony 2 eura chleba euro jogurty 2 eura a uz mas....plus minus 8 eur...a ano este syr

jonki
8. sep 2015

mne rodinny rozpocet navysuju oslavy...sme 4 oslavuejme narodky meniny (cize to je 8x rocne plus Vianoce, Velka noc), vzdy volame minimalne 5 ludi plus my...ak aj surodencov s partnermi tak to je dasich pomaly 9 ludi...cize to mesacny vydaj navysi...aj ked pre mna su tot ake mile vydavky. Ale aj ked toto vsetko odratam a aj ked dcerkinu skolku odratam tak 16€ na tyzden len za jedlo...no neviem. Muz si berie z domu varene tak na 80%,10% si kupuje a 10% je v ramci ich firemnych obedov. Zemiaky som naposledy kupila pred dvoma rokmi ked sme boli chori a zabudli sme si vziat od nasich, 10 kil cukru mi vydrzi viac ako rok...to je aj vratane zavarania ovocia a zeleniny, chlebik si peciem, nakupujem v akciach vo vacsich mnozstvach. Ok kupime aj filet lososa dvojkilovy raz za cas a narobim si porcie, pijeme kavu/presso lavazza v akcii z metra za nejakych 13€/kilo cize to vychadza skoro lepsie ako popradska mleta (kilo je cca na 130 davok kavy) no ked to vsetko zratam tak na 200 mesacne sa bez tych oslav a restauracii da v pohode udrzat....ale menej no neviem. (a to este vajicka, zelenina, kralik, sliepka zdarma)

isabella22
8. sep 2015

@17alexis a neviem si predstavit setrit na jedle na cokolvek inom by som setrila len nikdy nie na strave....to mam zasadu....aspon v tomto si dopraje m...znackove veci nekupujem no jedla si doprajem

ifkael
8. sep 2015

no ja neviem...kolko sa daju jest vlockove kolace? pre vsetkych clenov rodiny? jete aj nieco ine? 16€ na tyzden je nerealne.
@17alexis

ifkael
8. sep 2015

tak dve osoby.. uz som sa docitala. dospele?
No moj chlap by zahynul po dvoch dnoch.

17alexis
8. sep 2015

@isabella22 na jedle si neviem predstaviť šetriť ani ja, lebo rada jem, ja som reagovala na zadanú temu, ako mám nastavený rozpočet. Takže ho mám tak, že nakupujem podľa akcií, následne podľa toho zostavím jedálniček, čo je fajn, lebo nemusím myslieť na to, čo zas uvarím zajtra a tým pádom neminiem na to isté zbytočne viac. Do toho nerátam sviatky, lebo to sú výnimočné situácie, ale taký bežný týždeň to mám takto a spadá tam len strava - čiže nie drogéria ani čistiace potreby.

simona157
8. sep 2015

Mlieko sa da kupit aj lacnejsie ako euro, citrony tiez a za 2 jogurty 2 eura , to sa da kupit aj 5 jogurtov za 2 eura ... tym nechcem nic na vas samozrejme, len tu teraz vidno, ze ked niekto ide za kontretnymi znackami a vecami ktore ma proste rad aj ked su drahsie tak kupi... A niekto zas nakupuje veci v akcii, jeden tyzden su to banovecke a druhy zas zvolensky... Takze pre 2 osoby 16eur je v pohode, niesu asi velmi narocni a ked jedi aj 3 dni navareny obed tak preco nie 🙂

isabella22
8. sep 2015

@17alexis a pokial to mate take zauzivane super 🙂 mozno sa to fakt da....len pre nas ostatne sa to zda nerealne

17alexis
8. sep 2015

@ifkael tie koláče sú tak 2 dni, zväčša ich jem ja lebo to proste zbožňujem. Potom robím nátierky, jedlá z vajíčok, šunka, párky...ako kedy. Zmestiť sa však viem pekne, nemám s tým problém.