Ako často periete?
Ja každý deň výnimočné sa stane že vynechám sme štyria, koľko vydrží potom práčka pri takom praní?😂
Perieme každý deň, sme 4 a máme 8 kg práčku. Práčku večer naplníme a cez deň ako niesme doma načasujeme a perie. Potom už len prehodím do sušičky.
@anonym_autor Raz za týždeň v sobotu poperiem všetko, čiže aj také 3 práčky… My sme štyria. Nechápem, prečo periete všetci tak veľa… To ako periete po jednej veci? Ja osobne čakám, kým sa mi nazbierajú veci, dokým nemám plný bubon, čo zaberie čas, kým sa nazbiera plná práčka čiernych, bielych, farebných atď., atď.
@anonym_autor Raz za týždeň v sobotu poperiem všetko, čiže aj také 3 práčky… My sme štyria. Nechápem, prečo periete všetci tak veľa… To ako periete po jednej veci? Ja osobne čakám, kým sa mi nazbierajú veci, dokým nemám plný bubon, čo zaberie čas, kým sa nazbiera plná práčka čiernych, bielych, farebných atď., atď.
@xkarolina tiež nechápem čo sa dá toľko prať 😂😂😂😂😂
Periem denne,ak náhodou deň vynechám, musím na ďalší deň 2 práčky.Sme 2 dospelí,2 deti (6 a 8r)
@xkarolina tak záleží aj od veku detí, či športujete atď. Ja okrem farebných odlišností periem zvlášť uteráky/osušky/plachty do sauny, zvlášť utierky, zvlášť športové oblečenie. To sa nazbiera.
Ako treba, niekedy aj 3 dni nic a niekedy aj 2-3pracky za den pustim. Mame velku pracku, ale sme 5ti a nikdy nepriem poloprazdnu.
Každý deň, málokedy sa stane, že nie. Niekedy ide aj 4-5x za deň.
@thereisabear Mňa by fakt zaujímalo, "čo" perieš 5x denne?
@tiezjedna Plachty sú v saune, tak neklam👎
@mandarinka555 možno má doma saunu
@anonym_autor pradlo z bezneho tyzdna mam na 2 pracky, pomimo na striedacku uteraky, deky, postelna bielizen, narazovo, ked prideme z vikendu domov. Netusim, aku velku mas pracku a co vies 4-5x denne prat a kolko das za pracie prostriedky.
@thereisabear Mňa by fakt zaujímalo, "čo" perieš 5x denne?
@mandarinka555 písala som to vyššie, posteľné prádlo sú dve práčky týždenne, 1 uteráky, 1 biele, cca 4x do týždňa farebné veci (áno, deti nosia každý deň čisté oblečenie, niekedy sa aj počas dňa prezlečú, ja okrem nohavíc tiež viacmenej vždy čisté), bundy a nohavice periem zvlášť podľa potreby, občas vlnené veci, občas deky... neperiem každý deň 5x, ale stane sa, že je toho viac naraz. Dnes napríklad dúfam nič nebudem.
dve dospele osoby - takmer denne - po vikende na chate bezne otocim 3-4 pracky - na chate neperiem, ked tam ideme len na vikend, postelmu bielizen aj osusky nosime do BA - parrtner je polovnik, cize aj taketo pblecenie sa operie.
@xkarolina tiež nechápem čo sa dá toľko prať 😂😂😂😂😂
@sisska96
kazdy den pouzijes dve osusky, raz do tyzdna minimalne menim postelnu bielizen - teda, obliecky v zime raz tyzdenne, plachtu niekedy aj castejsie
obaja cvicime - cize dalsie oblecenie a osuskz do posilky
chlap je polovnik, obaja ideme aspon raz do lesa so psami - cize v takomto pocasi (aj ked nie je mokro) sme proste spotemi a spinavi
ja zas nerozumiem, ako niekto moze zit tak komotne a kludne, ze neda viac, nez tri pracky tyzdenne - ved len postelna bielizen z dvojpostele je jedna pracka
osusky nazbierane za tyzden su druha pracka
a to chodite cely tyzden v tom istom, ze sa nazbiera potin uz len jedna pracka s oblecenim ?
@sisska96
kazdy den pouzijes dve osusky, raz do tyzdna minimalne menim postelnu bielizen - teda, obliecky v zime raz tyzdenne, plachtu niekedy aj castejsie
obaja cvicime - cize dalsie oblecenie a osuskz do posilky
chlap je polovnik, obaja ideme aspon raz do lesa so psami - cize v takomto pocasi (aj ked nie je mokro) sme proste spotemi a spinavi
ja zas nerozumiem, ako niekto moze zit tak komotne a kludne, ze neda viac, nez tri pracky tyzdenne - ved len postelna bielizen z dvojpostele je jedna pracka
osusky nazbierane za tyzden su druha pracka
a to chodite cely tyzden v tom istom, ze sa nazbiera potin uz len jedna pracka s oblecenim ?
@nyusika neviem čo robíte, ale teda plachtu nemeníme viackrát týždenne 😂
@sisska96 Chápem...chcú sa hrať na čistotné (najčistotnejšie a najdokonalejšie" ženy sveta😝 MK predsa veľa znesie, nie?
@anonym_602069
su zeny, ktore si cely tyzden nevymenia jedny leginy, pouzivaju osusku po sprchovani viac dni...pripadne sa osprchuju nanajvys raz denne
takze tato akoze vtipna reakcia je nemiestna a pokial si robis srandu z niekoho len preto, lebo dodrziava zakladne hygienicke navyky - ako idiot z tejto diskusie vychadza hadaj kto ?
@tiezjedna Plachty sú v saune, tak neklam👎
@mandarinka555 prosím ťa, ty o čom?? 🙄 Máme saunu doma, takže ak ich tam chcem mať, musím ich vyprať po každom použití...
@mandarinka555 prosím ťa, ty o čom?? 🙄 Máme saunu doma, takže ak ich tam chcem mať, musím ich vyprať po každom použití...
@tiezjedna ale no...nemame sa hrat na cistotne.
kks, svata prostota, to niektore vazne tie komentare myslia ?
My mame 4 deti, takze sme 6 a teda periem skoro kazdy den, ked nahodou nie, potom mi ide pracka za sebou niekolkokrat. My len za 1 den mame plnu pracku - malokedy maju deti oblecene 2x, vacsinou po jednom raze periem (hlavne u chlapcov). Ja ale netriedim len svetle/tmave. Poznam takych a tak aj to pradlo potom vyzera. Ja som nato strasne hakliva, takze tmave na 40, svetle na 40, svetle na 60 (uteraky, nohavicky, ponozky), cervene na 40 a plus svetre, pulovre, pletene veci na 30. Takze ano pracka ide u nas kazdy den (ma 6 rokov)
ak môžem k tejto otázke autorky podotázku, akú máte cca mesačnú spotrebu vody?
@sherynkamalinka a elektriky 😂
@sherynkamalinka my sme mali za minulý rok v priemere 20 m3 mesačne. Ale v tom je aj kompletné napustenie bazéna (34 m3, zozelenala nám voda) a priebežné dopúšťanie + zalievanie záhrady (nič veľké). Elektrina +- stále rovnako za posledné 4 roky, dokonca mierne nižšia spotreba ako v roku 2021/2022, aktuálne cca 7,5 MW/rok.

@anonym_autor Nuz.. dakedy aj dva dni vynecham, inokedy idu aj 3 pracky za den...