Ako často periete?
Ahojte baby, sme doma styria, z toho dve male deti a pracka ide u nas asi tak 5x do tyzdna, to aj vy tak casto pravate, ci len ja robim daco zle? 😁
Pripadne ak mate nejake typy, ako to lepsie zorganizovat, sem s nimi 🙏🙂
juj sme 3 dvaja dospelí a 9 ročná slečna a teda periem veeeelmi často... ak cez týždeň nezapnem práčku tak cez víkedn ide vkuse mám taký pocit... oblečenie, uteráky, obliečky, deky z gauča, veci pre psa potom hneď čistím práčku ked jemu veci operiem.. takže perieme aj viac krát ako 5x😀
ja periem dvakrat denne a je mi uplne jedno ako peru ostatni ludia
akoze nechapem co riesia ludia - stale tieto iste otazky dokola...
per alebo neper
juj sme 3 dvaja dospelí a 9 ročná slečna a teda periem veeeelmi často... ak cez týždeň nezapnem práčku tak cez víkedn ide vkuse mám taký pocit... oblečenie, uteráky, obliečky, deky z gauča, veci pre psa potom hneď čistím práčku ked jemu veci operiem.. takže perieme aj viac krát ako 5x😀
@mimaapeto aj u nás to je veľmi podobne, len nás je troška viac, dvaja dospelí a tri deti (z toho jeden chodí z internátu na víkend domov) a periem len v sobotu, ale teda od skorého rána do neskorej noci, niekedy poslednú práčku vyberám aj po polnoci, tých 7 práčok určite dám za deň...cez týždeň sa mi nechce😂
v niektoré dni ide aj 3 - 4 krát denne, potom zas aj 2-3 dni sa neperie. záleží aj od počasia - suším väčšinou von, už keď je daždivo, vlhko - sušičke.
6 osôb
jasne pri detoch aj 7praciek, a to ti este nic netrenuju. len uteraky boli dve 8kg pracky.
Beriem tak ako ty, možno aj 6 krát a príde mi to ok. Ale ja mením tričko aj dva
-tri krát denne a nohavice tiež nosím len jeden deň. Deti detto.
@anonym_autor my sme dvaja a pes a práčka ide každý druhý deň 😬
Periem asi 4-10 pracok. Podla toho co sa ten tyzden perie. Cize nenas vela. Uz to mam tak ze periem stvrtok/piatok vecer = zaradom vsetko. A v nedelu alebo pondelok rano ide este 1x minimalne. Predtym som zapinala hocikedy ked bolo za pracku pradla, prestala som.
u nas ide pracka takmer kazdy den. ked sa perie postelne alebo sezonne veci, tak aj 3x za den. Ked sa nazbiera za pracku farebneho, tak ju zapnem, ked za pracku svetleho, tak ju zapnem. Neznasam tzv. pracie soboty, ked sa pracka ruti od rana do vecera, radsej periem kazdy den, nech sa to nekopi.
Kym nepustas pracku s 3 trickami, tak je to v poriadku
5pračiek denne a potom možno 1 den bez prania. Ked treba periem aj každy den. Nezauji ma ako kto perie. Ja vzdy vsetko davam na pranie. Dieta pride zo skolky a vsetko ide do orania ci sa zaspini alebo nie ved sa v tom vala aj po zemi, vonku sa hraju na dvore na preliezkach. Ked prideme z vonku tiez vsetko na pranie. My tak isto. Mladsi sa mi zaspini aj niekolkokrat denne cize ho prezliekam. Pradla mame az az. Veci po cviceni idu okamzite do prania.
Sme doma 4, dvaja dospelí a dve deti z toho jedno bábätko.. poväčšine periem len cez víkend, pre bábätko samostatne podľa potreby. Posteľné hneď po prezlečení a uteráky keď sa naplní práčka - tmavé aj svetlé. V sobotu a nedeľu otočím dokopy 4 práčky. Ale tak dnes je utorok a bábätko má veci vyprané a vysušené voňavé 😂
3 deti, 2 dospeli, kazdy den periem 2x. Rano vstavam o piatej a kym odchadzame z domu o 7:30 prva varka sa uz susi. Druha pracka okolo obeda. Do vecera vsetko suche a kos na pranie zas sa plni 🙂
ja periem dvakrat denne a je mi uplne jedno ako peru ostatni ludia
akoze nechapem co riesia ludia - stale tieto iste otazky dokola...
per alebo neper
@anonym_a4785b 👍
KAZDY PERIE PODLA POTREBY NIE? NACO JE KOMU TOTO KTO KOLKO PERIE, VED PREDSA TOHO SA RIADIT NEBUDES...JA RAZ DO TYZDNA PREVLIEKAM PERINY....TAKZE IDU LEN PERINY A VOBEC MA NETANKUJE AK NIECO PREZLIEKA A PERIE PERINY RAZ DO MESIACA ROB AKO TY CHCES...ALE U NAS DOKOLA UTERAKY, VECI Z TELESNEJ VECI TRENING A TEDA VECI CO SA NOSIA ... U NAS PRACKA TEDA DOST CASTO
@anonym_autor periem ovela menej casto ako ostatni tu. A periem za svoje v mojej domacnosti. Nedavam do prania rifle ani teplaky po jednom pouziti. Postelne kazde 2-3 tyzdne. A je mi uplne jedno ze niekto to robi inak.
5x do týždňa nie je nejako veľa, my perieme o dosť častejšie, ale máme o dve deti viac.
