icon

Ako sa zbaviť červených mravcov v byte?

mijaska
28. nov 2023

Ahojte prosím má niekto skúsenosť ako sa ich zbaviť v byte??

katka164
•
28. nov 2023

@mijaska nasadiť raid domčeky

katka164
•
28. nov 2023

@mijaska tieto

mijaska
autor
•
28. nov 2023

@katka164 ďakujem dali sme ich na skúšku no deratizér tvrdí že tieto na ne nezaberu

nikha2809
•
28. nov 2023

Borax jediný zabral, len už si nepamätám ako presne sme to robili, ani kde ho muž zháňal.Inak tieto mravce sú strašne nezmary

moonlight1210
•
28. nov 2023

Ak nemas doma deti, alebo domacich maznacikov, co volne behaju a mozu to zjest, skus nasypat krizom cez cesticky kriedu na mravce (najlepsie hned k miestam, kadial vliezaju dnu - napr. pred balkonove dvere, atd.).
U nas vzdy zabrala. A ked si to nanosili aj do mraveniska, tak sa odstahovalo aj to, lebo cast mravcov uhynula a oni pochopili, ze je tu zle prostredie pre nich. Tak sli prec.

Potom to staci vyumyvat vodou a vydezinfikovat, aby si odstranila jed (ja osobne som vzdy nasledne vyhodila aj rukavice, aj handru, aj misku s vodou od toho. Mozno prehnane, neviem.).

moonlight1210
•
28. nov 2023

A toto si ocividne ludia z panelakov chvalia:

https://bugy.sk/protect-nastr-na-mravce-faraony...

mijaska
autor
•
28. nov 2023

@moonlight1210 ďakujem

tana85
•
29. nov 2023

u nas sme s nimi mali strasny problem - bytovy dom, oni liezli k nam od dvoch susedov cez stenu (nechapem). 2x prisli deratizery a dali svoje otravy lebo to co kupis niekde v drogerii je uplne nanic. az potom sme sa toho zbavili, ale oni nasli hniezdo u poloslepej susedy, znicili ho a potom sa to aj u nas podarilo. ale tieto domceky a podobne veci su uplne hluposti a ak to mate v byte, tak treba riesit cely dom

mijaska
autor
•
29. nov 2023

@tana85 problém je že správca to nechce riešiť lebo nikto iný to vraj nemá len my na 12 poschodí! Nechce sa mi veriť. A že ľudia má ju psy vtáky deti a nedajú si to urobiť. :(

tana85
•
29. nov 2023

@mijaska u nas to mal my a vraj este jeden byt, nejak extra nezistovali dalej, proste zavolali deratizera a ten pochodil byty. u nas ich je ale v celom dome 16

mijaska
autor
•
30. nov 2023

@tana85 tak u nás neochota správcu je to asi 100 bytov