icon

Hľadám ubytovanie pre študentov v Eindhovene?

viviensenajovaa
25. júl 2026

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či náhodou neviete o nejakom voľnom ubytovaní pre študentov v Eindhovene. Kamarátka si už dlhšie hľadá bývanie, no veľa prenajímateľov sa jej vôbec neozvalo alebo si vybrali niekoho iného. A bolo by mi ľúto keby kvôli tomu nemohla nastúpiť na štúdium v Holandsku. Ak by ste vedeli o niečom voľnom alebo mali akúkoľvek radu či odporúčanie, budem vám veľmi vďačná. Ďakujem! 😊

simsalabim
25. júl 2026

@viviensenajovaa drzim palce, dcerina kamaratka sa kvoli tomu rozhodla nakoniec studovat v Brne. Nedokazala si v Holandsku najst ubytovanie, vraj hlavne vo vacsich mestach to je v poslednej dobe nemozne.

guudy
25. júl 2026

@viviensenajovaa ahoj, mam jedno uz dostudovane a jedno nastupujuce dieta v NL (nie Eindhoven). Zial, v tomto case uz ziadne ubytovanie nezozenie. To sa riesi na jar.
Jedine, co viem poradit v tejto situacii je, aby isla do lacneho hotela a hladala podnajom po zacati skolskeho roka. Bude menej zaujemcov a na obhliadky moze chodit osobne.

abbey1
25. júl 2026

@viviensenajovaa Ak ide do prvého ročníka, tak určite internát, ale to už je dávno po termíne. Zohnať pre nováčika podnájom je priam nemožné. Tak majú nastavene podmienky v podnájmoch.

lucik194
25. júl 2026

holandsko, no neskoro na ubytko.
tiez dvoch kamaratov deti viac ako mesiac spavali v dodavke .... proste nevedeli nic zohnat ☹️
zohnali v oktobri. ine mesto ako Eindhoven.

0silvia0
25. júl 2026

Dcera riesila internat v Groningene na jar. Teraz su uz internaty obsadene. Bacha na scamerov ohladom ubytovania, v holandsku je to caste. Skuste este fb skupiny studentov v zahranici vyhladat v Eindhovene, mozno niekto hlada spolubyvajuceho. Drzim palce, riesili sme toto iste ked nastupovala do prveho rocnika.

anonym_c00419
25. júl 2026

Na hladanie je uz naozaj neskoro. Nech skusi pohladat niekde mimo mesta odkial sa bude dobre dochadzat alebo mozno v nejakych studentskych skupinach z univerzity, mesta na FB jej niekto pomoze aspon docasne bude ako spolubyvajuca. Ale vlastne byvanie je nerealne v tomto case, ved uz je koniec jula. Pripadne docasne airbnb alebo hotel ale to finance bude riadna palka.

zuzana76
25. júl 2026

@viviensenajovaa a skusit hladat v nemecku v okoli aachenu? to je zhruba len hodinka autom do eindhovenu? neislo by to lahsie?

anonym_6715b2
25. júl 2026
@anonym_c00419

Na hladanie je uz naozaj neskoro. Nech skusi pohladat niekde mimo mesta odkial sa bude dobre dochadzat alebo mozno v nejakych studentskych skupinach z univerzity, mesta na FB jej niekto pomoze aspon docasne bude ako spolubyvajuca. Ale vlastne byvanie je nerealne v tomto case, ved uz je koniec jula. Pripadne docasne airbnb alebo hotel ale to finance bude riadna palka.

@zuzana76
@anonym_c00419 vlaky su v holandsku ovela drahsie ako u nas, tam si treba vybavit studentsku zlavu, ktora je podmienena brigadou a tusim oficialnou zmluvou k studentskemu ubytovaniu. Inak vlaky stoja tolko, ze pre studenta by to bolo privela.

3009
25. júl 2026

@viviensenajovaa aj môj vnuk ide do1. ročníka v NL a ubytovanie riešili cez agentúru ešte v októbri min. roka a v januári už mali ubytovanie vyriešené. Toto je úplne neskoro.

guudy
25. júl 2026
@3009

@viviensenajovaa aj môj vnuk ide do1. ročníka v NL a ubytovanie riešili cez agentúru ešte v októbri min. roka a v januári už mali ubytovanie vyriešené. Toto je úplne neskoro.

@3009 jasne, lenze v oktobri este buduci student ani nevie, kam bude prijaty. Napr moja vedela, ze pojde do Delftu az v polovici aprila, kedy zverejnili vysledky prijimaciek skoly, kde maju numerus fixus. Skoly, kde sa prijimacky nerobia maju termin na podavanie prihlasok do tusim konca maja…

anonym_c00419
25. júl 2026
@anonym_6715b2

@zuzana76
@anonym_c00419 vlaky su v holandsku ovela drahsie ako u nas, tam si treba vybavit studentsku zlavu, ktora je podmienena brigadou a tusim oficialnou zmluvou k studentskemu ubytovaniu. Inak vlaky stoja tolko, ze pre studenta by to bolo privela.

@anonym_6715b2 preto pisem viac moznosti, nie len vlak ale myslim, ze bude vobec rada ak sa jej podari nieco najst aspon na prvych par mesiacov hocikde v dojazdovej vzdialenosti od skoly, kym sa nieco uvolni alebo spozna spoluziacky a mozno u niektorej sa bude dat pridat ako spolubyvajuca.

guudy
25. júl 2026
@anonym_c00419

@anonym_6715b2 preto pisem viac moznosti, nie len vlak ale myslim, ze bude vobec rada ak sa jej podari nieco najst aspon na prvych par mesiacov hocikde v dojazdovej vzdialenosti od skoly, kym sa nieco uvolni alebo spozna spoluziacky a mozno u niektorej sa bude dat pridat ako spolubyvajuca.