Záleží aj na tom, ako podrobne triediš farby a druhy prádla, a ako si citlivá na hygienu, ale tých 5x mi príde úplne v poriadku.
ja absolutne neriešim a ani neviem kolkrát periem
"svetly kôš, tmavy kôš " ked su plne pustim pračku
máme 10 kg
mám pocit že gauč má špinave potahy - vyzlečiem, vyperiem ..
ponožky vešiam tak že ich parujem priamo na sušiaku , a tiež vešiam pradlo spolu alebo tak aby pri skladani som to nemusela prehadzovat - boxy na ponožky/ prádlo si dám na stôl a rovno dávam do nich, ... na doma nežehlim , trička kupujem material čo sa nežehlí pri 3 chalanoch by ma v lete šlahlo ..
Detske veci sa do isteho veku prali zvlast (minimalne podelene na svetle, cervene a tmave), potom uz s nasimi. Vtedy sla pracka castejsie. Tam sa inak nedalo.
Aj som vela zehlila.
Teraz je to 2-3 pracky pocas 4 dni za tyzden (takze dokopy 8-12x do tyzdna).
To ratam oblecenie (potriedene po farbach). Potom uteraky, utierky, postelne pradlo, deky, obyvackove vankuse, koberceky, psie pelechy a deky.
Raz-dvakrat rocne periny a vankuse, zimne budny, ciapky, saly, satky, rukavice (to aj castejsie pocas zimy, ak treba).
Aby som mala prehlad, kedy uz prat a mala spravne davkovanie pradla (oblecenia), tak som si do na pradlo kosa usila vak podeleny na 3 oddiely (svetle, cervene, tmave), kde jednotlive oddiely maju vzdy objem jedneho prania (1 pracky, ak je volne naplneny a 2 pracok, ak je natlaceny). Cim je vzdy pracka spravne plna a neperie sa zbytocne vela, ani malo.
Vzdy, ked je nejaky oddiel napechovany uz vrchom, len ho vyberiem, potriedim a hodim do pracky.
Ked sa perie postelne pradlo, tak to je "den pre postelne pradlo". Zvycajne vtedy uz nepriem nic ine. Je ho dost na viac pracok.
Ked uteraky a utierky, tak je to "den pre uteraky a utierky". Uterakov mame 2-3 kusy na osobu cez tyzden, takze je toho hromada tiez na viac pracok. (Utierky a kuchynske uteraky sa este namacuju na jeden den vopred do dezinfekcie a pracej soli, aby pustili pofarbenia od potravin).
Vynimocne sa perie viac, ak sa musi nieco oprat surne skor, alebo zvlast.
Ale nic nezehlim. Bud to ide cez susicku a poskladat rovno do skrine. Alebo vyvesim co najrovnejsie na snuru/stojan.
Zehlim vynimocne. Kosele a take nutne veci.
Aj mna sa minule muz pytal preco tolko periem. No nas je 2+4 takze sa toho raz dva nazbiera.
Ale vacsinou periem kazdy druhy den. Svetle tmave. Ak sa nazbera biele... do toho uteraky. Obliecky. Obcas deky. Zaclony...
V piatok periem z týždňa co sa nazbieralo :1x farebné, 1x tmavé plus 1x uteráky a 1x koberce z kúpeľní a kuchyne. V pondelok periem cez víkend co sa nazbieralo: 1x farebné, 1x tmavé, 1x biele a k tomu aj biele uteráky. Potom v týždni ked treba periem návliečky a plachty, deky a návliečky na vankúše zo sedačky, utierky ked mam uz prázdny suflik, cca kazde 3 tyzden, handry ked sa nazbieraju tiez cca raz za 2 tyzdne a psovi veci raz za 2 týždne, následne vyčistiť pracku. Ale ono vsetko záleží od toho, koľko sa toho pozbiera, čo sme robili alebo nerobili, či treba oprat bundy alebo nie, či som kupala psa alebo nie..
@anonym_autor periem keď treba, to aj na toto treba manuál? 🤣
@anonym_autor periem ako profesionalna práčovňa. už ma to nebaví. Keď mám konečne prázdne koše tak sa otočím a znova je tam kopec prádla. Aspoň že je ako tak teplo a schne to celkom rýchlo. Aj teraz sa pozerám na 2 kopy a treba mi ich roztriediť a prať a k tomu poskladať čo už bolo opraté. na nervy.
Je nás zatiaľ 5, periem denne, niekedy aj 2x podľa potreby.. čochvíľa k nám pribudne novorodenec, takže toho bude ešte viac 😀
@anonym_autor periem kazdy deň aj dve prácky....ked si hovorim dost necham to na sobotu musela by som byt celý den doma a prat
No tak to ste ma potesili dievcata a ja som si myslela, ze periem vela 😁 ale tiez to mam tak, ze ked pride starsi zo skolky, vsetko ide do prania, takisto, ked prideme z ihriska, vsetko, co mali deti, do prania (aj bundy), jedine co robim inak, je ze napr moje alebo muzove nohavice neperiem hned po jednom pouziti, ak nie su viditelne spinave, napr ked v nich ideme len na prechadzku.
Minule som nad tym rozmyslala, ze perieme vela, lebo mame pracky doma, kebyze zijeme v krajinach, kde musime chodit do pracovni, neviem, ako by sme tam prezili 🤣
@anonym_autor nechapem, co ti tato diskusia da. Mas rozum?
@anonym_autor Som sama a periem 3x týždenne…Uteráky, posteľné prádlo mením každé 2-3 dni…Čítam tu, že niekto po 2 až 3 týždňoch??Fuj…

Mame 10 kilovu pracku, 7 dni v tyzdni po 3 pracky... kazdy den perie 1 osoba, aby sa to nemiesallo... postelne a uteraky, druha tmave, tretia svetle a sportove pradlo... neviem si predstavit, mat toho menej...ako?