icon

Je bezpečné nechávať peniaze v hotelovom trezore?

15. júl 2026

Hotelový trezor na izbe - nechávate tam doklady a peniaze?
Je to bezpečné?

tanikka
15. júl 2026

@anonym_autor áno, my si tam vždy odkladáme osobné veci, lepšie ako len tak pohodené v izbe alebo niekde v skrini

katkaseiner
15. júl 2026

Zavisi asi kde.. v rezortoch kam chodime cez cestovku tak ano, inde skor nie.. V podstate by sa ti tam nikto nemal dostat, ale pracovnici maju tieto moznosti, cize ja sa hlavne snazim nenosit vela veci so sebu a mat ich na tele.

biba_18
15. júl 2026

nie, každý trezor na izbe sa dá ľahko otvoriť
ak chceš mať niečo skutočne v trezore, odovzdaj to do hotelového trezoru na recepcii. kde to síce ide ľahko tiež, ale je pod dozorom

anonym_e2b640
15. júl 2026

@anonym_autor ano odkladam vzdy, penazenku, tablet...

kammik
15. júl 2026

@anonym_autor aj ja vacsinou odkladam ale raz sa nam stalo, ze trezor bol pokazeny, tak som to poschovavala kade tade :D

anonym_2e0d9a
15. júl 2026

áno, využívame trezor na izbe.

yellowunicorn
15. júl 2026

Nie, načo? Keby mi chceli zamestnanci niečo zobrať, tak z trezoru to zoberú rovnako ako z kufra.

brrunetkaa
15. júl 2026

Keď som videla ako ľahko nám zamestnanec otvoril trezor, do ktorého sme sa nevedeli dostať, tak v tom nevidím zmysel 😆

cyberk
15. júl 2026

Nie, nevyuzivame trezor, normalne mam vsetko v taske - kto chce, ukradne aj z trezora…

patrike
15. júl 2026

Na YT mas plno videii, ako taky smiesny "trezor" otvorit : magnetom, vesiakom, elektronicky ... Z hladiska prava hotel neruci za cennosti, ak tam trezor je a ty ho nepouzijes.

doux
15. júl 2026
@patrike

Na YT mas plno videii, ako taky smiesny "trezor" otvorit : magnetom, vesiakom, elektronicky ... Z hladiska prava hotel neruci za cennosti, ak tam trezor je a ty ho nepouzijes.

@patrike a ak trezor použijem, ale niekto ho otvorí, vykradne, znovu uzavrie a ja sa budem sťažovať a hotel bude tvrdiť, že neexistuje, že do trezora som si nič neuložila? 😀 nevyhádaš sa, kamery na izbe nemáš..

martinmmartin
15. júl 2026

Tam ide o poistenie. Ak mas poistenu kradez na cestach v ramci cestovneho poistenia a ukradnu ti cennost co nebola v trezore (hoc aj jednoduchom) tak sa nic vyplacat nebude. Detto hotel moze
mat svoju poistku iba na veci co su v tych trezoroch a ked nieco zmizne a nebolo to v trezore tak ta poslu do kelu uplne legalne a este budes platit na sk pokutu za strateny pas lebo si nedavala predpisany pozor na neho
Ak mas od miestnej policie doklad o kradezi tato pokuta s neplati a oni ti ten doköad nevystavia ak pas nebol v trezore ked trezor bol pritomny (tiez si tak bylepsuju statistiku ze maju menej kradezi)

simca06022011
15. júl 2026

v zivote som ho nepouzila, zvacsa dcera sa s tyn tabava a dava si tam tie svoje apple cennosti :D
peniaze - minimalne, ved vsade vlacim kartu, si drzim v penazenke a tu nosim so sebou predsa, telefon tiez. Prve co vyrabuje niekto sutie smiesne trezoriky v hoteloch :D oprinajhorsom ho hodi niekto pod rameno a odpochoduje s nim. V zivote mi nikto nic neukradol nikde, v ziadnom hotely. Cennosti na dovolenky nenosim, nevidim v tom zmysel, roky uz ani notebooky, a ten by sa tam ani nevosiel.