@anonym_c00419 suhlasim. Na jesen bude zaujemcov menej ako teraz. Aj viem o takych pripadoch, co prespavali 1-3 mes kadetade.

anonym_8450ff
25. júl 2026

@viviensenajovaa ale to mala mat už vybavené, keď sa tam hlásila na štúdium. Či? A nie teraz zháňať keď je už prijatá.

guudy
25. júl 2026
@anonym_8450ff

@viviensenajovaa ale to mala mat už vybavené, keď sa tam hlásila na štúdium. Či? A nie teraz zháňať keď je už prijatá.

@anonym_8450ff v Eindhovene su aj odbory, kde sa robia prijimacky a vysledky su zname v polovici aprila. Mozno sa tam dostala az na odvolanie a preto riesi teraz.
Takto ste vsetci mudri jak radio. Keby tie decka a ich rodicia vedeli, tak sa zaregistruju na portal, ktory sprostredkovava studentske ubytovanie. Lenze cakacka na ponuku ubytovania su cca 3 roky. Napr moja mladsia mala ohladom studia jasno uz davno a je tam registrovana necele 3 roky. Ale kolko je takych studentov???

viviensenajovaa
autor
25. júl 2026
@anonym_8450ff

@anonym_8450ff bohuzial sa dozvedela na konci júna až že ju zobrali keďže to riešila cez nejakú agentúru od vtedy neustála hľadá ubytovanie každý deň no nič sa zatiaľ nepodarilo

viviensenajovaa
autor
25. júl 2026
@anonym_c00419

@anonym_c00419 a jej priorita bola škola na Slovensku bolo nečakane že sa dostala do Holandska cez priateľov a agentúru

anonym_6715b2
25. júl 2026
@anonym_8450ff

@anonym_8450ff no urcite ked sa hlasila, dobra blbost. Moje decko muselo zaplatit vopred prvy a posledny mesiac ubytovania vopred, uz vidim rodicov, ktori platia tisice dopredu, ked ani nevedia, ze sa decko dostane a potom ak sa nedostane tak ziadat peniaze naspat

abbey1
25. júl 2026
@viviensenajovaa

@anonym_8450ff bohuzial sa dozvedela na konci júna až že ju zobrali keďže to riešila cez nejakú agentúru od vtedy neustála hľadá ubytovanie každý deň no nič sa zatiaľ nepodarilo

@viviensenajovaa V Holandsku decká vedeli, že sú prijaté už niekedy v apríli. V júni sa už pridelovali internáty.

abbey1
25. júl 2026
@viviensenajovaa

@anonym_c00419 a jej priorita bola škola na Slovensku bolo nečakane že sa dostala do Holandska cez priateľov a agentúru

@viviensenajovaa A vie, do čoho ide po finančnej stránke? Štúdium i ubytovanie je tam brutálne drahé.

guudy
25. júl 2026
@abbey1

@viviensenajovaa V Holandsku decká vedeli, že sú prijaté už niekedy v apríli. V júni sa už pridelovali internáty.

@abbey1 nemusela to vediet, ak ju prijali na odvolanie….alebo ak si podavala prihlasku neskor…

abbey1
25. júl 2026
@guudy

@abbey1 nemusela to vediet, ak ju prijali na odvolanie….alebo ak si podavala prihlasku neskor…

@guudy To mi je jasné. Lenže toto všetko by si každý študent mal zisti vopred a tak byť pripravený to riešiť. To nie je VŠ v susednej dedine. Každý rok mám študentov, ktorí idú na VŠ do zahraničia a sú to mesiace prípravy presne kvôli týmto veciam. Tam sa ťažko v lete zobudiť

guudy
25. júl 2026
@abbey1

@guudy To mi je jasné. Lenže toto všetko by si každý študent mal zisti vopred a tak byť pripravený to riešiť. To nie je VŠ v susednej dedine. Každý rok mám študentov, ktorí idú na VŠ do zahraničia a sú to mesiace prípravy presne kvôli týmto veciam. Tam sa ťažko v lete zobudiť

@abbey1 ved jasne, ze v auguste nic nevybavi. Ale taktiez to nemusi znamenat, ze mohla ovela viac ovplyvnit situaciu, v ktorej sa nachadza 🙂
My sme napr po prvom roku starsej na intraku kupili byt. Lebo aj ked bola na mieste a hladala ubytko od jari, tak sa nepodarilo…
To je uz niekolko rokov dozadu, povodne sme mali tiez naivnu predstavu, ze postaci dostatocne navysit budget ;)
Nuz, kazdy raz riesi tuto situaciu prvykrat…

kiki68
26. júl 2026
@abbey1

@abbey1 ked az v juni vedeli vysledok, tak by nemala sancu na Studentsky domov, na zaklade coho by ju registrovali.

kiki68
26. júl 2026

Za mna riesit bud lacny hotel a predplatit cely mesiac alebo airbnb a v januari riesit intrak

guudy
26. júl 2026
@kiki68

Za mna riesit bud lacny hotel a predplatit cely mesiac alebo airbnb a v januari riesit intrak

@kiki68 na intrak uz druhaci narok nemaju 🙂
Neujde sa ani len vsetkym prvakom.
Takze ist do hotela/airbnb a zacat riesit komercny prenajom. Ako som to pisala vo svojom prvom prispevku.

3009
27. júl 2026

@viviensenajovaa skús na FB Eindhovene sú ponuky komerčné ako spolubývajúce aj do 400 eur alebo nech sa na FB spojí tam s nejakými študentami a určite hľadajú spolubývajúcu alebo poradia. Je tam aj veľa Slovákov. Pozerala som to na FB a dá sa nájsť nejaké ubytovanie.