Odúčanie od nočnej plienky

lulu_2323
25. aug 2017

Ahojte mamicky potrebujem poradit dcerka ma za mrsiac dva roky uz 2 tyzdne sme bez pliebky krasne cez den ziadna nehoda cikame kakame do serblika krasne sa pyta cez den aj ked ide spibkat vycika sa pred spankom potom az po spanku..horsie je to noci a neviem co urobit ma tvrdy spanok niekedy sa zobudi ze chce cikat vadsinou ale nie skusila som aj to ze ju zobudim napr o 12 ale to strasny plac ked aom ju polozila na serblik takze to vobec neprichadza do uvahy ked ju budim place krici nechce ako ju ale teda odnaucit od plienky? Alebo na noc jej ju mam este nechat?

bosoriak
25. aug 2017

@lulu_2323 nestresuj ju. Od nocnej plienky ju oducis, ked bude rano plienka sucha. Moja najstarsia mala plienku v noci do 4,5 roka. Skusala som vsetko, trapila som seba aj ju a jedine, co pomohlo, bol cas. Druha dcera uz to mala vyrazne jednoduchsie 🙂

Dieta sa same neskor nauci ze sa ma zobudit ked mu treba cikat.
Odporucam to nesilit.
Vela zdaru.

stankadu
25. aug 2017

treba vydržať, to príde samo, ked bude dieťa na to pripravené. Moje 2 baby mali plienky na noc skoro do 3 rokov. Ja som sa tiež obávala, že čo bude ked pôjdu do škôlky, ale vyriešilo tak nejak samo od seba.

nana1710
25. aug 2017

Určite nechať plienku, je ešte malinká všetko príde časom. U niekoho hneď pri dennom odplienkovani u niekoho za mesiac, rok aj dva... mám doma všetky prípady a nič sa s tým nedá robiť. Zbytočné to siliť a trápiť seba aj dieťa....

xevulax
25. aug 2017

Ja osobne nikdy nepochopim nocne vudebie deti aby sa vycikali. Ak je dieta zreke na noc bemat plienku, tak ju ma rano suchu. Starsej sim zrusila nocnu plienku ked rano mala sucho nejake 2 tyzdne a dvojky stale na noc pˇienku maju. Obcas sa zobudia v noci te im treba cikat, ake rano tam vzdy maju trochu aspon cvrknute. Nebudem ich stresovat nocnym budenim. V noci sa ma spat a nie x krat v noci vstavat. Netreba si z toho robit hlavu a stres a pocuvat ako sa niekomu dieta v roku odplienkovalo aj na noc a stredovat sa z toho. Kazde dieta ma svoj cas a vsetko pride ked na to bude spravny cas

yanni
25. aug 2017

Neries. Sleduj rano plienku. Ked bude mat dlhsi cas plienku rano suchu, skus jej nedat a uvidis. Nehody ale urcite este budu.
Nasa najmladsia ma teraz 2 roky a jeden mesiac a odplienkovana je od 19. mesiacov na den a posledne tri mesiace uz aj na noc. A bez stresov, Nikdy som deti neposadzala, netrenovala, odkukali si, pochopili same bez ucenia.
Treti mal plienku den aj noc do presne troch rokov, odplienkoval sa da sa povedat z hodiny na hodinu komplet. Bez stresov.
Copana napodobne, len hold ovela skor. Tiez mala uz dlho rano suchu plienku ale nechala som jeje ju v noci, kedze vela cestujeme a mala som strach, ze prave niekde v hoteli bude mat nehodu.
Ked plienky dosli, nove som nekupovala. A cuduj sa svete, stale vela cestujeme a nema nehody.
Nechaj tomu cas, kazde dieta je ine. A uz vobec ju v noci nebud. Ak sa sama nezobudi na cik, tak ju nechaj.

nellita
25. aug 2017

My máme 3 roky a stále ma v noci plienku,zatial to neriesim,daj tomu cas

lulu_2323
autor
26. aug 2017

Dakujem vam velmi pekne vsetkym za radu 🙂 ja som len mala strach z toho aby to nemala v hlavicke popletene ze cez den musi cikat do serblika a v novi moze do plienocky ale tak zatial nam to funguje cez den sme uplne bez plienocky bez nehody aj cez obedny spanok ale v noci mala asi tyzden suchu plienku tak som sa tesila lenze teraz je taka akasi trosku nachladnuta a bum rano plienocka uplne mokra co som nebola uz vobec zvyknuta ale mate pravdu dam tomu este cas ved hadam sama ukaze kedy je ten spravny cas dat dole plienku aj na noc dakujem 🙂