biba_18
15. júl 2026
@martinmmartin

Tam ide o poistenie. Ak mas poistenu kradez na cestach v ramci cestovneho poistenia a ukradnu ti cennost co nebola v trezore (hoc aj jednoduchom) tak sa nic vyplacat nebude. Detto hotel moze
mat svoju poistku iba na veci co su v tych trezoroch a ked nieco zmizne a nebolo to v trezore tak ta poslu do kelu uplne legalne a este budes platit na sk pokutu za strateny pas lebo si nedavala predpisany pozor na neho
Ak mas od miestnej policie doklad o kradezi tato pokuta s neplati a oni ti ten doköad nevystavia ak pas nebol v trezore ked trezor bol pritomny (tiez si tak bylepsuju statistiku ze maju menej kradezi)

@martinmmartin ako dokážeš že ukradnuté veci boli v trezore?

martinmmartin
15. júl 2026
@biba_18

@martinmmartin ako dokážeš že ukradnuté veci boli v trezore?

@biba_18 ze je trezor rozflakany a policia urobi o tom zaznam

biba_18
15. júl 2026
@martinmmartin

@biba_18 ze je trezor rozflakany a policia urobi o tom zaznam

@martinmmartin tie trezory sa dajú otvoriť úplne ľahko aj bez rozflákania práveže ...

martinmmartin
15. júl 2026
@biba_18

@martinmmartin tie trezory sa dajú otvoriť úplne ľahko aj bez rozflákania práveže ...

@biba_18 tak sa bude riesit hotel a bezpecnostna klasa trezorov resp policia musi urobit spravu ze ako bol otvoreny. Len tak , bez znicenoa niecoho v mechanizme to nepojde

biba_18
15. júl 2026
@martinmmartin

@biba_18 tak sa bude riesit hotel a bezpecnostna klasa trezorov resp policia musi urobit spravu ze ako bol otvoreny. Len tak , bez znicenoa niecoho v mechanizme to nepojde

@martinmmartin a veď dobre, ver tomu naďalej 😉

martinmmartin
15. júl 2026
@biba_18

@martinmmartin a veď dobre, ver tomu naďalej 😉

@biba_18 co myslis co sa
stane ak povies poistovni - mala som v hotelovom trezore sperky do opery a 5000euro a ukradli mi ich . Trezor otvorili a zavreli bez poskodenia....
poslu ta do kelu lebo nemas spravu z miestnej policie ze ako trezor je mozne otvorit bez akehokolvek zasahu

biba_18
15. júl 2026
@martinmmartin

@biba_18 co myslis co sa
stane ak povies poistovni - mala som v hotelovom trezore sperky do opery a 5000euro a ukradli mi ich . Trezor otvorili a zavreli bez poskodenia....
poslu ta do kelu lebo nemas spravu z miestnej policie ze ako trezor je mozne otvorit bez akehokolvek zasahu

@martinmmartin celkom nerozumiem, o čom sa bavíme. o cestovnom poistení? o poistení osobných vecí a dokladov? šperky do opery a 5 tisíc v hotovosti v trezore v izbe ti nepokrýva asi žiadne 😏

martinmmartin
15. júl 2026
@biba_18

@martinmmartin celkom nerozumiem, o čom sa bavíme. o cestovnom poistení? o poistení osobných vecí a dokladov? šperky do opery a 5 tisíc v hotovosti v trezore v izbe ti nepokrýva asi žiadne 😏

@biba_18 zasli sme daleko.....Hotelovy sejf sluzi hlavne na to aby ta hotel poslal prec ked zacnes rumazgat ze ti ukradli penazenku, gauc ti zozral pas a podobne. Maju oni zmluvu s poistovnami a security firmamai ze sa riesi iba obsah trezorov a tym padom maju pokoj s 90% rumazgancami ktorych mozu s dobrym svedomim vysadit na ulicu a neriesit ich ubytovanie kym im ambasada v Antamaribe posle novy pas

anonym_cfecf3
15. júl 2026

Nechávam si ich hocikde pohodené pravdu povediac. Trezor sme asi ešte nevyužili.😀🤷

anonym_62ef4d
15. júl 2026

@anonym_autor ja si myslím, že niekedy príležitosť robí zlodeja… cite ak je niečo len tak pohodlne, ľahšie dostane nohy. Že by niekto cielene hladal v trezoroch považujem za malo pravdepodobne. Preto trezor využívam a veci, ktoré považujem za cenné nemám len tak rozhodené.